Mi minősül szexuális zaklatásnak?

Fórumok

Egy korábbi hasonló című topikból már tudjuk, hogy semmi, az a dolog nem zaklatás volt, hanem kedves udvarlás.

De azért ha mégis van valami, ide beírhatjuk.

Hozzászólások

Valószínűleg csak meg akarják kímélni az asszonyaikat, lányaikat a "nyugati fertőtől". Ami mint szándék még akár dicséretes is lehetne, ha a felvilágosult, feminista nők szabadságvágyának jelenlegi nyugati megvalósítási formáit nézzük és annak "jótékony" hatásait a mai társadalmakra.. - (Hogy a pokol is jó szándékkal van kikövezve, az más kérdés...)

A közösség megtartásának és fejlődésének motorja egy társadalomban az anyák, nők viselkedése.., az iszlám országaiban már "1000 éve" messze kerülik az individualizmus okozta társadalomrombolást. A közösség célja számít, az egyén nőként is alárendelődik ennek. A szabályok nekünk európai, "nyugatimádó-felvilágosult-hitehagyott" polgároknak, - főként a nőknek,- elfogadhatatlannak tűnnek, de soha nem éltünk életvitelszerűen iszlám országban, - sok könyvet olvastam erről, - ott is vannak nők, asszonyok, akik nem szenvednek azon körülmények között. Csak egyszerűen élik az életüket. Örömökben és gondok között. Mikor mi esik. (De vannak európai nők, asszonyok is, akik házasságkötés révén be tudtak illeszkedni a "rettenetes", "nőket jogfosztó" iszlám társadalomba is. - Az is igaz, a "jogfosztottság szempontjából" vannak jelentős különbségek az egyes, konkrét iszlám országok között.) 

Egyébként Afganisztánban, a jelentősebb megmozdulások is amiatt vannak, mert a nyugati típusú "demokrácia export" uralma alatt, ott felnőtt egy női nemzedék, aki most nem érzi jól magát a visszatért, hagyományos iszlám berendezkedésű ország keretei között. Így lázonganak. (Gondolom, a nyugati titokszolgálatok lelkes-soros, bomlasztó támogatásával.)

Szerkesztve: 2024. 09. 10., k – 13:34

Reddit-en a múltkor volt egy olyan téma, hogy a csaj sérelmezte, hogy a futár miután átadta a csomagot, küldött neki egy SMS-t, hogy "csini vagy", vagy valami hasonló. Majd többen írták, hogy jelentsd fel, ez zaklatás...

Hát, lehet hogy én vagyok hímsoviniszta meg idióta, és értem hogy céges telefon, meg azt is, hogy nem azért adta meg a számát a csaj, hogy SMS-t küldjön neki a futár, meg dzsídípíár, de megba*ta az ég, ha ennyi "nem fér bele"...

"Sose a gép a hülye."

Egyrészt a Redditen olvasottak igazságtartalma bármi lehet a 100% és a 0% között, másrészt a mai világban a futár -- aki ki tudja, honnan, milyen kultúrából származik -- nem szükségszerűen érti, hogy meddig "illik" menni az udvarlásban, és mi számít zaklatásnak. Ez nem feltétlenül a futár bűne, aki talán gyerekkora óta azt látta és tapasztalta, hogy ha két kecskével kopogtat a kiszemelt lány apjánál, rögtön jó esélyekkel indul, és talán modern vagányságnak gondolja, ha "menő módon" SMS-t küld.

De szerintem se fér bele, és tényleg zaklatás, amiről a futárcégnek tudomást kell szereznie, hogy az illető futárt a HR tájékoztassa az elvárt viselkedésről. Lehet, hogy meg fogja érteni, és ha nem kap visszajelzést, tulajdonképpen honnan is kellene kitalálnia, hogy mik az elvárások?

Mi lett a másik topikkal? Szerintem nem lenne szabad elvenni a lehetőséget a térdelőktől, hogy rontsák a sajátjaik választási eredményét.

:)