Az offtopik témájú tartalmakat, hozzászólásokat a HUP-on szerintem ...

Címkék

A politikai tartalmak mellett az offtopik is keményen létezik a HUP-on. Van-e helye szerinted a HUP-on offtopik tartalmaknak? Ha van, akkor bárhol? Vagy csak arra kijelölt helyeken? Egyenes út vezet-e az offtopiktól a politikai flame-ig?

Választások

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 09. 08., v – 09:33

IT szakmai oldal vs. pl. bélflóra *

(* miért éppen ez? mert ez a legfrissebb a blogban ...)

trey @ gépház

Kösz a reklámot! Magam részéről azért tettem fel, mert sokakat érdekelhet. Ha nincs rá érdeklődés, akár törölni is lehet.

Azért a blogban kutyatenyésztésről íjászatig annyi minden van, hogy egy ilyen tiltástól eléggé kiürülne.

Viszont egy javaslat: a blogon belül is lehetnének kategóriák, vagy legalább annyi, hogy ontopic/offtopic.

Nem azért ez, mert a bélflóráddal nincs rendben valami mégis? Lehet az zavar be az aurádba. Ha nem hiszel nekünk, kérdezd meg az AI-t, az is megerősítheti.

Egyébként az offtopikkal nincs bajom, főleg a megfelelő fórumban vagy saját blogban. Tőlem elfér, a politikánál is kevésbé zavar.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szerkesztve: 2024. 09. 08., v – 09:36

Gondolkozom, hogy mit kellene még (a nebántsvirágok szerint) tiltani a HUP-on .... a csúnya (jujjj!) beszéd! Meg is van a következő szavazás kérdése! :)

trey @ gépház

Tiltani semmit nem kell, de vannak hiányosággok, amit pótolhatnál. Kell CoC, meg néhány transzveszti, indiai, paki, szomáliai, iráni, tálib, stb., a sokszínűség miatt. Tuti nem is offolnának, szakmailag tennének hozzá a témához :D

Ha írsz a Red Hat-nek, MS-nak, Google-nek, Sorosnak, Orbánnak, lehet idevezényelnek párat. Akár még a HUP logót is szivárványosíthatnák, mert nagyon neonáci ez ma már, fehér betűk, az árja nézetek szimbóluma, tiszta Klu Klux Klánra valló motívum. Ha más nem, a bélflórádat helyreállíthatnák dúlván.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Az offtopic csak a topicon belul problemas, vagyis egy adott beszelgetesen belul. Egy beszelgetes gyakran tobb szalra bomlik, mindegyik egy kicsit mas nezopont szerint vizsgalja a temat. Ezek gyakran elegge elszakadnak az eredeti tematol, vagyis de fakto offtopicok lesznek, peldaul EV temabol atterunk Trumpra, Orbanra, Rolexre, vagy AI -ra. Hogy az egesz nagy poszt melyik helyen kezdodott, igazabol edes mindegy.

de fakto

wut?

peldaul EV temabol

EV téma offtopik egy IT oldalon, nem? Nem ezt akarjátok eladni? Még akkor is, ha 10 EV-ből 9,9 lelke egy Linuxot futtató számítógép, meg valami AI lesz rövid időn belül, a többi meg egy laposelem meg pár mosógépmotor. :D

atterunk Trumpra

Politkaaaaaaaaaa!!!!!!!!1111

Meg is jöttünk!!!!!!!1111

trey @ gépház

Az EV nem lenne IT off-topic, ha az IT részéről beszélnénk. De sohasem arról beszélünk, hanem a környezetre káros akkugyártásról meg a műszaki zsákutcaságról (vagy ennek ellenkezőjéről). Szóval az EV lehetne itt on-topic, de sohasem olyan kontextusba kerül fel, ergo a legtöbbszön off-topic.

De a hsz. nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy elindul egy bármilyen EV téma, és igen gyorsan már nem is arról megy a diskurzus ami a nyitóban van írva, hanem politikáról meg kínáról, USA-ról, stb. Szóval a beszélgetés maga lesz off-topic az eredeti témaindítóhoz képest (attól függetlenül, hogy az maga on- vagy off-topic a HUP-on).

Ebben a posztban éppenséggel te magad, de ez tökmindegy, mert nem bűnbakot keresünk, hanem állapotot írunk le.

