Spam hívások

Az utóbbi időben többször előfordult, hogy hívtak magyar, számomra ismeretlen számról. Nem vettem fel, majd mikor visszahívtam, az ember az se tudta, hogy miről beszélek... Nem ismer, nem hívott. Az első 1-2-t simán elküldtem, hogy nézesse meg a telefonját, mert valszeg trójai van rajta... Aztán több ilyen is volt. Sőt, utána olyan is volt, hogy engem hívtak úgy vissza, hogy volt hívásuk erről a számról.

Szóval nyilván "kívülről" jön a hívás, valami vadhajtáson, szar szolgáltatón keresztül, egyszerűen beírnak callerid-nak egy valamilyen számot...

Tapasztalt valaki ilyet? Tud valaki valamit a technikai hátteréről? Miért nincs arra mód, hogy ezt a szolgáltatók kiszűrjék? Miért szaporodtak ezek meg az utóbbi időben?

Hozzászólások

Engem múlt héten hívott India Telenoros (20)-as számról:

Hi, my name is David from computer technical department, how are you? (Itt letettem)

A technikai hátteréről nem tudok, a voip szolgáltatómnál például be lehet állítani a mobil számom küldje kimenő számként (de ehez ellenőrizni kell előtte a számot, azaz felhívni mobilról egy számot a szolgáltatónál). Ezek szerint vannak olyan szolgáltatók akiknél még ennyi ellenőrzés sincs.

Amilyen béna a telkók számlázási rendszere (számos díjcsomag, kedvezmények, külföldi használat később) annyira egységes lehet a trunk-ok és kapcsolatok rendszere. Talán lehetne filterezni hogy milyen "közösségből" várok hívást: csak EU-s mobil szolgáltatük, semmi más. Persze ehhez kellene, hogy elterjedjenek az ilyen hívások, csalások legyenek ezzel kapcsolatban.

A hívó van az "A" területen, indít egy hívást a "B" területen lévő hívószám felé, és ad egy "C" callerID-t. A hívás felépítése során a "B" területen lévő hívószám kerül felhasználásra: a hívás oda lesz "kapcsolva", a hívott meg a "C" callerID-t fogja látni, mert arra nincs szűrés (Ennek több oka is van, de pl. egy A-B útvonal felépülhet úgy is, hogy A->X->Z->B, miközben mondjuk a Z szolgáltatónál az "A" nem az X, hanem az Y "felé" van, ugyanis csak "odafelé" számít a routing. Az egészet egyébként az A-t kiszolgáló helyi szolgáltatónál lehetne megfogni azzal, hogy callerID-t ne lehessen átvakarni (ennek is megvan sajnos a jól definiált üzleti oka, hogy miért lehet...), csak meghatározott esetekben, és nem az felhasználó végberendezésénél(!)

A hívásfelépítés során nincs relevanciája annak, hogy milyen callerID-t küld a hívó, csak annak, hogy hova szeretne kapcsolódni.  A hívott fél szolgáltatója sem tilthat az alapján, hogy ha neki kell a "C" felé hívást irányítania, akkor nem az A irányba küldi, hanem mondjuk az Y felé. (LÁsd IP-ben aszimmetrikus routing).

Tegnap engem ugyan ezzel hívtak a 06 20 407 7079-es számról. Ő is Davidnek hívta magát, indiai akcentussal angolul beszélt.

Azt mondta, vírusos lett az otthoni számítógépünk (sors fintora, hogy éppen síelni voltunk, egy hete nem is volt bekapcsolva a gép)

Mondtam neki, most nem érek rá, küldjön egy emailt, erre kinyomott.

Én is ugyanezt tapasztalom. Napi több hívás is volt. Aztán szünet napokig semmi. Aztán egyszercsak megint 2-3 ilyen hívás.

Engem vonalason is hívnak angolul, hülyeséggel.

Ugyanaz a helyzet, mint a BGP-nél. Bőven elég pár trehány szolgáltató és ömlik a szemét.

