Közvetlen támadást indított újabb reklámkampányával a Microsoft az Apple ellen

Az OSNews szerint a Microsoft a korábbi reklámkampányaiban többé-kevésbé ignorálta az Apple-t, de a legújabb "You find it, you keep it" kampányban már közvetlenül támadja a Mac gyártót.

Az első videó üzenete az, hogy az Apple számítógépei drágák. Lauren a pénzéért - az 1 000 dolláros költségkeretéből - többet kap ha az Windows gépet vásárol, illetve nagyobb a választási lehetősége. Ebben az árfekvésben a Mac Store mindössze egyetlen gépet tudott neki mutatni, de az nem felelt meg.

A második spot-ban Giampaolo erőteljes, hordozható, nagy akkuidővel rendelkező laptopot szeretne max. 1 500 dolláros árig. A vásárlás során több gépet is megnéz - köztük egy Mac-et is. "Nagyon szexy." Azonban így folytatja: "A Mac-ek nekem sokkal inkább az esztétikáról, mintsem a számítási teljesítményről szólnak. Nem akarok fizetni a márkajelért; Számítógépért akarok fizetni."

A két reklám végén mindkét vásárló elégedetten távozik egy HP géppel.

Az OSNews utóbbi cikke szerint látszólag a Microsoft-nak a reklámokkal nem az a célja, hogy Mac felhasználókat csábítson át, sokkal inkább az, hogy a Windows felhasználókat megtartsa.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft üzenete az "alacsony ár, nagyobb válaszék" az Apple ajánlataival szemben.

A részletek itt és itt.

Hozzászólások

Olcsó húsnak híg a leve.
Valamiért ez jutott eszembe.

Biztos, nagy ész kellett a kitalálásához :D
Nekem az lett volna a furcsa, ha nem kezdik el ezt a reklámkampányt.
(Egyébként a helyükben szerintem mindenki ezt csinálná, mert marketing szempontjából ezt kell tenni. Ez most teljesen elfogadható...)
________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

T61p:

- cd kinyit
- [random cd] berak
- cd becsuk
- File Browser elindul es kilistazza a CD gyokeret
- cd drive kivesz
- ubuntu 8.10 megfagy

Ugyanez, ha nem teszek be CD-t, de kezzel kinyitom a 'File Browser'-t siman mukodik (CD drive eltunik a Places menubol es megjelenik amikor visszateszem).

Az első videóban a csaj vagy 3 másodpercet van benn a mac boltban. Ott sétálgat az a kopasz szemüveges hapsi a bolt előtt és amikor kijön a csaj, a hapsi csak néhány métert jutott előre.

Szerintem ez a PC vagyok már nem a legjobb, hiszen a Mac is PC. Ugyanazokból az elemekből áll, már az arhitektúra is x86. Szóval nem választanám külön a így a Mac-et a PC-től.
Elismerem, h a mac általában minőséget csinál, nameg a brand-et is meg kell fizetni. Ha belegondolsz, egy Vaio hasonló konfiggal, mint egy MacBook, hasonló árba van, hiába PC.

"Szóval nem választanám külön a így a Mac-et a PC-től."

Nem a Microsoft választotta szét. Az Apple sulykolta bele a vásárlóiba, hogy a tajvanon (vagy a tököm tudja hol) összeszerelt PC alkatrészekből álló gép az nem PC, hanem Mac. Ezután születtek meg az "I'm a PC" ellenreklámok. Bár ezekben a reklámokban - "I'm a Mac" és "I'm a PC" - az operációs rendszerekkel együtt értik a gépeket, szóval szerintem az Apple szerint a Mac attól Mac, hogy OS X fut rajta, a Microsoft szerint a PC pedig attól PC hogy Windows. Nem a csupasz vasakra utalnak reklámjaikban.

--
trey @ gépház

Szerintem Mac az, amit az Apple gyárt vagy forgalmaz, szóval amin rajt' van a logója és PC az, amin nincs. (lehet persze ezt még finomítani, betonkodók kíméljenek)
Annyiból hülyeség az Apple féle megkülönböztetés, hogy "PC"-t senki sem gyárt. A készen vásárolható gépeknek van saját fantázianevük - mint az Apple-nél a Macintosh - az otthon építetteket meg hagyjuk.
Az x86-os vonal ráadásul oly szinten válik egyeduralkodóvá, hogy PC helyett egyszerűen csak mondjunk számítógépet.

