Van YouTube Premium előfizetésed?

Pofátlanul drágul nálunk is a YouTube Premium

A kérdés adott, illetve a válaszlehetőségek is arra irányulnak, hogy mennyire befolyásol a döntésedben az áremelkedés?

Választások

Hozzászólások

Folyamat stresszel, hogy fizessek elő. Havonta kb. egyszer nézek YT-ot. Nem fizetek.

trey @ gépház

Nincs előfizetésem. Nem is lesz, és nem az ára miatt, mert azt még simán kifizetném, de egyrészt nem sokat ad pluszba a pénzért, másrészt a Google szemét módon cenzúrázza, meg eltünteti a videókat, így ezt pénzzel elvi síkon nem támogatom.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Én nagyon sokat nézem, nekem megéri. Bár most már kicsit húzós h (jóval) drágább lesz mint a Medium előfizetés. 
Azon gondolkozom h megnézem német előfizetés mennyi lenne, sztem meg tudnám oldani onnan is.

Gábriel Ákos

Soha nem volt, most sincs és nem is lesz. Nem is használom sokat, azt is csak olyan eszközön, ahol van rendes adblockra lehetőség, nem fogok fizetni (és akkor sem tenném, ha nem lenne).

nekem Family 'pack' van, így továbbra is megéri, mert így nem tol reklámot a gyerekeim arcába.

+én a YT Music-on hallgatok zenét is, és ez is csak előfizetéssel használható a gyakorlatban (így viszont zero reklám).

 

persze nem tapsolok ahhoz hogy emelnek, de minden más is egyre drágáb... ez van.

ugyanez, ennyit megér, hogy a gyerek nem lát reklámot.

én lemondtam az Apple Music előfizetésem, helyette Youtube Music-ot használok, kellett azért idő, mire megszoktam.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

+1

Nem mérgezi a családot a reklám.
Kábeltévé drágább lenne, és ott az előfizetési díj mellett a reklámot is kapod.
Gyakorlatilag egy doboz cigi ára helyett két doboz cigi ára lett a havi családi előfizetés. Nyilván nem örülök neki, hogy drágul, de így is bőven megéri.

Azért részesítjük előnyben a jutubot más (kábeltévé, Max, Netflix, stb.) előfizetésekkel szemben, mert

  • nincs reklám,
  • mindenki talál a saját érdeklődésének megfelelő tartalmat, szinte kimeríthetetlen mennyiségben.

Max és Netflix is erős alternatíva lehet, de nálunk győzött a community made videó. Természetesen érdeklődéstől, beállítottságtól függően YMMV.

Ő valami IPTV-s előfizetésről beszél, gondolom, mert a Diginél sima, szabványos DVB-C streamet kapsz, amit megállítani nem tudsz - de legalább szabványos, és nem kell a fel nem nyitható (azaz baromira nem lehet tudni, mi van benne) szolgáltatói kémdobozt berakni a nappaliba, amely kémdoboz visszafelé is bőségesen tol adatot, de hogy mit, na ahhoz ügyfélként semmi közöd...

Azt nem értem, hogy sokak részéről megy itt a szájhúzás havi <5000 Ft miatt egy olyan szolgáltatásért, ami reklámmentes, és kimeríthetetlen tartalmat kínál szinte bármilyen érdeklődési kör esetén. Ez gyakorlatilag két doboz cigi ára. Egy telefon előfizetést nem lehet már megúszni ennyiből.
Nem tudom, milyen árak vannak mostanában, de ennél régen egy kábeltévé is többe került. Reklámokkal, igénytelen proli műsorokkal. Mivel arra ennyit kifizetni ,,megszokott", azért nem húzza miatta a száját senki.

egyreszt igen, meg csak egy cigi ara, de ahogy lattuk hopp es duplaja lett. mastreszt mint fenn irtam, ezen kivul meg van 5-6 masik szolgaltatas ami szinten "csak egy cigi", de a honap vege az mar sokcigi. harmadreszt sokaknak ideologia: telinyomtak kb hasznalhatatlanra a yt-ot reklamokkal, es most mintegy vedelmipenz jelleggel "ha fizetsz nem bantunk" (=nem adunk reklamot) szedik a sarcot. mashol ilyenert fel lennenek haborodva az emberek, most meg csak a legyintes megy ra.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nekem a YT Premiumot soha nem nyomták tele reklámmal :-P A TV-előfizetésben kapott sz@rból viszont egyre nagyobb szelet a reklám, úgyhogy ha a streaming költségek emelkednek is, esélyes, hogy a kábeltévé szolgáltatás issza meg a levét annak, ha az össz telco költség túllóg a rászánt kereten. És a Digi->4IG átmenet után/kapcsán elkövetett pofátlan ár"korrekciók" miatt masszívan rezeg a léc...

Nem "védelmi pénz", hanem egy szolgáltatás ára, ami _nekem_ megéri. Neked megéri szopikáázni az 123 eszközön mókolós böngészővel minden egyes Youtube oldalon történt változtatás után, nekem meg nem, plusz én használom a Youtube Music szolgáltatást is, amit te meg nem...

a maffia is "szolgaltatas ara"-nak szoktak mondani a vedelmi penzt...

Nagyon santit...

A maffia:
- nem maganemberektol hanem cegektol ker penzt (filmbeli tudasomra alapozva)
- a cegek nem fizetnek elo onszantukbol erre a "szolgaltatasra" hanem a "szolgaltatas" megjelenik naluk akar akarjak akar nem

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

akkor mar nincs "bantas"

A "bantas"-bol sok YT csatornanak van bevetele, igy megeri nekik szinvonalas tartalmat kesziteni, mert latnak belole penzt. En (is) utalom a reklamokat, de latom a pozitiv oldalat is. Ingyen van jo tartalom, cserebe reklammal.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

en mutatom a kettos mercet: ezt csinaljatok mar osidok ota. ha arat emelt a digi akkor is (pedig az is "csak egy cigi"). amikor a voda meg a tobbi bevezette a inflaciokovetot, akkor is ment a hoborges, pedig az is csak egy cigi ara. most meg hogy a google "zsarol", akkor tokjol van mert az egy szolgaltatas \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

ha arat emelt a digi

a voda meg a tobbi

Mit hasonlitasz mivel? Internet szolgaltatast a Youtube-al? A ketto nem ugyanaz, az egyik nelkul gyakorlatilag ertelmetlen/nehez elni manapsag a masik pedig egy extra amit van aki kifizet van aki nem, teljesen opcionalis.

a google "zsarol"

Nem tud zsarolni, nincs abban a helyzetben.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A kereskedelmi tévézés szerintem azért zsákutca, mert

  • reklámból van a bevétel, így törvényszerű, hogy mindig lesz reklám, vélhetően egyre több
  • a műsor a szükséges rossz, aminek a gyártása költségként jelentkezik --> a lehető legkevesebbet igyekeznek erre költeni.

