20 éves lett a GMail!

Címkék

Az egykori bejelentés - ami nem bizonyult április 1-jei tréfának - itt olvasható.

Hozzászólások

Hétvégén épp nagy boldogságot okozott, hogy nem enged be fiókba, hiába tudom a jelszót, mert valami mintából azt szűrte le, hogy ez nem én vagyok... Ritkán használt email, biztonsági kérdése csak kb emlékszem, nem fogadja el, nincs beállítva másik email. Szóval jó eséllyel bukta. Köszi Gmail.

Ez egy régi email, amit nem használok már. Régebben az a rendszer volt, hogy megad az ember egy jelszót és ha tudja, akkor belép. Nem kellett ilyenre felkészülni, hogy mi van ha tudom a jelszót és nem enged be. A biztonsági kérdés az meg elég vicc, mert szinte kizárt, hogy emlékezzek a pontos válaszra, amikor soha nem kell beírni (és egyszerű meg nem tűl jó, mert az maga lenne biztonsági probléma)

 

Amúgy a fő gond az, hogy ezzel a címmel reggeltem anno a droboxot és az sem akart beenedni most biztonsági kód nélkül, amit az emailre küld... az volt a mázli, hogy telefon be voltam lépve oda és azzal be lehet lépni böngészőbe, és csak ott lehet email lecserélni. De ha nem vagyok bent telón a dropboxban buktam volna azt is. így csak a google-ös emailt, amiért amúgy nem nagy kár. De azért vicc, hogy tudom a dropbox és a gmail jelszót is és ez nem volt elég, hogy belépjek.

Én egy régi Yahoo-s címemmel jártam így.

Tudtam a jelszót, nem volt elég.
Tudtam legalább az egyik biztonsági kérdésre a választ, nem volt elég.
Valahogy sikerült írnom nekik, amire válaszoltak is (vagy felhívtam őket?), válaszuk: nem tudják, mi a probléma, regisztráljak újat.

Valami furcsa inkonzisztens állapotba került a rendszerük, aminek az volt a vége, hogy kidobta az IMAP klienst, majd webes felületen akár jelszó emlékeztetőt kértem, akár jó jelszót adtam meg, kért egy biztonsági kérdést.
Két biztonsági kérdés volt megadva, egyikben 100%-ig biztos vagyok, másikat nem tudom.
...és ajánlgatja, hogy próbálkozzak egy olyan gépen belépni, amin gyakran használtam... jah, az IMAP kliensre meg fütyül.
 

Ezeknek a nagy szolgáltatóknak sohasem lesz fontos az "én címem", sőt, ez az egész csak kölcsön dolog, bármikor elvehetik.
Saját domain egy fokkal jobb talán, bár ebben sem vagyok egészen biztos. :)

Ha jól emlékszem a legelején csak meghívóval lehetett regisztrálni.

[Falu.Me]==>[-][][X]

19 éve megelégedéssel használom

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Ahol csak tudok menekülök tőle....

Szerkesztve: 2024. 04. 02., k – 18:02

Nekem nem jön be. Nagyon nem. Egy roundcube-t sokkal többre tartok.

20 év alatt eljutottak oda, hogy már csak szemetesnek használom, mint a Freemail-t.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Már jó ideje megszabadultam egykor volt gmail-es címeimtől. Jobb ez így.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mostanra kicsit lassúcska, a haladó helyett amolyan corporate UX-el rendelkező (== végülis tudom használni, de meh) levelező lett belőle. A spam szűrőt természetesen nála sem lehet kikapcsolni. Igen, vannak workaroundok, amik nem működnek egy idő után, már kedvem sincs updatelni ezeket, inkább checkolom a spam foldert, mint az állatok :(

Soha többé nem kell e-mail-t törölni, az volt a szlogen... :) Mára nem tudok úgy belépni, hogy ne figyelmeztetne, hogy most már aztán kvra töröljél valamit! Átverve érzem magam! :)

...she has to delete email like crazy to stay under the obligatory four megabyte limit...

 

Gmail is built on the idea that users should never have to file or delete a message, or struggle to find an email they’ve sent or received.

2004 dec 3-an kuldtem meghivot egy baratnak ra, szoval addigra mar ott voltam; azoa is az az elsodleges privat cim. Nekem bevalt.

Elolvassak a leveleim ? Hajra ! Legalabb tanul magyarul az AI ;) .

2005. áprilisától van fiókom. A webfelülete igazából sose tetszett, de mivel tud imapot, többnyire úgyis a normál levelezőklienssel használom.