A jövő: semmid sem lesz és boldog leszel

Fórumok

Great Reset = Kommunizmus 2.0

Semmid sem lesz és boldog leszel. Nem ismerős valahonnan? Annyit változott a 2.0-ás változat, hogy nem a népé lesz vagyon, hanem nálunk okosabb vezetőké, akiktől bérelhetjük. Csodás.

Javaslom, hogy kezdjünk mozgalmi nótákat tanulni, mert szükség lesz rájuk, a múltat például biztos újra eltöröljük.

Egy kis néznivaló a jövőről: https://www.bitchute.com/video/8wq54FIxsOjW/

Talán erről beszélt OV a rejtélyes 2030-as még nagyobb kihívással?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 03. 16., sze – 08:52

Mikor beszélt erről OV? Konkrétan mit mondott, amibe ezt belelátod?

 

Szerintem sokakat csak így lehet javakhoz juttatni. Mindenkinek nem jut.

Itt: https://youtu.be/GR3morBT7vw?t=8035

Nem látom bele, kérdezem.

2030 környékén, amikor mindenfajta nagy átrendeződések lesznek a világban, amiről most már nincs időm beszélni, de Amerikától az Európai Unióig sok minden történni fog, arra a 2030 környéki időpontra, ami minden nemzetet megpróbál majd, és komoly, ennél a mostani pandémiánál sokkal nagyobb stresszteszt alá helyez majd, arra a 2030-ra a mi nemzetünknek, a mi nemzeti közösségünknek, ideértve annak a gazdaságát olyan állapotban kell lenni, hogy azokat a kihívásokat ott és akkor majd bírjuk, sőt gyarapodásra tudjuk fölhasználni. Ez van előttünk.

(Az említett rész 2:15:35-nél indul)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

2030 szerintem a nyugdíj katasztrófára gondol valamint addigra előzi meg USA-t Kína. Addigra sok mindent automatizálni kell az EU-ban.

ps.: Ebben a videóban mi a fasz nem tetszik az összefogás rajongóinak? Nem értem. Teljesen korrekt. Teljesen együttműködő. 
( Kedves MZP rajongó felebarátaim, vessétek össze ezzel: https://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ )

De attól, hogy előz Kína, miért kéne bedőlnie mindennek? A nyugdíj az tényleg lehet komoly probléma, de talán addigra felnő a sok cigány purgyé és megnövelik a GDP-t.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én nem találtam semmit, pedig tényleg érdekelne, hogy mire gondolt OV az orákulumi képességeivel. Ha meg tudja mi a terv, benne van...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Rákerestem mire gondolhatott. Korábbi években is 2030-ról már sok mindent mondott. Szerintem több fejlesztés akkora érik be. Hadi, vasút, autópályák, logisztikai központok, és a GDP-ben addigra egy jó helyünk lesz, valamint több reform addigra érik be. Lásd pl egyetemek modellváltása. 

Korábban: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2019/02/orban-2030-ig-a…

De ezek nem magyarázzák, legalább is nekem ezeket:

mindenfajta nagy átrendeződések lesznek a világban

Ez még talán érthető pl a kínai előzésre.

minden nemzetet megpróbál majd, és komoly, ennél a mostani pandémiánál sokkal nagyobb stresszteszt alá helyez majd,

De ez már érdekesebb kijelentés. A pandémia a történelem legdurvább békeidős szívatása volt, néhány intézkedés még a háborús időket is veri. Ilyenek miért lennének egy amcsi-kinaí váltás miatt?

Szerintem belátható időn belül a Great Reset szakadást fog előidézni nyugaton. Lesznek akiknek nem tetszik és őket próbálják majd megrendszabályozni. A sok kisebb-nagyobb lépés között itt van mindjárt a WHO globális oltási igazolvány és jog. Nem tudom, hányan figyelik, de ha bevezetik elég komoly jogosultság fognak kikerülni a nemzeti kormányok kezéből. Ez szvsz a kezdet.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az megvan, hogy a WEF-nél hivatalos oldala is van?

Úgy, hogy a világ legnagyobb hatalmú és legtöbb pénzzel rendelkező emberi mondják, úgy ez nem sci-fi és nem vicc, hanem a céljuk.

https://www.weforum.org/great-reset/

https://youtu.be/8rAiTDQ-NVY

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"Gyerekkoromban azt hittem 2000-ben repülő autók lesznek."

Kicsit később de már van. Működési engedélyt kapott a szlovák repülő autó

"Országokat, mint Oroszország pedig csődbe vihet."

Nekik csak jó a magasabb ár, ami több bevételt jelent, nem? (ebben most még nincs benne a háború hatására átalakuló világkereskedelem)

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nem vitatom a törekvéseket egy világkormány létrehozására, a törekvések sikerességét viszont erősen vitatom. Az orosz ukrán háborúval végleg véget értek a one world (rém)álmok. Putyin nemcsak a koronavírust törölte el mágikusan a közéletből de a klímavédelem túlzott prioritását is. Ha komolyan gondolják az EU-ban, hogy le kell válni minél előbb az orosz energiahordozókról akkor nincs más megoldás, újra kell indítani a szénerőműveket. A klímamegállapodást pedig fel kell mondani ha nem akarjuk csődbe vinni az EU gazdaságát. Vagy B megoldás középtávon marad az orosz gáz, annak minden politikai és gazdasági következményével. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Covid helyett megvan a folytatás.

Globális vészhelyzetet hirdetett a majomhimlő miatt a WHO - Afrikán kívül a fertőzöttek 98%-a szerintük is "meleg".

Tedrosz Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója értésre adta: személyesen hozta meg a döntést arról, hogy a világszervezet kiadja a fenti nyilatkozatot, annak ellenére, hogy a kérdésben nem volt egyetértés a WHO vészhelyzeti bizottságának tagjai között. Ez volt az első alkalom, hogy az ENSZ egészségügyi szervezetének vezetője ilyen döntésre kényszerült - tette hozzá a nemzetközi sajtó.

Tehát "demokratikus" is volt.

Dr. Rosamund Lewis, a WHO vezető majomhimlő-szakértő orvosa ezen a héten úgy nyilatkozott: az Afrikán kívüli majomhimlős esetek 99 százaléka férfiaknál fordul elő, ezen belül pedig 98 százalékban olyanoknál, akik más férfiakkal létesítettek szexuális kapcsolatot.
 

Kellemes Pride-ot kivánunk!

Nahát-nahát... Ez a billy fiú mindig hajszálpontosan meg tudja mondani évekkel előre, hogy milyen vírus"járvány" fog jönni és valahogy mindig közvetlenül a "járvány" "kirobbanása" előtt tart "naggyakorlatot" a "járvány" "kezeléséből"...

Ha holnap egyenlően kiosztanánk a Föld összes lakója közt az összes rendelkezésre álló javakat, szerinted hány év alatt jönne létre újra a jelenlegi struktúra? Szerintem max 50. 

.Múltkor azon gondolkodtam mi lehet a megoldás a kevés gazdag nagy hatalommal vs sok szegény nulla hatalommal problémára.

Pl.: ha eltörölnék a korlátlan öröklést, persze a részletek érdekesek: mit, hogyan, milyen értékhatártól ….

De a lényeg, a vagyonból annyi menjen az utódoknak maximum, ami valamilyen mérőszám szerint nem okoz vagyonbéli anomáliát. Aztán ha meghal a nagytőkés, jól élt, de a vagyon nagy része visszamegy az államnak ami újra osztja azt.

Ez egy elképesztően nehéz kérdés. Az én véleményem, hogy nem a vagyon a gond, hanem a szellemi szint, a pénzhez való viszony. Ha azon tudnánk változtatni ez a kérdés fel sem merülne.
A pénz alapvetően egy eszköz és nem ok, nagyjából olyan mint a gyilkosságért a fegyvereket okolni. Sajnos jelenleg a pénzt Isten szintjére emelte a "kultúránk" és mindent abban mérünk, ahhoz viszonyítunk és arra vezetünk le. Amíg ez így marad teljesen mindegy milyen szabályt hozunk, ki fogják játszani.
Ha az alap érték nem a pénz lenne, hanem valami más minőség, vagy egyáltalán létezne bármilyen szellemi erény, akkor a "gonosz" nem tudna pénzt halmozni, mert az emberek egyszerűen nem adnák oda neki, mert számítana, hogy mire használja akinek adjuk. A gazdagok pénze a szegényektől van, az ő munkájukból származik és ha szegények nem agymosott zombik lennének, akkor pillanatok alatt omlanánk össze multik és a háttérhatalom. Egy együgyű például, ha azt mondaná mindenki, hogy nem kell mobiltelefon, mert nem lehet fenntartható módon gyártani, egy hét múlva nem lenne Apple :)
Még durvább lenne ha csak olyannak adnánk pénz, csak olyan termékért fizetnénk aminek a készítőjét ismerjük. Olyan cég termékért nem fizetünk, ahol nem ismerjük a tulajdonost és nem tudjuk, hogy mit tesz a vagyonával. A tőzsde másnap bezárhatna :)
Jelenleg is "szavazhatnánk" a pénzünkkel, csak nincs rá igény. Nem véletlen a harc a média birtoklásáért, az agymosás a kulcsa a mostani rendszenek.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az ember alapvetően kényelmes, s hiába viselkedik egy-egy kérdésben néhány ember tudatosan, mások kényelemszeretete azok tudatosságát el fogja fedni, s csak a tudatos emberek önkorlátozása lesz belőle felesleges kellemetlenséggel, érdemi hatás nélkül.

A hatalomgyakorlás is épp így működik. Miért tud kevés ember hatalommal bírni sokakon? Azért, mert egy-egy rebellist eltaposnak, s aki eltapossa, azért teszi, azért szolgálja ki a rendszert akár saját érdekeivel szemben, mert ez a dolga, s mert fél. Ha a rebellis mellé áll, akkor őt is eltapossák. Azt nehéz összehozni, hogy a többség egyszerre legyen rebellis. Néha összejön, ezt hívják forradalomnak, s ekkor akasztják lámpavasra az addigi hatalomgyakorlókat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát ez sajnos jelenleg szerintem is így működik, csak éppen a kifejezés erre nem kényelem, hanem a gyávaság. De igazából mindegy, mert a jelenség működik.

Sosem értettem, hogyan jöhet létre egy diktatúra. Ha senki nem bántaná a másikat ok nélkül, akkor egyszerűen lehetetlen lenne működtetni. Ott azért nem kényelem az összetartó erő.
Nézd meg a kovid elmebajt, nem a kényelemmel operáltak, hanem a félelemmel. Kirúgnak, nem mehetsz nyaralni, megbüntetnek ha kimész, stb.
Rákényszerítenek a hitelre (ha hagyod) és utána félsz, ha kirúgnak, akkor oda "mindened", ezért a munkahelyen úgy csuklóztatják a többséget, ahogy csak akarják.

Szóval úgy gondolom a félelem a kulcs. Ezen semmilyen pénz alapú megoldás nem segít, csak szellemi alapú, mert ez egy érzés, egy érzelem. Mondhatnám, hogy csak Isten segíthet, de az itt a többségnél kiveri a biztosítékot :D

Tovább megyek, szerintem a "kényelem" az valójában félelem a változástól. Egyfajta béklyó a gondolatokban, ami azt sugallja, ne változtass, mert abból gond is lehet. Ami most van az úgy pont jó. Ez nem tévesztendő össze a lustasággal.

Szóval igen, végül is a kényelem egy ok, a mostani hitvány szellemi minőségre.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ne törjünk pálcát a változástól félők fölött! Senkinek sincs jól működő üveggömbje, nem lát senki a jövőbe. OK, elveszíted a munkád. És? Mi lesz holnap? Ahogy írod, nyakadon a hitel, éhes a gyerek, fázik az asszony. Nem szeretnek aluljáróban élni, s valjuk be, két napig éreznéd te is poénnak, utána azért hazamennél lefürödni.

Szóval lehet gyávaságról beszélni, de a kiszámíthatóság, a létbiztonság elemi igényünk, amúgy meg lásd még a Maslow-féle szükségletelméletet, s azt a piramist. Tudom, nem tökéletes modell, sőt, egy-egy ember különböző életszegmenseiben máshol lehet a piramison. Lehet valaki a munkájában az önmegvalósítás környékén is akár, miközben a magánéletében alul, a fiziológiai szükségletek szintjén még szexuális partnere is csak olykor akad.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem pálcatörésnek szántam, hanem inkább megfigyelésnek. Ezzel kapcsolatban volt egy érdekes tapasztalatom. Tizenöt éves korom óta repülök és közben ejtőernyőztem is. A klubban ez egyik srác barátnője az ELTE pszichológia szakra járt és a prof kitalálta, hogy egy csoportos vizsgálatot végezzenek rajtunk, mert az ejtőernyősök nem normálisak :) Ezt persze nem mondták :) Mi belementünk és az évfolyam "kitelepült" az eje klubba és mindenkiről építettek egy pszichológiai véleményt, aztán ebből egy csoport vizsgálatot végeztek. Utána a prof elmondta, hogy mire jutottak és kérdezhettünk tőle. Ami ide vonatkozik, az az elmélet amit mondott.

Egy társadalomban szükség van olyan emberekre akik nem félnek kockáztatni az életük, mert vannak olyan munkák amik ezt megkövetelik, mert veszélyesek. Például a rendőr meg a tűzoltó esetleg a katona, bár a háború már másik történet. Erre a szükséglet az adott csoport három százaléka. Valamilyen oknál foga, ezt prof sem tudta, az emberek pont ekkora része mutat olyan pszichológiai tulajdonságokat ami miatt alkalmas erre. Már nem nagyon emlékszem, de ilyenek például az aktív szenzoros érzékelés, a tudat alatti öngyilkossági vágy.

Szóval a lényeg az, hogy kb az emberek három százaléka aki bevállal másokért komoly kockázatot (például ilyen a munka elvesztése is!) anélkül, hogy sarokba lenne szorítva. Nem tudom, hogy ez az elmélet mennyire igaz, de az biztos, hogy a nagyon nagy többség, addig "kényelmes" amíg nem konkrétan és közvetlenül a bőrére megy a szituáció.

Az én elméletem kiábrándítóbb. Ahhoz, hogy valaki a másokért tegyen valamit a maga kárára(!) ahhoz, nagyon magas szellemi, etikai, morális szinten kell lennie. Na ez sem több mint három százalék. A többség nem alkalmas áldozatot hozni és ez nem valamiféle pálca törés, hanem egy szint egy állapot, amiben az emberiség jelenleg létezik, ahol áll. Én az igazi megoldást ennek a szintnek az emelésében gondolnám.

Nagyjából senki nem értette a környezetemben, sőt idiótának néztek, amikor az kovid terror oltások alatt idéztem Konrád Lorenzt:

"Az orvos amivel jót tesz az egyednek, kárt okoz a fajnak."

Egyszerűen nem értették meg a gondolatot mögötte, még magyarázva sem, odáig meg el sem tudtunk jutni, hogy etikus-e bevállalni egy konkrét embernek kockázatot az ember mint faj fejlődése érdekében. Ezt megértem, hogy talán ennél magasabb szellemi szint nincs, de, hogy még beszélni sem hajlandóak róla, ez kicsit kiábrándító. Ez tabu.

Egyén szintjén végtelenül optimista vagyok, de társadalom és faj szintjén már nem, kiábrándító amerre tartunk, de ez is magyarázható, sőt talán szükségszerű is, de olyan csak olyan szakrális értelemben, amivel nem untatom a nagyérdeműt.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az egyén önzése racionális. Mindenkinek egy élete van, az is véges. Az egyén szempontjából a faj sokadrendű, saját maga a prioritás. Persze más a társadalom érdeke, de akkor baj van, ha túl nagy a konfliktus a kettő között, mert nem jó, ha úgy él tovább a társadalom, hogy abban az egyedek boldogtalanságra vannak ítélve. Akkor lehet, hogy jobb az, ha az egyedek boldogok, s a faj megritkul. Ki talán nem pusztul.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem érti az ember. Anyósomék is oltatlanok, de mindig a FIDESZ-re X-elnek.

Másfél éven át üldözte őket is az állam, kirekesztette, gyilkosnak, ostobábak ,  betegnek, fertőzőnek, felelőtlennek nevezte, kitiltotta őket is a közterületekről, korlátozta az egészséghez való jogukat.

Ahhoz, hogy a történetet megértsd, a bántalmazó kapcsolatok működését kell megérteni. Ha folyton megaláz, üt, ver,... akkor miért maradsz vele, ahelyett, hogy kiadnád az útját? Szerintük Gyurcsány rosszabb lenne (más férfi is ugyezt csinálná, de őt már megszoktam analógia).

Az, hogy a FIDESZ hatalmon tudott egyáltalán maradni azután, hogy 3 millió oltatlannal úgy bánt, mint az állatokkal, sokmindent elárul.