Ezért életképesebb szerintem az előfizetéses modell.

Volt is, lesz is.

Ennyit még mindig megér az, hogy nem kell 4-5 ember mindenféle különböző eszközét supportálnom, hogy ne legyen rajta reklám. Magamnak megoldanám adblockerrel mondjuk PC-n, de amikor a nagyszülők mobiljáról Chromecastra küldött videóból kéne kiszedni a ganét, ahhoz már nincs kedvem.

Valaki mondja mar el, hogy mire jo a premium elofizetes!

Nekem nem jon reklam, kiveve, ha a mokus beleszerkesztette mondjuk a jlpcb reklamot a mondanivalojaba, es nem szamitjuk ide az osszes DIY videoban a kipakolt festool/makita/bosch gepeket.

Nem all le a video (hang) a telefonon sem, ha rateszem a kepernyozarat. Talan 2-3 ora utan megkerdezi, hogy ott vagyok-e meg.

Ha ez nem igy lenne, nem biztos, hogy neznem.

A helyes cím: https://revanced.app/

(Az apkmirroron fenn van az összes verziója.)

Kiegészítés: A korábbi egyéb *vanced oldalt szintén blokkolja az ublock origin - amit nem értek miért. Ám a revenced tavaly nyár óta megy ezen a telefonon, így annyira nem izgat.

A vanced/revanced/ *.* random YT alternatív kliensekkel az a bajom, h. potenciálisan egy több milliárd szereplős botnet hálózat kliensei lehetnek mellékes bónuszként.

Mikor még a trusted domain nevet sem lehet kitalálni fél órás keresgéléssel (beregisztrálnak a scammerek minden hitelesnek látszó nevet, hogy már a legit sem egyértelmű melyik közülük), mi garantálja h. a binárisban nincs valami nagyon jól eldugott disznóság? Az ilyen apkmirrorokon meg aztán főleg ki a jóég tudja milyen piszkált szarokat terjesztenek.

A felvetés jogos valahol. Ám a mircosoftnak is van pár nem valid domain-je. :)

Annakidején játszós telefonon kipróbáltam, bevált. Az apkmirror esetében sajnos csak a trust elv van és bármi meglehet. Ám mivel nem üzleti, másra nem használt készüléken van - annyira nem érdekel.

Szerkesztve: 2024. 08. 26., h – 13:51

Hol lehet fogadni a hajbazer vs dorsy-ra ebben a kommentfolyamban?

Szeretnem megrakni pl., hogy hajbazernek lesz nagyobb karakterszama es dorsy-nak lesz tobb szoismetlese. Ezekre mi az odds? Mennyit fizet?

Má' épp elgondoltam, h előfizetek, erre elvették a kedvem :D  Vivaldi-snapshot megoldja a rekmlámentesítést. Kapják be! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 08. 26., h – 14:57

En pont erintett vagyok es bele is futottam tatott szajjal abba a bizonyos erdobe:

  • Ugy gondoltam, atvaltok eves elofizetesre, ahogy a Google One eseteben is
  • Utananeztem, hogy tehetem meg; 0. lepes az elozot lemondani (mar itt gyanakodni kellett volna)
  • Lemondtam, majd megkerestem az eves verziot, rakattintok, kozli, hogy mivel nem a felsorolt x orszagban elek, nekem nem jar 
  • Jo, akkor vissza az egesz: kozli, hogy okes, most mar az emelt arat kell fizetnem (szeptember 4 -tol, az eddigi oktober 4 helyett)
  • ...va anyatokat felkialtassal be is zartam az egeszet

Meg nem dontottem el, fontos -e nekem ez annyira, hogy ujra nekivagjak. Valoszinuleg megtartom (YT music miatt valtottam anno spotifyrol), de nagyon nem fullik a fogam ehhez az utolso elotti pontban leirtak miatt.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

[X] Családi csomag prémium YT előfizetésem van. Én fizetem, a másik két családtag gyakran nézi, így nem mondhatom le, hogy ne legyen morgás belőle.

A 80 % -os emelést sokallom, és személy szerint már nem is igazán érdekelnek az új tartalmak.

https://www.hwsw.hu/daralo/68054/youtube-premium-aremeles.html

Régebben valahogy szinvonalasabbak voltkat a dolgok YT -on. Volt jópár SW Developmentel kapcsolatos csatorna, de manapság inkább azokat tartalmakat is Udemy -n nézem ( Legalább egyszer fizet az ember, örökre megmarad a video sorozat. Leárazáskos enroll, és nincs havidíj )

De a másik két családtag nézi a főzőcskézős tartalmakat, indiai / kínai kertészkedős videókat, DIY vidiket (hogyan csináljunk fából vaskarikát, meg szalmából aranyat :-) ... stb ). És persze Erdélyi Mónika családbarát videóit. xD

És persze Erdélyi Mónika családbarát videóit

Az a mocsok nőszemèly mikor nyergelt át jutubra? Vezekel azért a sok szarért, amit átvert emberekkel művelt miután megszerezte az aláírásukat a szerződésre?

----

https://egyenlito.blog.hu/2017/05/07/nyilt_level_az_rtl_klubnak_egy_vol…

Álljon itt egy példa arra, hogy hogyan gázoltatok át embereken, nap mint nap, rutinból:

Arra tanítottatok, hogy az egyik felet a sztoriban "át kell baszni". Azokra a vendégekre mindig átbaszott félként hivatkoztatok. A másik fél tudta, hogy miért van ott, őt "csak" a szereplésért kellett átbaszni.

Meg is mutattátok egy vidéki betanításon, hogy megy ez. Mentorom, (nevezzük "szarházi mocsok #5"-Etelének) egy kedves, intelligens, többgyermekes nőt csalt fel mézes-mázos hangon a stúdióba azzal, hogy ha hajlandó az őt tönkretevő ex-férjével (aki kisemmizte) konfrontálódni Mónikánál, akkor az RTL-től saját ügyvédet kap, aki segíti a jövőben őt, hogy visszaszerezze a pénzét, amiből majd tudja nevelni a gyerekeit. Persze ez (is) kamu volt. Még én is elhittem a mentorom bársonyos hangú előadását, mert

engem is átbasztatok, ti médiagecik.