Szerencsére eddig még callerid hamisításos hívásba nem futottam bele.

Én is tapasztaltam. Velem elő szokott fordulni, hogy be sem kapcsolom a telefonomat. :) Most is ez volt, bekapcsoltam, majd jött az SMS, hogy három nem fogadott hívásom volt az adott számról. Jó. És? Lesz.rtam. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem úgy tűnt, hogy facebook leak adatok alapján mentek hívások: több ismerőst is hívtak tegnap tegnap előtt: az összesnek meg volt adva a telefonszáma a fb account-jához; más -számomra egyértlemű- hasonlóság nem volt köztük.

Végigpörgették az országok számmezőit a fb telefonszám alapú keresőn profilnév(+emailcím) után.

A legáltalánosabb "[x-y cégnév pl Micorsoft] tech support] scam"

Tegnap valami lengyel számról hívtak, felvettem, angolul kérdezte, h ok-e nekem az angol, mire közöltem a nyelvén, h téves, és leraktam. Lassan rá kell szoknom, h ne vegyem fel külföldi számról.

Nyáron volt ilyen a céges flottában több kollégánál. Volt olyan visszahívott szám - idősebb nő lehetett - aki már sírva, ordibálva mondta, hogy napok óta nem tud élni, mert folyamatosan hívják vadidegenek, hogy hívást kaptak erről a számról. És a kollégákat is így hívták. Aztán egyszer csak vége lett, mint a botnak. Nem jöttünk rá semmire, még csak nem is nemzetközi számok voltak, hanem belföldiek.

aki már sírva, ordibálva mondta, hogy napok óta nem tud élni

Az ilyen pszichés függést sose értettem. Telefont ki lehet kapcsolni, le lehet némítani, ki lehet dobni a kukába, be lehet állítani egyetlen halk pittyenést csengőhangnak, nem muszáj felvenni.

Engem még nem tudtak zaklatni telefonon.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát nem tudom.

Én korábban udvarias voltam mindenkivel, esetleg vicces, ha mondjuk rögtön az első mondata az volt, hogy "Van önnek útlevele?". :-D

Most már csak kinyomom. Belefáradtam.

A múltkor viszont 3 nap alatt 8-szor (!!!) hívott fel az MBH Banktól X Tibor, akit a végén már tényleg ingerülten küldtem el.

Igen, aki a 112 call centerese és épp szolgálatban van. De nekik bírniuk is kell, hogy a hívások jelentős része valami telefonba hörgés, hihihi, aztán telefon lecsapása. Nyilván nagy pszichés teher, de ő ezt vállalta a munkával.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ír telefonszámról hívott egy női hang, állítása szerint egy (érthetetlen nevű) svéd cégtől.

Az érdekelte volna, hogy van-e gyakorlatom egy úgyszintén érthetetlen dologban (kétszer rákérdeztem).

Ennyiben maradtunk.

Engem valami ir hangu faszi keresett, hogy van e tapasztalatom online tradingben. Hallhatóan az ír kocsma melleti budiból hívott. Mondtam neki, hogy rengeteg, itt megörült, de mikor mondtam, hogy már csomószor rendeltem az ebayről meg az aliról, akkor szó nélkül letette a udvariatlan kisköcsög 🤣

Óriási! :-D Akkor lehet, hogy az ír akcentus volt nálam is a megfejtés, azért értettem olyan nehezen.

Amúgy a számra aztán rákerestem és bár teljesen konkrét találat azt hiszem nem volt, nagyon hasonló viszont rengeteg, szóval biztosan nem rám specifikus hívás volt.

Nem emlékszem, tényleg ír volt-e a szám, de a faszi eléggé annak tűnt. És tényleg hallani lehetett a háttérben, hogy valószínű valami karámban ül. Ezek jellemzően valamilyen szám poolból kimenő hívások, és jellemzően szolgáltatás, az az idő sajnos elmúlt, mikor az ilyen számokat még céghez lehetett kötni.

