6.6 LTS kernel nincs signed? (secure boot)

Fórumok

Sziasztok!

 

Gondoltam, osszerakok egy jo kis LTS rendszert, Ubuntu alapon (22.04) Ha mar LTS, akkor legyen a kernel is az, gondoltam melle rakom a 6.6-ot. Viszont, ekkor tudatosult, hogy nincs signed 6.6 Ubuntuhoz (kb semelyik verziohoz) Nalam most a secure boot mindenkepp kell, gondoltam szetnezek mas distronal. De ugy tunik, nincs olyan, amelyik 6.6-os LTS kernellel jonne, signed. Csak a mainline van, de az nekem most nem jo.

Nem teljesen ertem, kiadnak egy olyan kernel verziot, amit kimondottan hosszutavu hasznalatra terveztek, de nem lehet sehol sem (nyilvan lehet, de ertitek) hasznalni?

Hozzászólások

Ezzel feleslegesen futsz kört. Az LTS kernelek támogatási idejét visszavágták 5 évről 2 évre, így rövidebb ideig támogatottak, mint az Ubuntu, Debian, stb. saját kernele, amit meg 5-10 évig. Hagyd a fenébe. Ha meg már Ubuntu LTS kell, akkor nyugodtan skippelheted a 22.04-et, és rámehetsz a 24.04-re.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ja, nem voltam pontos, valóban 3 év 1 hónap, de a lényegen nem változtat, hogy visszavágták a korábbi 5 évről, és a Debian, Ubuntu, RHEL, stb. kernelek emiatt tovább támogatottak, csak annyi a csavar, hogy azokat nem a kernelfejelsztők támogatják közvetlenül, ahogy korábban, hanem a disztrók saját maguk.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

jo otletnek tartanam, ha debian stable-hez mindig lenne bpo kernel a legutolso lts kernelbol.

most ugy csinaljak, hogy minden uj kernelbol van 1db bpo, de 6.6 lts-bol ez a 6.6.13-1~bpo12+1 (Fri, 16 Feb 2024 00:12:17 +0100), es nem is lesz belole tovabbi.

ezt kellene tovabbvinni, ujakat kiadni a 6.6-bol is, mint a 6.1-bol, hogy stabilan at lehessen allni 6.6-ra biztonsagi tamogatassal.

neked aztan fura humorod van...