Ez a betanítás Mónika-szerkesztőknek: lásd úgy hazudni a mentorod, hogy te is csak utólag tapsolhatsz az alakításáért. És próbáld utánozni.

A hölgy felutazott, de jelezte, hogy este 9-kor indulnia kell a pályaudvarra, hogy elérje az utolsó vonatot a gyerekeivel. Nagy kiadás volt ez neki, de ugye mentorom ügyvédi segítsége lebegett a szeme előtt. Hitt benne, hogy visszaperelheti a vagyonát, hogy egyedül is el tudja tartani gyermekeit. Elhitte annak a szarházi patkánynak (én is, új "munkatársként"), aki felkereste őt az otthonában, (ahol olcsó üdítővel, de igyekezett kedvünkbe járni), hogy nem hazudunk. Miért?

Mert az autónkon ott volt az RTL-matrica. És az komoly cég, igaz?

Nos: a forgatás csúszott, a vonat elérése veszélybe került. Késő volt, a hölgy jelezte, hazamegy, a gyerekeinek aludnia kell, vonat nincs több. Ekkor már órák óta kvázi bezárva tartottuk a családot, engedéllyel mehettek WC-re is, mert nem futhattak össze a hazugsággal odacsalt kisemmiző volt férjjel, csak a stúdióban.

Értitek, Kedves Olvasóim?!

A nőt és a gyerekeit zártuk be, mert őket "kifizettük" az "RTL ügyvédje majd segít, kuss a neved"-hazugsággal. Az őt kisemmiző szélhámos mászkált, cigizett Szellő Pistával, kényeztette a másik öltözős csapat. Miért? Mert neki meg azt hazudtátok, hogy egy volt katonatársa fogja meglepni őt a stúdióban, mert Mónika már nem a Mónika Showt csinálja, hanem kedves karácsonyi műsorokat.

Selmeczi Viki, a műsor főszerkesztője, akit én nem tekintek embernek, de lelke tuti nincs, na ő odajött hozzám, hogy tartsam ott a nőt, majd hazavisszük RTL flottás kocsival. És én fasz, ezt is elhittem nektek. Megmondtam neki.

A sztori vége az volt, hogy Selmeczi Viki, te utolsó senki, röhögve mondtad a pofámba, hogy hagyjam ott őket éjszaka a gyerekekkel a szakadó esőben az utcán (Budapesten, miközben Pécsről jöttek), mert

ugye nem vetted komolyan, Gábor, hogy hazavisszük őket?

De, Viki, én komolyan vettem, szopjál le. De ugye az adást felvettük, a kötbéres kitételt aláírattuk, így az RTL-nek már jó. (A kötbéres rész mindig apró betű volt, és mindig pont halványabb tintával nyomtatva. Jé.)

Annyira szégyelltem magam, hogy az esőben sírva, bujkálva osontam el a kedves hölgy és gyerekei elől, A szarkupac irodába, a székház mellé. 16 órája dolgoztam aznap feketén nektek. Annyi tartotta bennem a lelket, hogy de legalább kap ügyvédet tőletek. Másnap a geci mentorom közölte feltett lábbal az RTL-ben, hogy az is kamu volt, jók voltunk. Így csináld. Azonnal "felmondtam". Azért az idézőjel, mert elég lett volna nem bemennem hozzád, Viki. De én basszus bementem. Azaz a villamoson összefutottunk. Elmondtam neked, hogy ez nekem nagyon nem egyeztethető össze a világommal, ne haragudj, de nem jövök többet. A válaszod az volt, az egész villamos hallotta, hogy:

nem lennél itt úgysem sikeres Gábor, senkikre itt nincs szükség, nyávogj otthon, leszarós.

Folytathatnám történetek tucatjaival, úgy napi 4-5 esettel, amikor embereket aláztatok, csaptatok be, használtatok ki és fel. De minek?

---

"Utóiratként" álljon itt még egy korabeli írásom arról, mit műveltetek:

Segédszerkesztõ vagyok Mónikánál

Mónika-show.

A téma mostanában igen jelentõs figyelmet kap különféle bulvárlapok és rádiómûsorok jóvoltából. Megjelent, elhangzott sok tény a mûsor készítésével kapcsolatban, de egyik sem képes bemutatni azt, ami valójában a háttérben zajlik. Ez a kis írás arra hivatott, hogy leleplezze a hazai média legundorítóbb ''mûhelyének'', a Mónika-show szerkesztõségének titkait, melyeket külsõ szemlélõ sosem ismerhetne meg.

Mielõtt elkezdeném az élménybeszámolót, tisztázzuk, hogy én ki vagyok. A nevemet érthetõ okokból nem árulom el. Egy vagyok a 30-40 fiatalból, aki éjt nappallá téve azért dolgozik, hogy délutánonként kétmillió televízió képernyõjén tûnhessen fel Erdélyi Mónika vitathatatlanul bájos - és a félrevezetett szereplõk kínos - mosolya.

Reggel 10 óra, XI. kerület, Petzvál József utca 44. szám. Ki gondolná, hogy a rég feldarabolt Gamma Mûvek egyik felújított épületében, egy lapos, kétemeletes házban, kertvárosi környezetben készül Magyarország egyik legnézettebb délutáni show-ja? Sõt, nem is egy, hanem kettõ! (Mónika a földszinten, Balázs az emeleten.) Az IKO Productions tábla lelkes tévénézõknek bizonyára ismerõs lehet, a legtöbb RTL Klubon sugárzott mûsor végén megcsodálhatjuk. Az épület a környezõ házaktól csak a bejárat sajátos látképe különbözteti meg. Valószínûtlenül sok eldobált csikk és mûanyag kávéspohár árulkodik az épületben folyó megfeszített munkáról. Ha az ember a porta elõtt elhaladva végigsétál a szerkesztõség folyosóján, az már önmagában felér egy mellbevágással. A falak foltosak, koszosak. Néhol megrugdosták õket, vagy épp kávéval locsolták végig. A szerkesztõség két szobájában mintha bomba robbant volna. Mindenfelé eldobált papírlapok, kiszórt és összetaposott ételmaradványok, napok óta rothadozó gyümölcsök, eldobált cigarettásdobozok, összetört, koszos székek, elmaradott, leamortizált számítógépek, összefirkált monitorok és õsrégi, nagyrészt beszélgetés lefolytatására alkalmatlan telefonok hevernek. Természetesen tíznél több ember kényelmesen nem tudna ekkora helyen dolgozni, Mónikáéknak mégis sikerült öt éven át talpon maradniuk, átlag 40 (!) emberrel. A telefonokért mindig harcolni kell, reggel 11 és este 7 között pedig számítógépet szerezni esélytelen, a szerkesztõk kedvelik a hálózatos játékokat...