Ha a bántalmazó kapcsolatok működését megérted, akkor mindent megértesz. Azt is, hogy nem lehet benne maradni, bármennyire kényelmesnek tűnik is...

Nem értek veled egyet. A kormánynak nem egyetlen intézkedése van, hanem sok. Ha úgy állnék a kérdéshez, hogy olyan entitásra szavaznék, aki mindenben velem ért egyet, akkor egyetlen személyes pártot kellene alapítanom, s magamra kellene szavaznom. Ha meg azt nézném, hogy nem szavazok arra, aki az élet valamilyen területén a lábamra lép, akkor senkire sem szavazhatnék.

Marad tehát az, hogy azt mondom, ezzel az intézkedéssel ugyan nem értek egyet, de vannak számomra nagyon fontos intézkedések, amelyet a Fidesz - ez tetszőlegesen ízlés szerint cserélhető - képvisel, s éppen ezért tartok ki mellette.

Bántalmazó kapcsolat: lehet, hogy néha felképel, de egyrészt tényleg cinikus, bunkó, hülyepicsa voltam, megérdemeltem, másrészt úgy megdug, hogy fél napig remeg utána a térdem, s a sok balfácán széplélek erre nem képes. Tehát vállalom a pofonokat. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Nem érti az ember. Anyósomék is oltatlanok, de mindig a FIDESZ-re X-elnek.
Másfél éven át üldözte őket is az állam, kirekesztette, gyilkosnak, ostobábak ,  betegnek, fertőzőnek, felelőtlennek nevezte, kitiltotta őket is a közterületekről, korlátozta az egészséghez való jogukat.
Ahhoz, hogy a történetet megértsd, a bántalmazó kapcsolatok működését kell megérteni. Ha folyton megaláz, üt, ver,... akkor miért maradsz vele, ahelyett, hogy kiadnád az útját? Szerintük Gyurcsány rosszabb lenne (más férfi is ugyezt csinálná, de őt már megszoktam analógia).
"

A "mindig a FIDESZ-re X-elnek." és "Szerintük Gyurcsány rosszabb lenne" azt mutatja, hogy két lehetőség van vagy marad Bélánál vagy vissza megy Józsihoz. Hiányzik a szőke herceg fehér lovon opció.

Ezért a "(más férfi is ugyezt csinálná, de őt már megszoktam analógia)." nem így van, hanem: Miért nem mész vissza Józsihoz, ha Béla megver? Erre mondja képzeletbeli feleség, hogy de Béla is megvert amikor vele voltam, csak még el is itta a fizetését ("rosszabb"). A választásokon nem lehet válásra szavazni, csak egy másik férjet választani. A férj jelöltek száma is korlátozott és csak elméletben létezik a tökéletes férj, a gyakorlatban nincs ilyen. A választáson nem abszolult jobbra, hanem csak relatív jobbra lehet szavazni. A szafarin is nem a gepárdnál kell gyorsabban futni elég ha bárkinél gyorsabb vagy.

Egyrészről, ha kitekintünk, akkor még lehetett volna rosszabb a COVID kezelése, olasz, spanyol vagy brit még a hazainál is sokkal szigorúbb volt.

Másrészt, ha COVID megszorítások lenne döntő, akkor tavaly a MiHazánk vagy Gödény pártja nyerte volna a választás.

Gyurcsány nélkül nincs Orbán rendszer és Orbán nélkül nincs Gyurcsány rendszer.

A két rendszer kéz a kézben jár, kiegészítik egymást, az alapjuk a félelem.

 

Az egyik oldal attól fél, hogy Gyurcsány nyer, a másik oldal attól fél, hogy Orbán nyer.

 

Van megoldása ennek az egyenletnek is, nem is túl bonyolult.

Az én véleményem, hogy nem a vagyon a gond, hanem a szellemi szint, a pénzhez való viszony. Ha azon tudnánk változtatni ez a kérdés fel sem merülne.
 

Az emberi társadalom a galambok és héják kényes egyensúlya. Ez az egyensúly felborult a vagyon miatt kialakult hatalom miatt. Egyszerűen ezt kell megszüntetni. A túlzott vagyont/hatalmat kell megszüntetni, ilyen egyszerű. Ezt csak felülről lehet, belátás, ráébredés kizárt.

Az emberi társadalom a galambok és héják kényes egyensúlya.

Szerintem ez nem ennyire egyszerű és ráadásul már élt úgy az emberiség, ahol ez nem létezett. A jó-rossz felosztása az életnek keresztény gyökerű, a természeti hitekben a rossz a gonosz egész máshogy volt jelen a gondolkodásban és az életben és a pénz is mást jelentett. Viszont a kereszténység szerintem reakció egy okozat volt és nem ok, a szellemi minőség romlására. Abban egyetértek Hararival (aki megbolondult) hogy a fordulópont, a megrontás, a letelepedéssel, a városiasodással kezdődött. Viszont az életet jó-rossz viszonyban élve keserű, de van kiút belőle. 

A túlzott vagyont/hatalmat kell megszüntetni, ilyen egyszerű. Ezt csak felülről lehet

Ez minden csak nem egyszerű és egy ellentmondás is, mutass egy példát a történelemben, ahol egy kialakult rendszerben önként mondott le a vezető réteg a hatalomról. Illetve pontosítsuk mit értesz felül alatt :D

belátás, ráébredés kizárt.

Szerintem nem, de ezen nem fogunk összeveszni :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mindig létezett a héja-galamb szisztéma, mert közösségben előbb utóbb kialakul automatikusan.

Csak míg az állatvilágban ezt brutálisan lerendezi  a közösség ( a túlélése miatt ), addig az emberi közösségben erénnyé lesz. Hm…. erre jó a nagy agytérfogat, hogy kiírtsuk magunkat…

Galamb és héja arany felbomlásáért nem csak az anyagi vagyon felelős, hanem pl pozitív diszkrimináció, stb… természetesen ezek ellen is tenni kell.

A közelmúlt egy-két ezer évére ez abszolút igaz, de a természeti népek egész máshogy viszonyultak az élethez. A "honfoglalás" után nálunk is megindul a leromlás, egy kicsit bírtuk a nyomást, de bedarált minket a "fejlett nyugat" primitív szellemisége. Vannak emlékek olyan korról, amikor egy hittérítő elment eszet osztani a magyar "pogány" vidékre, ott meg fokossal érveltek ellenne és simán agyoncsapták. Valamikor ott lehetett még rendben a dolog, ahol a család és a törzs volt a közösség alapja. Az ősi hitünk még egészséges volt, de utána jött a leejtő.

Csak míg az állatvilágban ezt brutálisan lerendezi  a közösség ( a túlélése miatt )

Ez durva te találó példa. Egy ideje pásztorkutyákkal foglalkozom ott például azt a kölyköt aki mindig elszedi a többiektől a kaját és erőszakos, már nyolc hónapos korukban is képes a csoport megölni. Amikor elérik az intelligencia szintet, hogy képesek összeállni ellene akkor egyszerűen kinyírják. A munka pásztorkutyás környezetben a tenyésztők meg hagyják ez, mert felnőtt korára úgy is csak a gond lenne az ilyen kutyával.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A tőzsde másnap bezárhatna :)

Ez nem biztos, hogy feltetlenul oromteli lenne.

Van mondjuk 5 mazsa elado kukoricad. A szomszedodnak van 10. Az o szomszedjanak is van 10. Ahelyett, hogy egyesevel mennetek a vevok utan, elmentek a tozsdere. Ott van valaki, aki venne 20 mazsat toletek. Mindenki ajanlatot tesz, es a vevo megveszi a 20 legolcsobb mazsa kukoricat.

Szerintem ez a koncepcio nem az ordogtol valo.

A spekulativ ugyletek kozul majdnem mindnek van racionalis alapja, meg az egeszen elborultaknak is. A tozsde csak egy elszamolohaz, arra jo, hogy ha te akarsz venni kukoricat, tech ceget, elektromos aramot, stb., akkor ne kelljen eladokat keresned, hanem van egy koztes fel, aki osszekot benneteket. A tobbi csak tulmisztifikalas mar.

Arrol a jelensegrol, amirol ti beszeltek, nem a tozsde tehet, hanem a technologia. Egyedul azert tudja a tokepiac lekereskedni a real ipar teljes eves forgalmat 3 nap alatt (asszem 3, de fixme), mert a technologia lehetove teszi. Amikor agyagtablakon konyveltek a tozsdei ugyleteket, akkor nem tudta. Semmi elvi akadalya nincs annak, hogy nagy cegek kozvetito nelkul osszealljanak, es ugyanezt megcsinaljak tozsden kivul, csak akkor meg kevesbe lenne standardizalt, meg kevesebb eselye lenne a kisbefektetoknek, es meg konnyebb lenne atbaszni mindenkit.

+1

A tőzsde olyan mint a kommunizmus, elméletben még talán-talán működne, csak a gyakorlatban brutális kárt okoz és talán nincs nála kártékonyabb dolog jelenleg.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Jelenleg a likvid árutőzsdén forgalmának túlnyomó része spekulatív, soha sem lesz belőle delivery.

Oke, es? Van mondjuk egy peksegem. Fogalmam sincs, hogy jovore mennyi lesz a buza ara, viszont a vallalkozasomnak oriasi kitettsege van benne. Nyitok egy futures poziciot iden, kikuszobolve az aramelkedes miatti potencialis vesztesegemet jovore (illetve az arcsokkenes miatti potencialis nyeresegemet is).

Ettol meg nekem nem konkretan az a buza kell, amit ott "megvettem", jo a szomszed telepulesrol is, ne szallitsanak ide semmit mondjuk az USA-bol.

Aztán a shortolás mint olyan….

Mi van vele? A shortolas tompitja peldaul az arfolyamok lokalis maximumanal a csucsokat, amellett, hogy informaciot visz a rendszerbe. Szerintem hasznos.

Szerintem hasznos.
 

soros papa is ezt mondta mikor ráugrott a fontra, otp-re, THB-ra. Vagy a ups a USD/EUR keresztre a társaival együtt stb….

van előnye és hátránya a tőzsdének, de a sok pénz eltéríti az eredeti céltól az biztos, és ha a spekuláció elér egy szintet akkor ki irányít? A valóság vagy akinél a pénz?

Elvi szinten érdekes lehet ez, de a valóság meg úgy van, hogy akikkel a probléma van, azok úgyis kijátsszák ezeket a szabályokat, viszont a "kisembert" jól megszivatják még jobban mint eddig.

Sőt! Ha az állam kapja az örökséget, akkor az tekinthető egy adónak, amiből az államadósságot finanszírozzák, az államadóssággal meg olyan _embereknek_ tartozunk, akik  saccra már több mint a földi vagyon felét birtokolják egy terebélyesebb családon keresztül. Azt is sejteni lehet, hogy legalább néhány száz év alatt jutottak erre a szintre, és ha nem tudták volna átörökíteni a vagyont és uzsora rendszert, akkor nem jött volna létre ez a világrend. Csak ezt nem lehet öröklési törvényekkel megfékezni.

Amit lehetne tenni: uzsorát tiltani (például a kamatos kamat minden formáját esetleg úgy, hogy állami monopóliumként mégis lehet), illetve a pénzkiadást állami tulajdonba kell vonni. A történelem során többen is megpróbálták ezt, az érdekesség az, hogy gazdaságilag mindegyik sikeres lett, ezzel szemben az illetők egészségének nem tett jót. JFK-ról például ismert, hogy ólommérgezésbe halt bele.

Meg csak most toltotte be az Internet Explorer a linket, amit asch masfel eve kuldott Klaus Schwabrol es a World Economic Forumrol? ;)

Meg igy 2022-ben az 56k-s modemet is illene lecserelni. :)

Javaslom, hogy kezdjünk mozgalmi nótákat tanulni, mert szükség lesz rájuk, a múltat például biztos újra eltöröljük.

Én el tudom énekelni magyarul és oroszul is a szovjet (Leninnel, kommunizmussal) himnuszt,  így nem tartok semmitől ;P

trey @ gépház

Te már jó vagy akkor :)

Biztos picit módosítanak rajtuk, de az apróság lesz.

Fel transzgenderek, melegek,
ballibek, antifasiszták,
Nagy munka vár ma reátok,
Állnak még az országok.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 03. 27., v – 20:21

Egy apró lépés a Great Reset rögös útján:

https://www.hwsw.hu/hirek/64441/apple-iphone-id-elofizetes-applecare-ha…

És a sok sötétség emberfia úgy fogja megélni, hogy milyen csodás lehetőség.

Ne feledd, semmid sem lesz!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A magancegek mar regota efele mennek es igy gondolkodnak. Atvettek a netes cegek is azt, amit regen a kabeltv meg a telekommunikacio uzemeltetes csinalt. Sot, az autogyartok es az autoberlok is. Amolyan "gyoztes keplete a kapitalizmusnak" ez, ami a legtobb profitot hozza es dinamikus arazast es kockazatelemzest biztosit. Semmi koze a Great Resethez. Tett Klaus Schwab eleg kart, de a multik data science reszlege altal kimutatott szama nem Schwab/WEF hibaja.

Hogy Schwab mit okozott azt inkabb nehany orszag kormanyzatanak viselkedesen keresztul kene megkozeliteni (ha egyaltalan igaz, hogy azok az emberek mind nala tanultak, de lehet, hogy csak nagyot mond).

Amúgy ez szerintem nem kommunizmus, legalábbis nem a klasszikus formájában. Inkább picit a kínai modellre, de annál jobban a feudalizmusra emlékeztet. Hiszen nem a "köz" birtokolja az eszközöket/termékeket, hanem egy kiváltságos réteg; a burzsoázia.

Ez a fajta terv egy lépéssel visszább megy és nem kommunizmust akar, hanem a burzsoáziát megerősíteni és a feudalizmust visszaépíteni.

szerk: amúgy a koncepció nem lenne rossz, de tudjuk mire megy ki a játék: még több pénzt lekapcsolni az emberekről.

Hiszen az a kalapács, amit 1500 Ft-ért árulnak csak egyszer hoz hasznot. Az a kalapács, amit kiadnak bérletbe 100x, alkalmanként 100 Ft-ért, az nyilván több profitot hoz, még az extra adminisztráció mellett is.

A fejlődés "megállíthatatlan". A feudalizmusban jól látható volt a termelő eszköz tulajdonosi réteg (az más kérdés, hogy a valódi pénzügyi hatalom, már ott is rejtőzködött), aztán jött a felkelés és agyoncsapták őket. A kommunizmus továbbfejlődött, ott minden közös volt, ezért nem volt konkrét célpont, de az ideológiai vezetés látható volt a kommunista pártok formájában, ezért ott őket verte agyon a nép. A valódi pénzügyi hatalom persze ott is rejtőzködött.

A nagy újítás, hogy ne legyen látható sem a tulajdonosi réteg (nagy cégek zavaros háttérrel), sem az ideológiai, mert kamu többpártrendszer van és szavazás. Viszont az emberektől el kell venni mindent, úgyhogy jön a csodálatos, közösségi közlekedés, és az eszközök, lakhatás bérlése, a magántulajdont fel kell számolni. Az ideológia meg a transzhumanizmus, ami a hatalom szempontjából zseniális (legalább is azt hiszi), nincs akit agyonverjünk, mert az a kamu, hogy az AI irányít.

A porszem az lesz a gépezetben, hogy látszik a vagyoni különbség. Most a gazdagokat fogjuk agyonverni.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

https://www.weforum.org/focus/the-great-reset

Nem ismerős szöveg stílusa valahonnan? A megfejtést várjuk szeretettel :D

A kölcsönzéssel semmi gond nincs, ha indokolt de itt nem erről van szó. A probléma az iránnyal van, aminek a célja a magántulajdon felszámolása és ezt nem én találtam ki, hanem a WEF. A diktatúrák meg nem egy nap alatt jönnek létre, hanem lépésenként. Ez egy újabb apró lépés, biztos ismered a melegített béka meséjét. Márt tréningeznek a készpénz megszüntetésére mindenkit, na az egy nagyobb lépés lesz.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"A kölcsönzéssel semmi gond nincs, ha indokolt."

Szerinted miért indokolt egy évente 2x használt szerszámot inkább drágábban megvenni, mint az ár töredékéért kikölcsönözni?

"célja a magántulajdon felszámolása"

Az IKEA tulajdona is magántulajdon.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egy költői kérdés.

Ha a világ ura lennél, és az lenne a célod, hogy mindenki tőled béreljen mindent és senkinek se legyen magántulajdona, hogy látnál hozzá, ennek a kialakításához?

“You Will Own Nothing And You Will Be Happy”

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem ez a probléma hogy gépkölcsönzőkből szerszámot lehet bérelni, hanem hogy szép lassan kiszorítják az embereket az ingatlantulajdonukból, és a saját járműből.

