[Hivatalos] "Az EU-s pénzügyminiszterek is jóváhagyták: jöhetnek az EU-s pénzek Magyarországra"

Fórumok

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét, újabb akadály hárult el a hazánknak járó források folyósítása elől – jelentette be az ECOFIN ülés után Brüsszelben Varga Mihály, aki szerint ez azt jelenti, hogy a helyreállítási terv az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatáson felül hivatalosan is kiegészült egy 3,9 milliárd eurós hitelrésszel és egy 0,7 milliárd eurós, szintén vissza nem térítendő kerettel a REPowerEU tervből.

[...]

Link: https://444.hu/2023/12/08/az-eu-s-penzugyminiszterek-is-jovahagytak-joh…

Hozzászólások

Sad Pikachu face-t vágók:

  • Gyurcsány / Gyurcsányné / DK
  • Donáth
  • Cseh Katka
  • ...

Folytasd a sort!

trey @ gépház

Én nem. (Eleve az elvet sem értettem, ezt simán adóból kéne fizetni.) De itt pörgött a bullshit, hogy majd az EU pénzekből és mocskos Brüsszel. Azért írtam ide, mert pontosan ennyire lehet komolyan venni bármi állítást a kormányzat részéről...

Ez az a pénz, amit az EU az összes tagállam nevében kölcsönként felvett, amit mi is törlesztünk, csak eddig nem kaptuk meg?

Amire, ha a magyar állam pert indított volna, kb. 100%, hogy megnyerte volna?

Ha a válasz igen, akkor ez nem az EU pénze, ez a mi pénzünk, nekünk ez jár.

Ha pedig így van, akkor milyen EU pénzéről beszélsz?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 12. 09., szo – 09:26

"Ugyanakkor a Forbes ezzel kapcsolatban azt írta, hogy a 920 milliós előleg első feléhez, 460 millió euróhoz Magyarország jó eséllyel csak februárban, a pénteki döntés után nagyjából 60 nappal juthat hozzá. A többi pénznél még várni kell Brüsszel döntésére "  forras: Index

ez csak kb 180 milliard, az manapsag nalunk 1 stadionra sem eleg... szoval dobtak egy kis aprot, hogy meszaros tudjon ajcsit venni andikanak, ennyike.

Az uniós diplomaták eközben „szerencsétlen időzítésnek″ nevezték az uniós forrásokról szóló pénteki döntést, megerősítve, hogy Magyarország valóban teljesítette a kritériumokat.

[...]

A belga EP-képviselő már csütörtökön kiakadt közösségi oldalán. Mint írta, egyre több jel utal arra, hogy az Európai Bizottság feloldja a 10 milliárdot Magyarország számára.

[...]

Kedden születhet meg a döntés, amivel Magyarország hozzájuthat 10 milliárd euróhoz

Link: https://index.hu/kulfold/2023/12/09/guy-verhofstadt-orban-viktor-unios-…

 

trey @ gépház

> Kedden születhet meg a döntés, amivel Magyarország hozzájuthat 10 milliárd euróhoz

 

ilyen focimeket mar vagy 2 eve olvashatunk a zindexen heti rendszeresseggel... mindig az a franya felteteles mod :)

hiszem, ha latom... de ugyse fogom latni mert meg utkozben ellopjak :)

Mi volt/lesz az ára ?

Senki nem gondolja, hogy Magyarország hírtelen teljesített...

1./ 50milliárd hitel, amit EU - vagyis mindenki felvesz Ukrajnának ?

2./ Ukrajna EU csatlakozása - hogy minden kohéziós alapra rátegyék a kezüket ?

3./ ...

lehet folytatni !

Valahogy nem tudok örülni, minndig van valami a háttérben.

 

Anyukám azt mondta, hogy cukros (soros) bácsitól ne fogadjak el édességet - mert mást akarnak. 