No, de mibõl is áll a munkánk?

Embereket kell átverni (finomítottam az általunk használt kifejezést), sok embert. Telefonálni kell. ''XY vagyok az RTL Klub televíziótól, zavarhatom egy percre?'' Ilyen egyszerû. Az emberek többsége (sajnos) megtiszteltetésnek veszi, hogy egy ilyen fontos helyrõl megkeresték, így a ''szóba elegyedéssel'' nincs gond. Ha már beszélünk, nincs baj. Bele kell túrni az alany életébe, és minél cifrább, mocskosabb dolgot kell kihúzni belõle. Örülünk a ''sima megcsalásnak'' is, de egy ''agresszív, feleségét verõ és megalázó férfi'' története egyenesen fõnyeremény. Ha teszem azt a hívott alany elsírja bánatát, hogy õt bizony megverték és megerõszakolták (jó megalázó módon), akkor már sínen vagyunk. Megértõnek kell lenni vele, és biztosítani, hogy a helyzet megoldására az egyetlen alternatíva, ha mûsorunkban ad hangot sérelmeinek. Ha az illetõ ebbe beleegyezik (néha ''gyúrni'' kell), akkor meg lehet keresni a másik felet. Vele közölni kell, hogy egy rég nem látott, kedves ismerõse meg szeretné lepni a mûsorban. Ha az átverés sikerül, akkor összehoztunk egy közepesen gyenge, kétszereplõs sztorit, a balhé garantált, a szerkesztõ fellélegezhet. Az átvert felet természetesen mindig biztosítjuk, hogy nem fog semmiféle kellemetlen helyzetbe kerülni, mert ''azért minket kirúgnának''.

Egyébiránt az alkalmazottak sincsenek túlzottan megbecsülve. A régi motorosok jól keresnek (persze ezért lemondhatnak a magánéletükrõl), az újoncok pedig hetente cserélõdnek. (Esetenként naponta.) Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy bizonytalan pénzért dolgozzanak hétfõtõl vasárnapig napi 14-16 órát, munkaszerzõdés nélkül.

Egy komolyabb történet, fajtalankodással, pedofíliával és erõszakkal megtûzdelve persze jobban fizet. Ha az ember egy sztori kedvéért tönkretesz egy házasságot, barátságot, kapcsolatot, családot, a magas nézettséget is borítékolhatja, ami házon belül nagy megtiszteltetés. Néha az embereknek karrierlehetõséget, jogi segítséget kell ígérni, és persze a vidékieket haza is fuvarozzuk! Vagy ha nem, akkor biztosan talál valami vonatot forgatás után, az már nem a mi gondunk. (Ez a történet egy kétgyermekes hölggyel esett meg, egy új kollégám (bocs, én voltam :)) emiatt mondott fel két ledolgozott hét után. Az õ szájába adták a hazugságot. A nõ várta beígért a kocsit, de az nem jött.) Természetesen a szereplõvel elõre megbeszélt tiszteletdíjtól (10-15 ezer FT) általában nem nehéz eltekinteni a felvétel utáni kavarodásban...

Casting, azaz szereplõválogatás. Igen, ez is a mi dolgunk. Járjuk a város forgalmas bevásárlóközpontjait és tereit, embereket szólítunk le. A lehengerlõ modor és az RTL-es igazolvány garantálja, hogy nem térünk vissza üres kézzel a szerkesztõségbe. Az emberek többsége gátlásos, nem mer ellentmondani, és pirongva elmondja az élete sötét dolgait, vagy egyszerûen elhajt. Ez a munkamódszer egyébként a srácoknak igen sok dekoratív hölgy telefonszámát szüli, de ez már egy másik történet...

Aztán ott a belsõ casting is. Az Expresszben olvasható a hirdetésünk, persze Mónikáról egy szó sem esik benne. A szereplõk bejönnek a szerkesztõség (durván lepukkant) casting-szobájába, ahol jól megváratjuk õket, majd szemérmetlenül rákérdezünk a szexuális szokásaiktól kezdve a lelki problémáikon át a magánéleti gondjaikig mindenre. Aki nem szalad el megalázottan, az jó eséllyel egy nap a szereplõnk lesz.

 

És ott az a híres szerzõdés, amivel mostanában igen élénken foglalkozott a sajtó. Az természetesen kamu. Az ember a szerzõdés aláírásával olyan alapvetõ jogairól mond le, ami az egész megállapodást alkotmányellenessé teszi. Az ORTT részérõl nem ritkán keresnek meg bennünket (fõként Kolosi Péter programigazgató urat) a szerzõdés miatt, de az RTL ezt a problémát is ''rendezte''. A szerzõdés két pontja változott meg. Egyrészt már nem 1,000,000 FT kötbérrel fenyegetjük a szereplõket, hanem a mûsor elkészítésének TELJES költségére perelhetõ, aki galád módon nem jön el szerepelni. A másik változás pedig az, hogy a szereplõ a panaszával közvetlenül a fõszerkesztõhöz (Selmeczi Viktória) fordulhat. Ennek is oka van, amit szintén mosolyogva közöltek a legutóbbi megbeszélésen. ''Így az emberek inkább felhívják a fõszerkesztõt, aki könnyedén leszereli õket, minthogy az ORTT-t keressék...''

Nos, zárom soraimat. Még millió és millió dolgot írhatnék a Mónika-show háza táján folyó dolgokról, de túl sok értelmét nem látom. Az a véleményem, hogy ami itt történik, az a média szégyene, és tenni kell érte, hogy megváltozzanak ezek a dolgok.

pedig az inflacio nem most kezdodott... ggl rohadtul el is van kesve igazabol az egesszel. :) 4iG szemfulestelenebb volt ennel.

azota 6 450 Ft-ra nott ugyanaz a bitkolbasz. ami pont 2 ev alatt 3100 > 6450 == +108%, plusz ez melle ala kell irj egy ev huseget is. ha nincs "kedvezmeny" (LOL!), akkor forintra +150%...

de, tudjuk, rohadt multi! xD

Elfelejtettek tanulni a Telekomtol, ahol a #haborusinflacio bevezetese mellett a Magenta1 kedvezmenyt megfeleztek, az uzletpolitikai kedvezmenyt meg kivezettek. Van ez így. :)
Annyiban korrektebb a gugli, hogy nem egy ÁSZF -be rejti el gondosan, hogy meg fog szivatni, hanem levelet kuld.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nekünk családi előfizetéses formában van, mert bár csak ketten használjuk, az pont 2-vel több, mint amennyi ember összes eszközén a blokkolóval kínlódni szeretnék.

