"Gyere papa, Űrgék!"

A mindenféle bugfixek között el kell valamivel ütni az időt, hát az ember fórumozgat, böngészget.

Így kötöttem ki sj blogjában, ahol szóba került a tíz-tizenöt évvel ezelőtti demópartyk "kedvenc" kategóriájának - a lamerdemónak - koronázott királyai által készített szuperprodukció, azaz az X-Rated a Renegadestől. Ennek örömére előkotortam a kedvencem is tőlük.

Nyilván sokan ismeritek a TELE-ONE-t, de én megint, ennyi év után is könnyesre röhögtem magam rajta, szóval talán egy újra megnézést megér. :) Mondjuk nem árt, ha valakinek megvannak azok a 10-12 évvel ezelőtti reklámok, tv-s klisék és szarabbnál szarabb sorozatok, amiket kifiguráz, szóval újszülöttektől ezúton is elnézést...

(A másik alapmű természetesen a seX-Files, mielőtt valaki hiányolni kezdené...:)

Egyébként elgondolkodtató, hogy még ezekhez az anno legalja kategóriát képviselő, just for fun, de mégis realtime produkciókhoz is kellett tudni legalább FLI playert, meg MOD lejátszót ha nem is írni, de egybefordítani, kidebugolni és beidőzíteni, mindezt DOS alá, általában Turbo Pascalban (vagy éppen full assemblyben)... Nem vagyok benne biztos, hogy egy mai, átlagos, mindenféle hiper API-kon meg seggkinyalós devkiteken nevelkedett programozónak menne ez... Pedig anno ez volt tényleg a legalja. Más kérdés persze, hogy manapság már nem is kell, hogy menjen.

(Szerk: ... és hogy ne csak pécés (szááksz!) produkciókat linkeljek, itt van rögtön az amigás Nyugdíjas Helyvadász című, kissé belterjes poénokat is tartalmazó, de azért örökzöld, az Ígyjárás Laboratories műhelyéből... Bár Amigára egyszerűbb volt ilyet csinálni, mert ottvolt az erősen scriptelhető, ennél sokkal bonyolultabb dolgokban is helytálló Scala, így csak a contenttel kellett foglalkozni... :)

Hozzászólások

ÁÁÁÁ TELE-ONE! :D
Anno még kisiskolás koromban láttam, unokatesóm hozta az seX-Files-al egyetemben :D

Köszi köszi, már annyiszor kerestem őket, de azt se tudtam már, mi volt a nevük.
Esetleg valakinek megvan "eredetiben" is?

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."

Immortal Rat lamer dolgai, plusz a Kendermag intrói, nálam ezek voltak a favoritok.

Ja, az IR-fele Piros is szenzacios, a Kendermag #10 introjabol ("- Aggyik man egy tizest!" "- Egy tizest?") meg konkretan homeless- es tarhalas-elharito szalloige lett... :)

(A Lebukas rovat kereteben, a keszito Immortal Rat (Lorant Demeter) azota befutott filmes lett. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

annyira nosztalgiázol mostanában, hogy én is előszedtem a régi kis szárnypróbálgatásaimat, de már csak ez indult el xp alatt :)

----------------------------------
feel the beat - it's everywhere!

elpocsekoltam 10 percet az eletembol. 1x nem rohogtem.

Egyébként elgondolkodtató, hogy még ezekhez az anno legalja kategóriát képviselő, just for fun, de mégis realtime produkciókhoz is kellett tudni legalább FLI playert, meg MOD lejátszót ha nem is írni, de egybefordítani, kidebugolni és beidőzíteni, mindezt DOS alá

A', sok esetben fogtak egy fli playert es egy modplayert valahonnan, majd ez utobbit elinditottak rezidens modon, majd kozvetlenul utana az fli lejatszast egy DOS batch file-ban osszehozva. :) Sot, volt olyan is, ahol egy-egy part egy-egy kulon batch volt. Jokat mar akkor is ezen a megoldason.

Amugy Firg2000 ! :)

---
pontscho / fresh!mindworkz