Az a félelmetes, hogy vannak emberek valahol a világban, akik este, otthon, lámpafénynél azon tanakodnak, hogyan lehet más embereket rászedni.
S meg is éri nekik.

Szoktam nézni scammereket leleplező videókat, ahol akár addig is eljut a leleplező, hogy a FB profilját is felfedi adásban. Egy-egy volt, amelyik hajlandó volt a miért kérdésekre is válaszolgatni, akkor az volt, hogy nincs más munkalehetőség ott. De aki üzemelteti az viszont lóvés csávó. Jellemzően indiaiak.

Engem múltkor felhívtak ismeretlen számról, hogy a szolgáltatómtól keresnek tarifacsomag módosítás ügyében és először szeretné elkérni a titkos biztonsági kódot. Ekkor gyanút fogtam, bediktáltam egy rosszat. Akkor mondta, hogy ez sajnos nem stimmel. Bediktáltam a jót. Kiderült, hogy tényleg a szolgáltatómtól kerestek, tényleg tarifacsomag módosítás miatt :D Szóval itt tartunk. 2 év és újra nyitják a nemrég bezárt ügyfélszolgálatokat :D

Nemrég hívtak, azzal hogy az OTP-től telefonál, indítottam e átutalást XY-nak?

Nincs OTP számlám…

Ismerős mesélte pár hete, ő is kapott egy ilyen hívást. Szopatta az embert, tette a hülyét, diktált neki mindenféle hülyeséget...

Egy full cigányasszony hívta fel ugyanígy az OTP-től. A háttérben konkrétan az hallatszódott, ahogy a fazékban épp kavarja a levest, meg üvölt a gyerek hátulról. Majd mikor mondta, hogy neki nincs OTP-s számlája, akkor... Hát milyen van? Raiffeisen.... Őőő, akkor nem OTP-s számláRÓL, hanem OTP-s számláRA. De abban is tudnak segíteni, mindjárt kapcsolja a kolléganőt.. Benyomta 30mp-re a némítást... Majd jött egy másik cigányasszony kb. ugyanilyen stílusban, hogy akkor ő a Raiffaisentől van... Ahhoz, hogy az utalást meg tudják állítani, a telefonján kell visszavonni a tranzakciót, ehhez pedig egy segédprogramot kell telepíteni amivel ezt meg tudják oldani. Megkérdezték milyen telefonja van? Mondta hogy Iphone... Mondta hogy akkor az Appstoreba kellene menni, és mondja hogy milyen alkalmazást kellene leszedni. És lebetűzte az anydesk-et. Majd mikor mondta nekik, hogy háát, ő amúgy ismeri ezt a programot, és tudja mire való... Akkor jöttek azzal, hogy igen igen, de ez nem az a program, amivel a tranzakciót vissza lehet vonni, hanem az, amivel ők belépnek, és ezen keresztül telepítik azt a programot, amivel vissza lehet vonni. Aztán még volt valami, vagy 15 percet beszéltek, de itt kipukkadt a röhögéstől, mellesleg közölte hogy amúgy a hívást rögzítette...... bíp, bíp, bíp, bíp....

Szóval ez így amúgy vicces, de egy 70 éves mamit/bácsit felhívnak, valszeg csont nélkül lehúzzák.

"Sose a gép a hülye."

Ne csináld már! Ugye te se gondolod komolyan, hogy a cigányasszonyság ezt az egészet magától találta ki mind a nyolc általánosával (már ha van annyi).

Ez nyilvánvalóan egy bűnszervezett, amiben vannak szervezők, végrehajtók (ez az asszonyság) és valahol van az agytröszt, aki tényleg tudja is, hogy mi történik (meg közben még pár szint).

