Hazatérés

Idei volt az első olyan nyaram, amikor nem volt jóérzés hazajönnöm Olaszországból. Szerintem köze van ahhoz, hogy újra fent vagyok az fb-n.

Magyarország leginkább azok miatt szar, akik szerint szar. Hangulatukkal ők fertőzik legjobban a környezetük és saját maguk életét. Ha ennek a típusnak mutatsz egy olyan tartalmat, ami ellenkezik a világnézetével, akkor ennyit mond: propaganda ... és elutasítja annak elfogyasztását.

Tényleg az emberek nagy többsége 100%-osan egyetért a saját oldalával és a másik oldalon semmi jót nem lát? Na ez az igazi birkaság.

ps.: Azt ugorjuk át, hogy maradjak kint! :)  Köszi!

Hozzászólások

Nem vagyok fb-n.

Akik azt mondják, hogy szar az ország, azok irányítják az országot, vagy csak szimplán "húzzák hasznait", de cserébe terheit nem szeretnék viseni?

 

Ne maradj kint, ha nem akarsz.

Semmilyen "oldal" nincs az országban. Nincs is rá igény.

A modern társadalom a párhuzamos valóságokon alapszik, de legalább mindenkinek van véleménye..

Mindenkinek van véleménynek látszó valamije, amit véleménynek lehet címkézni. (lsd. még Dr. House: Mindenki hazudik, csak az a kérdés, hogy miben?) A rengeteg vélemény következménye, hogy elértéktelendik a vélemény nyilvánítás joga. Ez viszont alapjaiban rengeti meg a habos-babos, liberális demokrácia illuzióját.

Két politikai csoportosulás van, és sok feltétlen "követő". Befolyásolók és követőik.

Nem gondolkodásra ösztönzés, hanem a kanyarokat levágva: vélemény átvétel. Ha valamiről az illető még nem halott mivel az önálló vélemény alkotásra képtelen addig jut, hogy utána nézzen mit mondott a témában a befolyásolója és vissza böffenti ugyanazt.

--

Az egész működési forma amúgy analóg a blokkosodással, 1bites gondolkodással:

0 - "rossz" / "ellenség" / "nem általam preferált"

1 - "jó" / "baráti" / "általam preferált"

Végtelenül szomorú és kő buta.

Magyarország leginkább azok miatt szar, akik szerint szar
 

Csak részben jogos meglátás, de jogos. És pontosítanék is: “részben azok miatt, akik szerint #mindenszar”.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem tudom kikerülni, hogy ne hozzam be. Peti gyerek várja, hogy Brüsszelben vitázzon Viktorral. Ez Peti érdeke és nem Magyarországé. Nehéz lesz így egyesíteni az oldalakat. Talán nem is cél, mert így lehet majd mutogatni a másikra, hogy megossza az országot. Magyarokból hiányzik a nagyvonalúság, előzékenység. Paraszt egy nép vagyunk. A XX. században nem csak az elitünket üldöztük el, hanem a viselkedési kultúránkat is.

Én ki tudnám kerülni, mert szarok Péterre és Viktorra is. Brüsszelre meg jó híggal.

Hajdúsági parasztgyerekként most ki kéne kérjem magamnak a paraszt-nép titulust, de csak(!) azért, mert sajnos nem vagyunk ilyenek. Sajnos nem vagyunk azok, a parasztok egy dolgos és egyszerű / egyenes nép. Ehhez képest sokkal inkább dologtalan észosztó és hazátlan (bozgor) népként vagyunk köztudatban - s ezért dolgoztak keményen a #mindenszar tagjai. Szerintem előre eltervezve.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

>azok miatt szar, akik szerint szar.

Nekem ugy tunik, hogy egyetertetek. 