Egy oldalról a 80% emelés (a családi prémium esetében) eléggé durván hangzik, más oldalról meg én röhejesnek tartom a havi 2 ezer Ft-on kínlódást a mai árak mellett. A 2500-at ki tudtam fizetni vidéki IT-s jövedelemből, azt gondolom a 4500-at is ki fogom tudni fizetni.

Persze lehet azt mondani, hogy elvek meg akármi. Én ennyivel letudom a reklám-mentességet.

mikor jon el az az ar, amikor mar azt mondjatok hogy ez mar sok?

igazabol nem egyenkenti arral van gond, mert onmagaban filleres tetel. de itt is 2k, ott is 3k, amott is 3k, stb az elofizu. a honap vegen meg mar az sorben szamolva komoly mennyiseg :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Már a találmány őshazájában is zúgolódnak a parasztok. Behülyítették őket ezzel (is!), h. mondják csak le a kábeltv előfizetést, mert jóleszaz! Volt kezdetben netflix. Sok film, jó sorozatok. És ez elég volt. Majd rájött a hamburgerzabáló, h. sportműsor az nincsen az netflixen, köll még egy hulu is. Meg az espn.

Aztán elindult a cunami: dizni 15-20 év alatt felzabàlta kisgömböc módjára szinte az összes filmstúdiót, így a kiadási és vetítési jogokat is. Azaz ha böksz 1 random filmcímet, 50% eséllyel dizni bitorolja már a jogait. Vagy fogja nemsokára. Innentől megdől az a hiedelem h. diznit csak a hülye meséi miatt kéne a gyereknek elöfizetni. Hanem kb muszáj.

HBO az HBO, szóval a saját sorozataik miatt az is muszáj.

Aztán mi van még? Paramount, az is kell. Meg még 1-2 kisebb nagyobb. Aztán ottvan az átlag hamburhersültkrumpli zabáló h. 10 sztreaming előfizetés között bambul buta fejjel, h. amit éppen akarna nézni, az vajon azon a héten a licenszháborúk miatt melyiknél elérhető? Ami már ott is 200 dodó havi nagyságrend, azt már ott is megérzik hiába a hozzánk képest sztárgázsi.

És aztán ezt a kész katasztrófàt exportàlták a víz másik oldalára is.

Erre jön majd rá h. videónézegetés jutub fizetős. Zenehallgatás spotify fizetős. Újságolvasás neten fizetős... stb stb stb.

Vagy lemondja az összeset, és előfizet a YT Premiumra, van zene is benne. :). Esetleg tényleg még Disney+, ha vannak gyerekek.

 

Azt a pár nem-Disney filmet, amit érdemes megnézni letorrentezi  megveszi online. Vagy elmegy, megnézi moziban, ha behozzák. :) Én ~94 óta eléggé rá voltam állva a sorozatokra (SorozatJunkie FTW), először TV, utána mindenféle kalóz FTP-k (Dawson's Creek Realvideo formátumban tömörítve kinek volt meg? :) ) és DC++, aztán torrent, végül streaming. Azt veszem észre, hogy van évi 2-3 sorozat, amit még megnézek, de újakat már nem nagyon kezdek el. Emiatt nem érdemes előfizetni az összes streamingre állandóan - mert persze végtelen időt el lehet ott tölteni -, maximum akkor, amikor kijön az új évad - második fele, mert erre rájöttek a streaming szolgáltatók is, így a 8 részes évadokat 2 részletben adják ki, hogy legalább 2 hónapot kelljen érte fizetni. 

 

Az újságolvasás korábban fizetős volt (papír alapon). Inkább az volt a fenntarthatatlan modell (sőt, a sok "szemlézzük más fizetős cikkét" cikk miatt még mindig az lehet), hogy minden ingyen volt, és csak reklámból próbáltak megélni.

Szerkesztve: 2024. 08. 26., h – 17:42

A YT egy igazi aranybánya lett a Google-nek. A sok ember meg fizet.

Mutasson még egy olyan platformot valaki, ahol az infrát adják csak, a felhasználók gyártják a tartalmakat!, majd ezt teleszórják reklámmal, a user meg fizessen ha nem akar reklámot. Akkor a következő hasznot húzza ebből a YT:

- ingyen tartalom (megoldják ingyen a felhasználók)

- hatalmas reklám bevétel (de még mindig nem elég!)

- fizess elő ha nem akarsz reklámot!

- felhasználók profilozásából talán még több bevétel,  mint a reklámokból!

- Tartalmat feltöltő felhasználók manipulálva, trénelve az iratkozz fel, like-olj és kommentelj dumával. Aki beáll ebbe az kuncsorgás sorba annak a csatornája is csak egy sablon unalmas csatorna lesz előbb-utóbb. Ja és ez persze a fenti bevételeket növeli a Youtubenak persze...

 

Ebből a tartalom feltöltőknek valami aprópénz visszacsorgatva, ami nekik jó pénznek hangzik. Csak nem tudják, hogy nagyságrendekkel nagyobb részét teszi el a YT annak, amit ők kapnak! A videózás pedig nem olcsó hobby!

Nincs az a helyzet, hogy előfizessek arra a hatalmas lehúzásra, ami ott megy a YT-on.

Remélem egyszer leáldoz a YT-nak is végre.

Egyre kevésbé tűnik jónak az amerikai (rém)álom..

Mutasson még egy olyan platformot valaki, ahol az infrát adják csak, a felhasználók gyártják a tartalmakat!,

HuP ;), TikTok, Instagram, Twitter, Facebook, az öszes downloadz site, bármelyik fórum, és még sorolhatnám...

Ráadásul ezek nagy része lehetőséget sem ad reklámmentességre...

 

a TV adások ennél sokkal pofátlanabbak: előfizetsz, és mégis csak reklámot és kormány propagandád kapsz az arcodba a csatonák 90%-án.

Emellé még durva árukapcsolás is társul midegyiknél, mert jól összeválogatott 'csomagokban' veheted meg mindezt... De ha telefont és internetet is tőlük veszel akkor még jobb lesz neked! ;)

ehez képest a YT olcsóbb is és 'minőségibb' tartalom is van rajta.

 

De ha filemtket és/vagy sorozatokat szeretnél, akkor még kell mellé egy NetFlix és/vagy MAX, Disney, mittudomén mi van még ;)

 

persze, egyik sem kötelező, szóval a 'választás' csak rajtad áll. ;)

" ingyen tartalom "

Nem  minden van ingyen, van, amiért az alkotónak fizetnek, van, ami után szerzői jogdíjat kell kiperkálniuk.