Mindkettőnél addig drágítják és bonyolítják új előírásokkal az újak előállítását, hogy azt egyre kevesebben fogják tudni megfizetni. Először csak egyre hosszabb futamidejű hitelek, aztán albérlet, lízing, végül élethosszig tartó bérlés.

Akinek meg már van, addig drágítják a fenntartási költséget hogy kénytelen lesz eladni valamelyik befektetőcsoportnak előbb-utóbb.

Ha belegondolsz, egy átlagembernek ez a két legnagyobb vagyontárgya. Ezek nélkül tulajdonképpen földönfutók vagyunk.

Más csoportok is érintettek, lásd holland farmerek eltiltása a saját földjük megművelésétől környezetvédelmi okokra hivatkozva. Elszedik a megéletést, csődbe megy, elárverezik a földjét és megveszi valami megacég, magántulajdon átjátszva.

"Everything fails, all the time."

Ez a szomoru igazsag. Nagyon jo peldakat hoztal.

Az ingatlanoshoz hozza tennem meg az arakat szinten felfeletolo, hamis tulajdonjogerzetet ado "shared ownership"-et. Ott latszik igazan, hogy hogy jelenik meg annyi valosagban nem letezo ingatlanpenz, es tolja meg feljebb az arakat.

Szinten ingatlanokhoz tartozik, hogy ha 10-bol 7 lakhato, kiadhato, az sokkal kisebb kockazat, mintha egyet veszel, es folyton csak a varatlan koltseg van vele, hogy ujra lakhatova tedd.

Es a legszomorubb: WEF vagy nem WEF miatt? Mindegy. A lenyeg, hogy minel nagyobb meretu erdekcsoportot kepvisel valaki (peldaul politikuskent), annal inkabb megtalaljak azok a piaci szereplok, akik ezeket a kisembert ellehetetlenito intezkedeseket meg torvenyekkel is tovabb akarjak erositeni.

A lenyeg, hogy minel nagyobb meretu erdekcsoportot kepvisel valaki (peldaul politikuskent), annal inkabb megtalaljak azok a piaci szereplok, akik ezeket a kisembert ellehetetlenito intezkedeseket meg torvenyekkel is tovabb akarjak erositeni.

Pontosan. Ezért van az a nem túl népszerű véleményem, hogy a demokrácia alapjai rosszak, nem megoldható problémákkal küzd és közép/hosszútávon a vége összeomlás lesz az ilyen rendszereknek. A napi politikát látva, még a rövid táv is bejátszik, már pedzegetik a Grat Reset-et, amitől az Isten mentsen meg minket.

u.i.

Retardált fórumtársak kedvéért sokadszor is megjegyzem, hogy nem csak demokrácia és diktatúra létezik, a demokráciának nem a diktatúra az alternatívája.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerintem a demokracia jo, de van egy felso hatar (szavazok osszes szama), aminek a merteken sokaig lehetne vitatkozni. Izlandon mukodik <300k emberen. USA 300M-s lakossagan mar egyertelmuen egy tenyek utani vilagot teremtett a demokraciajuk jelenlegi allapota.

Leginkabb direkt demokraciaval donto onkormanyzatok lenne a kovetkezo inkrementalis lepes egy altalam definialt utopiaban.

Jo topiknak tunik, de mindig az a vege, hogy rajovunk, hogy mar reg nem tehetunk semmit ebbe az utopisztikus iranyba. Helyette elhetjuk tovabb azt a valosagot, ahol a tobbseg kepviselete megszavazza a kornyezetvedelemre hivatkozva a regi gepjarmuvek buntetoadoit es kozben meggyozodnek rola, hogy a sajat hianyra epulo ingatlanbusiness-uk meg szebben fusson. Ok kepviselik a nepet, a nep akaratat, es az ellenfeluk ugyanezt tenne, ha o kepviselne.

Szerintem nincs olyan rendszer a történelemben ami nem összeomlással változott meg és márt átléptük a Rubicont.
Ne keverjük a demokráciát a vezetők választásos rendszerével. Az ősi magyar tizedes rendszer is választáson alapult, de úgy gondolom nagyságrendekkel igazságosabb társadalmi felépítés volt, mint a mostani demokráciák, és ha a szentkorona tan tulajdon értelmezését is hozzávesszük, itt a kártápmedencében volt már a mostaninál nagyságrendekkel jobb életünk.
Már a görögök szerint is rossz a demokrácia, pedig ők találták ki, mert minden esetben oligarchizmusba vezet. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Társadalom szervezési és érdekképviseleti rendszer, amit a magyarok használtak. Méltatlanul kicsi az irodalma, lehet, hogy nem véletlenül...

Kicsit hosszú:

https://youtu.be/-jMD7jxPNAA

Írásban én Grandpierre Attila könyvében találkoztam vele, de nem emlékszem melyikben, megpróbálom megkeresni  :(

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Más népeknél a hadvezér személyesen irányított akár többezer vagy tízezer katonát, ezzel szemben az ősmagyarok (avagy hunok) kitalálták a hierarchikus hadszervezést, tizedekbe, századokba, ezredekbe szervezték a harcosokat.

Egy tatáros idézet:

A mongolok gondosan szervezett, a kor viszonylatában félelmetes fegyverekkel és létszámmal bíró hadsereggel rendelkeztek. A sereget tizedekre bontották, melyekben mindenki mindenkit ismert, így elejét vették annak, hogy kémek férkőzhessenek a soraikba. A tizedek századokká, majd ezredekké álltak össze. 10 ezred alkotott egy tüment, melyből a mai tömény szavunk származik.

A deszakrális istentelen tudomány, nem tudja az életet magát definiálni, tehát az a kérdés, hogy a nap élőlény-e, tudományosan értelmetlen.

:D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én egyébként olvastam Grandpierre Atilla napos könyvét, Héliosz a címe. És valóban azzal kezdődik, hogy próbáljuk meg definiálni, hogy mi az élet. Az az érdekes benne, hogy egy gyerek is tudja hogy a kövek nem élnek, az állatok meg igen, de mégis nehéz pontosan megfogni, hogy mi is az élet, vagy hol van a határ. Olyan definíciót adni, ami az eddig ismert dolgokra ésszerűen működik, és kiterjeszthető a világegyetem ismeretlen részei felé is.

Ahogy gyuri23 többször is éleslátóan megállapítja, a tudomány valóban nem tud definíciót adni arra, hogy mi az élet. Grandpierre megkísérli ezt. Számomra ésszerűnek tűnik a definíciója, szerintem jó irányba mutat. De sajnos még nem olyan ez a definíció (legalábbis az ismeretterjesztés szintjén, nem tudom létezik-e szakembereknek szóló változata), hogy ez alapján kísérletet tudnék tervezni ami alapján eldönthető egy objektumról, hogy élő-e vagy nem.

Sci-Fi-ben és a tudomány egyéb területein is felmerült már, hogy ha volna egy életforma ami a mi méret és időskálánktól nagyon különböző skálán létezik és persze nem víz és szén alapú mint mi, akkor akár ott állhatunk mellette és fel sem ismerjük, hogy az a valami él. Lehetséges volna, hogy így vagyunk a Nappal is?

Nem rontom el az élményt mások számára, nem mondom el, hogy mi az ő definíciója. Olvassátok el!

A gondolat, hogy a Nap akár élőlény is lehet (és persze a többi csillag is), szerintem elég új a modern és tudományos megközelítésben. Annak ellenére, hogy az őseink sokan megszemélyesítették a Napot, a modern tudományban eddig nem merült fel ez a gondolat.

Mindenkinek meleg szívvel tudom javasolni, hogy olvassa el ezt a könyvet, nagyon érdekes és egy újfajta nézőpontot ad a világra.

Én azért lelőném a poént: http://www.grandpierre.hu/site/2016/07/heliosz-elmelet-nap-mint-kozmiku…

Kb. azt mondja, hogy mivel nincs teljes modellünk róla, ezért "él". A "god of the gaps" tipusu gondolkodás egy alesete. Egyébként értelmes dolgokat ir értelmesen - itt a háttérben van egy hatalmas tudománytalanság azon a vonalon, hogy nem bizonyit semmi konkrétumot, sci-fi.

Persze lehet játszadozni a fogalmakkal igy, és ha ennyire kiterjeszted az életet mindenre ami önfenntartó, akkor több alapja van annak, amit ir. A homeosztázis viszont sosem volt elegendő kritérium szerintem.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Van olyan következtetése is, ami összekapcsolható megfigyelésekkel, pont a linkelt cikkben:

"Elméletem felkeltette Robert Ehrlich, az amerikai George Mason Egyetem professzorának figyelmét. Számításaim ugyanis azt jelezték, hogy a napmagban termelődő forró buborékok olyan hőhullámokat is termelnek, amelyek millió évekig élnek. Mivel 11 évenként termelődnek, ezért ezek a hőhullámok a Nap belsejében terjedve lassan összeadódnak, és így egymás hatását erősítve a napmag egészét is képesek felmelegíteni. Ehrlich számításai szerint ezeknek az általam felfedezett hőhullámoknak köszönhetően a napmag hőmérséklete hullámzik, 100 ezer és 41 ezer éves periódussal változik. Ez az eredmény azért került a New Scientist címlapjára és vált kisebb tudományos világszenzációvá, mert éppen ez a 100 ezer és 41 ezer éves ciklus az, ami a földi jégkorszakok két legjelentősebb periódusa. A földi jégkorszakok tehát a napmag lüktetésével állhatnak szoros kapcsolatban."

> Kb. azt mondja, hogy mivel nincs teljes modellünk róla, ezért "él". A "god of the gaps" tipusu gondolkodás egy alesete.

Pont nem ezt mondja, hanem azt hogy a modellekből következik szerinte, hogy él.

De ez a megfigyelés, hogy milyen hatással van a földi jégkorszakokra miben kapcsolódik ahhoz, hogy él-e vagy öntudatos folyamatok játszódnak-e le egy csillagban?

>a modellekből következik szerinte, hogy él

Persze, az ő "élet" fogalmai alapján. Ha az önfenntartás ilyen értelmű folyamatai elegendőek az élethez, akkor már most is kismillió élő programjaink vannak.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

> az a kérdés, hogy a nap élőlény-e, tudományosan értelmetlen.

Bingó, 10/10 pont. Ezért nevezem sarlatánnak azt a tudóst, aki erről a témáról könyvet ír. Tudomány akkor lenne, ha előállna valami következtetéssel vagy előrejelzéssel, amit lehet vizsgálni, hogy pl. az élő csillagok balra forognak, az élettelenek meg jobbra.

Csek éppenséggel vannak nem deszakrális agyatlan tudósok is, hanem olyanok is akik mernek gondolkodni és azt ki is merik mondani. Te nevezhetsz bárkit bárminek, mivel ezen a téren nulla az értéked, a véleményed is ennyire taksálandó.

Ha már könyvek, az egyik legjobb ezen a téren szerintem:  James Lovelock: Gaia könyvei

Az író NASA légkörkutató tudós, na az ő könyve is kiverte a biztosítékoz az agyatlanoknál, a normálisabbja pedig elgondolkodott rajta.

És most rajta, bizonyíthatod a beszűkültséged, egy primitív cinikus megjegyzéssel.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Parancsolj, mondd ki merészen, mit mondanak a spirituális/agyas/szakrális tudósok például az élet mibenlétéről?

Szerk: De ne az legyen, hogy 'nézz meg két videót, és olvass el három könyvet'; ha a merész spirituális/agyas/szakrális tudósok műveiből te megértetted az élet mibenlétét, akkor nyilván a saját szavaiddal is le tudod írni néhány mondatban.

Ez az EGY-ÖRÖK-ISTEN lényege.
Aki érti, érti,
aki nem érti, nem érti.
Aki nem érti, hiába hívja Istent,
Aki pedig érti, fölöslegesen hívja,
Mert ha érti, akkor hallja BELÜL.
A veletek járó lélek Istenből való lélek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Akkor harcoltak ha kellett, tudtommal nem volt olyan "foglalkozás", hogy katona. A tizedes rendszer (amire én utalok) viszont nem hadiállapotban és nem katonai döntésekre vonatkozott, hanem a mai definícióink szerinti "civil" életre. Alulról szervezett élő rendszer volt, bár mikor visszahívható képviselőkkel. Nagy vonalakban úgy nézett ki, hogy tíz embernek kijelölt maga közül egy képviselőt, a tíz képviselő pedig választott egy közöst a volt a százados, azt meg az ezredes. Ez volt a döntési rendszer a törzseket közösen érintő kérdésekben.

A demokráciához képest ez "élő" rendszer volt, mert nem volt konkrét választás, a képviselőket bármikor vissza lehetett hívni, le lehetett cserélni. Ha megfeleltetjük a minisztert mondjuk az ezredesnek, az alulról lett választva, nem a "főnök" nevezte ki és ő is visszahívható volt természetesen.

Most viszont négy évre választunk diktátort.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Azt gondolsz amit csak akarsz, a te dolgod. Egy apróságot azonban megtehetnél, a nagy deszakrális ultratudományos okoskodásod közben. Tegyük fel, hogy így volt, vagy ha nem vagy képes erre, akkor vegyük úgy, hogy ez egy új elmélet. Próbáld meg átgondolni, mi lenne a különbség a csodálatos demokráciánk és e között. Mi lenne a hatása, ha ebbe az irányba változna a rendszerünk.

Jobb lenne, vagy rosszabb szerinted?

Tudom, hogy most senki sem tudja megmondani neked mit gondolj, így baromi nehéz lesz, de tegyél egy próbát, hátha van önálló gondolatod és nem kell, hogy mindig más rágja a szádba, mit kell gondolnod.  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Látom te az a félig üres pohár fajta vagy aki mindig megtalálja a megoldásra a problémát :)
Javaslom menj el baloldali politikusnak, ott rengeteg hasonszőrű deszekralizált istentelen zseni van még rajtad kívül, akik folyamatosan a problémákat keresik, zéró önálló alkotó gondolattal megtoldva. Jól csinálják, itt a sokadik 2/3-ad. Te annyit adhatnál hozzá, hogy jóindulatúnak sehogy sem nevezhető cinizmussal csinálsz magadból hülyét, bár olyan is van köztük.
Rájöttem, te már baloldali politikus vagy :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mintha elfelejtetted volna azt a kérdést, hogy Grandpierre honnan vette ezt a gondolatát a tizedes rendszerről. Vagy azt, hogy milyen bölcsességet tanulhatunk a spirituális tudománytól, amit a hagyományos tudománytól nem. (Vagy hogy miért a le- és beszólás a legerősebb érved bármilyen eszmecserében?)

Alkalmazkodom, tőled tanultam az érvelést veled szemben, talán nem ízlik :) Az baromra nem zavar mi, hogy a szál arról szól, hogy mi lehetne a great reset alternatívája és nem történelmi vita. Keress csak valami szőrszálat és hasogasd nyugodtan. Az olyan leépítő jellegű cinikus, a szellemiség legalját képviselő megjegyzéseid, hogy, hogyan alakítsuk tízesével a csoportokat, amikor a ilyen problémák megoldását az átlag már az óvodában megugorja, hagyjuk. Nyilván a túlfejlett egód nem enged csoportosulni, mert ott is azonnal megtalálod a problémát és azonnal meglátod, hogy a többi kilenc miért hülye.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> ilyen problémák megoldását az átlag már az óvodában megugorja

No lám, mégis gondolkodtál a kérdésen ;) Azt tudtad, hogy az óvodai csoportokat nem az ötévesek önszerveződése hozza létre, hanem egy külső hatalom (óvodavezetés) kényszeríti a gyerekekre? No meg az óvodai csoportok nem érdekképviseletre szolgálnak, szóval nem is relevánsak itt?

Logikából ülj le egyes. Vagy vissza az oviba :) Egy probléma megoldásának nincs köze a létrejöttéhez. A szokásos cinikus ostoba mellébeszélés és terelés. Gondolom nem zavar, hogy rendre beégsz és hülyét csinálsz magadból. Tök mindegy, hogy kerültek az oviba az ovisok, az alkossatok csoportokat feladatot simán megoldják, ami viszont rajtad simán kifogott :)
Egyszer az életben próbálj meg a fikázáson túl, kiböfögni magadból egy árva önálló gondolatot. Kíváncsian várom szerinted, ha összejön a great reset, utána hogyan fog kinézni a társágalmunk.
Ha nem menne, kérdezd meg az elvtársaid.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Most is van - illetve volt - ehhez hasonló, csak egy kicsit nagyobb léptékben. Például voltak önálló polgármesterek, voltak önálló képviselők, vagy voltak önálló iskolaigazgatók, vagy voltak még önálló miniszterek is. Meg amúgy a szubszidiaritást is érdemes megemlíteni, ami önmagában létrehozna érdekvédelmi csoportokat/közösségeket. Súlyos bűn nem ezt követni Piusz Pápa szerint. Persze itt már a kereszténydemokráciának is más jelentést adtak :) Csak ezt egyre kevésbé értik más országokban.