Szerkesztve: 2024. 09. 01., v – 10:39

Mert a szar-nemszar az nem egybites valasztas. Tegnap peldaul setaltunk egyet a gyerekkel a budai varban, en azota nem voltam a varkert bazar kornyeken, amiota elkeszult. Persze ha (elnezest a demagogiaert, ugy probalom mondani, hogy mindenki ertse) seta kozben azon kellene aggodni, hogy hova fog tudni a gyerek iskolaba menni, vagy ki fogja megmuteni a servemet, vagy mittudomen, akkor hiaba nagyon finom a feketeerdo torta a Ruszwurmban, nem erre fogok emlekezni, hanem arra, hogy "minden szar".

Masfelol meg te keresed ezeknek az embereknek a tarsasagat, nem? :)

szerk: egyebkent tenyleg nagyon finom, egyetek egyet, ha arra jartok

Keresem!? Ismerőseim. Népszerű dolog lett a szociális médiában a köpködés, lájkot hoz. kb  15-16 éve, az ilyen viselkedést kidobta az fb népe. Akkor minden full pozitív volt, ciki volt negatívnak lenni. Ez mára megfordult. Nem csak itthon van így, de jellemzően a magyarokat látom.

Mi is szoktunk feljárni a gyerekekkel a várba. Feleségem ott született, neki erősebb a vonzódása.

A sírás-rívás, a "minden szar" bele van kódolva a népbe. Sokszor leírtam már itt az okát.

Annak idején, ha valaki nem sírt-rít, feljelentette a szomszédja, mert az gyanús volt (kulák stb.).

Az emberek megtanulták: sírj-ríj akkor is ha jól megy, sőt, akkor sírj-ríj igazán! Annál kevesebb bajod lehet belőle, sőt! Még empátia is sugárzik feléd! Tán dolgoznod sem kell majd annyit, mert megsajnálnak!

Kb.: a sírás-rívásnak nincs negatív oldala, csak pozitív, hát miért ne élnél vele?

Jól megtanulták ezt ne félj!

trey @ gépház

Olaszokban is megvan. Mindenhiol van egy réteg aki így viselkedik. Ők a hangos kisebbség.

Ilyeneket olvasok az olasz fb csoportokban:

 

- Milyen drága az olasz airbnb! Inkább megyek Horvvátországba!

 

- Amikor jövök haza Németországból, az első Autogrillnél megállok egy igazi kávéra!
- Én is. A béna kormányunk miatt külföldön kell dolgoznom! Olaszország 20 éve pusztul lefele!

 

Questa è casa mia! :)

 

Gyerekeimnek tanítom, hogy ne a szenvedés alapján keressenek érzelmeket.

- Amikor jövök haza Németországból, az első Autogrillnél megállok egy igazi kávéra!

Ép ésszel mindenki ezt csinálja. Nem csak Németországból, sőt, ahogy távolodik az ember Trieszttől, egyre vacakabb a kávé, de még Milánóban is 20x jobb mint Bécs kivételével bárhol Európában.

Afrikai tapasztalataim nincsenek.

A sírás-rívás, a "minden szar" bele van kódolva a népbe. Sokszor leírtam már itt az okát.

Az oka az energia vámpír lét. Van aki a környezetéből próbál életenergiát szipolyozni ezáltal. Szerintem csak rosszabb lesz neki is, meg a környezetének is. Érzelmi intelligenciája az ilyen viselkedésű embereknek közelít a 0hoz. Főként rendkívül leromlott időseknél tapasztalom ahol konkrétan még a sirámok is sablonosak: szóról szóra ismétlődik néhány variáció. Ez amúgy segítség, mert ahogy elkezdődik, már tudod, hogy a következő legalább 15percben mire számíthatsz.

Szerencsére ellenkező irányban is működik ugyanez: van aki vidámságot, boldogságot "fényt" hoz a környezetébe, az ilyen emberek köré sűrűn sereglik nagyobb társaság teljesen spontán is: egyszerűen jó a környezetükben lenni: töltődni lehet.

Az is szerencsés dolog amúgy, hogy mindez hozzáállás és döntés kérdése: bármely parazita / vámpír dönthet úgy, hogy pozitív irányú módosítója lesz a környezetének, és az amúgy természetszerűen mindenkiben termelődő negatív energiáit más módon vezeti le.