Biztosan nem tudják minden kohéziós alapra rátenni a kezüket. Azt csak halkan jegyezném meg, hogy az EU kohéziós (7 éves költségvetési normál "EU pénzek") az EU átlaghoz képesti fejlettség szerint (70% körül talán a határ) járnak. Namármost ha az ukránok majd egyszer valaha leviszik az átlagot, akkor nagyon sokan e fölé kerülnek. Mivel óriásiak, azért erre van esély. Olyanokra kell gondolni, mint a régi kelet-német területek, a vasfüggöny mögötti országok rázósabb részei, a görögöknél és spanyoloknál és portugáloknál is biztosan vannak ilyen régiók. Lehet még nem esett le mindenkinél a tantusz, de le fog, nem lesz észnélkül elkapkodva ez.

Az további kérdéseket vet fel, hogy egy hadiállapotban lévő ország parlamentje vajh mennyire jogállami, úgy hogy perpill az ország ötöde megszállt, sőt esetleg az idegen hatalom szerint már elcsatolt, és ki van kiáltva két remek köztársaság. Például a várva várt nyelvtörvény úgy ment át, mint kés a vajon. Most akkor volt erről konzultációs időszak, meg minden időszak, meg főleg jogállami dolog, vagy egyszercsak megtudták, hogy megszavazzák?

A másik dolog, hogy már konkrét csatlakozás előtt van EU-s felzárkóztatási zseton, kapott kis hazánk is, bár azok nem olyan bőkezűek.

A harmadik dolog, hogy ukrajna újjá, illetve átépítése, azért nem kis biznisz lesz. Abból nem kéne kiírnia magát senkinek. Olyan apróságokra kell gondolni, mint például a vasúthálózat "normál" nyomtávra alakítása, amit igen erősen pedzegetnek.

Mielőtt attól rettegünk, hogy bárki belép piffpuff az EU-ba, azért ott egy potom 5-10 éves csatlakozási tárgyalós időszakra kell számítani, miközben halad a jogharmonizáció. Lássuk a török példát, mint extrémet (https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/enlargement/turkey/):

Törökország 1987-ben kérelmezte az akkori Európai Gazdasági Közösséghez való csatlakozását.

Törökország 1999 decemberében kapott uniós tagjelölti státuszt. Az EU és Törökország 2005 októberében megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat, azonban a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok terén Törökországban tapasztalható folyamatos visszalépés miatt 2018 júniusa óta megrekedtek az EU és Törökország közötti csatlakozási tárgyalások.

Ahogyan az EU a sajat szabalyait sorozatosan felrugva "segiti" az ukranokat, az ukranok elobb lesznek EU tagok, mint mielott mi megkapjuk a forrasokat. Az egesznel csak a kovetkezo EP ciklus kezdetet kell megvarni, aztan surgosseggel szepen fel is lesz veve, addig lehet ugy tenni, mintha ennek barmi akadalya is lenne.
Ne felejtsuk el, hogy nagyon nagy penzeket toltak bele az ukranokba, mindenki ki is akarja venni majd ezt. Ha Ukrajna lehuzza a fejlettsegi atlagot, akkor ertelemszeruen az oda csordogalo penzeket meg az eddigieknel is konnyebben ki lehet majd lopni - ez nevezheto ujjaepitesnek. Torokorszag soha nem lesz az EU tagja, ahogy a delszlav allamok sem, mert nem lehet beloluk penzt kivenni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Kíváncsi leszek. Tippre ebből nem lesz semmi. Gyakorlatilag bármibe beleköthetnek, és persze bele is fognak.

Elég rossz üzenet lenne ugyanis az ellenzéknek - akiknek azon kívül, hogy "Orbán", meg hogy ők majd megszerzik ezt a zsét, más üzenetük nincs a választók felé; mindez az EP választás előtt. Ez ugyanis azt a kommunikációt cáfolja, hogy majd jól megleckeztetik Orbánt. A politikai emlékezet kb. fél év. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Politico: Ma hagyhatja jóvá a tízmilliárd eurós magyar igazságügyi reformot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság várhatóan ma nyilváníthatja teljesítettnek a magyar igazságügyi reformot, írja a Politico, amivel a lap szerint nagyjából tízmilliárd eurónyi, eddig blokkolt támogatás válna lehívhatóvá.

[...]

10 billion EUR in HUF = 3,824,094,416,000.00 Hungarian Forint

🙄

#óbbán

trey @ gépház

#löllő

Ezen kívül valami? 2 évig bokáztatta az EU Magyarországot és Lengyelországot. Azt mondod, hogy ennyi idő alatt nem tudták elérni, hogy a pénzt ne lopják el? Vagyis az egész az EU részéről csak egy színjáték volt és most, hogy közelednek a választások, nem szeretnék, hogy ez rájuk égjen?

:D

trey @ gépház

LOL

Akkor miért engedik lehívni? Mi erről a véleményed?

  • puhapöcsök
  • balfaszok
  • korruptak
  • puhapöcskök és balfaszok
  • puhapöcsök és korruptak
  • balfaszok és korruptak
  • puhapöcsök, balfaszok és korruptak
  • <egyéb leírom>

trey @ gépház

Bocs, de én még mindig nem hiszem, hogy hirtelen teljesül bármi, ami - állítólag - 2010 óta probléma. Most, hirtelen, ugye... 

Vagy ki akarják venni a kormány kommunikációjának az élét, ami arra utal, hogy az ukránoknak mindig jut zsé, Magyarországnak pedig soha. Csak ezt ugye kellemetlen lenne beismerni.

A lapok sem jól jöttek, Szlovákia sem lett tovább balos, a németeknél is jön fel az AfD, aztán ott van még Wilders, az ukránok felvételét ellenző Neehammer... Az EP-s bőröndös csaj is szabadon rohangál... És jön a választás egy osszeomló Ukrajna mellé, ahonnan a betolt zsé már nem fog visszajonni... És itt van még Orbán, akitől epét hánynak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem volt ez ilyen hirtelen. (és nem 2010 óta probléma, de ez mellékes)

Meglepő fordulat: a lengyel kormányváltás hozhat pénzt Orbánnak – évadzárás jön az eurómilliárdokról szóló szappanoperában – Válasz Online (valaszonline.hu)

És ez egy hónapos cikk, szóval nem egy utólagos magyarázat.

Vissza kell állítani a bíróságok függetlenségét!

 Mint tudod -töbször írtam már- mindig igazad van, de nem értem miért akarsz visszamenni az időben minimum száz évet.

szerk: De ha jobban belegondolok, bizonyos fülemüle hangja sztorira, lehet keveset írtam.

tisztára olyan ez már, mint az Oscar-gála:

EU pénzügyminisztere vörös szőnyegen vonul be - közben fotósok vakui villognak - élőben fogják adni, ahogy lenyomja az Enter-t az utaláshoz.

Navracsics Tibor - pingvinben elmondja a köszönő beszédét: Hálás vagyok minden kedves honfitársamnak és édesanyámnak.

Fogtündér - aki ruháit szaggatva tébolyban forgó kidülledt szemekkel megakarja akadályozni az utalást: egy ollóval rohangál keresi az UTP vezetéket.

Cseh Katalin magában roskadva dünnyög valamit, de a nyolcadik vodka-martinitől már akadozik a nyelve.

Donáth Anna hisztérikusan egy folytában visít , őt a biztonságiak tuszkolják be egy mentőautóba..

[...]

Politico szerint a döntés több uniós vezetőnek is kínos lehet*, mert így Emmanuel Macron francia elnöknek és Olaf Scholz német kancellárnak is el kell magyaráznia a választóknak, hogy miért finanszíroznak egy olyan kormányt, ami sokszor Oroszországot támogatja az uniós vitákban.

Az Európai Bizottság eközben azt mondja, csak a szabályokat tartják be azzal, hogy feloldják a pénzek blokkolását, miután Magyarország végrehajtotta a szükséges reformokat, és most már tiszteletben tartja a jogállamiságot**.

A Bizottság egyik tisztviselője a Politicónak azt mondta, az uniós pénzek befagyasztása „valójában sokkal hatékonyabb volt, mint amire számítottunk”. Egy másik pedig úgy fogalmazott, hogy folytathatnák a támogatások befagyasztását, de azzal épp a jogállamiságot csorbítanák. „Ha a Bizottság nem ad zöld utat a pénzeknek, Magyarország perelhet, és valószínűleg meg is nyerné.***”

    * Kemény dolog a politika, uraim

  ** Ezek szerint Magyarország tényleg teljesített

*** Vagyis beszartak, hogy egy per esetén Orbán győz, így megpróbálják elkerülni a nagyobb arcvesztést

trey @ gépház

A szomorú az, hogy mostanra teljesen egyértlemű, hogy szó sincs objektív indokokról, ez csak egy politikai zsarolás. Erre utal az utolsó idézett névtelen politikus is. Én pedig azt szeretném, ha az EU mint intézményrendszer nem akarna önálló politikai akaratot senkire sem ráeröltetni: az adminisztrátorok maradnának a karbantartó, helyenként kivitelező szerepeikben amiket az alapszabályok megszabtak nekik.

* En ismerek par atlag !magyar valasztopolgart, de eddig egyik sem tette fel nekem a kerdest, hogy miert is tamogatjuk Oroszorszagot. Az USA valasztopolgarai sem tesznek fel ilyen kerdeseket, amikor az oroszoktol vasarol az USA urant/olajat.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

ez a pár sor - egy gyöngyszem - amit elárul:

- eddig csak politikai és nem jogállamisági okai voltak, hogy visszatartották a kohéziós pénzeket.

- hazudtak, hazudtak mindenkinek a saját választóiknak, médiának.

- törvénytelen dolgot tettek - mivel meg vannak győződve arról, hogy ők a törvény felett állnak (libernyák gőg).

- semmilyen konstruktív párbeszédben nem voltak érdekeltek, csak az erő elvét akarták használni.

Szerkesztve: 2023. 12. 12., k – 13:36

[...]

A Népszava ezzel szemben megbízható uniós tisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy az Európai Bizottság leghamarabb szerdán, írásos eljárásban adhatja áldását mintegy 10 milliárd euró feloldására. Ehhez arra van szükség, hogy a magyar parlament kedden elfogadja a bizottság által elvárt igazságügyi reform utolsó elemét, majd azt ki is hirdesse a Magyar Közlönyben.

[...]

Link: https://index.hu/gazdasag/2023/12/12/europai-unio-europai-bizottsag-jogallamisag-igazsagszolgaltatas-unios-penzek/

Paródia az egész :D

trey @ gépház

Ne viccelj, nem a változtatások elfogadásával volt eddig sem a probléma, akármilyen röhejesek is voltak az azokban foglaltak: az idő azért pörgött, mert mindig újabb és újabb kéréseket fogalmaztak meg az EB részéről (elsősorban azért, mert az EP leszarja mit történik számukra az egész pénz visszatartás csak egy politikai fegyver: egyáltalán nem érdekli őket, hogy  milyen -kamu- vagy épp valós indokot csatolnak hozzá.) A szomorú az, hogy a magyar ellenzék ehhez pont ugyanúgy viszonyul, ahogyan az EP. Kizárólag a nyomásgyakorló eszközt látják benne, azt nem mérik fel, hogy milyen kárt okoz mindez. 

Lásd covid hatásainak kivédésére felvett hitel: a covid hatásait nem lehetett kivédeni (erre lett felvéve), cserébe a kamatait fizetni kell.

Gondolom tudod, hogy igen jelentős devizakötvény kibocsájtásunk van, ami nem 3-4-5%-on, hanem 6-8-7-9% pörög.

Nem a covid hatásait véded ki, hanem a covid okozta gazdasági visszaesés utáni visszatérést, és a jövőbeli hasonlóra felkészülést lenne hivatott fizetni. Ugyanígy a repower EU, ami még az orosz-ukrán sztori előtt indult.

Ami a probléma, hogy tényleg ilyen hirtelen ébredőst játszottak jogállamiék. Pláne úgy, hogy bizonyos esetekben kb. elvárják a 24 órás tv alkotást, más esetekben meg hát itten nagyon kell a társadalmi egyeztetés... Amit még érdemes megnézni, hogy mennyi eur csorgott vissza korábban a nagy eu-s multikhoz, és mennyi most, mert azért ott lehetnek "szomorúak" egyesek. Például ha beindul a szél biznisz, akkor igen jó eséllyel abból a pénzből eu-s gyártású turbinákra (is) jut.

Mármint a lakosságnak miért kéne zsebből fizetnie dolgokat? Mit művelt a lakosság? Egyébként a covidos ügyek N+1 alkalommal ki lettek tárgyalva. Utólag pedig bazira okos mindenki, hogy óhát nem is volt komoly. Persze, és ezt tudtuk 2020 április elején, hogy végülis csak néhány 10k halott lesz, aki amúgy is idős, öreg, beteg? (Volt a családban is, ez van, egy 95 éves embernél nincsenek csodák, és nem a családtól kapta el, az kiderült.) Továbbra is csak azt példát tudom mondani, hogy nekem volt 1 hét hőemelkedés, szaglásvesztés és ennyi, egy vicc volt végülis, mert szerencsém volt. Több sportoló, sportos ismerősnek pedig igen komoly baja volt, vagy esetleg nyert két hét kórházat. Azóta pedig egyszerűen a gyengébb variánsok maradtak fenn, és mellesleg immunizálódtunk ellene.

A lakosság ész nélkül asszisztált a terrorhoz. Megérdemli. Az építési vállalkozó nem dolgozhatott, a Tesco-s igen.

 

Lehetett volna fordítva is: járvány van, a nagy boltok bezárnak, ahol nagy a tömeg. Ja, hogy ez érdeketet sértett volna?

A multiknak vannak jogaik, neked viszont nincsenek. Erről szólt a COVID.

Most akkor van pííííz vagy nincs pííííz?

Politikában a zsarolás szót használni ... :D Hallod, a politika 100%-ban arról szól, hogy hogyan tudod az érdekeid minél hatékonyabban képviselni. Nyilvánvalóan a tárgyalópartner "kárára". Olyan nincs, hogy az egyik egy tárgyalás pozícióban nyer valamit, a másik meg nem veszít. Csak a mesében.

Az pedig, hogy ki a győztes, az a tárgyalófelek rátermettségén múlik. Az EU nyugodtan könyvelje el: Orbán nem Kurcsány(né)

trey @ gépház

Úristen, akkor mégsem akarja mindenki csak úgy belső kényszerből, sajnálatból, emberiességből felvenni azt az Ukrajánt EU tagnak, miközben több pénzt kapott és lopott el, mint 7 év alatt 3 EU-s ország? És ezt 4x évesen kell megtudjam, hogy a világ nem úgy működik, hogy a különböző ország politikusai összeborulnak és megvitatják a közös jövőt, ami mindenkinek csak jó?

Akkor tényleg az van, hogy a politikusok amikor érdeket képviselnek, akkor van olyan dolog, amire azt mondja, hogy nem, azt nem tesszük, csak akkor ha?

Tényleg, csak akkor kapjuk meg a támogatást, ha hozunk olyan törvényeket, ami tetszik az EU-nak, különben jön a jogállamisági eljárás, aminek még definíciója sincs? Akkor most az EU zsarol minket? Felvettek, beszedik a pénzt, de amíg nincsennek kistafírungozva a lilahajú elmebetegek, meg óvodás nemváltó műtétek, addig nekünk kuss? Amíg a kampánypénz nyugodtan jöhet külföldről, az jó, de ha nem jöhet, az súlyos diktatúra?

Ha egy balos komcsit megválasztanak, akkor virágzik a demokrácia, és centralista kormány van, ha valaki is kicsit jobbos, akkor jön a "far right"? Létezik még right, vagy már csak mindenki far right, majdnem náci, vagy fasiszta?

És erre most kell rárjöjjek, hogy a világ nem a telex és hvg hasábjain van leírva?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Hivatalos: megnyílnak a brüsszeli pénzcsapok

[...]

a Magyarországnak szánt 22 milliárd euróból 10,2 milliárd eurót felszabadít, ami ezután így lehívhatóvá válik az ország számára.

Örvendés, minden magyar zsebébe 1,5 millió forintot tesz a pénzes postás! Ahogy azt MZP bácsi megígérte!

trey @ gépház

>  Akárhány kormány volt az elmúlt 40 évben, az egyik sem volt jó nekik.

Egyik sem az ő kormányuk volt. Mind külföldi csoportok érdekeit nézte, lásd rendszerváltás.

Teljesen tönkretették akkor a magyar gazdaságot és önellátást.

Voltak nagyon rosszak és kicsit rosszak. A többségük a nagyon rossz volt. De hát azt szokták mondani, ezt érdemeltük. Az első Orbán kormány pl. kicsit volt csak rossz, azaz a koaliciós partner MDF része volt a nyagon rossz. Sajnos a továbbiak már a nagyon rosszak voltak kat. Gyurcsányék és Anrtalék botrányosan szarok voltak. Hornék az SZDSZ miatt voltak szarok.

Akkor a tanárok most már netto 2 misit fognak hazavinni!?

Feloldotta a kohéziós források blokkolását az Európai Bizottság!

Az Európai Bizottság szerda délután döntött: a magyar igazságügyi reform megfelel a horizontális feljogosító feltételnek, így nem blokkolja tovább Brüsszel a magyar kohéziós források kifizetését.

LOL @ icike-picike headline a Telexen ... biztos nehéz idők ezek most nekik. LOL @ "de" a 444-en :D :D

trey @ gépház

A tegnapi döntést egyes fidesz drukkereknek pontosítom:

22 milliárd eurós kohéziós forrást és a 10,4 milliárd eurós teljes helyreállítási program összegét blokkolták, amiből 10 milliárd euró kohéziós forrás szabadulhat fel, illetve a helyreállítási program REPowerEU fejezetéből a múlt heti döntés nyomán 0,92 milliárd euró előleg kifizetése vált lehetővé, január 10.-e után, amennyiben az Országos Bírói Tanács új személyi összetételét megérkezik!Nagy árat fizetett ezért a párt, gyakorlatilag az igazságszolgáltatást helyrevissza kell állítani.

Engem az erdekelne, hogy az OBT személyi összetételére -és úgy általánosságban az igazságügyre- vonatkozó kitétel vajon belügynek minősül -e szerinted? Hol van leírva az a hatáskör, ami deklarálja erre vonatkozóan, hogy ebbe az EB/EP/ET beleszólhat? Feltételezem, van ilyen, és mint a HUP EU szakjogásza, nyilván azonnal be is tudod citálni. Ha pedig így van, akkor elkerülhető az, amit a fidesz mond, hogy semmi közük ehhez, valós dolognak minősüljön.
Mi a probléma az OBT -vel? Milyen döntéseket hozott, ami sérti a Te érdekeidet?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Tehát akkor mindegy is, ugye, az a lényeg, hogy a fidesszel, meg orbannal kibasszanak? Ez olyan jogállami.
Amugy a két targetnek ettől nem változik semmi, rosszabb nem lesz. Másoknak igen. És nem, én nem látom, hogy pl. az országba telepítettek volna egy OLAF irodát (mert ugye a magyarok ertelemszeruen minden pénzt ellopnak), nem vizsgálják Mészárost és Orbánt sem. Nem ők a target. Ez csak egy pitiáner bosszú. :) Az ilyen szerencsétlenek, mint Te pedig ezzel igazolva látják az orbánfóbiájukat - van akinek ennyi is elég. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Egyrészt van lehetöség és van jogi alapja a jogállamisági eljárásnak!  Másrészt elvtársaid hangoztatják mibdig, amikor obeáldozzák a kárpátaljai magyarokat Putyin parancsára! Miért szivatjátok a határon túliakat, saját politikai érdekböl?

Csak az ilyen szerencsétlen EU meg USA fóbiás barmok nem veszik észre, hogy saját jólfelfogott érdeküket egy EU vagy USA jobban képviseli mint saját idolja a Fidesz csúti maradonája...

Miből érzed azt, hogy nem független? Miből érzi az E* bármelyik bürokrtája, akik azt sem tudják, merre van Magyarország? Milyen kár ért téged, amely az Igazságszolgáltatással kapcsolatos, és Fletó alatt sokkal jogallamibb volt?

Egyébként mi ez a veszhelyzeti kormányzás? Beszántották a pártokat, mint Ukrajnában, vagy hogy? :D

Egy önálló gondolat sincs a mondandód mögött, Kolléga... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2023. 12. 14., cs – 12:18

Leszarom, hogy jön-e pénz, de ez minden pénzt megér .... Ahogy ez a kretén felbaszta magát :D

Guy Verhofstadt még sosem borult ki ennyire Magyarország miatt

Guy Verhofstadt belga EP-képviselő szerint nem kellett volna felszabadítani a Magyarországnak járó uniós forrásokat. A politikus kijelentette, hogy a döntés miatt megvonja a bizalmát az Európai Bizottságtól és annak elnökétől.

„Az Európai Bizottság döntése botrányos, 10 milliárd eurót szabadítanak fel Magyarország számára, jelezve, hogy a zsarolás győzedelmeskedik az Ukrajnával szembeni szolidaritás, a jó kormányzás és az uniós értékek felett” – írta az X-en Guy Verhofstadt arra a hírre reagálva, hogy az Európai Bizottság a 2021–2027 közötti kohéziós alapból a Magyarországnak járó 22 milliárd euróból 10 milliárd eurót szabadított fel

Megvonom bizalmamat Von der Leyentől és az Európai Bizottságtól!

– jelentette ki az európai parlamenti (EP-) képviselő.

Nem jelentetted már be a visszavonulásod az európai politikától, te tódi! Miattad (is) tart az EU ott, ahol!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 12. 17., v – 10:46

A kohéziós alapból a Magyarországnak járó 22 milliárd euróból 10 milliárd eurót szabadítanak fel.

[...]

A forintnak viszont mindenképpen jót tesz, hiszen ha jönnek – az egyébként Magyarországnak járó – uniós források, akkor az alapvetően két csatornán erősíti a forint pozícióit:

  1. Javul hazánk kockázati megítélése: a piac jól tudja, ezek a források serkentik a gazdaságot, és könnyebbé teszik a beruházások finanszírozását.
  2. Emellett megjelenik egy hatás a folyó fizetési mérlegen keresztül: ez a pénzmennyiség (euró) befolyik az országba, és így erősíteni tudja a forintot. Ez még akkor is így van, ha az uniós források jelentős része visszaáramlik a nyugati országokba. Ugyanis nem csak Magyarország érdeke, hogy ezek a források ne egy bankszámlán pihenjenek.

 Üljetek a 430-as euróban tovább! 😘 🍿

trey @ gépház