Linux/Windows területen keresek állást

Fórumok

Sziasztok!

Leépítés miatt munkát keresek. Linux üzemeltetés érdekelne főleg, kicsit kiestem a rutinból. Windows desktop support volt főleg mostanság, tehát abban up-to-date vagyok eléggé.

XIII. IV. III. kerület környékén keresek HO támogatott állást. Irodába járás nem okoz problémat. Autóm van.

Kisebb KFT-nél voltam 8 évet, beszerzés, user support, hálózat, laptop/asztali/szerver karbantartás és a többi volt a munkám. Nem riadok meg az újdonságtól, jól terhelhető vagyok, felhasználó barát 😃

hanzo@hanzo.hu

Kérésre adok telefonszámot

Hozzászólások

Kinek a baratja es mit hasznalsz fel ? :)

Abba;)

Bezzeg a kisebbet még senki sem javította ki! 2024-ben már a nyelvtrollok is csak nyelv trolok :D

Erdekelhet eszkalacios support kulsos ugyfelekkel? Nalunk van 2 pozi, ha valamelyik relevans lehet, dobj egy CV-t privatban:

  1. Active Directory (User/Group admin, ADSI, replication, Group Policies), network config, DNS

  2. Windows Server, Windows Workstation, Active Directory, DNS, DHCP, Group Policies

Ezek azért nincsenek tisztességesen eszkalálódva. Mi az hogy csak 2 darab 3-4 betűs technológiát kértek per pozíció? Azért a MS-nál elvárná az ember, hogy még legalább Sharepoint, Azure, meg min. 10-20 darab extra rövidítésben való jártasság meg legyen követelve, még akkor is, ha nincs rá szükség, de a jelölt bizonyítsa, hogy az egész életét lojálisan a MS-os technológiá mellett kötelezte el.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

na látod, ennyire nem követlek :) 

azt tudom, hogy volt microsoft, ott én fejben valami sales-like, ügyféltutujgatós melóban helyeztelek el.
(sok licenc-es, mit-használjonos, stb kommented volt, ha jól emlékszem)

majd tudom, hogy onnan elmentél, és azóta vannak .NET-fejlesztéssel kapcsolatos kommentjeid is, szóval gondolom ma már kevesebb ügyfelet tutujgatsz, és inkább fejlesztőket tutujgatsz, esetleg magad is fejlesztesz. de hogy merre, nem követtem.

Raynes kommentjéből ki tudtam hámozni egy kis microsoft-haterkedést (a rengeteg szófosás közül), így én a microsoftra asszociáltam, más eszembe se jutott.

Az ugyfelezes stimmel, de en a kiemelt supporttal foglalkoztam, felig ilyen resource+incident management poziban, felig meg a hozzam tartozo ugyfeleknel advisory szerepben hozzaszolni - a supportozas ugye magaval hozta, hogy nagyjabol atlattad, milyen infra van az ugyfelnel. Neha akar jobban is, mint ok maguk, mert nem egy helyen volt, hogy az ilyen-olyan teamek egymassal sokkal kevesebbet beszelgettek, mint velem. Sales meg inkabb csak pre-sales szerepkorben, nyilvan erdekelt voltam abban, hogy a nekem kioszott szerzodes evrol evre megujuljon.

Licences kommentem legfeljebb olyan volt, hogy nem ertek hozza, kerdezd a sales-t. :)

majd tudom, hogy onnan elmentél, és azóta vannak .NET-fejlesztéssel kapcsolatos kommentjeid is

Tulajdonkeppen mindig is .NET fejleszto voltam eddig, kisebb kitekintesekkel erre-arra. A domain valtozik neha. 

Ja, most lebuktam, haterkedek. Ez van, a Morgan Stanley-t, akarom írni a másikat, nem nagyon szeressemsuksük, a Sharepointtal meg azért humorizálok, mert az egyik legnagyobb trágyakupac, amit a történelem során írtak.