A költség oldalát is tegyük egyébként mellé, ha már így elkezdted a listát...

Kell n+1 jelentős méretű datacenter (tárhely, CPU, RAM, mentés, stb.), vaskos uplinkekkel, saját CDN, saját felhőszolgáltatás az egészhez, satöbbi. És ez csak az infrastruktúra, kell hozzá üzemeltetői csapat (nem is kicsi), komoly eszközlogisztika, hogy a szükséges cserealkatrész időben ott legyen, ahol kell, stb.

Igen, a YoutTube nem veszteséget termel, hanem pénzt hoz a Google-nek, de mivel üzleti vállalkozás, így nem szabad csodálkozni rajta...
 

Én hihtetetlenül hasznosnak és szórakoztatónak találom a yt-ot. És nagyon sajnálom h a google markába került, ami csak szétbarmolt mindent. Kommentelést, keresést stb. Bízom benne h mindig lesz fegyver ellene, és hiába teker a dolgon, reklámblokkolók tudni fognak reagálni rá. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

50% az az aprópénz. :) (Egész pontosan a videón megjelenő reklámbevétel fele, a prémiumnál bonyolultabb a számítás) Mennyi lenne szerinted reális? Ne feledjük, hogy a teljes infrát a Google adja az alkotók alá, nekik "csak" fel kell tölteni a tartalmaikat.

Elfelejtettem. Gondold meg... nyolcvanötször!

Csak nem tudják, hogy nagyságrendekkel nagyobb részét teszi el a YT annak, amit ők kapnak!

Valoszinuleg nem 2 filler fenntartani a mogotte levo infrastrukturat.

Egyre kevésbé tűnik jónak az amerikai (rém)álom..

Kizarolag amerikai tartalmak vannak ott?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Kifizetem... gyerekek nezik mobilon/tableten /tv-n (ad blocker nem megoldott) illetve en hasznalom a kocsiban a youtube music-ot. Igy meg mindig megeri a reklam mentesseg plusz zene. Ha csak egyik lenne, akkor nem kellene ennyiert...

Nincs, nem is tervezem. A youtube-ereket szeretem, de a platformot nagyon nem. A cenzura, videok torlese eleg durva mereteket tud olteni, es ha valaki nem akarja, eleve ugy alkotja meg a videojat. A kettosmerce is jol megy nekik: a MSM hiradasainak sokkal tobbet megengednek, mint az atlag feltoltonek. Szoval a platform az egyik legszarabb, aki fent van mashol is, azt inkabb mashol nezem.

Ezek utan teljes lelki nyugalommal hasznalok reklamblokkolot (raadasul mashol is mukodik). A kedvenceimnek viszont ha van valami plusz projectje, tobbszor volt mar, hogy tamogataskepp megvettem amit arult (ill. volt olyan is, hogy tamogattam aki azt kerte).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

"Ezek utan teljes lelki nyugalommal hasznalok reklamblokkolot"

Nem kell reklámblokkoló - ne nézd, ne használd a platformot, és meg van oldva.

Aki fent van BitChute-on, azt ott nezem, aki nincs, azt YT-on. Neki nyereseg, YT-nak meg veszteseg, szoval pont azt erem el vele, amit szeretnek, miert ne neznem?

Egyebkent pont most augusztusban fordult fel Susan. Az utobbi evek egyik legkartekonyabb figuraja a netes szabadsagra - pedig azert eros volt a konkurenciaja. Jobb lett volna elobb, de vegulis igy sem rossz. Sajnos az utodja meg nem valtoztatott az iranyon - neki meg lesz ra lehetosege.

szerk: reklamblokkolo meg amugy is van

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2024. 08. 26., h – 21:28

Muszashinak eljott a kanaan, mostantol 78%-kal tobbet kap a yt-tol! Befutott. Vegre.

 

Pezsgo?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Amíg megy az adblock nézem, ha jönni fog a reklám nem. Megleszek nélküle is, nem egy olyan dolog ami nélkül nem lehet élni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Eleinte volt előfizetésem, de nem tetszik az irány ahová tart, ezért lemondtam. uBlock és NewPipe volt nálam a megoldás.

Brave böngészőn, alapbeállítások mellett, nem jönnek a reklámok. Így használom leginkább. Máshol meg elviselem a reklámokat.
Egyre több a videós platform, ahová a tartalom készítők kiteszik a videóikat.

uBolck Origin jön-megy, teszi a dolgát

Volt mert régebben elég sokat néztem, viszont kifutott kb egy hónapja a premium és észre se vettem. Visszatértem inkább a játékokhoz a yt kárára, szóval nem az árváltozás miatt de most nincs és nincs is tervben.

Android telefon: newpipe vagy brave böngésző

Android tv: smartyoutube

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

itt 23.9 CHF, megtartjuk, elfer a Disney+, Spotify, ... melle.

Gondolom mindenki látja, hogy par év múlva bezarodik a youtube a netflix/disney+ mintájára, ha kellően sokan előfizetnek.

Remélem virtuálisan kezet fognak saját magukkal, akik rohannak előfizetni. Egy teljesen zárt platformnak ágyaznak meg.

Gratulálok nekik.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Bármelyik általad említett zárt platformon volt valaha is ingyenesen elérhető tartalom, illetve feltöltési lehetőség? Nagyon nem ugyanaz a kettő. Egyelőre még a "normál" kábeltévés csatornák állnak vesztésre, nem a YouTube reklámokért ingyen adott elérése. Ha belegondolsz, korábban a TV-nél is az volt, hogy ha 132 perces a film, akkor 132 perc film és 3 perc átvezetés után jött a következő műsor, esetleg 5 perc reklámmal megtoldva.
Most a 132 perces filmből csinálnak mondjuk 165-öt, és a végén, hogy "egész órára" jöjjön ki a következő, még kapsz egy negyed órás reklámblokkot.
Bónuszként valahogy minden érdemi csatornán egyszerre sikerül a film közé bevágni a reklámokat, azaz hiába kapcsolsz el az egyik TV-csatornáról a másikra a reklám ideje alatt, a másikon/többin is reklámot kapsz az orcádba. Miközben a kábelszolgáltatódon keresztül perkálsz az adott csatornának, akár nem is keveset.

Végiggondolva az elmúlt néhány hetet, hogy streaming-ből meg TV-ból mennyit és milyen arányban "fogyasztottam", nos... 70:30-ra a streaming nyert. És ebben nincs benne a Spotify/Youtube Music, mint zenei/podcast platform...