A rendőrök a megkárosított ügyfélen keresztül első közelítésben csak az asszonyságot érik el és amit attól megtudnak, azt a hajukra kenhetik.

engem ír számról hívtak pár hete, hogy az interpoltól vannak, és az én nevemre vett autót találtak egy elhagyatott úton a francia-spanyol határ közelében, benne fegyverekkel és nem tudom mennyi kábítószerrel. jártam-e arra. én meg mondtam, hogy igen, arra parkoltam le, de emlékeim szerint azért ennél több kábítószert hagytam a kocsiban. erre lerakta.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

ilyen van még: net és tévé miatt kellett vezetékes teló is nekem, hívtak hajnalok hajnalán (9 előtt). azt mondja "xy doktornőtől kérnék időpontot". de így bemutatkozás nékül.

mondom. a doktornő (addigra a nevét elfelejtettem, szal nem is említettem) mára délután 2-re szabad, akkor jönne?

erre ő: jó, de hova (én gondolkodom): nyregyháza, vizéz utca 6. rendelés. (blikkre mondtam, soha nem voltam nyregyházán)

erre ő: dehát én budapesten vagyok.

erre én:

- akkor 3 órára az üllői úri rendelesre tessék jönni!

köszönöm! viszlát!

.

amúgy lehet én vagyok ódivatú, de idegennek előre köszönök, ha tél van, akkor pedig leveszel a sapkámat, és úgy köszönök.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Caller ID spoofing a becsületes neve és csalásokhoz használják.

VoIP alapon a csalók indítanak hívásokat úgy, hogy random beírt hívószámot ír ki a hívott fél telefonja.

A cél mindig ugyanaz: vagy AnyDesk-en keresztül webbankba próbálnak bejutni vagy bankkártyaadatokat akarnak kicsalni. Szolgáltatók tudnak róla, de érdemben nem tudnak vele mit kezdeni, rendőség úgyszintén tehetetlen.

De ha a "szolgáltató" rendesen konfigurálná a SIP szerverét meg a user interfészét, akkor nem írhatna be bármit, csak azt, amit ellenőrizve (hívás, sms, kód visszaírás, akármi) fel tud venni.

Ezeket a szolgáltatókat le kell bannolni, mint ahogy a spammer mail szervereket is, és kész.

De egyébként a fogadó oldal is hibás, mert alapvető check-eket sem csinálnak. Pl. volt úgy bejövő hívás, hogy +36 20 kezdetű, és 6 vagy 8 számjegy... Szóval egy tök alap regex filter sincs rajta. Ennyi erővel "+36 20 1" vagy "+36 70 💩" is lehetne a callerid

"Sose a gép a hülye."

Elromlott a telefonom, 2 napig elérhetetlen voltam. Előtte is volt a napokban 3 ilyen hívásom, ez alatt a 2 nap alatt 7 ilyen SMS-t kaptam, hogy hívott egy szám. Mind a 7 azt mondta, hogy ő nem hívott engem, azt sem tudja ki vagyok... .

 

Voltak már ilyenek korábban is, de az elmúlt / ezen a héten kezdődött újra.

Az lenne az érdekes számomra hogy a "sértettek" milyen szolgáltatónál vannak.

Mondom ezt telekomosként, akinek a privátszámát csak RU/UA/TR/GE/AZ fuvarozóknak sikerült anno domini megosztania némely okos "kollégának" külföldről. Csönd és nyugalom volt utána, a topikban olvasottakhoz képest.
 

Spam hívásokat hullámban általában magyarországi bank adategyeztetések után kaptam. MHB előzményeire és olvadásaira célzok itt. Azonnal jöttek bambusz zoknik, biztositok, hallásviszgálatok nagyszerű ajánlatokkal.

Köszönöm.

"Önként és dalolva elő vagyok fizetve emaileg/telefonszámilag" kormányzati hírekre/ossza meg a velünk megegyező véleményét.
Nincs spamnak felfogható megkeresés, de jön nékem a papír alapú "duplázás", pedig direkt többször is kértem csak elektronikus formátumú tájékoztatásomat.