Ha figyelemre vágyik azt is lehet másképp szerezni fekália mázoláson túl: ezt jobb esetben néhány éves gyerek is megtanulja.

Nem csak nálunk vannak mindenszaristák. Elkezdtem gyűjteni külföldi, leginkább környékbeli mindenszaristák posztjait és meglepő a hasonlóság.

Ugyanakkor külön érdekel, hogy mondjuk a svájciaknál vagy mondjuk bajoroknál milyen a gondolkodásmód. Az osztrák is érdekel és ezért kezdtem el németül tanulni már egy éve.

Jah és ha már német tanulás, ne tudd meg miket kaptam ismerősöktől és kollégáktól ezért. A megvetés a legenyhébb szó rá. Ha teszel valamit azért, hogy jobb legyen a sorsod, legyen ez akár egy nyelvtanfolyam, vagy egy IT terméket kezdesz el tanulni, mint én az Ansible-t vagy most éppen OLVM-mel szopok, azért is legszívesebben a torkod elvágnák.

Egyszerűen úgy érzik jól magukat, ha van min szenvedni. Ha nincs, akkor keresnek. Ha te kiakarsz törni, akkor addig basztatnak, amíg vissza nem esel. Online is IRL is, mindenhol.

akkor hiaba nagyon finom a feketeerdo torta a Ruszwurmban,

 

Csak úgy szőr mentén, egy szelet torta (legyen ez a fekete erdei) 2000Ft alatt volt, vagy felett?

 

Amikor jovo ilyenkor ugyanezt kerdezem csak 3000-zel, akkor mar nem is fog annyira izleni....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Te most jössz haza? Én most megyek el :D

Rühellem az iskolakezdést, a vernyogást, mert szülőnek, tanárnak, diáknak a láblógatás után megint FELADAT van :D

trey @ gépház

Gyerekeim is alig várják. Mondjuk teszek róla, mert felkészítem őket és kapnak valamit amit az iskola miatt veszek nekik, most pl karórát kaptak.

https://lorus.hu/orak/kids/rrx51cx9~w1201

A választás oka, hogy a számlap segít majd bevezetni a  törteket is. Jelölve van az mp, perc, óra. Világít, foszforeszkál.

Szerkesztve: 2024. 09. 01., v – 12:07

köze van ahhoz, hogy újra fent vagyok az fb-n

Minimalizáld a felületen töltött időt ill. interakciókat: helyette ajánlom a személyes találkozásokat (akár ugyanazokkal az emberekkel).

Amúgy: üdv itthon ;).

Magyarország leginkább azok miatt szar, akik szerint szar. 

Nem tudom, esetleg megkérdezted már a gyermekvédelemben dolgozó ismerőseidet (feltéve ha van), hogy mit szól pl az új rendelkezésekhez. (segglyukát is ellenörzik, és a környeztét is ...)

Közben meg kegyelmet adnak, egy elítéltnek aki falazott egy pedofilnak ... 

Fedora 40, Thinkpad x280

jah hat azok olyan kerdesek amire barmit be lehet irni, es kb sehogy nem lehet ellenorozni: hova jar bulizni? kocsmaba, 4-6os wesselenyi, ugyse fogjak kovetni hogy tenyleg oda ment-e, es ha egyszer a rizmajerbe megy, akkor se tortenik semmi. meg hogy hanyszor dug a heten? "terminator vagyok 8szor!" :DD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

a Nemzeti Védelmi Szolgálat feladata ellenőrizni azt, hogy hazudtak-e a kitöltők, amikor beírták például, hogy kikkel élnek együtt, milyen értéktárgyaik vannak, hova járnak szórakozni, mi a hobbijuk és a káros szenvedélyük, vagy épp milyen tudatmódosító szereket használtak eddig.

jah persze ...

Fedora 40, Thinkpad x280

ps.: Azt ugorjuk át, hogy maradjak kint! :)  Köszi!

Mesz, ahova akarsz, de Facebook?!