Hagyjuk a kollégát, sértődékeny, lehet már azért nincs a MS-nál, mert nem kente-vágta a Sharepointot :D Pedig az nagyon kell, az orrunkat is tisztíccsa, meg elhozza a világbékét.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Hat, a "csak 2 technologiahoz kell erteni" az egyreszt nem igaz, mert ami fel van sorolva, azert az eleg tag terulet, masreszt nem ezeket kell supportalni, hanem a felsoroltakkal szorosan egyuttmukodo termekeinket, de azt meg ugyis megtanitjak a kollegak, gondolom.

Egyebkent a "csak AD" azert amugy sem lenne egy kis feladat. Amikor meg olyan allashirdetesek vannak, amiben latastol mikulasig minden fel van sorolva, akkor meg az a baj, hogy miert egy embernek kene egy egesz IT department munkajat csinalni.

Beülteted egy célfeladatra és máshoz sem nyúl - mondván az "AD" is nagy feladat - akkor meg elindul a vezérhangya, hirtelen fejlődni szeretne, több területen jeleskedni, unalmas mert szalagmunkának érzi (az is) - s a vezetőjének meg kihullik a zsebéből a mindentudás egyeteme is "people management" támakörben, akkor is elveszti a munkavállalóját, mert kódolva van a szituban.

Pláne egy TÉR értékelés....ügyesen hozol létre OU-t meg GPO-t?

Ez szerintem munkáltatónak és munkavállalónak is kevés.

Szerintem valid hogy sok minden fel van sorolva egy hírdetésben. Sok esetben nem is a  szaktudás kell valójában a felsoroltakhoz, hanem a hozzáállás.

De minden munkáltató és munkavállaló is más más.

Ez csak a saját képzeletem szüleménye volt. (vagy épp tapasztalata)

"nem ezeket kell supportalni, hanem a felsoroltakkal szorosan egyuttmukodo termekeinket" - Van egy-egy termek, ami a felsorolt technologiakhoz all kozel. Erre a 2 termekre keresunk 1-1 uj kollegat eszkalacios supportra, tehat kifejezetten nem olyan feladatokra, amit az ugyfel sajat IT-s brigadja meg tud oldani. Szerintem ez nem olyan bonyolult.

 

szerk: amugy ahhoz kepest, hogy en vagyok eddig az egyetlen a threadben, aki konkretan nyitott pozikat ajanlott, hamar eljutottunk oda, hogy menjek a fenebe, mert nem eleg stimulalo mentalisan az a feladatkor, amire embert keresunk. Igaz, megerteni sem sikerult a kiirast, ugy latom. A masiknak meg az a baja, hogy a Microsoftnal miert nem keresnek SharePoint mernokot. En kiszalltam ebbol a beszelgetesbol, tovabbi jo szorakozast!

Szia!

Most jöttem ki MS-bol, annyira nem erdekelt hogy beleassam magam, de egy beszelgetest meger a dolgo :)
Kulodok egy mail-t neked es beszeljunk. 

Trey, ha esetleg regrol meg megvannak az ekezeteim akkor vissza venem oket :)

http://szolarenergia.hu

A hálózatépítést csak elkezdeni lehet, befejezni soha

"nem ezeket kell supportalni, hanem a felsoroltakkal szorosan egyuttmukodo termekeinket" - Van egy-egy termek, ami a felsorolt technologiakhoz all kozel. Erre a 2 termekre keresunk 1-1 uj kollegat eszkalacios supportra, tehat kifejezetten nem olyan feladatokra, amit az ugyfel sajat IT-s brigadja meg tud oldani. Szerintem ez nem olyan bonyolult.

Elvileg van oncall, allitolag nem sok, illetve nem zargatnak gyakran (viszont ha igen, akkor nyilvan fontos), de en nem ebben utazom, igy konkret dolgokat nem igazan tudok mondani.

Ok. Csak azért kérdeztem mert alapesetben ellenérzésem van már az escalation bármilyen emlegetésétől, ha meg eleve a beosztásom/titulusomat hívják így, akkor az nem sok jóval kecsegtet. Illetve fiatalon csinálja aki tudja és bírja, jó tanulós meló. De később akinek van család kutya-macska és nyugodt hétvégéket szeretne a munkától minél távolabb, az ne erre jelentkezzen.