"OTP-és tranzakciója veszélyben van, OTP szikjurityitól vagyok" nordikus viking hivást csakis az OTP-és Szépkártya adategyeztetés után kaptam. Cimegyeztetés.

Szerkesztve: 2023. 12. 18., h – 04:49

Nekem francia sms-ek jönnek tömegével. Pl: 

POSTA : HU237973DG csomagjara vamdij vonatkozik. Kérjuk, lépjen a https://trakkhu-post*kamucim*.co oldalra a kézbesités folytatasahoz.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Az imént egy talán olasz számról, bár még csak erről se vagyok meggyőződve. Nem beszélgettem vele. Fel sem vettem. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most 1-2 napja megint rettenetesen megszaporodtak. Tegnap pl. 3x prágából, utána lebannoltam. Ma meg 4en hívtak, hogy kerestem őket....

Tényleg nem tehetek semmit? Már az érik bennem, hogy akkor inkább eldobom ezt a számot....

"Sose a gép a hülye."

UK-ban kb. 10 eve nem tehetunk semmit.

Uj szammal se mesz semmire, bruteforce-oljak a szammezoket.

Tobb szolgaltatonak es nemzetkozi nyomozoknak kene egyutt mukodnie. De semmit nem tehetsz, hogy mind priorizaljak ezt a munkat.

Talan a brit kormany csinalhatna egy olyat, hogy konnyitett vizumot ad azok csaladtagjainak, akik segitenek elkapni India teruleten nehany elkovetot...

Azt is mi szivjuk meg. Hulyen csinaljak.

Rosszul valaszolod meg mi az a levarage-hez kapcsolodo fogalom, amit epp kerdeznek es nem veheted ki a penzed a tozsderol/cryptobol amit megkerestel holnapig...

Ennek ebben a formaban semmi ertelme, nanny state latszatintezkedes.

Call spoofing filternel meg az a baj, hogy roamingnal eleve hulyen forwardolodnak a headerok.

A brute force-nak ellentmond, hogy ugyanazon céges előfizetés alatt van több mobil is, ráadásul a számok is hasonlók, a többiek mégsem kapnak egyet se.

Az viszont tény, hogy az enyém a legrégebbi, és az is, hogy egy időben ez volt mindenre és mindenhova megadva... Szóval bárhonnan kimehetett, kilophatták.

"Sose a gép a hülye."

Engem a multkor felhivtak a Microsoft technical support-tol hogy valami nagy baj van a gepemmel, kicsit indiai akcentussal egy 30-as szamrol. Mondom csinaljuk meg, erre visszakerdez hogy milyen gomb van a Control mellett, mondom Command, ah, akkor kapcsolja az Apple expertet, atkapcsolt egy fickohoz szinten indiai akcentussal akivel elinditottunk egy terminalt de ott sajnos szetkapcsolt ugyhogy nem tudtam meg mit akart volna letolteni...

Szerkesztve: 2024. 06. 03., h – 21:39

Megint indul egy hullám....

Már lassan ott tartok, hogy el kell dobni ezt a számot. :(

Egy ideig lehet játszani ezt, hogy nem veszek fel ismeretlen számot, ha tudom hogy nem hívhat pl. futár.... De egyszer vagy megszívom valamivel, vagy nagy baj lesz miatta.

"Sose a gép a hülye."

Magyarok hívnak... Hogy kerestem őket, volt egy nem fogadott hívásuk. És akkor jön a magyarázkodás, hogy nem, nem én voltam, spamhívás, stb.

Tök vicces egyébként, mert szerintem az emberek fejében az van, hogy a telefon és sms biztonságosabb mint az email.... Hát mocskosul nem. Egy jól konfigurált mail szerver, DKIM, SPF 100x jobb mint egy SMS.

"Sose a gép a hülye."

Mert az emberek nagy részének le van tiltva a szám nélküli hívások.