Ave, Saabi.

"az otthon építetteket meg hagyjuk.">ez alatt azt érted, hogy az otthon legyártott processzorokat és egyéb alkatrészeket hagyjuk, vagy az egyébként készen vásárolt, a boltokban előre összeállított konfigurációkhoz kísértetiesen hasonló optimálisan összeválogatott alkatrészekből otthon összeszerelt gépekre?

all those moments will be lost in time...

Jól el vannak egymással. Egészségükre.

Amíg nem állítasz valótlant, addig itthon is mondhatsz bármit a konkurens termékről.
És mivel itthon az Apple minden terméke pofátlanul drága, ezért különösen jól működne egy ilyen reklám.
Csak pont ezért itthon minimális az Apple piaci részesedése számítógép fronton. Így felesleges az ellenreklám...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Tessék mondani, ilyet lehet? Hogy fikázzuk nyilvánosan a konkurenciát?
Az 1000 per hazájában pláne?

>>: sys-admin.hu :<<

Lehet. Magyarorszagon ki van kotve, hogy egy reklam nem tartalmazhat szubjektiv elemet, ha egy masik, azonos korbe tartozo termekrol van szo.

Ilyesmi amerikaban nincs.
Az egyik kedven reklamom:
Egy gyerek vesz egy pepsit, majd vesz meg egyett, ez utan rajuk all, es vesz egy colat, amit nagy mosollyal elfogyaszt.
Lehet, hogy a felallas forditott, nem emlekszem pontosan.
Mindenesetre ezen csak azert mosolyogtam magamban, mert ebbol az jon le elsore, hogy 1 cola eladasra jut 2 pepsi eladas. Ami nem is rossz :)

"If you must mount the gallows, give a jest to the crowd, a coin to the hangman, and make the drop with a smile on your lips" The Wheel of Time series

"Vegyen olcsó PC-t, ami vagy szarrá fagy vagy nem, mivel az OS nincs összereszelve az adott architektúrával, csak úgy tessék lássék módon próbál jó lenni mindenre (Linux, Win)."

És én nem vagyok Apple fan. Linux-ot használok mindenhol (otthon, melóban, parkban :) ). De a fenti állítás akkor is igaz. Sógoromnak valamilyen apple gépe van -olyan monitorba mindent 27 colon izé - de még életében nem hasalt el.

Mint a fenti hozzászólásomból is látszikm "behatóan" ismerem az Apple termékvonalat :). Szóval szarul jártál ezek szerint. Nálam Linux használatával eddig nem volt ilyan gond (DELL-ek (vostro és latitude), IBM ThinkPad (nem lenovo), Fujitsu-Siemens Amilo-k, ).
Szóval akár lehet szar is az Apple összes terméke. Én amit tudok róluk másodkézből (ismerőseim használják), semmi baj nincs velük. Én ebből vonok le konzekvenciákat. Majd ezentúl elmondom másoknak a pozitívumok mellett, hogy állandóan összeomlanak ha beléjük harap a kékfog.

Ja biztosan így van. De mi köze ennek ahhoz, hogy valami működik rendesen, vagy állandóan összeomlik. Az egy másik toic akar lenni, ahova ez lenne a válasz az én irományomra. Vagy csak én vagyok hülye és nem találom az írásomban azt a részt, amire ez a reakció született. Pedig bizisten már négyszer újraolvastam.
Vagy mit akarsz ezzel most mondani? Hogy a windows nem törhető, vagy hogy a linux a legbiztonságosabb oprendszer, vagy hogy az apple termékek szarok és kész, mert a safarit nyomták fel először és ezért az egész OS úgy használhatatlan ahogy van?
Én ezt most tényleg nem értem, hogy ez hogy kerül ide. De én egy butus "linuxos" vagyok.

Talan azt akarja mondani, hogy a hasznalhatosagba beletartozik az is, hogy nem lesz 10 perc bongeszes utan botnet robot a gepedbol. En igy ertettem.