Az alulról szerveződésnek fundamentumnak kéne lennie. A másik a visszahívhatóság bármikor. Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy kis csoportok jelölik ki a képviselőjüket akit bármikor visszahívhatnak. Ennek a mértét az korlátozza, hogy személyesen mennyi emberre lehet kapcsolatban valaki. Ebben rendszerben viszont nem értelmezhetőek a pártok és mostani demokrácia sem.
Szerintem a régi magyar törzsi nemzet szervezés összehasonlíthatatlanul jobb volt a mostani rendszernél és ezen, sajnos azt kell mondjam, a kereszténység is csak rontani tudott. Még a történelem hamisítás se tudta eltörölni, hogy az úgynevezett "honfoglaláskor" szövetségekben éltünk és a törzsek választottak vezetőt egy adott feladatra. Nem király, meg császár volt a vezetőnk, hanem szövetség voltunk.

Ettől függetlenül Piusz Pápának teljes mértékben igaza van. Nem csoda, hogy az egyik főellensége és fő feladata a Great Reset-nek az egyházak eltakarítása az útból, egy zavaros értelmetlen ideológiára cserélve az utolsó fénysugarat az emberiség fejében.

A mostani világban meg már semmi sem azt jelenti amit jelentenie kéne. A politikai korrektség egy elmebaj...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Sajnos ez van. Az abortusz egy fejlődő magzat életének megszakítása.

Az USA-ban nemrég tartóztattak le egy aktivistát, mert tüntetni merészelt és gyászéneket énekelt egy abortuszklinika előtt. Embereket a véleményük kimondásáért börtönöznek be Biden alatt.

Ferenc pápa meg lelkesen áldoztatja ezeket a politikusokat és tapsol nekik.

A Roe v. Wade ítélet megsemmisítése sem Ferenc pápa munkájának eredménye.

Ezt kellene alkalmazni most is

-1, nem így működik a kémkedés, ezen a szinten már a hidegháborúban is bőven túlléptünk.

Ha van egy kém, akit nem ismer senki, annak elég kevés haszna van manapság. Régen lehetett értelme, mert megindult reggel a sereg, ő meg elküldte a postagalambbal a térképet, hogy merre. Manapság az ilyen, clearance nélküli adatokat máshogy is be lehet gyűjteni, milliárdos iparág a mindenféle IMINT/GEOINT fejlesztés, nem véletlenül. Az a jó asset, akinek vannak kapcsolatai.

A fenti mongol "modellben" manapság a kémet nem a kk.-őrv. tengelyen keresném, hanem néhány szinttel feljebb a hierarchiában.

B-terv: besétál a kém a táborba, de nem hun katonának adja ki magát, hanem görög kereskedőnek. Ha megkérdezik, hogy mi a bizonyíték erre, előveszi a görög okmányait, meg az árút, amit magával hozott, hiszen főállásban tényleg görög kereskedő, és csak másodállásban kém.

Azt mégsem várhatom el, hogy egy pillantást vessél is arra, amiről eldöntöd, hogy miről van benne szó.

Putyin egy új és jobb világrendet ígér, mely meghaladja és legyőzi a hanyatló nyugatot. Szóval simán megoldaná a liberalizmus és kapitalizmus jármában sínylődő topiklakók világfájdalmát.

Próbáld újra, deszekarilzált istentelen fórumtárs, ez nem jött át. Putyinnak semmi köze hozzá, bármennyire szeretnéd.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hát vannak akiket könnyebb elviselni egy kis ital segítségével. Viszont igazad van, az ital tényleg csak ráerősít az ember igazi jellemére és nem megváltoztatja azt  :)

Egyébként egészségedre :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hú de bölcs vagy. Majd ha csak bérelni lehet, akkor is lesz valami frappáns baromságod? Hogy a lényeget nem érted, azon meg nem csodálkozik senki...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

És miért nincs vevő? A diktatúrák nem egy nap alatt épülnek. Senki sem állította, hogy a Dell a GR-t építi (bár ki tudja?), de ezek a hírek aggasztóak. Amit eddig zsebből kiperkáltál, már bérelned kell?

A demokrácia működik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A valóság már nagyon rég szétvált az igényektől.

Nekem a munkahelyi Windows minden reggel ajánlgatja, hogy csatlakozzak a Microsoft OneDrive-hoz, amit minden nyomorult reggel "Mégsem"-elek. Nem vagyok admin, nincs jogom kirúgni a proceszt, amelyik cseszkurál.

Felhasználóként lenne igény egy "ne cseszegess többé" opcióra, de ilyet csak rendszergazda tehet.

Nem vagyok szeretnék semmilyen paranojának az elrontója lenni, de ha már rettegni kell, miért nem valós problémákon rettegünk, mint pl. Palladium, IntelME/ATM, Microsoft Pluton, Secure Computing, TPM -- ezek alapvetően mind arról szólnak, hogy a számítógépért te fizetsz ugyan, de másvalaki használja, pontosabban mondva, másvalaki korlátozza/felügyeli, hogy te mit csinálhatsz a vele.

Először is nem rettegünk. Valaminek a felvetése, ami negatív, szkeptikus, szembe megy a fősodorral és a politikai korrektséggel, nem a félelmen alapul, hanem a bátorságon, mert merünk beszélni róla. Másodszor, honnan tudod, hogy nem igaz és nem valós? Orákulum vagy? Ki vagy te, hogy eldöntöd mi a valóság? Szerintem csak egy okoskodó kis senki vagy, üres, a szellemiség legalját képviselő cinizmussal, érvek nélkül.

És miért terelsz?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Azért azt említsük meg, hogy az itt jelenlevők nagyrésze még huncut gondolat formájában sem létezett, amikor az IBM-nél már nem csak venni, hanem bérelni is lehetett számítógépeket. Nyilván a Great Reset miatt.

Pl. 1970-ből:

Monthly rental for a typical System/370 Model 155 having 768,000 bytes of main memory is $47,985, with a purchase price of $2,248,550. Monthly rental for a typical Model 165 with 1-million bytes of main memory is $98,715, with a purchase price of $4,674,160.

Terelsz. Senki sem állította, hogy nem létezik bérlés, ez egyszerűen részedről egy logikai hiba, vagy szándékos csúsztatás.

Arról van szó, hogy megszűnik a magántulajdon! Mindent bérelni kell.

Egy kis olvasnivaló az alusapkás valóságtagadóknak: https://www.weforum.org/great-reset/ 

Meg ez: https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/8-predictions-for-th…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szvsz a pénz nem magántulajdon ellenben a "nagykönyvi" definícióval , Kanadában pl. simán elvették a tüntetőktől, aki volt annyira ostoba, hogy bankban tartotta. De mondjuk társadalmi hasznossági pontokkal fogunk fizetni. Igazából a WEF-ot kérdezd meg, mert nem mondhatni, hogy az alapokat az orrunkra kötik. Nekem sokkal érdesebb, hogy kitől béreljük, ha senkinek sincs semmije?

Tiszta kommunista jövőkép.  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Azért azt nehezebb, mint egy gombnyomással eltüntetni a "digitális" vagyonod, ami ellen nem tehetsz semmit. Persze ez sem intő jel, egy csöppet sem.

Az autó elszállításánál a tüntetők összeverhetik a szállítókat, már ha odaidegenedik őket egyáltalán. A készpénzt meg el lehet dugni, a házból meg nem mész el és a sajtóban elég gázul fog kinézni, ahogy egy családod kidobnak az utcára, mert tüntetett. Szóval a pénz csak közvetve tulajdon, legalább is szerintem.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Értem, de ha nem a lexikont mondod fel és nem egybites módon nézed a témát, elég erős különbség van tulajdon és tulajdon között (lásd pl. Kanada, vagy Ciprus). Na ez is egy hatalmas homály a Great Reset valódi szándékait illetőleg.

Esélyes, hogy a rabszolga is újra bekerül a lexikonba a tulajdonhoz :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

társadalmi hasznossági pontokkal fogunk fizetni.

A gyakorlatban nagyon valószínű, de lesz valami más neve ill. csomagolása mert kína jellemzésekor is ezt a kifejezést szokták használni: még felkapná rá valaki a fejét :⁠-⁠).

**

Esetleg lehet fordított a rendszer: az alapján vonnak meg dolgokat, hogy miről gondolkodsz "helyesen" és ha esetleg gondolatbűnözöl akkor neked néhány dolog nem jár.

pl nem folyósítják a felvett hiteled, a kamat meg pörög :⁠-⁠)

Kicsit körbejárhatnád a témát, mielőtt okoskodsz Mr. Logika. Elsőre mehet a WEF oldaláról a bullshit, utána meg jön a neheze, kitalálni mit lehet a valódi cél. Mondjuk ezt nem ajánlom neked elvtárs.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mondjuk a PC/notebook bérlésnek még pont lenne sok esetben értelme, persze a minden nap használt otthoni géped kiváltása nem ilyen. Rengetegszer volt olyan projektem, amihez szívesen béreltem volna 1-3 hónapra valami pokoli erős gépet, amilyenre egyébként általában semmi szükségem nincs.

Igazából azt is lehetne, hogy ezek valami adatközpontban lennének, és RDP-n csatlakozhatnék hozzájuk, meg valami webes felületről/API-ról lehetne kezelni őket. Nevezhetnénk pl. cloud computingnak. :)

Szerkesztve: 2023. 01. 19., cs – 13:17

Jacinda Ardern már elkezdte a Schwab programot: lemondott a miniszerelnöki címről. A nem lesz semmije már elindult, az, hogy boldog lesz-e, nem tudom.

 

Vajon mi történhetett Új-Zélandon, hogy ennyire sürgőssé vált a távozás? Állítólag mi konteósok erőszakosan megfenyegettük, de nem ezért mondott le.

 

Over the past year, Ardern has faced a significant increase in threats of violence, particularly from conspiracy theorist and anti-vaccine groups infuriated by the country’s vaccine mandates and lockdowns. She said, however, that the increased risk associated with the job were not behind her decision to step down.

 

https://www.theguardian.com/world/2023/jan/19/jacinda-ardern-resigns-as…

A korább várt elkerülhetetlen jövőképpel szemben ma inkább az látszik, hogy a globalizációnak annyit meg egy bambi! 

Klaus Schwab "szép úgy világa" még a globalizmus kiterjesztése lett volna. Az új hidegháború elvezethet egy felolvasztott, rebootolt 1984 -típusú világhoz, de azt már kétlem, hogy abban annyira boldogok lennének az emberek. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Én is úgy érzem, hogy nem a tervek szerint alakul a Great Reset. Eltaktikázták maguk, mert lassan mindenki ráébred az EU vezetés globalista kézivezérelt. Olyan elitellenesség kezd kialakulni, hogy nem fog összejönni a bérelj mindent az okos gazdagoktól terv. Közelebb vagyunk, az összeomlik a gazdaság és agyonverjük a gazdagokat forgatókönyvhöz.

Röhejes a szabadfüggetlen baloldali kollégák fidesz kifázása, miközben ugyan olyan urat akarnak szolgálni, csak az nagyban játszik, nem a kispályán mint a mieink. A seggnyalásukban csak a segg mérete a különbség.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Eltakarították:

 

Egy tavalyi BBC-interjúban azzal indokolta népszerűsége csökkenését, hogy most fizetik meg annak árát, ahogy a kormány megvédte az embereket a Covidtól, de belejátszik ebbe a megélhetési költségek drasztikus növekedése éppúgy, mint a megugró infláció. Az élelmiszerárak 32 éve nem voltak ilyen magasak Új-Zélandon.

 

A miniszterelnök az fogyó eszköz globalistáéknál.

https://index.hu/kulfold/2023/01/19/jacinda-ardern-uj-zeland-kormanyfo-…

Szerkesztve: 2023. 01. 24., k – 21:32

Matolcsy bejelentette az új világrendet (az első 3 perc érdekes):

https://youtu.be/HpEBwoHOZRk?t=131

 

Digitális pénz, otthoni jóga gyakorlatok a gyereknek, otthoni munka, iskola, suli, kenyérsütés...

Megnő az állam jelenléte, mint Kínában látható.

De hát az új világrend egy konteó :)

De szép, nyíltan kimondja, hogy kínai a minta. Fúziós otthon? A munkahelyen fogunk lakni? Azért van pár munka, ahol nem játszik a home office.

Hát ez minden, csak nem jó. A csajnak viszont van jó dumája, az új világrend úgy értendő, mint egy vallási-egyházi rend, papság, új vezetők lesznek, egy kasztrendszer lesz bevezetve.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

De jó, hogy ilyen celebjeink vannak.

Én megoldom neki, kutya követő gps egy motorbringa lopásgátló tintán láncon a gyerek nyakába. Flex-el sem tudják levágni. Olcsón megszámítom :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

De legalább ha megveszel egy e-könyvet, akkor az a "tiéd". Ja, nem:

https://twitter.com/thetimes/status/1629438651485626369

"Owners of Roald Dahl ebooks are having their libraries automatically updated with the new censored versions containing hundreds of changes to language related to weight, mental health, violence, gender and race"

A megvett könyv tartalmát suttyomban lecserélik a hátad mögött. Mikor legközelebb olvasod már más a szöveg. Most ez csak bemelegítés még, a szóhasználatot írják "csak" át polkorrektebbre. De nyilvánvaló, hogy mi a cél.

Idevaló "rövid" idézet innen: George Orwell 1984 - https://elso.xyz/konyvek/orwell-1984.pdf

"Aztán kibontott és összecsíptetett négy kis papírhengert,
amely az íróasztala jobb felén lévő csőpostakészülékből hullott ki.
A rekesz falain három nyílás volt. A beszélírtól jobbra egy kisebb csőpostanyílás az írott
üzenetek számára; balra egy nagyobb az újságok számára; s az oldalfalon, ahol Winstonnak
keze ügyébe esett, egy téglalap alakú, dróthálóval védett nagy nyílás. Ez az utóbbi a papírhulladék megsemmisítésére szolgált. Ilyen nyílások ezrével és tízezrével voltak mindenfelé az
épületben, nemcsak a szobákban, hanem valamennyi folyosón is, egymástól néhány lépésnyi
távolságban. Ki tudja, miért, emlékezetlyukaknak becézték őket. Ha valakinek meg kellett
semmisítenie valamilyen dokumentumot, vagy egy papírdarabkát látott heverni valahol, gépies
mozdulattal felemelte, a legközelebbi emlékezetlyukhoz vitte, és beledobta; onnan aztán meleg
légáram sodorta le az épület mélyében elrejtett óriási kemencékbe.
Winston megvizsgálta a négy kigöngyölített papírdarabkát. Mindegyik csak egy-két soros
üzenetet tartalmazott, azon a rövidítésekből álló tolvajnyelven, amely nem volt egészen újbeszél, de bőségesen tartalmazott újbeszél szavakat, s minisztériumi belső használatra szolgált.
Ez állt rajtuk:
times 84. 3. 17. nt beszéd afrika tévid helyesbíts
times 83. 12. 19. háromévterv 83 negyedik negyedre nyomdahibás előrejel visszamenőleg
helyesbíts
times 84. 2.14. minibő csokoládéadag tévid helyesbíts
times 83. 12. 3. nt napiparancs közlemény duplaplusznemjó nemszemélyek eml átír felülben
utánikt
Winston bizonyos elégedettséggel tette félre a negyedik üzenetet. Bonyolult és felelősségteljes
feladat volt, s a legjobbnak látszott utolsónak foglalkozni vele. A másik három megszokott
anyag volt, bár a második valószínűleg unalmas számlista-bogarászást fog igényelni.
Winston a „régi számok”-at tárcsázta a teleképen, és kérte a Times megjelölt számait. Ezek
néhány perc múlva ki is pottyantak a csőpostából. A kapott utasítások olyan cikkekre vagy
hírrészletekre vonatkoztak, amelyeket valamilyen okból szükségesnek tartottak megváltoztatni,
vagy, ahogy hivatalosan kifejezték, helyesbíteni"

Annyira én nem értem igazából mi ebben a hír, az EFF és hasonló szervezetek több, mint 20 éve küzdenek a DRM ellen, mert pontosan arra hívták fel mindig is a figyelmet, hogy az ilyesmi visszaélés lehetséges, és alkalom adtán élni is fognak vele. Most pedig 20 év múlva meglepődnek néhányan, hogy ez tényleg egy valódi probléma? Tetszettek volna odafigyelni, hogy mit használnak és vásárolnak.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nyilván mi előre láttuk. George Orwell 75 éve előre látta, amikor még nem is éltem. De most hogy már nem csak egy lehetséges veszély, hanem konkrétan megtörtént újra beszélni kell róla. Még lehet beszélni róla, még nem visz el a gondolatrendőrség. Úgyhogy most kell beszélni róla.

Jó volt ezt az EFF-et olvasni.

 

A vállalatok azt állítják, hogy a DRM szükséges a szerzői jogok online megsértése elleni küzdelemhez és a fogyasztók vírusok elleni védelméhez. 

