Parallel RAID resync

Helyzet a következő:

Windows 2008 R2, van 2 partició 1 diszken, ez RAID mirror-al tükrözve +1 diszken. Ha vmi miatt a RAID szinkron megszűnik a 2 diszk között, resynceli az egészet. Ezt párhuzamosan teszi a 2 partíción, ezért adott diszken a 2 partició resync "egymás ellen dolgozik", kb 10x időt igényel a dolog befejezése. Tud rá valaki megoldást, hogyan lehetne 1 diszken levő különböző particiókat egymás után resynceltetni soros megoldással?

Thx!

Hozzászólások

Most futott le a resync? - tudom, hogy ez rajtad nem segit, de jol esett... :)

Ha 15 év a resync idő, akkor javaslom a hardver cseréjét. Úgy is kifutott már a Win2008 a támogatási idejéből.

Gondolom ez valami Windows beépített SW mirror lehet, ami partíciónként és nem diszkenként van konfigurálva, szerintem csak akkor fordulhat elő ilyen. Normális RAID (akár SW, akár HW), ami diszk-szintű konfigurációval fut, nem kezdi el ugyan annak a diszknek a különböző részeit szinkronizálni - pont a diszk nem-végtelen terhelhetősége miatt.

Annak lenne érdemes utána nézni, hogy ha diszk szinten lenne beállítva a mirror, akkor is a diszken belüli logikai felosztás szerint kezdi több szálon a resync-et, vagy akkor egy menetben az egész disket resync-eli csak.

MD RAID, ZFS, BTRFS és HW RAID komplett diszket szinkronizál, nem egy diszk különböző részeit párhuzamosan.

Pont, hogy a modern, nagyon gyors, nagyon nagy IOPS képességű NVMe SSD-k esetén lenne érdekes az eredeti probléma megfordítása: lehet-e párhuzamosan resync-elni a meghajtó különböző részeit, mert bírná...