Vagy mit akarsz ezzel most mondani? Hogy a windows nem törhető, vagy hogy a linux a legbiztonságosabb oprendszer, vagy hogy az apple termékek szarok és kész, mert a safarit nyomták fel először és ezért az egész OS úgy használhatatlan ahogy van?

Na en meg ezeket nem talalom a hozzaszolasaban.

Basszus, ha egy ilyet szereznel nekem, lehet azt hasznalnam hordozhato gepnek a FreeBSD-t futtato 1440x900-as felbontasu HP-s laptop helyett :-) (Bar azert ennyi diszket/memoriat beletenni, es odairni, h 11i futtatasara alkalmas - no ez szerintem rohej.) De az is igaz, ritkasag, ha az embernek LVD SCSI diszkje lehet a laptopjaban.

Azert itt latszik mennyire erkolcstelen az m$... [link]

De azert hozza kell tenni, bizonyara egy oprendszer nelkuli szg. dragabb [ironia], mint egy oprendszerrel jovo...ja hogy lehet ingyen/legalisan letolteni/hasznalni, 15 perc alatt telepiteni valamelyik Linux Disztribuciot is? boccs.. inkabb megyek vissza olvasni marcel gagne-t :D

és mind a kettő hp-t vesz végül? nem egy hp reklám ez véletlenül? :) vagy sponsored by hp?

Pedig annál szebb nincs is, mikor hosszúcombú kikent szőke csajok a legdrágább Moszkvai kávézóban pasziánszoznak a MacBook-jukon. Őket úgy látszik nem érinti a gazdasági helyzet. :)

--
Kum G.
www.pingvinbolt.hu

az igazából nem derül ki, hogy végül mekkora a pavilion kijelzője, de valószínűnek tartom, hogy ha 17-es se nagyobb, mint 1440x900, ami enyhén nevetséges, de a hp összes gépen olyan.

Ehhez képest a 17-es macbook pro mekkora felbontású is, ööö HD?

Azt lenne jó elfelejteni végre, hogy méretre veszünk laptopot, mert én inkább veszek egy 13-as gépet 1280x800-as felbontással, mint egy 15,4-eset ugyanekkorával, és az a vicc, hogy az utóbbi gyakoribb, pedig hát 15,4-en azért már illene legalább 1440x900-zal, de méginkább 1680x1050-nel szállítani.

Szerintem is így van.

Nekem 15"-os notebookom van 1400x1050-es felbontással.
Sok esetben hasonló gépeken 1024x768 egyszerűen élvezhetetlen számomra. Idegesít, hogy "meg tudom számolni" rajtuk a pixeleket.

A 15.4"-os kijelzők valamivel jobbak ezen a téren, de ha egyszer muszáj lesz 16:9-es kijelzőjű gépet vennem, akkor 1680x1050, amit el tudok képzelni...
...amúgy pedig 4:3 addig, amíg csak lehet (nem tervezek gépet cserélni).

A régi (sokéves) P2 notimon ~13,x"-re jutott 1024x768. Az korrekt.

Én pedig 1400x1050-es felbontású HP notebookon kémlelem az oldalt. :)

Az is igaz, hogy a fenti felbontású gépeket (1400x1050 és 1680x1050) szinte vadászni kell...
...én is így tettem anno.

Nem csodálom, hogy nem találkozik vele az ember (pedig tényleg sokkal jobb szerintem).

sztem az Apple rovidesen beperli az MS-t, mert az Apple storekban tilos a fenykepezes / videozas :D)

hehe, a második sokkal bénább mint az első...

a mac számára inkább dizájn mint erő... hmm a poén az, hogy az intel az almás gépekben mutatja be az újabb procijai első példányait :D

Hát nem tudom, de szerintem nem egy tudálékos bölcsészpicsa benyomású csajtól fogok tanácsot kérni, hogy milyen gépet vegyek. Az meg külön vicc, hogy a netbookok eljövetelének idején a 13" méret fikázásra ad okot 17" ellenében... valahogy nem hiszem, hogy CAD-ben fog rakétahajtóművet tervezni a vonaton..

Windows: life without walls

Mindket video igy vegzodik. Vajon RMS mit mondana erre? :)