 

Volt, mint ahogy volt más is de egyre inkább mondom le az összeset .....egyre több pénzt visznek el és annyit nem ér. Youtube,Disney, Apple TV és még anyám kínja a sok más egyébről nem is beszélve (chatgpt, játékok stb).... már a sima hbo-nak is beintettem.....nem halunk bele ha nincs és simán le varezolom valahol amire még büszek is vagyok.

na, az pont az a penz, aminek jo resze nem ott kot ki, ahol a helye lenne. persze, tudom, h leszarod. bologatsz, mer' regen is jo' vot', oszt' jo'vanazugy. :)
az ellen kene inkabb erolkodni 2024-ben, hogy oda tartunk, h "megveszel" valamit, aztan vegul sosem lesz a tied, csak "kolcsonbe kapod". es onnantol az artisjus matricaval is kitorolheted. de a penz, az be van szedve. es szet is van dobva :)

Na tessék, bohócnak már öreg vagy! Így beláthatnád, h aki lemásolható dolgokkal házal, az a szélhámos, és nem tolvaj az, aki másol! Ilyen ez a popszakma! Mondok mást, h értsd: mindenki tudja h a BKV-ellenőr a gyökér, és nem a bliccelő. A dolgok nem mindig direktben értékelendők! 

Itt minden lényeges elhangzik: Puzsér vs. Kálomista: A "torrentezés"

Mondjuk én tovább megyek. Azért "szélhámos" mert a jogot pusztán csak a kreált törvény keletkezteti számára a lemásolható dolog felett, és az nem fakad semmi természetjogból. Ez kreált törvények túlburjánzása, bármilyen absztrakciót ki lehet találni így, nincs korlát akkor, DEEEE ennek nincs köze a valósághoz. Aki pedig "ellopja" a lemásolható dolgot, ugye már itt is tettenérhető a csúsztatás, h nem ellopja, hiszen semmiféle megfosztás nem történik, csak lemásolja, többszörözi, az tulképp erre az absztrakt túlburjánzott jogi szabályozásra mond nemet. És én ezzel egyet értek, morálisan helyes másolni, többszörözni. Gazdaságilag lehet h nem, főleg annak aki az ilyenfajta absztrakt jogokból akart volna jól élni, de hát ahogy Puzsér mondja nekik ott a szalámi biznisz, váltsanak arra  - azt nem lehet másolni :-D

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tehát az, aki ingyen, mások által finanszírozott szolgáltatást vesz igénybe, miközben fizetni kéne érte, az szerinted rendben van, az a normális... Fordítva ülsz a lovon, de majd ha lekerül a pelus és nagy leszel, rájössz... De addigra már nagyon sokan utálni fognak...

> Tehát az, aki ingyen, mások által finanszírozott szolgáltatást vesz igénybe, miközben fizetni kéne érte, az szerinted rendben van, az a normális...

Nehéz általánosságban kellően precízen megfogalmazni, de alapvetően digitális javakról beszélünk,  és mondjuk nehezen érthető h mitől lenne az "normális" h valaki pénzért vesz igénybe olyasmit, amit egyébként ingyen is elérhetne. Persze olyan értelemben oké a dolog, ha támogatni akarja azt amit igénybe vesz, de amúgy? 

Ez esetben valóban fordítva ülök a lovon, vállalom, de épp azért mert a közhiedelem szerinti "jó irányba ülés" egyet jelent azzal a valóságtól elrugaszkodott jogi absztrakcióval, ami pl lehetőséget ad valakinek arra, h egy általa kitalált zenei témát, dallamot a sajátjaként regisztráljon, h azt már más - akkár tőle függetlneül - ne találhassa ki. Totális abszurditás, amitől a belem kifordul.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Totális abszurditás, amitől a belem kifordul. > a szabadalmi hivatal is forog a sirjaban! :)
a gond az, hogy ertektelennek tartod a szellemi termekeket, mert erre nevelt a warez-kultura.
valaki pénzért vesz igénybe olyasmit, amit egyébként ingyen is elérhetne. > "miert fizessek windozikszpeert, mikor a szomszed ver istvan ingyen is fel tudja rakni?"

Ilyen értelemben kommunizálva vannak :-D közösségi tulajdonba kerül. 

És azt sem fogadom el, h ezek jogi absztrakciók biztosítják egy-egy iparág működését! Először ezen iparágak szükségessége eleve kérdéses számomra. Másodszorra, ha most még nem is látszik a konkrét megoldás, de a jogi absztrakciók eltörlésével új fomában szerveződnének meg, immár a valóság talaján állva. Harmadszor ezen jogi absztrakciók kihatással vannak a társadalom működésére is, és egyálalán nem kedvező előjellel. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

a szabadalmi hivatal is forog a sirjaban! :)
pont azt nem erted/erzed, hogy mi az a szabadalmi/szerzoi jog, mire van es miert jo.
elso sorban nem valaminek a fizikai birtoklasarol van szo. (hence the name "szellemi tulajdon")

megprobalom konyhanyelven szemleltetni, hatha atjon.
egyetertesz-e azzal, hogy ha valaki(k)nek a szellemi termeket (legyen ez egy zeneszam vagy film vagy valamilyen szabadalmaztatott eljarason alapulo fizikai cucc) tobben hasznaljak, elvezik, veszik azt allando- (masolat, vasarlas), vagy ideiglenes (stream, radio, mozi, jarmuvon utazas) tulajdonba, annak (vagy az aktualis jogtulajnak) ezert nagyobb ellentetelezes jar?
megkonyhabbnyelven: aki vilagslagert/bestsellert/sikermozit/vilagraszolo talalmanyt/szofvert ir/talal ki/jatszik fel/epit meg, miert mondod, hogy a tette ertektelen, azert ne kapjon semmit es dogoljon ehen (hacsak errol onkent es dalolva le nem mond/ezen joga le nem jar [hint: itt jon kepbe az altalad emlegetett "közösségi tulajdonba kerül"])?

azt miert nem mondod, hogy a te munkad is az emberiseget kell szolgalja, azert neked nem jar ellentetelezes, be kell dobni a kozosbe, a jobb teljesitmenyed pedig ne jarjon magasabb fizetseggel/honorariummal? a te teljesitmenyed miert nem kell, hogy kumminzalodjon? #szopott penisz masik vege

volt mar erre probalkozas itthon is, csak motivacio (aranyos ellentetelezes) hianyaban a - nem csak fizikai - teljesitmeny... hat, az valahogy el szokik maradni. na, ez az ami nem szolgalja sem a tarsadalmat, sem a fejlodest!

az, hogy vannak hienak a szellemi tulajdonlas korul (is), az megintcsak total mas kerdes, az nem a szerzo/iro/feltalalo hibaja. ne oket akard tonkretenni. :) hint: https://www.youtube.com/watch?v=reesdiAbvk4

Dicséretes dolog a próbálkozás, majd gyere vissza ha nem "konyhanyelven", hanem értelmesen is elő tudod adni magad! 