Szerkesztve: 2024. 09. 01., v – 18:29

tehát ha nem úgy gondolkodsz mint a fidesz akkor nincsenek eredeti ötleteid. :) 

ha olyan jóvá tette magyarországot Orban Viktorod akkor miért érzed magad itthon szarul? vonattal probaltal meg menni? esetleg neked is meghalt a barátod új gyereke mert az orvosok szartak rá? :))  oh tudom, mentek volna magaánkórházba 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ennek is örülni kellene mi? :) 

Kórház épülete lehetne jobb. Az alábbi megoldást látom. Tartsanak saját karbantartókat, akik szobáról szobára (lépésről lépésre) folyamatosan felújítanak. El kell fogadni, hogy a legtöbb kórházunkat le kellene dózerolni és építeni egy újat.

Vasútnál jó stratégiának tartom venni egy gyártó céget, és adni a megrendelést. Szánalmasan lassúak a vonataink. Olaszországban átlag 160 km/h a vonatok sebessége, itthon a fele. Minden vagonban van tucatnyi kamera, így a niggerek is viselkednek, az emberek nem hagynak szemetet. A wc fala egyben nyílik, ha nincs bent senki mindig nyítva van. Ennek előnye, hogy bemutatja a vonat közösségének mit hagysz ott, így kb. mindig tiszta.

Orvoslás. Az ember egyre hülyébb, az orvosok is.  A szolgáltatás átlagra van méretezve, nem peakre. Gazdasági okból ez mindig gond lesz a nyugati világban. Valami erősebb hibrid rendszert tudnék elképzelni a mostaninál. Extrabiztosítás fejében sűrgösségi vipet, ezzel több pénzt jutatva a rendszerbe. Én hajlandó lennék a tb díj emelésére, de fordított progresszív módon. Vagyis fix díj +  bérjövedelem százaléka. Remélem minden tiszás is. ;)

Ez most POL lesz:

A baj, hogy az állami fenntartású dolgokat (kórházak, vasút stb.) a gengszterváltástól rendszerváltástól - bár már az előtt pár évvel is kezdődtek a gondok - hagyták lerohadni. Még a szinten tartás se valósult meg. Közben ment a privatizációs lopás ügyeskedés is.
Bemegyek a járóbeteg szakrendelőbe Gödöllőre és ugyanaz az épület, bútorok, festés, falak, állapotok vannak, mint 30-40 éve. Na jó, 1 változás volt: a főbejárat már fotocellás, nem kell a nehéz ajtókat kézzel mozgatni.
Kistarcsa: ugyanaz a helyzet, mint Gödöllőn. 1 különbséggel: mostanában szigetelték és energetikai korszerűsítésen esett át az épület. Persze ez is csak kívülről látványos.
Emlékszik még valaki az OTKI-ra? Beszántották. Azt is.

Mivel a rendszerből kiloptak rengeteg pénzt, így nem kell csodálkozni, hogy ez idővel visszaüt. Ezt az állapotot látjuk most is. És akik ezeket az állapotokat látják nap mint nap, azoknak az életkedve is romlik.
Íme a magyar elégedetlenség, boldogtalanság, szomorúság egyik oka.

Szerintem.

A kistarcsaival szenvedtek/nek már évek óta. Ha arra járok - legkésőbb pár hónap múlva - majd megnézem, hogy leszedték-e már a védőhálókat, szétszedték-e az állványokat.
Amúgy elhelyezkedésben, parkolásban (a félméteres aknákat leszámítva) az egy tök jó kórház. Csak hát az egyebek... pl: Ne akarj liftezni, mert megőszülsz - már ha van lift.

Szerkesztve: 2024. 09. 01., v – 19:02

Oregon, a legnagyobb jóindulattal írom: a hiba benned van. 😜

Egyrészt a fb / közösségi média a legnagyobb energiavámpír, ami létezik. Egy kirakat túlzásokkal.
A politika felesleges gyűlöletet szül. Alapvetően a fideszes Pista bácsinak semmi gondja nincs a gyurcsányista Mari nénivel, a tiszapárti Juliskával, a mihazánkos Jocival stb. A politika csak szítja a feszültséget, nem pedig megnyugtat.