 

Úgy tűnik nagyon szegényes a fantáziájuk. Jogom van az antivaxert kényszeroltani, mert veszélyt jelent az egészségemre, ha ő önként nem megy. Végülis ugyanaz a Billy tolja, nem tud új mesét kitalálni.

:)

Ténylegesen volt ilyen narratíva főleg régebben, ahol a false dichotomy nagyjából az volt, hogy vagy megveszed a DRM anyagunkat amivel kb. minden jogodról lemondasz, vagy a csúnya gonosz torrentoldalakról ezerféle vírust szedsz össze, ezt nyomta sok kiadó. Nyilvánvalóan azért van még ezerféle más módszer is a probléma megoldására, de próbálták eladni az embereknek, hogy ez a két lehetőséged van és pont, csak az ő modelljüket és hozzáállásukat ne kelljen újragondolni. Ezért is volt például egy baromi jó kezdeményezés a gog féle disztributálás játékok terén, ami megmutatta hogy azért lehet ezt másképpen is csinálni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

"Our diplomatic and economic exchanges with Russia, Turkey and China cannot justify bashful avoidance of human rights issues, because to do so would be to betray ourselves." (M. Emmanuel Macron, 2017)

France under fire over fast-track plan for AI video surveillance at Paris Olympics

French plans for AI surveillance during Olympics are dangerous

Smile, AI is watching you: Paris slammed for new video surveillance ahead of 2024 Olympics

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 03. 11., szo – 13:27

Egy érdekes könyv 1985-ból: "The Naked Communist" Források: https://twitter.com/realjenx/status/1633686668413632513

JFG új sorrendbe szedte a pontokat: https://twitter.com/JFGariepy/status/1633818391008952323

Nagyon érdekes, hogy ezekből mennyi megvalósult azóta! A könyvet állítólag egy ex-FBI ügynök írta. Az FBI ezeket akkor még az USA-t romboló erőnek látta, ma már a jelenségek legnagyobb védelmezője!

"A list of Communist goals, identified in 1958 in "The Naked Communist," a book by W. Cleon Skousen, a former FBI employee.

1. Transfer some of the powers of arrest from the police to social agencies. Treat all behavioral problems as psychiatric disorders which no one but psychiatrists can understand or treat.

2. Dominate the psychiatric profession and use mental health laws as a means of gaining coercive control over those who oppose Communist goals.

3. Discredit the family as an institution. Encourage promiscuity and easy divorce.

4. Emphasize the need to raise children away from the negative influence of parents. Attribute prejudices, mental blocks and retarding of children to suppressive influence of parents.

5. Create the impression that violence and insurrection are legitimate aspects of the American tradition; that students and special-interest groups should rise up and use "united force" to solve economic, political or social problems.

6. Do away with all loyalty oaths.

7. Use technical decisions of the courts to weaken basic American institutions by claiming their activities violate civil rights.

8. Get control of the schools. Use them as transmission belts for socialism and current Communist propaganda. Soften the curriculum. Get control of teachers' associations. Put the party line in textbooks.

9. Infiltrate the press. Get control of book-review assignments, editorial writing, policy-making positions.

10. Gain control of key positions in radio, TV and motion pictures.

11. Control art critics and directors of art museums. "Our plan is to promote ugliness, repulsive, meaningless art."

12. Break down cultural standards of morality by promotion pornography and obscenity in books, magazines, motion pictures, radio and TV.

13. Present homo-sexuality, degeneracy and promiscuity as "normal, natural, healthy."

14. Infiltrate the churches and replace revealed religion with "social" religion. Discredit the Bible and emphasize the need for intellectual maturity which does not need a "religious crutch."

15. Eliminate prayer or any phase of religious expression in the schools on the ground that it violates the principle of "separation of church and state."

16. Discredit the American Constitution by calling it inadequate, old-fashioned, out of step with modern needs, a hindrance to cooperation between nations on a world-wide basis.

17. Discredit the American founding fathers. Present them as selfish aristocrats who had no concern for the "common man."

18. Support any socialist movement to give centralized control over any part of the culture—education, social agencies, welfare programs, mental health clinics, etc.

19. Discredit and eventually dismantle the FBI.

How successful would you rate the communists on the realization of their goals since 1958?

(renumbered to emphasize on the points I found most salient. See https://twitter.com/realjenx/status/1633686668413632513 for original text)."

Mahungee hozzászólása: https://twitter.com/mahungee/status/1633825832128114688

"They went above and beyond with the FBI, they took it over"

Elírtad, nem 1985 hanem 1958 az első, a neten pedig a 13-ik kiadás van 1972-ből. Ha lesz időm elolvasom az egészet, de rövid tartalom a legrosszabb rémálmom látszik alátámasztani, mégpedig azt, hogy a nem létező háttérhatalom gyakorlatilag az egész világot uralja.
Én attól tartok, hogy az USA - Orosz háború Ukrajnában csak egy látványtechnikai elem a plebsz "szórakoztatására", hogy legyen indok a gazdaság átalakítására, gyakorlatilag a Gerat Reset megágyazása. Ha ez igaz, a háború egy nagy kamu, csak a kommunizmus globális bevezetésére szolgál.  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ne lefutott bizony, egyre több ismerősöm, akiről sosem gondoltam volna, kezd felébredni. Olyan dolgokat pedzegetnek, amire pár éve, amikor én mondtam, még azt mondták, hogy idióta vagyok, de már nekik is kezd feltűnni, hogy valami nincs rendben.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Úgy látszik a hollandoknak mégsem ment el a maradék eszük is. Az idióta WEF csicska kormányuk száját csúnyán elkenték a választásokon, földcsuszamlás szerű választási eredménnyel. "Igen jó" ötlet volt nitrogéncsökkentés címén megfenyegetni a gazdákat, hogy elveszik mindenük, mindezt légből-kapott csöppet sem tudományos indítékkal. Csak az nem látott át a szitán aki nem akart.

Biztos emlékeztek lövöldözésig fajul a zöld elmebaj Hollandiában a gazdatüntetéseken.

Na úgy tűnik az emberek rájöttek a régi bölcsességre, "ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik". 

https://sciencefiles.org/2023/03/16/politischer-erdrutsch-bei-provinzwa…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Csak a pol.korrektség kedvéért: a hollandok nem a kormányra szavaznak, hanem a parlamenti képviselőkre. Mármint négyévenként, pl. 2021-ben és (a tervek szerint) 2025-ben.

Most éppen tartományi választások voltak, az kb. olyan lehet, mintha nálunk a régiók szintjén lennének választások. (Bár a legtöbb olvtárs a magyarországi régiók létezéséről se tud. Nagy szerepük tényleg nincs, legfeljebb akkor hallanánk róluk, ha átneveznék őket várgyepűkké.)

Magyarország is a vizitdíjról, a kórházi napidíjról, meg a tandíjról szavazott, mégis repült utána Gyurcsány, mint egy pillangó.

Az ország bajban volt, költségvetési reformok kellettek, az IMF meg belátta, hogy egy balfasszal, akit utál az ország, ezt lehetetlen megcsinálni.

Utána megválasztották Libajnai Kordont, akit kevésbé utált a proletár.

 

Oszkó Péter meg egész szimpatikus volt az előző idióták, mint pl. Kóka János után. Adóban kifizetted neki a gatyádat is, de kiszámítható volt. Nála egy visszamenőleges extraprofit adóztatás elképzelhetetlen lett volna. Lehetett egyetérteni vele, vagy nem, de nem utáltad, mert kiszámítható volt.

 

Tette a dolgát, performanszok nélkül. Nem mentette meg az elájuló Budai Bernadett életét, nem volt szüksége arra, hogy hősként ünnepelje az ország:

https://civishir.hu/belfold/elajult-budai-bernadett/0201124705

 

Teljesen másról szavazott az ország 2006-ban, a balfaszt mégis eltakarították.

Úgy látom, amikor már tényleg közvetlenül az emberek bőrére megy a játék, nagyon gyorsan kijózanodnak. Talán van még remény.

Arra is kíváncsi leszek mi lesz a franciáknál a nyugdíjtörvény miatt.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Meg a DK országos pártkongresszusán is ő volt a legnépszerűbb.

A probléma ugye az, hogy pont az az ország nem kért belőle, amelyiknek történetesen a miniszterelnöke volt.

Az élet nagy bölcsessége, hogy nem mindegy, hogy a választást, a közvéleménykutatást, vagy esetleg a népszerűségi vetélkedőt nyered meg.

:)

Ha jól látom 2021. évi XCII. törvény változásáról van szó amit itt lehet elolvasni a MK-ben. Amit nem értek, hogy hogyan jön ebből a facebookos posztoló számára, hogy ezzel bármi is változna a társasházak lakásainak tulajdonjogaival kapcsolatban? Nem értem a gondolati ugrást a kettő között, főleg úgy, hogy a társasházat "cégnek nem minősülő szervezeti formák" alatt sorolják, így főleg az "ez azzal fog járni" utáni rész eléggé értelmét veszti.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 04. 21., p – 22:07

Egy törvényjavaslat a gondolatbűnözésről: nemsokára feljelentheted a gender hívőket. Erről cikkeznek a Telegram csatornák.

(Ugye a gender baromságokkal nem értek egyet, ahogy azzal sem, hogy büntethető legyen a szomszéd, csak mert mást gondol, mint a kormány. Mindenkinek jogában áll tetszőleges hülyének lenni.)

 

A negyedik pont szerint pedig panaszt lehet tenni azok ellen is, akik kétségbe vonják a házasság és a család alkotmányjogilag elismert szerepét, vagy a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelmét és gondoskodását, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.

 

A törvény mindenképpen a szólásszabadság fellazítása, kezdetben csak a genderőrültek ellen lesz, utána mindenki más ellen is, aki éppen nem ért egyet a Fidesz aktuális véleményével.

Lásd a gyűlöletbeszéd megakadályozását, amiknek a végeredménye komplett cenzúra lett.

https://24.hu/belfold/2023/03/03/torvenymodositas-kozerdeku-bejelentes-…

Mondjuk annyira nem értem mi ebben a nagy szám, van egy gyermekvédelmi törvény, és bejelentheted az azt megsértőket. Ami problémás az egyrészről a megfogalmazás, szerencsésebb lett volna a bejelenthető dolgok listájánál a db) pontot is "módszeres tevékenység" szókapcsolattal befejezni, másrészről nyilván magát a törvényt vitathatja valaki.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A különbség az, hogy a gyermekvédelmi törvény az oktatásra vonatkozik - nagyon helyesen -, ez pedig minden nyilvános megnyilvánulásra, ha jól értem. Én is egyetértek ezzel, hogy az "apa férfi, az anya nő", de mégsem örülök, ha ebből törvény lesz. Egyetértek Csab-bal. Feltéve, hogy jól értem miről szól ez, mert ez csak egy újságcikk, nem maga a törvény, azt nem olvastam el.

a gyermekvédelmi törvény az oktatásra vonatkozik

Én úgy tudom sokkal nagyobb "hatálya" van, mint kizárólag az oktatás, de mivel épp most tervezik ismét módosítani (szigorítani) így pontosabban nem tudom. De én amennyire kivettem erősen vonatkozik (vonatkozni fog) közösségi megnyilvánulásokra, médiatartalmakra is. Őszig nem tudom jön-e bármiféle konkrétum ezekkel kapcsolatban.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Jó, lehet, hogy rosszul tudom. Ahogy én jónak látnám:

 * Legyen lehetőség a politikai vélemény kinyilvánítására olyan felületeken, amik nem gyerekeknek vannak szánva.

 * A gyerekek számára szóló felületeken legyen az ilyesmi tilos. Erre a célra a 12-16-18-as karika szerintem megfelelő intézmény. Ahol a normális család intézményét alá lehet ásni, az legyen 18-as karikás például.

Tehát a gyerekeket védjük meg, illetve ilyen módon a szülők dönthetik el, hogy milyen fajta perverziókaz akarnak tanítani a gyereküknek. (Az állami tiltás tehát a szülők jogait növeli, nem korlátozza, mivel lehetőséget ad a döntésre.) Viszont a politikai diskurzust ne tiltsuk be, mert még a végén a tiltást rosszra fogják használni, ahogy erre számtalan példa van eddig is a történelemben. Én a közbeszéd meglévő korlátozásait is feloldanám inkább, nem pedig további szigorításokat vezetnék be.

Biden rendeletet adott ki a "környezeti igazságosság" érvényre juttatásáról

Ne ebből ki tudja hámozni valaki, hogy mi a franc ez?

Kicsit a patrit act-ra hajaz, mostantól még jobban lehet szívatni a népet, de most már "háború" sem kell hozzá. Jön és elvisz a környezetrendőrség, mert csak...  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem értettem idáig, hogy nem baj, ha akkumulátor nagyhatalom leszünk és tonnaszámra használjuk a vizet, a nagy gond az, ha Pista bácsi talajvízzel locsolja a krumpliját. Mindenképp vízórát kell szerelni az összes kútra.

Az összes baromság Davosból jön manapság, a Nestlé vezérigazgatója ezt is elmagyarázza.

A víz globális probléma, globálisan kell kezelni. Minden embernek joga van napi 25l vízhez, de ennél többért bizony fizetni kell. Ebből ők jótékonyan modernizálják majd az infrastruktúrát és az USA-tól Bangladesh-ig mindenki boldog lesz.

https://bigthink.com/videos/water-cant-be-free/

 

Ha olyan kérdésed lenne, hogy az ereszcsatornából összegyűjtött vízért kell-e majd fizetned: a víz globális probléma. Nem lehet csak úgy lokálisan kivonogatni a körforgásból, mert szétbarmolod vele a klímát.

Üzenném a Nestlé vezérigazgatójának: Tudod mit bohóc, neked meg a ...

Ilyet egyébként már próbáltak az agyas amcsi multik valahol amerikában (nem ugrik be hol, Peru, Chile?) ahol esővizet is adóztatni akarták. Csúnya vége lett.

Ezeket az idiótákat végérvényesen el kéne már hallgattatni...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Vettem ma egy SSD-t. Samsung 870QVO (ha szerintetek szar és hülye vagyok, hogy ilyet vettem:  kellett, és ez volt a boltban, nem néztem utána ennél jobban)

Mikor fizettem a pénztárnál ráragasztottak egy kis matricát egy kóddal: törlőkód. Ha elveszik be kell küldeni a kódot és törlik ami a lemezen van és nem jut illetéktelen kezébe az adat!

WUT? Hogy működik ez? Ezmiez? Ez komoly? Távolról tudják törölni a lemezem? És ha a pénztáros rosszindulatú és csinál egy fotót a kódról, akkor bármikor meg tud távolról attakkolni? Semmid sem lesz és boldog leszel. Még az adataid sem a tieid, mert távolról törölni tudjuk amikor csak akarjuk.

Mi a túró ez, és hogy működik?

(Nem olvastam utána, majd fogok, itt és most az impressziót akartam megörökíteni.)

jó kis fröcsögés - legalább, ha nem tudsz valamit nézz utána:  német Certus Software CECE (Certus Erasure Consumer Edition) 

NMHH és free - uniós jogharmonizáció:

https://www.hwsw.hu/hirek/64080/nmhh-adattorlo-alkalmazas-cece-android-…

For Whites Only meeting room!

tudod elhiszem, hogy ebben a k. országban mindenki lop - de az is elárul valamit, hogy úgy kezded a mondatod, hogy valakinek barátja fejlesztette le a programot jó pénzért.

Meg se nézed, hogy egy német cég csinálta stb.. és innét kezdve szájról szájra fog menni, hogy ez is egy "mutyi" - amikor csak annyi történt, hogy egy EU-s törvény készült erre és a jól felfogott érdeked, hogy ha eladod a használt személyes adatokat tartalmazó elektronikai eszközt úgy le tudd törölni róla mindent, hogy egy bizonylatod is legyen róla. Egyébként a kódot csak egyszer használhatod.

Itt nem az a lényeg, hogy le tudod-e formatálni az SSD-t..

a kód meg a bizonylat kiállításához kell..

For Whites Only meeting room!

"A kereskedőknek az adattörlő kódot 2022. december 15-től elektronikus úton, formanyomtatvány kitöltésével kell igényelniük a NAV-tól."

 

Domain: veglegestorles.hu
Domain-használó neve: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Domain-használó címe: HU 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.

hát ez bizony az adónkból "lopják el"..

For Whites Only meeting room!

lehetne keresni az értelmét - én nem fogom.

EU-s rendelet, gondolom nem hiányzott magyaroknak még egy jogállamisági eljárás - így megcsinálták és a kereskedőket kötelezték rá.

Bőven elég basztatás, hogy a buzikat/travikat nem engedjük be az iskolába törvény miatt kezdődik a bírósági eljárás..

For Whites Only meeting room!

> EU-s rendelet

Nyilvánvalóan az, de azért jó lenne legalább egy rendeletszám vagy valami.