Mert az emberek nagy része egy Übegisztáni, Brazíliai vagy Nigériai számról jövő hívást biztosan nem vesz fel.

Ha belföldi (jelen esetben) magyar számról hívnak, lehet a futár, a postás, a vízóra leolvasó, a szomszéd, a dadus az óvodából, az orvos a kórházból, egy másik autós az út széléről hogy baleset történt, vagy bárki.... Úgyhogy felveszed.

"Sose a gép a hülye."

nekem a minap volt egy bejövő hívásom, aminek a száma benne volt a híváslistámban. Visszahívtam a srácot, azt mondta, hogy volt vagy 15 bejövő hívása, azokat csörögte vissza (ezek szerint az én számomról is) (nyilván valami viber, vagy egyéb call register került ki megint), de még mindig nem látom az értelmét - ha ismerős keres, akkor felveszem, ha nem ismerős, akkor meg vagy felveszem vagy nem. Ezzel azért nem lehet bankot robbantani.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

neked az osszes postas/akarmileolvaso/orvos/stb benne van a cimjegyzekedben? :o vagy egyszeruen oket leszarod es nem veszed fel. utana meg panaszkodsz hogy a postas nem vitte ki a csomagot/rossz szam jott a szamlan/stb \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Általában leszarom, akit nem tudok beazonosítani. Az csomagküldő sok benne vannak, a posta akkor se hozza ki a küldeményt, ha ki van fizetve (be kell érte menni), a leolvasó, óra aerelo felhiv, ha akar valamit, úgyhogy ja, ez van. :)

Mert te mindenkit visszahivogatsz, aki csak felhív?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

csomagkuldo uzenetebe benne szokott lenni a futar szama. ha varok ilyet akkor felveszem.

posta pont akkor nem hozza ki ha ki van fizetve, mert akkor leszarjak. ha utanvetes azt inkabb hozza, egyreszt mert bizik benne hogy kap jattot is a kp melle (legalabbis veletlen sose tud visszaadni), masreszt azt hallottam, hogy a postanak az buko ha az utanvetest nem tudjak teljesiteni (lehet van valami % jutalekuk, nemtom), igy azert jobban morognak a futarokra a fonokeik. es ha megse hozzak ki azt is leszarom, nem fogok en menni utana a varos masik vegebe, legyen ez a felado problemaja hogy megkapjam.

oraleolvaso nem jon mert ugyis fenykeppel neten kell leadni, ha evente 1x megis meg akarjak nezni akkor azt ugyis kicedulazzak a mindenhova is, es akkor se hivtak fel meg sose, nem is tudjak a szamom vszinu.

voltak par eve villanyorat cserelni, a szerelo itt morgott hogy csomo cimen be se jutott a hazba vagy nem talalta meg melyik az a lakas, mert pl nem az a nev van az ajtora irva. mivel lattam a papirjan minden nev/cim mellett telszamot is, kerdeztem miert nem hivja fel? hat o nem fog telefonalgatni...

en amugy nem veszek fel ismeretlen szamot max ha nagyon unatkozok, esteleg kesobb rakeresek a neten ki volt az, de eddig 1-2 kivetellel a kihivotton volt par 1000 talalat es 10+ komment hogy ilyenolyan felmeres/atbaszas/stb

Whitelist van pár hónapja, áldás. A szorgalmas blokkolósdi ellenére is jött napi 1-2 hívás. Meguntam, hogy minimum kizökkentenek.

echo crash > /dev/kmem

ki kéne osztani pár milliárd büntit a telkóknak caller id hamisításért, nem 5G kell hanem security fejlesztés:))

+1, ugyanaz van mint a banki csalasoknal.

Jelenleg "nem eri meg" foglalkozni vele, mert ha a nigeriai scammer elveszi a penzed, az a te bajod, nagy ritkan sikerul a bankra ranhuzni a vizes lepedot, azt meg rohogve kifizetik*.