> ezert nagyobb ellentetelezes jar?

Minél nagyobb?  Milyen ellentételezés?

> miert mondod, hogy a tette ertektelen,

loop

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Agyalsz valamin mondjuk egy hónapot, kitalálod, készre smirglized meg polírozod - és utána ezt nulla Ft-ért bedobod a közösbe? Mert ezt várod el minden szellemi terméktől, hogy ingyen kapd meg, ingyen használhasd, ingyen termelhess velük valami kézzelfogható dolgot, amiért már pénzt kérhetsz a saját elveid alapján.
Azaz valaki kitalálja, hogy hogyan lehet pöcörgőmütyit csinálni, amit egyébként sok pénzért el lehet adni, neki ezért a tudásáért, illetve azért, hogy ezt kitalálta, nem jár szerinted egy kanyi vas sem, de te ez alapján gennyesre keresheted magad a pöcörgőmütyik gyártásával?

Nyilván szándékosan csúsztatsz, meg tereled félre a dolgot: ha van olyan aki megrendelte vagy akire rá lehet sózni a szellemi terméket, attól kap a "szerző" pénzt. Azonban copy parancs kiadásáért már nem, mert azt más is ki tudja adni. Igen, szomorú dolog, h az volt az elképzelés h az illető szerző majd ezután a strandon vakarja a tőkét és fél óránként csekkolja h mennyit hizott a pénz a számláján copy parancsok után, de hát ezt pl én, meg még sokan mások másképp gondoljuk! Mondom ilyen a pop szakma ha korlátlanul szaporítható az un szellemi terméked. Legfeljebb anyázol, meg vered segged a földhöz, mi meg copyzunk addig is. 
De mondok mást: itt van ez a divat dolog! Kérdezd meg róla az asszonyt is! Szal ugye az évszakok változnak és minden vben új trendekkel jönnek ki a nagy divátházak! Na most van itt egy közgazdasági-gyártástechnológiai probléma: annál nyereségesebb a szériagyártás minél nagyobb volumenben tudják az adott termék gyártását fentartani. Az új termékre való átállás tervezést, új technológiát, új eszközöket, új beállításokat igényelnek amik ugye költségként jelentkeznek, mind a beszerzés, mind az átállás miatti termeléskiesés tekintetében. Tehát tulképp az kijelenthető, hogy a trendeket meghatározó divatházaknak az lenne az érdekük, h a divat ne változzon évente. Azonban az mégis változik. Miért? Ez itten a kérdés! És a válasz az, h kb az az egy év az amig a divatházak által kitalált trendek értve ez alatt, a ruhák anyagát, szabását, színeit stb lecsorognak a kisipari domainbe, ahol is lemásolják azokat és maguk is gyártani kezdik cégenként kisebb szériában ugyan, de de a sok kis cég végül összességében 10-ed áron tudja kínálni a vásárló tömegeknek ugyan azt, amit a nagy divatcégek kitláltak de elérhetetlenül drágán adnak. Ez az ami valójában arra készteti a nagy divatcégeket, h mindig újabb trendeket kreáljanak, mert az olcsó kisipari másolatok megjelenésével már senki nem venné meg tűlük drágán ugyan azt.  
Na most mit szólnál ahhoz, h a nagy divatcégek a fentebb vázolt gyakorlat helyett azzal foglalkoznának, h a kisipari cégeket terrorizálnák az ügyvédeikkel, meg a jogalkotókat befolyásolnák annak érdekében h minnél tovább tudják gyártani a saját kreálmányaikat és azokat kizárólag tűlök lehessen csak megvenni pofátlanul drágán? Mert zene-, szoft- és hardveripari cégek ezen ádázkodnak. Látjuk miket kitalálnak, pl az egérkattintás akarta valamelyik szabadalmaztatni - az ember esze megáll!  

 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

nekem ugy tunik te csusztatsz es keversz irrelevans dolgokat ide :) a masodiktol az utolso mondatodig 99% az.
mar itt is jeleztem, az, hogy vannak hienak az iparban (es olyan a rendszer, hogy ezt megtehetik), az nem a szerzo/kitalalo hiabaja. ez az amit nem ertesz. azota sem. es osszemosol a fejedben dolgokat... tedd rendbe. a "mas tollaval ekeskedik" mondas talan utbaigazit. :)

Milyen egy? Írtam én számot? Nem. Na ugye! Most h te épp egyet haluzol, ahhoz nekem semmi közöm. Egy akkor egy. Ha kettő akkor kettő. Ha tízezer akkor tízezer. Hülyéből van sok- neked magyarázzam?

Másfelöl meg vannak olyanok is - hát h is mondjam akik így céhen belül vannak, értve ez alatt h maguk is ezen - korábban jlezett - túlburjánzott jogi absztrakció bűvöletében tolják ki talicskán a fost a szellemi agyukból. És mivel maguk is az absztrakció haszonélvezői így hát kénytelen elfogadva a játékszabályokat eszközoldalon nem spórolhatnak. Mondjuk más kérdés h de azért igyekeznek mégis optimalizálni ha lehet...nem kicsit undorító. 

Hja, nem kérdezted meg az asszonyt a divatról? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

értelmesen is elő tudod adni magad! > a fogado oldalba belenevelt hibakert a kuldo oldalt okolni, szep probalkozas, gyere vissza, ha sikerult ertelmezni. :)
Minél nagyobb?  Milyen ellentételezés? & közösségi tulajdonba kerül. > igen, itt van a kutya elasva, errol beszeltem.

Ne tolem vard, hogy "kineveljem beloled" a warezolas es a szerzoi jog/szellemi tulajdon semmibe vetele miert gaz es tarsadalmilag milyen problemak kerekednek a kommunizalasbol.
A kettos merced, hogy mig mas munkaja (az altalad meghatarozott/belednevelt kategoriak menten) ertektelen, "koztulajdon", ugyanakkor neked a jobbert/tobbert tobb jar.
Az uton az elso lepest megmutattam, az a problema felismerese. Innentol hazi feladat.