Forralt bor. Hogyan?

Épp forralt bort készítettem az interneten fellelhető receptek alapján, de sehogy sem sikerül eltalálni azt a kombinációt amit én a forralt borban szeretek (amikor más készíti).

Ki hogyan készíti a forralt bort? Milyen borból? Miket ad hozzá? Meddig melegíti/forralja?

Hozzászólások

Én olyat szoktam csinálni, ha összejön a társaság, hogy:
- valamilyen bor :) (tényleg majdnem mindegy, vörös és fehér is jó)
- 1 zacsi forraltbor fűszer (asszem kotányi)
- a fűszeren felül még fahéj és szegfűszeg
- még lehet bolondítani valamilyen gyümölcstea filterrel
- 1 egész narancs bele felkarikázva, a levét is lehet bele facsarni (mandarin is jó)
- cukor

Fentieket szoktam összevissza kombinálni, ahogy éppen sikerül, de mindig 1 perc alatt elfogy az egész :)

Apám féle forralt bor készítés:

Bort a pohárba->megfelelő mennyiségű forralt bor fűszer bele->az egészet be a mikróba :)

Erre mit lehet mondani? Nincs sok szabad ideje szegénynek :)

Hozzávalók:
- 1 l vörös
- 1/2 l víz (izlés szerint)
- fahéj
- szegfűszeg
- cukor
- kevés narancs, vagy citrom héj

A vízzel higított bor a tűzhelyre, fűszerek bele, majd enyhe forrás után adagolhatjuk a cukrot illetve a citrom/narancs héját. Egy rottyanás után, izlés szerint rummal, vagy házi pálinkával kínáljuk ;)

Szerecsendió is kell bele...
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

A "végy egy pohár jó forraltbort" receptet nehéz felülmúlni ;)
Amúgy nálam: bors (sok), fahéj, szegfűszeg, szárított narancs- és citromhéj, cukor, esetleg szerecsendió. Fehérborból kissé pikánsabbnak hat, de mivel eleve nem szeretem a vacak borokat, az alapbor megtalálása komoly dilemma (jó bort pedig nem szívesen "pazarolok" el ilyenre, szerencsére itt is csak a minőség és nem a mennyiség számít).

Bornyi vízben megforrintunk két fűszeres teafiltert, miután belehenderítettünk fél marék szegfű szegit, bőven fahéjjal, kicsiny megkalapintott kardamommal, hajítsunk utána csekély mennyiségű durvára kerregtetett szerecsendiót és egy virágra hasított mandarint oder half narancsot. Tyuhaj! Miután főforrott a dolog, bugyogtassuk bele a jó vörös borot, félédest, de fölforrani ne hagyjuk, csupán az forráspontot jelző buborékok megjelenéséig engedjük dolgok megtörténtét! Utána tüstént merítsük füles pohárokba hogy kellő fogással rendelkezzék a bebaszintandó vendég und házigazdaság annak fogványozása céljábul! Kedvezs egézségedekre!

az utca csodásan gyönyörű csendjét megtörve (nyitva az ablak) visítottam
bele ily késői órán az éjszaka kezdetébe :D :D :D :D :D

családom régóta viseli türelemmel: ez az ember elmebeteg, ül a gép
előtt, s röhög, visít magában....

tán vazs megyei volnál te is ? :D

--
Sony Vaio &

Két fűszer amit eddig nem említettek:
- szegfűbors, ez ízben a fahéj és a szegfűszeg között van szóval rontani nem ronthat rajta
- gyömbér lehetőleg friss (T**co jellegű üzletekben mindig van), na ez már ízlés kérdése, de egy próbát megér hátha pont ez van abban amit mások csinálnak neked