A beszélgetések fő jellemzője, hogy csaponganak, eltérnek a témától, az offtopic hozzászólás teljesen természetes dolog. Az egyedüli nem természetes dolog, hogy felnőtt létedre játszod az értetlent, mint aki nem látott még fórumot.

engem nem zavart pol, de amikor az oldal uzemeltetoje tolja reggeltol estig a propagandat az zavar

Áááá! Értem (és ki is bújt a szög a zsákból)! Nem a poliitkával van bajod, ha az neked tetsző! :D

Igen, általában ez szokott lenni a baja a libsiknek. Egészen addig tetszik nekik a politika, amíg nincs ellenvetés.

A te általad szóvá tett dolog egy reakció a libsi propagandára, ami kb. 5-8 évvel ezelőtt alattomosan beszivárgott az oldalra.

trey @ gépház

az a baj, hogy ez a libsizes egy olyan fogalom amibe barmit bele lehet magyarazni, pont mint a baloldalizasba. Ha a liberalis az az, ami a felvailagosodas eredmenye volt, es aminek a mai szabadsagjogokat koszonhetjuk, akkor libsi vagyok. Ha arrol van szo, hogy azt mondhatom valakire, hogy seggfej, de azt nem, hogy "him", akkor nem vagyok liberalis, megis mostanaban ezt is annak hivjuk. Igy nem tudom megmondani libsi vagyok-e, igy azt sem tudom John Locke libsi-e.

Szerintem repuloteret vasarolni baloldali, mivel csak a szocik szerint jo gazda az allam. A CSOK szerintem baloldali, mert csak a szocik szerint jo otlet megadoztatni, majd egy dologra vissza adni a penzt, ami az arak novekedesevl jar.

Az nem zavar, ha egy temarol elterelodik a beszed neha politikara. Az zavar, hogy minden masodik "Friss blogbejegyzések" jomagadtol szarmaso propaganda, es ha ellentetes velemenyu propaganda lenne, az is zavarna.

Ja meg az zavar, amikor nem a temarol beszelunk, hanem szemelyeskedunk, pl cimkezunk (libsi), meg "fajtad"-ozunk. 

Friss blogbejegyzések" jomagadtol szarmaso

Biztos nem érted a blog fogalmát. Vagy az a bajod, hogy túl termékeny vagyok?

Propaganda

Definiáld a propaganda fogalmát, mert nekem az az érzésem, hogy te a "propaganda" szót arra használod következezetesen, hogy "ami nekem nem tetszik".

trey @ gépház

igen, tul termekeny propagandabol

wikipedia definicioja: "Propaganda is communication that is primarily used to influence or persuade an audience to further an agenda, which may not be objective and may be selectively presenting facts to encourage a particular synthesis or perception, or using loaded language to produce an emotional rather than a rational response to the information that is being presented"

passzol

 

De hogy bele menjek jobban is, az olyan kulcsszavak, amiket nem jomagad talaltal ki, hanem teljesen nyilvanvalo, hogy atvettel, pl haboruparti, slimfit, baloldali. 

Mint mondtam, ha masnak a propagandajat tolnad, az is zavarna.

- Mint mondtam, ha masnak a propagandajat tolnad, az is zavarna
- értem! Tehát, ez a ballib sirám lesz mégiscsak

Most erre mit mondjak? Akkor az. a ballibsi siram. Miutal leirtam, hogy azt sem tudjuk mi az a bal, meg azt sem mi az a libsi. Ha mar itt tartunk, szerinted mi a bal, es mi a libsi?

 

- Mennyit kommenteltél hozzá? 

Szavaiddal elve, kibujt a szog a zsakbol. a Kommentek kellenek.

Semmi komment nem kell. Mi az, hogy kell? Kinek kell? Nekem? Vagy másnak? Van egy elmeroggyant fixa ideátok, hogy nekem kommentszámot, kattintásszámot, olvasottságot, vagy bármiféle target-et KELL hoznom.

Tudod miért szerencsés, hogy ezt előhozod? Mert ezt bizony a kiadó is olvasni fogja, gondoskodom róla. Csak, hoyg tiszta legyen: nekem ilyet nem KELL. SOSE KELLETT.

Ez csak a zavaros fejetekben él :D Egymásnak adjátok át, mint a trippert.

Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire érdekeltek téged a szakmai témáim.

trey @ gépház

tehat ha kihalt sivatag lenne az oldal, ahova senki nem ir, amit senki nem olvas, az jo volna?

