Milyen fűnyírót vegyek?

Fórumok

Sziasztok!

 

18 hősies év, megannyi lenyírt fű és gaz után megadta magát a vezetékes, faékegyszerű villanyfűnyírónk.

 

Emiatt adott a kérdés: Milyet válasszak? Belevetem magam a keresgélésbe, de anno a porszívókeresésnél itt mondtátok a best buy-t, így mindenképp érdekelne most is a közösség véleménye.

 

A nyírandó terület összefüggően kb. 5x5 méter, ami hepehupás, füves de leginkább gazos, ebből azonban a lágyabbak, szóval nem a kétméteres gazfákat kell itt elképzelni. :D Kerítés és térkő határolja, ha ez számít.

 

A mostani gép vezetékes volt, de látom, hogy vannak dízeles/benzines és akkus típusok is. Ebből a dízel-benzin kizárva, de a lenyírandó terület miatt az akkus is, mert piszok drága.

 

Ahogy elnézem, a lamellás itt abszolút kiesik a talaj egyenetlensége miatt és ami szóbajöhet, az talán a rotációs.

 

Árban is látom, hogy meglehetősen nagy a szórás, de 30--50k fölé nem igazán mennék.

 

Úgyhogy ahogy elnézem, itt is könnyen mellé lehet nyúlni, így mindenképp hálás lennék némi útmutatásért.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 07., p – 23:42

Agrimotor tökéletes. A legnagyobb előnye, hogy direkt hajtás van. Az alkatrészek mindenhol elérhetőek.

Nekem 6 éve van ilyen, egy csavart kellett venni. Több, mint megfelelő. Árokpart, ecetfa, hepehupas talaj nem akadály tapasztalat szerint. Célszerű talán az erősebb motorral szerelt verziót venni. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez nyert, brutálisan jó gép, egy baja van, vissza kell vinni a kereskedőhöz, ugyanis konkrétan kihullott a csavar mindkét műanyag bizbaszból, ami a két felhajtható fogantyúját összetartja. De meg lett járatva és tetszetős.

Nagyon klassz ahogy össze kell szerelni, a kerekek felrakása, a gyűjtő összeszerelése okozott egy kis fejtörést, de végül sikerült és hát tényleg elég jó.

 

Mindenkinek:

Köszönöm a válaszokat. Jó ötlet az állattartás, de van egy olyan érzésem, hogy a kutyák, a szomszédok és a meló melletti kevés ráfordítható idővel nem alkotnának jó csapatot.

Dacára a kis területnek a magasságállítási feature hasznos és ez az agrimotor nagyon jól össze van rakva. Cél volt, hogy ne kelljen tutujgatni sokat, így inkább kicsit fölélőttünk az igényeknek. Bosch volt az elődje, de a márkahűség helyett a gyakorlati tapasztalatok relevánsabbak voltak és az árkategóriát nézve a boltban ránézésre is kitűnt az Agrimotor a többi közül.

Ja igen, a hepehupák. Kutyákkal súlyosbított terület, a kutyák pedig az átlagnál jobban szeretnek ásni. Bár a fű/gaz letúrásakor hasznos lenne az egyenes, de imádjuk, ahogy ásnak, így ezt nem okvetlen lehetetlenítenénk el nekik.

TheAdam

Sajnos már a Bosch sem a régi. Remélem, ez is sokáig húzza majd. Én évente egyszer szánok fel órát a szezon előtti felkészülesre, a kés megelezese alkalmi. A direkt hajtás és a szenkefe hiánya miatt valószínűleg a mostani kis malőr volt az utolsó. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2024. 06. 08., szo – 06:33

Amióta van fűkaszám, nem nyúltam a fűnyíróhoz. Sokkal gyorsabb, kényelmesebb, a talaj egyenetlenségre teljesen érzéketlen. Azzal szeretek dolgozni, a fűnyírót sosem bírtam.

Ha esetleg felmerül mint választás, a heveder legyen nagyon jó. Én egy profi Oleo-Mac hevedert használok, a kasza meg gagyi Dedra.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mi az a "lamellás"?

Miért nem szünteted meg a hepehupákat?

:)

18 hősies év, megannyi lenyírt fű és gaz után megadta magát a vezetékes, faékegyszerű villanyfűnyírónk.

A gyártója létezik még? Ha ennyire bevált, nem lenne jó egy újabb modell? Azon az 5x5 méteren a drága csodák előnye nem hiszem, hogy kijönne.

Az akkus fűnyíró sokkal kényelmesebb. Ha már eleve vannak akkus gépeid, és elkötelezted magad valamelyik márka mellett, akkor akku(i)d és töltő(i)d van(nak), már csak az ezekhez illeszkedő fűnyírót kell megvenned. Ha még nincsenek akkus szerszámaid, kerti gépeid, akkor pl. vegyél olyan Einhellt, ami 1 db 18 V-os Li-Ion akkuval megy, erre a területre az is bőven elég. Nyilván sokkal drágább a "mezei" vezetékes fűnyíróknál, de a kényelemnek ára van.

5x5 meter? Ha az nem eliras, akkor fukasza, nem funyiro.

A fűnyírótraktorban van valami arisztokratikus. A fűkaszában meg valami férfias.
De hogy kullogjak a gép után...az nekem nem megy.

Honda motoros fűkasza a tuti. Külön olajzású, négy ütemű. Csendes, tiszta benzinnel megy, nincsen kevergetés, nem büdös.
Bár ekkora területre akkumulátoros fűkasza is megoldás lehet. Stigának biztos van.

A fűkasza nem igazán játszik, de egyébként egyszerűbb lenne, az biztos. Tényleg pillanatok alatt kész, viszont durván gazosodik és a kutyák miatt perpill nem is igazán akarunk ezen változtatni. Ugyanezért nem játszik az sem, hogy ritkán fűkaszázni a derékig érő gaztengert.

@arpi_esp

A nappalink nagyobb, mint a nyírandó terület. :)

TheAdam

Egyik ismerosom lenyegesen nagyobb teruletre vett egy kaszat. 5x5m-nel nem szorakoznek, filleres tetel, nem zajos, nyirhatod akarmikor, mindegy neki a hepe-hupa (ertelmes keretek kozt), es kb. nem tud elromlani. Ja, es wireless! Alu nyele van, nem a hagyomanyos, nehez fa.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?