 

* ez nem valami komcsi eszmefuttatas, hanem valoban, ezek a lehuzasok bele vannak kalkulalva a normal uzletmenetbe, kulon sor van ra a budgetben

már most megy a vita rajta, hogy pl. mennyire felelős az ügyfél azért, mert megszólalásig hasonló kinézetű banki oldalra bejelentkezve nyúlják le a pénzét, valszeg 1/1 a felelősség megoszlás. nyilván aki önként elutalja a pénzét a timbuktui maharadzsa legidősebb fiának, az így járt, de ha valakit azért húznak le, mert a bank szarik a 2fa és egyéb biztonsági keretekre, akkor az ügyfél nem viheti el egyedül a balhét.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Most peldaul nagyon porog ugye a Google/Apple Pay digitalizacios scam. "Nem hozza a DPD a csomagod", megadod a kartyaszamot, 2FA, a tuloldalon meg a human mesterseges intelligencia digitalizalja a kartyadat egy telefonra. Megadni a 2FA SMS tartalmat a "DPD" weboldalan PEBKAC, nyilvan, de mi a tokomert nincs olyan lehetoseg a banknal, hogy egyaltalan ne lehessen digitalizalni a kartyat online? Mondjuk beallitod a kartyat az osszes telefonodra, oradra, faszodra, mittudomen, utana szolsz a banknal, hogy ennyi eleg, tobb eszkozod nincs, a tovabbi probalkozok tessenek befaradni a bankfiokba.

Koltoi kerdes volt, persze - azert nincs ilyen, mert dragabb lefejleszteni ezt a feature-t, mint kifizetni a buntit, ami szokoevente egyszer jon.

na igen, ezt is hozzá lehet adni a banki felelősségi körhöz, ez egyébként egy ügyfélirányú edukációs folyamat hiányára utal, olyan gyorsan jöttek ezek a digitális pénzügyi dolgok, hogy átalgjóska nem látja át, mi merre hány, ki kivel van, így aztán által is lesz baszva.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mostanában megszaporodtak hívások random +44-es számokról.

+361900071x ahol x 1 ... 9.

30 percenként szeretne mind a 9 ember (?) beszélni velem.

Szerkesztve: 2024. 06. 05., sze – 02:41

ha valaki szeretne kitolteni, nemreg jott :)

-------- Továbbított üzenet --------

Tárgy: Elégedettségmérés villamosenergia- és földgáz-szolgáltatásokkal kapcsolatban
   
Feladó: elegedettseg@kod.hu
Válaszcím: elegedettseg@kod.hu

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

Mérést végzünk vállalkozások, intézmények stb. körében földgáz- és- villamosenergia szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség témában. Kérdőívünk kitöltése legfeljebb 5 percet vesz igénybe. Kérjük, válaszaival segítse törekvésünket, hogy jobban megismerhessük a fogyasztók véleményét!

 

Ha nem Ön az illetékes ebben a témában vállalatuknál/intézményüknél a kérdésekre válaszolni, kérjük, küldje tovább levelünket a megfelelő munkatársának.

 

Tájékoztatjuk, hogy a kutatás során személyes adatokat nem tárolunk. A válaszadás anonim és önkéntes, a kérdésekre kapott válaszokat összesítve dolgozzuk fel.

 

A kérdőívet az alábbi linken éri el:

 

https://tinyurl.com/2024elegedettsegmeres

 

Köszönettel

KÓD Piac- Vélemény- és Médiakutató Intézet

 

Ezt a levelet az Ön által képviselt nem természetes személynek, a központi, kapcsolattartás céljából nyilvános helyen (cégnyilvántartásban) feltüntetett elektronikus elérhetőségére küldjük.

neked aztan fura humorod van...

Azokhoz akik tapasztalnak még hasonlót: ki a szolgáltatójuk? Hátha van valami összefüggés.

Nekem (még) vodafone.

"Sose a gép a hülye."