Nem ertem, ha nekik nem kell a latogatas, miert kell megmutatni nekik, hogy szerintunk nekik kell a latogatas?

Vegig scrolloztam a blogod, a 25 postbol egy volt nem politikai, ha jol lattam, "A smit(ty)-ről ...", ez engem nem erint, de a Blogokbol a szakmaiak kozul olvastam a Yubikey-t, a reMarkablet, a Mikrotik Winboxot.

Tudod definialni mi baloldali es mi libsi?

tehat ha kihalt sivatag lenne az oldal, ahova senki nem ir, amit senki nem olvas, az jo volna?

Nekem akkor is jó volt, amikor 5-en voltunk rajta.

Nem ertem, ha nekik nem kell a latogatas, miert kell megmutatni nekik, hogy szerintunk nekik kell a latogatas?

Ezt velük egyeztesd le.

Vegig scrolloztam a blogod, a 25 postbol egy volt nem politikai, ha jol lattam, "A smit(ty)-ről ...", ez engem nem erint, de a Blogokbol a szakmaiak kozul olvastam a Yubikey-t, a reMarkablet, a Mikrotik Winboxot.

Az én Yubikey blogbejegyzésem olvastad anno?

Tudod definialni mi baloldali es mi libsi?

Látod ez a baj, hogy elindult egy beszélgetés más irányba, de a végén csak a politikánál kötöttél ki. Tükör ^

trey @ gépház

> Nekem akkor is jó volt, amikor 5-en voltunk rajta.

nekik is jo lesz?

> Ezt velük egyeztesd le.

jo hat te hoztad fel, hogy megmutatod nekik amit irtam

> Az én Yubikey blogbejegyzésem olvastad anno?

Nerm tudom. Ha lattm a a cimet, akkor biztos igen.

> Látod ez a baj, hogy elindult egy beszélgetés más irányba, de a végén csak a politikánál kötöttél ki.

Special ez a ket szavazas pont arrol szol, hogy legyen-e politika meg offtopic, es engem tenyleg nagyon erdekel, hogy szerinted mi baloldali, es mi libsi. Ettol meg folytathatjuk a beszelgetest arrol, hogy milyen tartalmat olvastam eddig.

Félreérthető, hogy mire válaszoltál. Arra, hogy a HUP forgalmáról nem kell információt átadnod a kiadó felé (azt is ide értem, hogy a kiadó képviselője a közreműködésed nélkül megtekintheti az adatokat), vagy arra, hogy nincs megállapodás a kiadó és közted, hogy a HUP-nak X időtávon átlagosan Y forgalmat el kell érnie.

:)

Nincs bajom az Offtopic-al, ami inkabb zavar, hogy neha elterelodik a figyelem a szakmai dolgokrol... Pl volt mar nem egyszer olyan, h full szakmai kerdest/topicot nyitottam es a kutya sem valaszolt ra semmit napokig... Mig egy politikai topicnal egy oran belul 100 komment... Ami OK, csak nem (csak) ezert jarunk ide...

h full szakmai kerdest/topicot nyitottam es a kutya sem valaszolt ra semmit napokig

Nem mondod! :D Csillió ilyenem volt.

Mig egy politikai topicnal egy oran belul 100 komment... Ami OK, csak nem (csak) ezert jarunk ide...

Vagy ezek szerint .... főként de ... csak akkor meg minek az álszentség?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 09. 08., v – 11:46

amiota nem hungarian unix portal, nem tudom mi az offtopic :)
" magyar nyelvű, UNIX-szal, Linuxszal és egyéb hasonló operációs rendszerekkel kapcsolatos leírásoknak, dokumentációknak."
azt hiszem kicsit elkanyarodtunk az eredeti iranytol :D

Engem néha kicsit zavar, viszont konstruktív javaslatot nem tudok hozni - így marad az egyéb, leírom.
Meg kerülöm az olyan szálakat ahol 100+ hozzászólás van :)

Gondolom ide leirom, bar mar ez is "offtopic" :D

 

Ami engem a politikanal neha jobban zavar, az a "felső nézet" minden oldalrol (ez bal/jobbra egyarant igaz itt) Nyilvan , amit mar sokszor irtam itt korabban, a HUP messze nem reprezentalja a magyar lakossagot, viszont gyakran "közügyi" kerdesek is elojönnek az oldalon , amit sokan itt a "sajat szemszögükböl" ertelmeznek... Tegyük hozza, en magam is, nagyreszt (bár nem minden tekintetben, pl varos/videk) hasonlo szemszogbol latom a dolgokat, mint az itteniek, de (foleg ismerettsegi/munkahelyi/csaladi ) okokbol elegge van ralatasom arra a retegre, akiket ezek a temak sokszor, "husbavagoan" erintenek....