Minden embernek a saját problémája a legnagyobb. Amíg sok olyan ember van, akiknek a mindennapokkal kell szenvedniük / küzdeniük, addig igen, sokan fognak nyavalyogni.
Persze lehet különbséget tenni, hogy a Mashlov piramis legaljával szenved valaki (kaja, lakhatás) vagy egy magasabb szintjével (megy-e nyaralni minden évszakban).

Nagyon sok ember nem boldog.

Oregon, azt szeretném kérdezni, hogy volt-e bármilyen élményed az utóbbi 1-2 évben magyar kórházban (közegészségügy), illetve van-e általános vagy középiskolás gyermeked, aki részt vesz a magyar közoktatásban.

Miért kellene utálnod bárkit is? Isten ments!

Egyszerűen csak kíváncsi vagyok arra, hogy optimista és pozitív "életérzéseid" mögött húzódik-e valamilyen tapasztalat Mo ezen két területével kapcsolatban.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ma Mo-n az empátia és az ún. "általános boldogságérzet" sok esetben fordított arányban áll. Nekem van tapasztalatom mindkét területről (magyar oktatás és magyar egészségügy is), szerencsére az egészségügy "csak" nagyon közeli ismerős, de hát... szóval... nem tudom mit mondjak.

"Nekem van egy olyan érzésem, hogy ma Mo-n az empátia és az ún. "általános boldogságérzet" sok esetben fordított arányban áll."

Ez érdekel. Kifejtenéd kérlek?

 

Én azt gondolom erről, hogy jó dolgunk van, ha már van időnk másokkal foglalkozni. pl.: politikusokkal, közélettel

újra fent vagyok az fb-n.

Ez olyan, mintha a halott anyósod fényképét nem a kukába hajítanád, hanem sokszorosíttatnád, hogy minden helyiségbe jusson egy.

 

Tényleg az emberek nagy többsége 100%-osan egyetért a saját oldalával és a másik oldalon semmi jót nem lát?

Kétlem, hogy így lenne. Ha szánnál rá időt, hogy beszélgess velük, és ők is szánnának arra időt, hogy beszélgessenek veled, akkor árnyalódna a kép.

:)

Ha "pénz van belőle", gondolja át, hogy megéri-e. Ha megéri, ne sírjon. Ha nem éri meg, akkor pedig felesleges az illetővel beszélgetni.

Az "anyós" ingoványos terület, főleg ha nincs jól betömörítve a rá szórt föld, úgyhogy erre inkább nem mondok semmit.

Nem tudom, Oregon a "rendőrrel" hogyan képes eljutni odáig, hogy a "ne tolja a propagandát" kérés elhangozzon. Kicsit PEBKAC szaga van.

:)

Mondok neked egy egyszerű dolgot ( bár nem tudom hol laksz ) ami nekem bejött ha beszélgetni van kedvem idegenekkel: fogod az asszonyt, mondod elmegyünk sétálni, aztán van két lehetőség:

- bemész egy MOL kútra veszel egy sört/kávét ki ülsz oda ahol csak egy asztal van, és várod hogy jöjjön valaki, és megszólítod

- bemész egy Lidl be veszel egy sört, megnézed hol állnak az üzlet előtt emberek, odamész és beszélgetsz.

1. Nem kell megtéríteni 

2. Nem kell dicsekedni

3. Nem kell ilyen oldalakra jönni

4. Ki kell ülni a teraszra egy jó kávét szürcsölve komolyzenét hallgatni esetleg MCC-s könyveket lapozgatni :)

Szerkesztve: 2024. 09. 03., k – 06:26

Az nem lenne egy opció, hogy kint maradj? Ha már egyszer van ez a "fb" dolog, ami ott úgy látszik nincs, itt meg kötelező. (Vagy csak nem egészen világos a történet.)