A legközelebbi, amit találtam, az az, hogy a polgár kérheti a róla tárolt adatok törlését... nyilván ehhez ennek semmi köze, hacsak nem hisszük el, hogy mindenkinek külön lemezen vannak az adatai.

Pontosan én sem értem, de itt valami olyasmiről lehet szó, hogy van egy cég, és mondjuk eladja a leselejtezett gépeit. Az alkalmazott az alkalmazás felhasználásával törli a háttértárat, amelyről kap egy auditált helyről visszaigazolást, s innentől az alkalmazottat nem perelheti a cég, hogy hanyagságból céges titkokat szivárogtatott ki, mert mondjuk egy telepített, belakott gépet passzolt el az atomtitkokkal.

De ezt csak sejtem, mert ha például én adnék túl a saját gépemen, akkor előbb szektorosan végigírnám nullákkal a háttértárat, utána telepítenék rá egy oprendszert, vagy eladnám csupaszon, telepítés nélkül.

Eszembe jutott még egy lehetőség. Mondjuk szektoros törlés után eladom a használt gépem egy pedofilnak, akiről nem tudom, hogy az. Ő megbukik, majd ujjal mutogat rám, hogy tőlem kapta a gépet pedofil képekkel. Ekkor engem védhet, ha igazolni tudom, hogy ez nincs így, de megette a fene, ha saját magam törlöm az adatokat, s még nekem kell védekeznem. Azért azt bizonyítani is kellene, hogy én vagyok a pedofil, csak az nem lesz egyszerű, mert hát nem vagyok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez olyan lázadás-szerű, mint a Che-Guevara póló? Annyiból keményebb, hogy egy aktív konfliktusban az "ellenség" portréját viselni az már tényleg polgárpukkasztó, miközben Che mikor divat lett akkor már történelemnek számított. Szóval ez kőkemény lázadás, lájkolom.

Ellenség? Meglehetősen sokatmondó, hogy már te magad is egy Oroszország - NATO világháborúként definiálod. Csak szólok, a hivatalos álláspont egyelőre nem ez. Szlovákia nem Ukrajna. Szóval mitől is ellenség Oroszország Szlovákiában, vagy akár itt, Magyarországon?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

19:26 -kor írtam lent. Nem vagytok adatkezelők így ezt a nem vágjátok.

Le kell írni egy szabályzatba, hogy hol tárolod a minősített vagy személyes adatot, ha fejlesztés miatt vesztek egy új szervert migráció után meg fogják kérdezni - akár egy fontoskodő képviselő vagy adatvédelmi biztosnevében valaki, hogy mi lett az adatokkal. Régen 2 tanúval ellátott jegyzőkönyvet kellett felvenni, hogy beraktad a darálóba, ami ledarálta.

For Whites Only meeting room!

mindennap csinálok -> backup :-D

adatkezelőként vannak olyan másolatok, ami az üzemeltetéshez - a többi engedély nélküli másolat már munkajogi/BTK-s dolog..

nem véletlenül van naplózva minden konzol művelet..

For Whites Only meeting room!

igen, pont ezert keszult. ha azt mondod hogy letorolted, akkor ugy kell tekiteni az adathordozot hogy az ures. a kovetkezo nem mondhatja azt hogy "dehat igy kaptam". ha megis van rajta valami akkor az o felelossege hogy azt ne legyen ott: vagy visszaadja az eredeti tulajnak hogy "hatez nemures", vagy megsemmisiti, vagy csak tenylegesen torli a tartalmat.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Még mindig nem olvastam el a linkelt dokumentumokat, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egy diszk majdani törléséhez miért van szükségem a vásárláskor egy egyedi kódra? Egyébként is nyilván amikor törölni akarom majd, akkor már sehol nem lesz az a kód, mert nem a diszkre van ragasztva, hanem a dobozára. Persze tudom rajtam kívül mindenki lefűzi az ilyesmit és húsz évre előre és visszamenőleg elő tudja venni, és eszébe is jut amikor kell. De én tróger vagyok ehhez :-)

ha cégesen (állami vagy nevesített adatkezelő cégként) vetted az adathordozót, akkor nem elég - mert meg fogják kérdezni, hogyan semmisítetted meg a személyes adatokat, ami az adathordozón volt ?

régen bedarálták a diszket, de újrahasznosítás jegyében már lehet másodlagos felhasználásra gondolni, ha papírral tudod bizonyítani, hogy szakszerűen törölve lettek az adatok.

 

Nem emlékeztek, hogy szeméttelepen találtak számítógépeket, orvosi programokkal, adatokkal ??

For Whites Only meeting room!

honnét tudod, hogy nem egy dd-t hív meg ? :-D 

vagy a dd source -ot forkolták ?

itt a papírról szól a történet és még arról, hogy akinek fogalma sincs adatok védelméről feltegye a kérdést, hogy mi ez a törlő köd vagyis kód !!!

For Whites Only meeting room!

Egy jó ötlet, hogyan vegyék el az emberektől az ingatlanaikat és közelebb kerülhessünk a semmink sem lesz ideális neokommunista ideájához::

A világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb befektetési bankjának, a JP Morgan Chase-nek az elnöke nyilvánosan javasolja magánterületek kisajátítását, ha azok akadályozzák a klímacélok végrehajtását.

Mi az uniós terv a lakásokkal kapcsolatban?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A kútproblémánál is ezen agyaltam. A talajvíz ugye az állam tulajdona, nade kié az állam? A 10 millió lakosé, vagy a WEF-es elmebetegeké?

Eddig messzire nem jutottak, mert a komoly kérdéseket rendre megfúrtuk (védettségi, kút). Tartok tőle, hogy egyre agresszívabbak lesznek, mert fogy az idejük.

Tartok tőle, hogy egyre agresszívabbak lesznek, mert fogy az idejük.

Az nem biztos, hogy nekünk rossz. Akkor egyre több hibát is fognak elkövetni és egyre több embernek fog kinyílni a csipája.

Ez az egész karbonsemlegességbe csomagolt konfiskálási kisajátítási kísérlet egy agyrém. Nem azért, mert nem kéne drasztikusan csökkenteni a CO/CO2 kibocsájtást, hanem azért, mert annak az elsöprő többségét nem lakosság ingatlanjai, hanem a teherforgalom adja - ezeknek a faszcsócsáló buzi milliárdosoknak a teherszállító kamion, hajó és repülőflottája -, tehát a mi vagyonunk, tulajdonunk elvétele nem fog túl sokat csökkenteni a CO/CO2 kibocsájtáson, tehát nem is az a cél, hanem simán a vagyonunk, tulajdonunk elvétele. És ezt egyre többen látják. Nem csak keleten, de most már nyugaton is.
Ennek az eredménye, hogy az eddigi szélsőjobbos erősödés mellett, most már egy szélsőbalos erősödés kezdetének a jelei is látszanak - és ezt itt most pozitív értelemben kell érteni: ne a milliárdosok faszát szopkodó kamuliberális-álhaladár woke szarzuhatagot értsétek baloldali alatt...

Lesz itt még bazmeg - az elitnek -, ha a trú szocik/szocdemek Európaszerte összefognak a nacionalistákkal és behúzzák a választók többségét.

Én is ezt mondom folyamatosan és tartok is tőle. Az elit annyira elrugaszkodott az emberektől, hogy ennek egy II Adolf führer eljövetele lesz a vége, amit nagyon, de nagyon nem szeretnék. Sokkal jobb lenne békésen megoldani a dolgot, de sajnos ilyenre még nem volt példa a történelemben, az emberiség átka, hogy a vezetők hataloméhesek, mert hatalomvágy nélkül senki sem lesz politikus, de ez egyben kontraproduktív, mert a hatalomvágy egy hitvány emberi tulajdonság és az alja kerül felülre, ahol semmi keresnivalója nem lenne.
Hatalmas szellemi változásra lenne szükség, de ennek semmi jele.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem biztos, hogy feltétlenül valami diktátor fog itt hatalomra kerülni. Más a helyzet. Alulról szerveződések tömkelegét látjuk. Ezek a csoportok nem feltétlenül értenek egyet mindenben, nem feltétlenül tudnak együttműködni, de egy dolog közös bennük: az elitellenesség. És ehhez az elitellenességhez sodródik oda egyre több ember. Egy elitellenes massza nem fog kitermelni egy diktátort.

Egyébként nem minden diktátor döntötte romlásba a népét; pl. Augustus Róma egyik aranykorát hozta el, pedig demokratikusan választott vezetőből lett császár. Tehetség és emberség kérdése. És az ambíciót könnyű összekeverni a hataloméhséggel.

Ha korunk marxistai mondhatjak azt, hogy "nem a kommunizmussal van baj, mert mi nem az igazi kommunizmust probaltuk ki", akkor olyat is szabad mondani, hogy nem az igazi nemzetiszocializmust probaltuk ki? :)

Peldaul lehet valaki ugy nemzeti es szocialista, hogy kozben ellenzi peldaul a borszin es szarmazas alapjan valo kirekesztest?

Szólásszabadság van, azt mondhatsz, amit akarsz szabad. ;)

Szerintem igen. Bár kérdés, hogy a "nemzeti és szocialista" ugyanaz-e, mint a "nemzetiszocialista". Az viszont 100-as, hogy a nemzetiszocializmus nem identikus a hitlerizmussal/nácizmussal (ugye az konkrétan a német nemzetiszocializmus volt, nem a "vanilla verzió" (LOL)). De lehet valaki simán szociáldemokrata és nemzeti érzelmű/patriota is, mint pl. Schiffer; bár ugye ő mellette még environmentalista is. (Piros, fehér, zöld. Jó színkombináció, nekem tetszik. ;) )

Nemhogy nem jó dolog a szigetelés, de például a Déli Pályaudvarnál az irodaház oldaláról évekkel ezelőtt leszedték a külső burkolatot, azután úgy hagyták a francba, most amennyivel többet kell fűteni télen, annyival többet is kell hűteni nyáron. Nyilván klímarealizmusból.

Miért nem elég kikötni a gázt? Esetleg a villanyt?

Nem kérünk a kommunizmusból. Miért szeretnének az elvtársak mindenképpen kisajátítani?

A klímavédelemre mindenki szarik (100.000 tonna metán került a levegőbe az Északi Áramlatból).

A cél teljesen más, a klímavédelem a keretmese. Tudod, ahogy a gyűlöletbeszéd ideológiai cenzúrává alakult. Valahogy le kellett nyeletni a néppel, hogy csak azt mondja, amit szabad.

Most vagy szokás szerint szövegértelmezési problémád van, vagy szándékosan csúsztatni próbálsz. Még is ki mondta, hogy a hőszigetelés rossz dolog?

Ennek semmi köze ehhez, csak egy idióta szerint. Ez a cikk arról szól, hogy egy kamu áltudományos hazugságra építve, az embereknek olyan feltételt akarnak szabni amit nem tudnak teljesíteni, hogy utána kisemmizzék őket.

Vágod már elvtárs? Jön a kommunizmus 2.0, neked mondjuk jó helyed lesz a talpnyalók között...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez így van, mindig 90%-ban igazat mondanak, 10%-ban hazudnak. Ellenkező esetben a nép nem enné meg azt a sok hülyeséget.

Ugye, kút probléma: 500m3-ig ingyenes a talajvized, csak be kellene jelenteni. Napi szinten 1.4m3 ingyen van (na jó, télen nem locsolsz, meg esőben sem).

 

Nézzünk pár szivattyút:

- OBI CMI 800W szivattyú 3.2 m3/h (játék szivattyú)

- Leo XJWm 180/42, 3 - 9.6 m3/h

- Ebitt Prisma 35 4mn-5/4", 9 m3/h

 

Az 500m3 arra elég, hogy alaposan meglocsold a kiskertedet, de mezőgazdasági használatra viccnek is rossz. Napi 10 perc locsolással kimeríted a keretedet az utolsó 2 szivattyúval. A mezőgazdasági termelő majd fizet a vízért, amit te fogsz megfizetni élelmiszer infláció formájában. Jó biznisz.

Csak ehhez minimális IQ kellene, hogy a nép megértse, de csak annyit lát, hogy évi 500m3 víz az milyen sok.

Semmi a fejedben van és a mondanivalódban kreténkém :D

Már mondtam párszor, de nem unom :)

A cinizmus a szellemiség legalja. Te is a legalja vagy :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mellékesen mondom: a tiszta vezetékes vizet a növényeim utálják. A piszkos talajvíztől szeretnek virágba borulni.

A szomszéd macskája 20 éves és mindig beleiszik a locsolókannába. Egy macska várható élettartama 12-18 év.

Arról ne is beszéljünk, hogy az akváriumba sem rakok csapvizet, mert megdöglenek tőle a halak.

 

Úgy tűnik, hogy keletkezik tiszta víz a semmiből és az élővilág arra szavaz, a csapból folyó szar helyett.

 

A befolyó pénz adó formájában megy el, vagy akkumulátor gyárat építenek belőle. Nem lesz tőle jobb a talajvíz, csak drágább lesz a kaja.

- 200-as fúrt kút esetén, 1" KPE csövön keresztül hogyan fogsz a kertedben végtelen mennyiségű vizet vételezni?

- hol fogod a végtelen mennyiségű vizedet eltárolni? Nehogy azt mondd, hogy visszafolyik a talajba, mert rögtön klímaszkeptikusnak fogunk nyilvánítani!

 

El is jutottunk oda, hogy Pista bácsi a kiskertjében a büdös életben nem fog tudni kárt okozni a krumplilocsolással?

Szánom-bánom vétkeimet, bevallom, nem vagyok képben a kertedet illetően -- ettől függetlenül amit te ellocsolsz és elpárolog, az nem lesz benne a talajban, tehát ha egy olyan világban gondolkodunk, ahol a talajban lévő víz mennyisége nem végtelen, akkor talán nem indokolt az a szent indulat, miszerint a mezőgazdasági termelő alapvető emberi joga annyi vizet használni (mégpedig ingyen), amennyit csak akar.

> amit te ellocsolsz és elpárolog, az nem lesz benne a talajban

Mindig meglepsz a hülyeségeiddel. A vízpárával szerinted mi szokott történni a levegőben? Meséld már el!

Eső/dér formájában esetleg visszakerül a talajba? Vagy van valami vízeltüntető berendezés, ami a Holdra teleportálja a H2O molekulákat?

 

Néha az az érzésem, hogy az általános iskola 1. osztályát sem végezték el a szakemberek, akik ezeket a törvényeket hozzák.

 

Tudod, nem közvetlenül tolunk naponta Kecskemét városnyi a talajvizet a Dunába, ahogy az akkumulátor gyárak teszik. Párás lesz a levegő, ami reggelre akár ki is csapódhat és a szél akármerre fújhatja, nem muszáj egyenesen a Fekete-tengerbe mennie. Ja és mi 5%-ban sem használunk karszt vizet, ellentétben az akkumulátor gyárakkal.

És ehhez még jön a "tudomány" aminek szokás szerint fingja sincs arról, hogy mi hogy működik. Hallottam olyan vízügyes szakembert, aki szerint a talajvíz locsolása a vízügyi gondok 1%-át sem éri el, gyakorlatilag lényegtelen tényező. A megoldás egészen máshol keresendő, árterek, víztározók, Duna-Tisza csatorna, stb.

Most akkor én 0 tudással kinek higgyek? A hab a tortán Toroczkai felvetése, hogy akkor eső adó is lesz, mert nem gyűjthetem össze a tetőmről az esővizet ciszternába, mert "nem az enyém"? Ugyan is a talajvíz abból van. És akkor jöhet a levegő adó is, mert ugye CO2-t lélegzünk ki.

Ez az egész egy agyrém. Én összeszedném az összes politikus és a sleppjük, utána kiraknám őket egy szigetre. Pár hónap után éhen halnának, mert nem értenek semmihez és amire alakítanának egy bizottságot, hogy megtárgyalják, hogy mi legyen szépen éhen döglene mind :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezt nem is tudtam. Lesz itt még levegő adó, mert az se a miénk...

Az USA-ban elképesztő baromságok vannak, az egyik csúcsa, hogy nem készíthetsz magadnak vetőmagot a saját növényeidből. Tényleg öles lépésekkel haladunk a semmid sem lesz felé, csak éppen a boldog rész nem egészen úgy lesz...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A kérdés csak az, hogy a globalista elitet gyűlölő emberek száma mikor éri el a kritikus tömeget. A világ csóróbb részein szerintem már el is érte. Dél és Kelet-Európában és a Távol-Kelet fejlettebb országaiban is csak idő kérdése. Nyugat és Észak-Európa, Kanada, valamint Ausztrália és Új-Zéland (azaz a fejlettebb europid országok) témája már érdekesebb kérdés lesz, de vannak jelei, hogy ott se lefutott még a meccs; ld. a salzburgi választásokat. Az USA? Még ha ott sikerül is nekik; egyedül lesznek az egész világ ellen.
Kétélű fegyvernek bizonyult, mind a kovid diktatúra, mert nagyon sok embernek nyitotta ki a csipáját, mind az internet, mert nem tudták kisajátítani az információk kontrollját, így nem csak az ő propagandájuk, de az igazság róluk, az is eljutott az emberekhez.