Szerintem jó a működés, maradjon így. Előre mutató dolog így 2024-ben, hogy itt meg tényleg szólás szabadság van. Akik akarjak a szakmai tartalmat is megtalálják, nincs minden topic szét trollkodas, messziről látszik hogy hol lesz flame, bőven elkerülhető. Szerintem aki ide jár aktívan flamelni az meg élvezi is. 

Ismét egy semmitmondó hülye szavazás, amire majd lehet hivatkozni, amikor Trey a saját szája íze szerint azt csinál, amit akar. Itt is megjelenik egy rakás egymásnak ellentmondó vélemény, amiből lehet mazsolázni, és igazolni bármit.

Szerintem csak a tükör nem tetszik neked. Leírom mire gondolok.

Megy a habzás és prüszkölés is egy marék embertől, hogy politika. Mert az mit keres egy SZAKMAI OLDALON. Ugye? ja.

De ugyanezeknek az embereknek az OFFTOPIK nem bántja a szemét. Mert az ... milyen SZAKMAI. Nem? De.

Hát, ezért a szavazás. Tükör.

trey @ gépház

Nem, te összevissza maszatolsz. Kiírsz tök felesleges szavazást, aminek persze nem lesz eredménye, legfeljebb flame, de ezentúl számodra öt évig referencia lesz, mindenféle megfoghatatlan 'ti mondtátok' szöveggel. Ez az egész topik, ahogy a politikai is, csak erre megy. Egyébként meg mindegy, úgyis azt csinálsz, amit akarsz, szóval ez az egész egy felesleges cirkusz. De lassan az összes topicod is az. A tükröt meg nyugodtan tartsd magadnak, a legnagyobb offtopicozó és majdnem a legnagyobb politikai flame-elő te vagy. Nem mi züllesztjük le a HUP-ot, hanem te. Bár ez igazából múlt idő, már rég megtetted.

Kiírsz tök felesleges szavazást, aminek persze nem lesz eredménye, legfeljebb flame, de ezentúl számodra öt évig referencia lesz, mindenféle megfoghatatlan 'ti mondtátok' szöveggel. Ez az egész topik, ahogy a politikai is, csak erre megy.

Szomorúan hallja ezt szerintem az, aki a szavazás kitételét kérte ... :D

Egyébként meg mindegy, úgyis azt csinálsz, amit akarsz, szóval ez az egész egy felesleges cirkusz.

Ezt is! :D

A tükröt meg nyugodtan tartsd magadnak, a legnagyobb offtopicozó és majdnem a legnagyobb politikai flame-elő te vagy. Nem mi züllesztjük le a HUP-ot, hanem te. Bár ez igazából múlt idő, már rég megtetted.

Jól felpattintottad magad, ezek szerint megint betaláltam.

trey @ gépház

Fő a következetesség.

Bizony!

Ennek ellenére te vagy a szerző. Annyira gyáva vagy, hogy más, arctalan, névtelen valakikre hivatkozol?

Pardon? Engem kértek meg a tartalom kitételére. Olyanok, akik sosem publikáltak a HUP-on, mert nincs rá joguk.

Kinn van a nevem, tehát gyáva vagyok? :D Friczy kezd az agyad is lágyulni a home off nyugdíjas klubban. 

trey @ gépház

Szerintem a másik szálban leírtam, hogy a kiadó kérésére tettem ki a szavazásokat.

A kiadó részéről merült fel, hogy változtatni kellene a moderálási gyakorlaton.

Ennek megalapozandó, több szavazás is kikerült.

Mivel én semmiféle változtatást nem tervezek a moderálási gyakorlatban, semennyire SEM ÉRDEKEL a szavazás eredménye.

Tehát, jól látod.

PS: frissítettem a szavazás beküldőjét, nehogy infarktust kapj! :D

trey @ gépház

Trey érdeke a minél több oldalletöltés. Hogy lehet egyszerűen oldalletöltést generálni? Flame, flame, flame. Ezt tanulta ki az elmúlt évek alatt. A teljesítményét abban méri a "kiadó", hogy hány letöltés van, ezzel fenn lehet tartani a nagyság látszatát.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @