Kettő felirat megjelentetése DVD lejátszáskor

Fórumok

Üdv,

Létezik program Linux alatt, amivel egy DVD lejátszásakor 2 feliratot (mondjuk ango+magyar) is meg lehet jeleníteni? Legjobb esetben egyet fent, egyet lent.

Ezt a kmplayer windows alatt nagyon jól tudja, de Linux alatt még nem találkoztam olyannal, ami ilyet meg bírt volna jeleníteni.

tamas

Hozzászólások

Hát ez szerintem nem az, de legalább közel van hozzá: a perl Subtitles modulhoz tartozik egy subs és egy subplay nevű parancssori ketyere. Ebből az utóbbi ilyesmire van kitalálva. Nem tudom CPAN-on milyen verzio erheto el, itt a home-ja: http://karasik.eu.org/software/

windows alatt ay mk2player tudott ilyet, biztos fut wine-nal, egy probat meger

Kosz, win alatt nem is gond :) Linux alatt azota sem tudom, plane mikor olyan filmeket kapok, hogy avi vagy DVD formatum, amihez UTF-8 vagy Big5 kodolasu, vagy epp dvd felirat (kiszedve) van, aztan dolgozzam egybe, ha tudom :)

Linux alatt meg azt sem birtam mindig megoldani, hogy teljes kepernyon (full screen) az also, fekete ures helyre rakja a feliratokat, ne pedig a kepre...

Használd a "-vf expand=:::::16/10" paramétert az mplayer-hez (úgy, ahogy ide írtam, a végén a számok a képernyőd méretaránya), ekkor a fekete sávban lesz a felirat ;). Egyébként, én írtam egy kis script-et ami, ha a könyvtárban van felirat (srt, sub kiterjesztéssel, és azonos fájlnévvel, mint az adott film), akkor így indítja az mplayert, ha nincs, akkor nem kell expand ;).

A két feliratra nincs ötletem, sosem jutott ilyesmi az eszembe még, apropó, minek neked két felirat egyszerre?

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds