Hazudott a DK és a ballib csatlósmédia KSH-ügyben

Fórumok

A DK gyártott egy ordas hazugságot a KSH-ról, amit a ballib felszopómédia szépen el is terjesztett: vizsgálatot indított az Európai Unió statisztikai hivatala a magyar Központi Statisztikai Hivatal ellen. Kiderült, az egész egy kitaláció.

A KSH közleményt adott ki a DK-kamuval kapcsolatban: https://www.ksh.hu/sajtoszoba_kozlemenyek_tajekoztatok_2023_12_08

A Telex pedig rögtön igyekezett a fake news-ok felszámolója szerepében tetszelegni, mindjárt írt egy cikket:

Fact-check: Az EU statisztikai hivatala vizsgálatot indított a KSH ellen?

„Amióta Rogán Antal alá tartozik a KSH, gyanús adatokat közöl az orbáni inflációról. Vizsgálatot indított az EU statisztikai hivatala a Rogán Antal propagandaminiszter felügyelete alá került Központi Statisztikai Hivatal ellen”

– olvasható a Demokratikus Koalíció (DK) pénteki, a Telexnek is elküldött közleményében. A párt ügyvezető alelnöke, dr. Molnár Csaba azt írja, hogy az Eurostatnak gyanús, hogy „hirtelen egyszámjegyű lett” a magyarországi infláció.

[...]

Majd a végén megállapította:

Hamis

Az Eurostat nem indított vizsgálatot a KSH ellen, csak egyeztetnek a számolási módokról.

Hozzászólások

a NAV -se indít vizsgáltot, csak egyeztet as beadott bevallások és az üzleti folyamatok és dokumentációk közti korrelációról. Nagyobb szórás esetén a helyesbítés mellett ösztönző bírság is van kilátásban...

For Whites Only meeting room!

A telex utánament egy pletykának és kiderítette róla, hogy 100%-ban hamis. Hol a porbléma?

Majd irnak egy cikket, miszerint "Valotlanul allitottuk, hogy az Eurostat vizsgalatot inditott a kamu inflacios adatok miatt. Nem vizsgaljak.", vagy valami hasonlot. Aztan el lesz intezve a dolog.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A hazaáruló DK-s politikusok - amikor nincs semmi, akkor kitalálnak vagyis hazudnak, érdemes mondat részenként megnézni:

„Amióta Rogán Antal alá tartozik a KSH, gyanús adatokat közöl az orbáni inflációról." - a jelzők: gyanús adatok, orbáni infláció  - ekkora sárdobolás

"Vizsgálatot indított az EU statisztikai hivatala a Rogán Antal propagandaminiszter" - propagandaminiszter  - szerintem nem ez van a névkártyáján

Vizsgálatot indított - ez egy hazugság, amit a KSH cáfolt. Lehet hogy jött egy levél, hogy újra bekérték az adatokat és mellé írták, hogy legyen feltüntetve a számítási módszer is, de ez még nem vizsgálat.

Csak egy kis csesztetés - amit DK + Eurostat elkövetett...

A KSH helyébe simán bepereléném, akik kitalálták és terjesztették ezt a hazugságot.

Valaki már mondott ilyet:

"Hazudtunk: reggel, délben este" - valami DK-s szar alak volt..

For Whites Only meeting room!

"Lehet hogy jött egy levél, hogy újra bekérték az adatokat és mellé írták, hogy legyen feltüntetve a számítási módszer is, de ez még nem vizsgálat."

Túl magas volt az infláció amit a KSH számolt. Úgy emlékszem EU statisztika szerint 9,6 a KSH meg 9,9-el számolt.

nekem ez a 0.3 tized nem tűnik nagy eltérésnek.

Főleg, ha jól tudom, csak minta alapján számolnak pl. "KSH kosár"

De nem is ez a lényeg - hanem köcsög DK-s akart már egyet rúgni a KSH-n keresztül Rogánban, hogy Orbán is érezze és a tudjon róla az Eustat.

Egy k. nagyot hazudott - egy igazi úriemberhez méltóan.

For Whites Only meeting room!