Még bármi is kisülhet a dologból, jó is, meg rossz is, de mozgolódik a világ nagyobbik része és ellenük, szóval lehet, hogy elkúrták.

Hát ez már a végjáték, óriási mázli kéne ahhoz, hogy megússzuk és eltartson még 30-40 évig. Úgy gondolom, hogy még az életemben bedől a nyugat, de úgy remélem, hogy nem fog megtörténni addig. Meglátjuk.

Súlyos indikátor az USA igazi fegyverének a dollárnak a kanosszajárása, elindult a folyamat és nem hiszem, hogy van visszaút. Ha meginog a hit a dollárban borul a bili.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

1956-ban az egyik rokonom Amerikába ment és Amazónia környékén keresett volna új hazát a magyaroknak, mondván, hogy itt nem hagynak minket élni.

Ugye tudjuk, hogy Kádár Jánossal az 50-es évek végetért a levert forradalom után.

Miközben a legrosszabbra számított mindenki, aközben egy viszonylagos szabadságot kaptunk helyette.

 

Könyvet is írt a rokonom, elolvastam. 62 éves nyelvész professzor volt '56-ban.

 

Úgy kezdődik, hogy vár a villamosra, menne munkába, késik a villamos, ő meg őrjöng. Megérkezik a villamos, tele gépfegyverekkel. Megkérdezi, mi ez?

- megyünk a pártházba rendet csinálni! Jössz fater?

Szóval a kisöregnek gépfegyvert tesznek a nyakába és munka helyett elindul a villamossal a pártház felé...

A pártháznál összefut az egyik munkatársával, aki megveregeti a vállát:

- egész idáig azt hittem rólad, hogy komcsi besúgó vagy, most meg találkozunk!

- én is ugyanezt gondoltam terólad!

 

A könyvében leírja, hogy a legmegdöbbentőbb élmény annak a felismerése volt, hogy rengetegen voltak kinn az utcákon ismerősei, olyanok is, akiket komcsinak gondolt.

Ugye az igazság pillanata: egy döntés A vagy B között és meglepődsz, hogy ki van veled és ki ellened.

:)

Rövidesen újra eljön az idő amikor elválik a szar a májtól.

:)

Sokszor mondom a fiatalabbaknak, hogy sajnálhatják, hogy jelenleg nincs már sorkatonaság. Ott egy év alatt többet tudtál meg a társaidról, mint civilben gyakran egy élet alatt. Sok életre szóló barátság köttetett ott.

Az igazi jellem olyan szituációban jön elő, amikor vagy te szívsz, vagy megszívatsz másokat. A seregben ez napi szinten történt, ott gyorsan kiismertél mindenkit...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Értem amit mondasz és erre is látok esélyt, pláne középeuróapában. Amit mi itt átélünk az egy "nyugati" társunknak világvége közeli helyzet, itt a hup-on is vannak jó páran akik elmentek innen mert itt minden "szar". Lehet, hogy itt a bedőlés annyi lesz, hogy itt kicsit rosszabb, de az egy németek már a vég.

Amiben biztos vagyok, hogy mostani rendszer már nem sokáig húzza, de hogy mi lesz azt úgysem tudja senki.

Csak a holtak látták a háború végét.
- Platón

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

És ez miért baj? Ha bedől a dollár, akkor a globalista elit vesztett. Nem véletlenül volt olyan rohadt fontos, hogy az aranyfedezet kinyúvadása után (Tényleg, az arany hova is lett?!) kőbe véssék a petrodollárt az egész világon. Az sem véletlen, hogy a dollár nyomása magánkézben (!) van. Ha bedől, vele dől az USA és az egész pénzügyi gépezete és magával fogja rántani a megacorpokat és a bankokat. Go for it.

Az lesz aztán csak az Irony DeLuxe, ha a dollár esetleg pont a woke balfaszok miatt dől be; ugye nemrég rántottak sírba több komoly pénzintézetet is... :'D

És ki fogja elfogadni a digitális valutájukat? Erre nem gondolnak? Maguk alatt fűrészelik a fát? A pénz értékét az embereknek a pénzbe vetett hite adja, ezt nekik kéne a legjobban tudniuk. Nagyon más az, ha a létező valutákat digitalzálják, a készpénzt megszüntetendő, mint ha egy új valutával rukkolnak elő - légyen az digitális vagy sem -, ami mögött nincs fedezet.

Miért baj ha bedől a dollár?

Nem tudom, hogy baj-e, majd kiderül. Az biztos, hogy megroggyan a nemzetközi gazdaság amitől ezer szálon függünk. Jó nem lesz, de lehet, hogy csak annyi történik, a sznobok nem tudnak majd iPhone-t venni csak Mi-t :) Az is lehet, hogy Mad Max világ lesz, bár ezt erősen kétlem. A kettő között bármi előfordulhat, de engem egyre kevésbé érdekel, épülget a gazdaságom, van vizem, tűzifám, kutyáim, állatok, úgyhogy állok elébe.

A digitális valutáját az globalista elit meg dugja fel magának, biztos vagyok benne, hogy nem tudják lenyomni az emberek torkán. Arra tippelek, hogy nálunk a készpénz is maradni fog.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az biztos, hogy a dollár bedőlése gazdasági világválságot okoz majd és ránk is ki fog hatni; de valamit valamiért. Mi a jobb? Pár évnyi akadozó ellátás, infláció, szorosra húzott nadrágszíj és nélkülözés...vagy egy világkormány, ami mindenedet elveszi, bechipel, 24-órás megfigyelés alatt tart, elzár az embertársaidtól (egy lyukba), rabszolgaként - tulajdonként - dolgoztat, bogarakkal etet és akkor öl meg, amikor akar...mindezt egész életedben? Én a vegyestüzelésű kályhát és a kevés, de rendes kaját választom a saját lakásomban...

Örömmel vesszük, ha kifejted milyen lehetőseket látsz még. Kezdhetnéd azzal, hogy szerinted egy véges világban meddig lehet fejlődni végtelenül...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Kár, hogy csak szalmabábcséplésre futotta, mert nem mondtam, hogy csak ez a két lehetőség van. Lehet, hogy nem dől össze a dollár, de mégsem tudják megcsinálni a világkormányt, csak az USA-ban fog kialakulni ez a totalitáriánus disztópia. Vagy valami más fog történni. Nem tudjuk. Én arról beszéltem, hogy azzal, hogy összedöntik a dollárt, elsősorban nem bennünket fognak megszívatni, hanem saját magukat. Ennyit kívántam mondani, nem pedig leszűkíteni a jövőbeni lehetőségeket két útra.

Kár, hogy ezt magyarázni kell, mert egyszerűbb fölényeskedni, mint értőn olvasni és gondolkodni. :(

/o\

"Egy jó ötlet, hogyan vegyék el az emberektől az ingatlanaikat és közelebb kerülhessünk a semmink sem lesz ideális neokommunista ideájához:"

A hollandoknál már hasonló folyamatban van.

Államosítani akarják a framokat, hogy utána ledózerólják, mert a mezőgazdasági export miatt túl nagy a "karbonlábnyoma" hollandiának.

A hírek szerint készítik elő az EU mezőgazdasági (vissza)fejlesztését is. A növényvédő vegyszereket használatát szeretnék betiltani (talán 2030-tól). Ez viszont a termésátlagok csökkenése mellett az exportot is el fogja lehetetleníteni, ugyanis nemzetközi egyezmények szerint csak kártevő mentesített mezőgazdasági terméket lehet exportálni. Ha nem lehet pl. zsizsik mentesíteni a búzát, akkor nem lehet exportálni sem, mert ahhoz kellene a betiltandó vegyszer.

Szerkesztve: 2023. 05. 12., p – 16:39

Keresztény kormányunk szlogenje:

https://static.euronews.com/articles/stories/07/41/21/42/750x500_cmsv2_…

 

Ha nem értenéd a képet: Biblia, Tesszalonikieknek írt levél, 5. fejezet:

Ami az időt és az órát illeti, testvérek, arról nem szükséges írnom. Magatok is pontosan tudjátok, hogy az Úr napja úgy érkezik el, mint éjjel a tolvaj. Amikor azt mondogatják: „Béke és biztonság”, akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom, és nem lesz menekvés számukra.

 

Szerintem szándékosan csinálják. Keresztény emberek, akik a Bibliát olvassák, képtelenség, hogy ilyen szlogent válasszanak.

Szerintem Csab úgy érti, hogy konkrétan sátánisták és éppen szándékosan csinálnak ilyeneket.

Van aki azt mondja erre, hogy: de én nem vagyok bibliahívő, nekem mindegy. De azért csak gondolj bele, hogy hiába nem hiszel te a Bibliában, mert ők viszont hisznek, csak éppen konkrétan a sátán oldalán állnak, az ő szekerét _akarják_ tolni. Hahaha.

Persze. Groteszk az egész.

Nézik videón, ahogy a keresztények kereszttel a kezükben vonulnak "Béke és biztonság" molinókkal és ezen röhögnek. Nagy poén.

Láttunk már ilyet. Az oltásnak semmi köze a DNS-hez, büszkén felveszed az oltást, mert nem vagy hülye konteós, utána megkapod a védettségit, ami DNS-t ábrázol.

Művészetet akar látni a nép, erre beküldik a transz jégkirálynőt, hogy gyönyörködjünk.

Ebben lelik örömüket, szórakozás számukra átverni mindenkit és röhögni azon, hogy mekkora balfékek vagyunk.

Az ökomarxisták szintet lépnek az elmebajban. New York-ban elkezdik "elemezni" az emberek CO2 lábnyomát a vásárolt élelmiszerek összetétele alapján, amit a bankkártya vásárlások adataiból nyerik. 

Házi feladat, mi lesz a következő lépés.

https://www.bitchute.com/video/urQ4mZr0jfT5/

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2023. 05. 19., p – 11:36

Cikk arról, hogyan rontotta el Pista bácsi a vízközmű szolgáltatást az illegálisan fúrt kútjával.

Emiatt most mindenkinek büdös csapvizet kellene innia.

https://index.hu/belfold/2023/05/19/domsod-ihatatlan-szennyezett-ivoviz…

 

A környéken a talajvíz nyomása meghaladja a 10 bart, ezért a kút vize befelé áramlik a közműszolgáltaló csövébe, ahelyett, hogy a tiszta víz menne ki onnan.

Ha meg nem érted, akkor hülye vagy.

Jókor szólsz, épp most láttam harminc embert korbáccsal masírozni, hogy a hup olvasóit engedelmességre kényszerítsék. Bővebben itt: https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

(gyengébbek kedvéért: a valóságban senki ilyesmi nem volt, mindenféle kényszerítés, fenyegetés és engedelmeskedés csak az olvtársak képzeletének terméke)

Ez most komoly? Három évig táncolt a világ úgy, ahogy bilgéc, meg a többi davosi szupergazdag geci fütyült... Nem volt kényszerítés, csak bukta a munkáját, aki nem oltatta be magát, meg szarrábírságolták, meg lesittelték, aki fontosabb ember csak vitatni merte, hogy minden, amit mondanak igaz, a denevérzabálástól kezdve a vakcinák biztonságosságáig. Semmi szalmabáb nem volt abban, amit mondtam: ez történt.

Érveid is vannak? Vagy csak fölényeskedsz itt a nagy büdös semmire és mindenkit hülyének meg "szakrálisnak" bélyegzel érvelés helyett? Mert tőled nem nagyon láttam mást. Vagy troll vagy, vagy totál agymosott...
Kár érted. A szakmai topicjaid alapján ennél sokkal értelmesebbnek gondoltalak...

Ha vetted volna a fáradtságot, hogy végighallgasd Letohát, ahogy Toroczkai-val beszélget...

Arról beszélt, hogy Káslert gyermekkora óta ismeri, átbeszélték a dolgokat a járványról, utána megdöbbenve tapasztalta, hogy végül teljesen más döntések születtek, amiknek se füle se farka nem volt.

Olyan törvényeket nyomott át a WHO, amivel szerinte Kásler sem értett egyet.

Nem, szerintem Kásler egy gyenge jellemű ember. Inkább megengedte a WHO-s terrort és a kisebbnek tűnő ellenállás felé mozdult el.

A félhülye lakosság meg önként követelte a kísérleti vakcinát, meg hogy maszkban lehessen egész nap.

A felfokozott elmebajra való tekintettel inkább hagyta, hogy orvosi értelemben komplett ökörségek átmenjenek és üldözést indított az értelmes emberek ellen.

Ráfaragtak? A kormány kifizette és leszállították.

Ki a lótúrút érdekel, hogy a kormány ezután lehúzza-e a klotyóban vagy mást csinál vele?

A pénz megvan.

 

Ha nem vetted volna észre, az omikron vakcinából 9.5 millió jött.

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/elsokent-az-egeszsegugyi-dolgozo…

 

Szerinted hány embert oltottak itthon omikron ellen? Félmilliót?

Egy talajvizes kutat, azaz kvázi egy kiásott gödröt miért kéne engedélyeztetni? A bejelentést még értem, hogy pl. a katasztrófavédelem tudja, hogy hol tud mondjuk tűzvész esetén még több vizet akvirálni. De miért kéne engedélyeztetni? Az ivóvizes kutakat, amikkel a lakossági vízkészlethez fér hozzá a csávó és kárt is tud okozni, azt meg továbbra is engedélyeztetni kell.

Nem arról van itt szó, hogy a fickó nem talajvizes kutat furatott, hanem ivóvizest, azaz áttört a vízzáró rétegen keresztül és a mélyben lévő vízkészleteket sikerült valahogy összeszennyeznie a talajvízzel, mert szelep híján visszafolyt?

Elképzelhető, de a kutak zöme talajvizi kút. A vízzáró réteg áttörését továbbra sem engedélyezik.

 

Itt arról van szó, hogy megfogok egy csövet, ledugom és locsolok vele. Tele van a youtube efféle videókkal, hogyan csinálj talajvizes kutat magadnak.

Pont ezért lehetett illegális a kút, mert a fickó áttörte a vízzáró réteget.
Én vagyok az utolsó, aki a víz általános államosítása mellett emelne szót, de az, hogy a mélyben húzódó ivóvízkészletet nem hagyják, hogy csak úgy minden jöttment megdézsmálja, az szerintem rendben van. Nem arról van szó, hogy ne lehessen ivóvizes kutat furatni, hanem arról, hogy ha valaki ilyet csinál, akkor - mivel a köztulajdonban lévő vízhez nyúl hozzá közvetlenül - azt lesz szíves a megfelelő szakemberekkel hivatalosan is ellenőriztetni, hogy mindent úgy csinált, hogy ne tehesse tönkre mindenki vizét.
Sőt, mivel ilyenkor a köztől vesz el vizet (az a víz mindenkié), én azt sem tartom az ördögtől valónak, hogy adózzon utána. Viszont én azt se tartom ördögtől valónak, hogy kvázi lokális vízszolgáltatóként - persze a megfelelő engedély birtokában, szigorú egészségügyi előírásoknak megfelelve és a bevétel után adózva - vizet adjon el a többi polgárnak. Maszek vízmű. Viszont, aki a közvízzel "játszik", az lesz szíves együttműködni a közzel.

A talajvizes kút az más. Ahhoz kurwára semmi köze senkinek, kivéve a tulajt és katasztrófavédelmet. De azt megadóztatni, engedélyeztetni baromság.

Egy vízzáró réteg áttörése azért kemény dió. A kút mellett Audija is lehetett a csávónak, meg 300 nm-es ingatlana.

A parasztnak erre nincs kerete. A kútfúrókat sem nagyon motiválja, mert teljesen más szerszámok kellenek hozzá.

Nem annyi, hogy kijössz, ásol egy lyukat egy nap alatt, felveszed a zsetont és hazamész. Ez biznisz, a vízzárózás nem.

Egy vízzáró réteg áttörése azért kemény dió. A kút mellett Audija is lehetett a csávónak, meg 300 nm-es ingatlana.

Igen. Valószínűleg volt miből.

A parasztnak erre nincs kerete. A kútfúrókat sem nagyon motiválja, mert teljesen más szerszámok kellenek hozzá.

Nem annyi, hogy kijössz, ásol egy lyukat egy nap alatt, felveszed a zsetont és hazamész. Ez biznisz, a vízzárózás nem.

