Kisvödör, lapát és homokozó #2

Hihetetlen, hogy egy szimpla blogbejegyzés mekkora változásokat tud okozni az ember életében. Az ember azt hinné, az ilyesmi csak a nagy ámerikában működhet, aztán egyik reggel arra ébred, hogy a "vebkettő", amit mint fogalmat általában elintéz egy fanyar mosollyal, már át is formálta a jövőjét.

Először is felmondtam a régi helyen - a vezetés nem volt boldog a fenti post elolvasása után, és ragaszkodott az új projektvezetőhöz, így "közös megegyezéssel" elváltak útjaink. De ez nem volt akkora probléma, mert a blogbejegyzésre, és a vele párhuzamos hirdetésre a fórumban majd egy tucat megkeresés érkezett, és ezen felül még én is elküldtem a jelentkezésem és a CV-m pár helyre, amit érdekesnek találtam. Először arra gondoltam, hogy minden cégről írok egy pár sort, ahol jártam az álláskeresésem során, amolyan "review" formájában, de aztán arra jutottam, csak két céget emelnék ki - akiknek a legnehezebben, és akiknek a legkönnyebben mondtam nemet. Bár nemet mondani mindenhol nehéz volt. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy rengeteg érdekes munka és feladat közül választhattam, ami viszont nem könnyített meg egy ilyen döntést, amely akár évekre meghatározza az ember sorsát és lehetőségeit is.

A legnehezebben tehát az arukereso.hu-nak mondtam nemet. Lehet, hogy ez őket meglepi ha olvassák, mert egy rövid telefonbeszélgetésen mondtam le végül a dolgot, de tényleg így van. Nekik sikerült az "áááá PHP trutymózás, én ide aztán nem megyek" előítéletemet olyan módon megváltoztatni, hogy mikor eljöttem tőlük az interjú után, tudtam - szó nincs "trutymózásról", a feladat érdekes lett volna, ráadásul simán lehetett volna alternatív platformokon dolgozni, Windows helyett. A rövid személyes benyomás, amit az interjú alatt szereztem, szintén nagyon pozitív volt. Én őszintén remélem, hogy egyszer még dolgozhatunk együtt. :)

A legkönnyebben pedig a Nav N Go-nak sikerült nemet mondanom. Ironikus módon, hiszen egykor a No.1. "következő állásom" jelölt volt a cég a részemről, hívtak is ismerősök onnan, a termékeiket pedig ismertem és használtam. A honlapjukon konkrétan meg is említik az Amigát, mint aminek az ismerete előny - nos ebből én, mint gyakorló Amigás, mai napig aktív hobbi-C64-es és limited platform kóder (ebből élek vagy pár éve...) mit sem tapasztaltam. Egyencépluszplusz feladatok megoldása, a leendő munkához csak gyengén köthetően (bocs, de ha szempont, hogy tudok assemblyben, akkor miért fárasztasz adatbáziskezelős-textparselős próbafeladattal...), N+1 felvételi körben, és még majd értesítjük... Miközben elvileg fúú de nagyon kell egzotikus, elborult, sosevolt platformokhoz is értő, mindenféle gagyi-SDK-kal dolgozni képes ember, mert ugye ki se látnak a munkából. Hát ez van.

Az új homokozót pedig úgy hívják hogy LogMeIn.com. :)

(Ps.: Iszonyatos fejfájással írom ezt a bejegyzést, úgyhogy ha valakit megbántottam valamivel, vagy nagy hülyeséget írtam, akkor ezúton is elnézést kérek.)

Hozzászólások

Sok sikert az új homokvár építéséhez! :)

hogy kerultel kapcsolatba ezzel a ceggel?
azt hittem, ez valami full amcsi ceg.

Tyrael