Én ezt értem, de itt erről a konkrét esetről beszéltünk. Erről az egyről, aki valahogy összeszennyezte az ivóvizet a kútjával. Gondolj bele: azt hogy csinálhatta volna talajvizi kúttal? Visszafolyik a már amúgy is a talajból kinyert talajvíz a talajba és ezzel megfertőzi a zárt csőrendszert? Vagy direkt rákötötte az egyébként a vízvezetékrendszertől totál független kútjának pumpáját a slagra és megküldte 12 Bar nyomással, hogy a mocskos víz visszafele menjen? Egy talajvizes kúttal lehetetlenség összeszennyezni az ivóvizet.

A polgármester kijelentette, ha csütörtök estig nem jelentkezik a bajt okozó kút tulajdonosa, akkor pénteken minden telekre bemennek és egyenként ellenőrzik a kutakat.

 

Ehhez házkutatási parancsra nincs szükség? Furcsa, hogy a polgármester úr csak úgy bemegy és intézkedik.

Nem csodálkoznék, ha ráuszítanák a kutyákat.

Házkutatási parancsa csak a hatóságnak lehet, az önkormányzat meg nem hatóság. Szóval igen, nem mehetnek be sehova okoskodni, még akkor sem, ha ezúttal lehet, hogy indokolt lenne. Kutyát ráuszítani másra bűncselekmény; nem kell beengedni a telekre és viszlát. Ha meg bemászik, lehet hívni a zsarukat. Más telkére az önkormányzat se mehet be csak úgy.

hivatalosan kell. Ha erővel bejönnek és hopp találnak valamit bűnöset, itthon simán elfogadja a bíróság. Persze, akihez így bementek feljelentheti a csapatot, de mivel bűnös volt, alig kap valamit. Itthon is az erősebb kutya baszik, mint mindenhol máshol.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Ha ez így működik, hogy erősebb kutya baszik, akkor meg nyugodtan lehet venni a fa testápolót és "elbeszélgetni" a birtokháborítókkal. Olyan nincs, hogy a törvény csak az állampolgárra vonatkozik az általuk megválasztott hatalomgyakorlókra meg nem.

Milyen "meglepő", hogy ha valakit szívatni akar a kormány, akkor hirtelen cikkek jelennek meg, hogy milyen gonosz/aljas/szemét/túlfizetett az illető csoport...

Aztán amikor kiderül, hogy mégse, akkor már mindegy, de most valami csoda folytán, meg talán Torczkaiék munkája miatt, nem jött össze a dolog.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

az egyórás film gyakorlatilag összefoglalója az elmúlt három év konteóinak, egy szép kerek világképbe gyúrva a vírustagadást, az oltásellenességet és a Nagy Újraindítást, és továbbra sem zavarja, hogy szinte az összes állítását számtalanszor megcáfolták már.

Mindeközben:   https://www.weforum.org/focus/the-great-reset

Ennyit a telex neomarxista idiótáiról. Valaki szólhatna már nekik, hogy a gazdi kihirdette és lehet mondani.

Teve nem tennéd meg, hogy beszólsz a központba? :D 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A kedvencem a cikkből:

Itt már a film mondandója totális ellentmondásba és logikai dupla szaltóba keveredik Gődénnyel, hiszen ha a pandémia egy óriási átverés, valójában nem is haltak meg százezrek a vírusban, a kórházak üresen álltak, mindenféle influenzás tünetre mondták az alkalmatlan PCR-teszttel, hogy koronavírus-fertőzés, akkor nem tiszta, miért is vesszük hitelesnek a vakcina megjelenése utáni halálozási adatokat.

Talán mert a halált nem egy PCR teszttel állapítják meg :D A telexesek logikai képességei már már elérik tevéjét :)

És ismét kiderült, hogy a Monty Python a jövőbe látott: https://youtu.be/OXVpQ3MN_Qw

:D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem lesz semmid és boldog leszel...

A C40 szervezet száz polgármestere 2030-ig be akarja szüntetni a marhahús és a sajt fogyasztását, az embereket pedig arra köteleznék, hogy évente csak három ruhát vásároljanak – írja a La Veritá olasz lap.

A C40 szervezetet Soros György és Bill Clinton, volt amerikai elnök is támogatja. Ez lényegében egy globális hálózat, amelynek 100 polgármester a tagja, a legfontosabb nagyvárosok vezetői, akiknek célja a klímaválság megszüntetése. A résztvevők olyan intézkedésekkel akarják megmenteni a bolygót, mint a hús és a tej fogyasztásának, valamint a magánautók használatának betiltása. Ezt az ötletet és a szervezetet több európai kormány, politikus is támogatja, de számos cég is csatlakozott a kezdeményezéshez. Többek között a Soros Györgyhöz tartozó Nyílt Társadalom Alapítványok, a ClintonAlapítvány, a Google, az Ikea és a L'Oreal is.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez egyelore csak peldadokumentum. Megoldassal es gyakorlati megoldhatosaggal meg nem foglalkozik, csak elmeleti sikon kiszamolja, hogy a legnagyobb nagyvarosok hogy tudnanak kevesebb voros hussal, kevesebb tejtermekkel es kevesebb ruhavasarlassal kisebb okolabnyomot osszehozni.

De az teny, hogy par "filantrop" nem nezte meg, hogy milyen woke tanulmanyra sikerult penzt adnia nemzetkozi penzmoso halozatanak uzemeltetese kozben. A torvenykezes tobb pontjan is meg fog bukni a valodi megvalositas szerencsere. Az ijeszto resz az, hogy 40 nagyvaros polgarmestere tagja ennek a C40-nek, es elhatarolodni eddig egyiknek se jutott eszebe ettol a "tanulmanytol". Velhetoen el sem olvastak, amugy is hosszu. Remelem, hogy csak ennyirol van szo, de kenytelen vagyok szemmel tartani a C40-et es ennek a 40 varosnak a polgarmesteret.

Mert jelen allas szerint Orban es Putyin sose venne el toletek a steaket es a sajtot. Ez a 40 polgarmester igen.

Megjegyezném, hogy volt már erőszakos kolhozosítás itthon, akkor is elméleti szakemberek kidolgozták a progresszív tervgazdaságot, világosságot, fényt hoztak nekünk.

Aztán a nép gépfegyverrel megoldotta a problémát, amit a rendőrség és a hadsereg tisztelettudóan végignézett. Az elvtársak meg hullottak, mint a legyek.

 

Ugye Kádár János rájött, hogy talán nem ártana visszavenni a tempóból, mert kevesebb szakember, több szabadság mindenképp nagyobb biztonságot nyújt a kommunista reformok véghezvitelében és szocialista hazánk építésében.

Remélem ez a banda sosem kerül hatalomra.

Elkéstél!

--

Van-e nemzetközi összefogás európai fővárosok között ebben az ügyben? Kikkel lehet szövetséget kötni?

K. G.: Különböző európai- és világ fórumok vannak, ahol egymás tapasztalatait és tudást meg tudjuk osztani. Csatlakozni szeretnénk a C40-ek szövetségéhez.
A régiónkban vannak nagyon pozitív példák. Bécs és Ljubjana már nagyon nagy előrelépést tett a zöld politikában. Koppenhágától is sokat lehet tanulni. Szeretnénk megismerni a tapasztalataikat. A szakmai együttműködések során a főváros formális kapcsolatait élettel akarom megtölteni.

forrás: https://xforest.hu/karacsony-gergely-klimaveszhelyzet/

--

https://www.levego.hu/sites/default/files/epha-levego-bemosz-budapest-c…

Valaki, aki nem szeretne Fideszes BP fopolgarmestert 2024-ben, kuldje mar el Karacsonynak, hogy epp mihez szeretne csatlakozni, es kerdezze mar meg, hogy ezt a pdf-et olvasta-e. Mert hat az o erdeke, nem a Fideszeseke, utobbiak taborat ez csak erositeni fogja ismerve az itthoni kozvelemenyt.

Ha Geri elhatarolodik es elnezest ker, noni fog a szememben.

Szerkesztve: 2023. 07. 16., v – 09:12

Némá, elszólta magát az egyik "vezérünk".

Kamala Harris: csökkenteni kell a népességet, hogy a gyerekek tiszta levegőhöz jussanak

“Ha befektetünk a tiszta energiába és az elektromos járművekbe, és csökkentjük a népességszámot, akkor több gyermekünk lélegezhet tiszta levegőt és ihat tiszta vizet” – mondta Harris a baltimore-i Coppin State University hallgatóságának, éljenző tapsvihar közepette.

Már a látszatra sem adnak. Az egyik legdurvább konteó, hogy kovid oltás is ezt a célt szolgálja, így némileg más megvilágításba kerül.

A Great Rest célja is rosszul van fogalmazva, helyesen: Nem leszel és mások boldogok lesznek.

https://oroszhirek.hu/kamala-harris-csokkenteni-kell-a-nepesseget-hogy-…

https://www.newsweek.com/kamala-harris-reduce-population-speech-1813149

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerintem is Fraudi elszólás, de talán sosem tudjuk meg az igazat. Mindenesre ijesztő milyen szinten téma a hatalomban az eugenika. A Szkeptikus Kerekasztal sokat foglakozik a témával, érdemes átfutni őket.

Ami viszont nem elszólás az ez:

Ha befektetünk ...

Magyarul, még több pénzünk akarják elvenni...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

futurisztikus település lényegében két darab, egyenként 170 kilométer (!) hosszú, egymás mellett párhuzamosan futó épülettömbből áll majd,

Ez nagyon beteg. Nem tudom elképzelni, hogy milyen ember szeretne ilyen helyen élni?

1,5 ha területen élünk (ami szerintem nem nagy) egy rahedli szabadon élő állattal, egy kis saját erdővel, szőlővel, stb. Amit tapasztalok, hogy a városból meglátogató barátaink ilyeneket mondanak, miután ottragadtak nálunk:
- Nem tudtam, hogy ilyen boldogan is lehet élni.
- Hát ilyen érzés a szabadság.
- Egy hetet nyaraltunk, de itt egy nap jobban feltöltött.
- Nem értem miért élek városban.

Szerintem a megaváros egy börtön az újkori rabszolgaságnak. Megnézném, hogy a szaúdi elit hol fog élni...
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Családra kéne számolni, nem emberre. Ha nem akarunk kihalni, akkor több generációs nagycsaládra. 8-10 emberre kéne egy nagyobb terület. Sokan kísérleteznek, az élelmiszer önellátásra egy hold bőven elég. Ha egy kisközösség összefog és megosztja a termelést, akkor akár 2-3000 nm is elég lehet.

 Ez persze irreális elmélet, mert az emberek többsége nem alkalmas erre, viszont egy komolyabb probléma esetén ők halnak meg először...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha megkérdezed őket ezt mondják, de itt jön a képbe annak a realitása, hogy nem mindig tudja az ember valójában mi a jó neki. Hiába egész könnyen egyet is érthetünk ebben, amikor innen inditasz egy beszélgetést az elég gyorsan el szokott mérgesedni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Bocs, de villamosmérnök vagyok, nem földműves.

Van 110nm kertem, az is néha problémát jelent, főként a feleségem gondozza. Egyébként szép.

A föld olyan, mint a kisállat. Ha nem foglalkozol vele, nem műveled, nem gondozod, akkor szenved. Akit nem érdekel az egész, vagy nincs tehetsége/képessége hozzá, az foglalkozzon mással. Kutyát sem kell tartani csak annak, akinek örömet okoz és meg tudja naponta sétáltatni.

A föld olyan, mint a kisállat. Ha nem foglalkozol vele, nem műveled, nem gondozod, akkor szenved.

Ez pont fordítva van. A kertben egyetlen kártevő van, a kertész :) Ha bénkén hagyod élni, burjánzani és virulni fog, de az ember a saját képére akarja formálni és mindent elront.

Mi premakultútara, vagy ökogazdálkodás (nincs jó magyar fogalom rá) elvei szerint építjük a területet. Egy mondatban a lényege, hagyd békén. Most egy erdőkertet tervezünk, ahol gyümölcsfák, bokrok, talajlakó növények vannak vannak nagyon vegyesen. Ha jól összerakod szépen elvannak és csak betakarítanod kell. Ha beindul a munkaigénye a nullához közelít.

Van pár száz tő borszőlőnk. Nincs rá szükségünk, oda mást tervezünk de nem jutottunk még el odáig. Nincs metszve(!), nincs locsolva, nincs gazolva, pláne nincs permetezve. Akitől vettük néha meglátogat minket, néztük, hogy akkora volt a "gaz", hogy a szőlő alig látszott tőle, csak csóválta a fejét. Aztán jött a csodálkozás, hogy annyit termet, mint igen ritkán. Szüret előtt le kellett kaszálnom a sorközt, hogy be tudjunk egyáltalán menni, most készítek éppen 150 liter bort róla. A cabernet mustfoka 22 lett, amit még nem láttak arrafelé. Nem is értik a többiek, hogy mi történt :D Volt aki 12-szer permetezett és alig van szőlője...

Viszont "csúnyán" néz ki, már annak aki nem így gondolkozik. Megszoktuk a kapált csupasz földet, meg a derékszögű és párhuzamos sorokat. Nekem meg az csúnya, mint egy nyílt seb. A francia kertépítés meg olyan mint a nemi erőszak.

Ja, jut eszembe, a szőlőben elképesztő mennyiségű fészket találtam, vagy száz veréb lakik ott. Ingyen bio rovarirtó brigád :) Imádom nézni és hallgatni őket.

Szóval mint nagyjából mindenhez, ehhez is rosszul áll hozzá a "modern" ember.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

nem mindig tudja az ember valójában mi a jó neki

Te csak megmondod, hogy hogy lesz jó és aztán nekem fáj,
Ezért kérlek többé ne segíts, ha nem nagyon muszáj!
Mert én összecsuklom mindig, ha a hónom alá nyúlsz,
És már fáraszt, hogy az én káromból te csak hasznot húzz.
Ez van, ez van, ez van, ez van.

(Kern András: Ez van (részlet))

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2023. 09. 22., p – 13:30

Egy kis valóság:

 

Lengyelország nem fogja leállítani a fegyverszállítmányokat[...] Mint elmondta, annak ellenére, hogy az ukránok perrel való fenyegetése Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot is rosszul érinti, a lengyel miniszterelnök mondata nem az ukrán vezetésnek, hanem inkább a lengyel választóknak szólt.

 

Magyarul: a kijelentés a választóknak szólt, hogy ti majmok szavazzatok rám, utána meg azt csinálok, amit akarok. Természetesen az újságírók az ilyen apróbb "demokrácia deficiteken" egyáltalán nem akadnak fenn. Végülis tök normális, ha egy miniszterelnök mást mond a népnek, mint amit később megvalósít.

:)

Tekints el a tényleges tartalomtól.

Az újságíró normálisnak veszi, hogy a miniszerelnök csak választási szöveget ad le és érdemben semmi sem fog változni.

 

Az újságírók egyébként pont ugyanezt csinálják nap mint nap. Jó pénzért cikkeket írnak a semmiről, látszat intézkedésekről a nép megnyugtatása végett és igazából maguk sem gondolják, hogy amit egy miniszterelnök a választóknak mond, azt komolyan kellene venni. Szokásos parasztvakítás.

Nem szokatlan, hogy a politikusokon számon kérik a be nem váltott ígéreteket, de az mégis dicséretes, hogy te ezt már a jövőre előrevetítve teszed meg, vagyis már most tudod, hogy újraválasztják-e az illetőt, és ha igen, betartja-e ezt az ígéretét. (Ami lehet, hogy nem is ígéret, csak egy lehetőség felemlítése.)

Hú de nehéz megérteni. Nem a politikusról szólt az egész történet és nem a fegyverszállításról.

Az újságíróról szólt, aki természetesnek veszi, hogy a miniszterelnök csak hülyíti a népet.

Végülis ő is ezzel keresi a pénzét, hogy kamu baromságokat leír, amiket úgysem fognak soha betartani...

Szerkesztve: 2023. 09. 23., szo – 10:15

Egy kis kommunizmus Chiléből:

https://t.me/BellumActaNews/103900

 

The Chilean communist activist Valentina Muñoz threatens those who refuse to yield to the Agenda 2030: "This is no longer a negotiation. That's why it's called an agenda and not a wish list."

Elég tömören összefoglalt mindent, magam sem tudtam volna velősebben megfogalmazni.

WEF helyzetjelentés:

https://youtu.be/1bw0gjFxu_w?t=949

 

World Economic Forum "agenda contributor", Mariana Mazzucato: Our attempt to vaccinate the entire planet failed, "climate change" is "too abstract" for people to understand, but the coming water crisis is something that everyone will get on board with.

Úgy tűnik lesz vízvészhelyzet is.

Szerkesztve: 2023. 11. 22., sze – 19:54

Kijött a vízművek és az utcában mindenkinél ellenőrizte füstöléssel, hogy nincs-e az ereszcsatorna a szennyvízhálózatba bekötve. Megnézték a vízakna csatlakozásait is.

 

Tippelhettek, hogy mit kérdeztek még meg minden háztulajdonostól! Az első megfejtő nyer.

(szaglásznak rendesen)

 

:)