Elrajtolt a Cybertruck, szerintem ... lesz.

Címkék
 

bukás
12% (123 szavazat)
semmi különös (sem bukás, sem kiemelkedő siker) nem
29% (295 szavazat)
közepes siker
10% (101 szavazat)
komoly siker
14% (141 szavazat)
leszarom
36% (371 szavazat)
Egyéb, leírom ...
0% (4 szavazat)
Összes szavazat: 1035

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 12. 01., p – 08:36
  1. gengszterek, maffiózók, drogdealer-ek biztosan örömmel veszik, hogy nem lehet átlőni egy gépkarabéllyal (hint: videó), de ez mennyire fontos a mindennapi ember számára?
  2. vajon az amerikai redneck|hillbilly réteg lecserélné-e a baszott nagy autóit erre?

Ki lehet a célpiac valójában?

trey @ gépház

Az még hagyján, hogy mindegyik maroklőfegyverkaliber de még ráadásul hollow point is, annak meg az a lényege, hogy a becsapódáskor szétnyíljon (mint ahogy a videón is látszik) és az összes mozgási energiáját leadja, ez nem sok mindenen megy át de hamar megállítja, menjenek neki acélmagvas .223/5.56mm NATO-val, ami egyébként az iskolai és egyéb köztéri lövöldözők, rendvédelmiek, milicisták és hobbisták kedvence freedomlandben (kivéve az egészségbiztosítás mert az nagyon nem free)  vagy 7.62mm-es Ak lőszerrel, az nem sok esélyt hagy a bent ülőknek, így iskolába járósnak se jó.

Amire te gondolsz, az az egészségyügyi szolgáltatási járulék.

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/jo…

Ezt azok fizetik, akik nem biztosítottak, mert nincs munkájuk például.

A TB-járulék az 18.5%.

https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/2023_januar_1jetol_fizetendo_ja…

Elnezest, tevedtem, 4,5 millional fog megallni ev vegere az idei TB befizetesem.

Valamiert az elmult evekben ugy dontottem, hogy adok egy eselyt a normal ellatasnak. Nem hivok fel senkit, nem megyek elbol maganrendelesre.

Nem tul komplex dolgokrol van szo, hanem sportserulesekrol: csonthartya gyulladas, faradasos toresek, csontvelo-odema, kulcscsont es bordatoresek.
Rossz diagnozist kaptam szinte minden alkalommal. A kulcscsonttores kezelese olyan jol sikerult, hogy vegul szet kellett vesni az egeszet es implanttal athidalni.

Nehezen adtam fel a probalkozast, de vegul temeszetesen mindet ugy oldottam meg, hogy maganuton ismet sokszazezer forintert magam oldottam meg a kerdest.

Azota csak a beutaloert megyek es utana intezek mindent magamnak, mint elotte is.

Ennyi penzert kicsit tobbet varnek el.

Ezert az eves osszegert maganegeszsegugyben fenyesre nyalnak a hatsomat, de ahogy irtam, ilyen valasztasom sajnos nincs.
 

Szerk: legviccesebb az volt, mikor nem ertettem, hogy a doki hirtelen miert lett mezesmazas az egyik kontrollnal. Mikor kijottem, akor vettem eszre, hogy a badge-em nyakbaakasztoja kilatszott az ing gallerjanal es hangnemet valtott, hogy eszrevette, hol dolgozok. Szanalmas volt inkabb, nem is vicces.

mivan lipsi? nem teccik hogy épül a haza? 

Ennyi penzert kicsit tobbet varnek el.

tudod akkor hagyd el az országot, legyél haza áruló :D:D

ilyenkor hol van Oregon hogy bevédje mindezt?

nekem múltkor 6 hónap volt, és 4 orvos. az utolsónál derült ki hogy rossz volt a kezdeti diag és végig feleslegesen mentem minden vizsgálatra. ez a magyar egészségügy. ezt támogatja teljes mellszélességgel a fórumon több fidesz szopkodó is. :) 

van akinek az a baja hogy az apple watch miatt valaki feleslegesen megy orvoshoz, de az már nem baj, hogy itthon feleslegesen mész el, mert fél év után derül ki hogy minden eddigi vizsgálat TELJESEN FELESLEGES volt. :D:D ez a felesleg a jó felesleg :D HAJRÁ FIDESZ.

engem ez nem érdekel. aki nem fizet az haljon meg. (kivéve ha nyomós indoka van rá) én fizetek és szart se kapok a pénzemért. jobban örülnék, ha lenne valami biztosítás, és nem kellene kötelezően fizetnem munkakerülők és a cigányok ellátását. ráadásul 10 évente eddig 1x volt rá szükségem max. ha ezt a pénzt félretettem volna akkor most végtelen pénzem lenne magán ellátásra.

Van ilyen egyébként, több biztosítónak is van olyan konstrukciója itthon amivel 24-48 órán belül kapsz magánorvosi ellátást egy havi átalánydíjért.

Nekem is van ilyen, de valamiért dafke úgy éreztem, hogy a saját bőrömet kockáztatva és nem csak a számat jártatva próbálom ki az igazi hazafiságot, amikor is a beígért szolgáltatási minimumot várom el egy igen jó állapotú használt autó áráért.

jobban örülnék, ha lenne valami biztosítás, és nem kellene kötelezően fizetnem munkakerülők és a cigányok ellátását. 

10 évente eddig 1x volt rá szükségem max. ha ezt a pénzt félretettem volna akkor most végtelen pénzem lenne magán ellátásra.

Az SZDSZ ezt akarta, csak a Molnár Lajos-Horváth Ágnes-féle egészségbiztosítói reformot a 2008-as szociális népszavazáson a Fidesz kezdeményezésére, elutasította a nép.
Érdemes elolvasni ezt a könyvet, szerintem rengeteg mindenben egyetértenél vele: https://hvg.hu/hvg-konyvek/20080611_mihalyi_peter_beteg_magyar_gazdasag…

Ugyanígy az mnyp mennyire is jó lenne, ha éppen nem tették volna tönkre.

engem ez nem érdekel. aki nem fizet az haljon meg. 

Hát, a jelenlegi tendenciákat elnézve ez reális időn belül megvalósul így is. 

 ha ezt a pénzt félretettem volna akkor most végtelen pénzem lenne magán ellátásra.

Gondolod most, aztán megérkezik valami szarosabb, bonyolultabb, ahol kell olyan műszer meg olyan sebész meg olyan faszom, akkor hamar kiderül, hogy elmegy az a pénz gyorsan. Bármi krónikus alapzöngéje kb az, hogy évente 2x valami jó drága vizsgálat azért figyeljen be, ha valami gyanús, akkor hirtelen rövid úton még pár.

én fizetek és szart se kapok a pénzemért

Igazából inkább ez a baj. Mármint hogy nem csak te, hanem a nemfizető vendég se nagyon. Nem lenne olyan nagy para, hogy van egy nagy közös izé, ha az kb jól működne. Persze a nagy közös izék nem szoktak, de a másik oldal "ha lenne valami biztosítás" is nehéz ügy. Nekem van itthoni ismerősöm, ami valami ilyen csomaggal (és nem is a szolgáltató alja puruttya csomagjával) belefutott egy gerincsérvbe, elég hamar kiderült, hogy ja, hát azt nem fedezi a biztosítás szerintük, és az -- elég nyilvánvalóan kammantós -- indoklás is meglehetősen bicskanyitogatós volt, pedig azt akarta helyettesíteni "hogy nem éred meg, menny picsába innen".

Valahol a kettő között lehetne találni egy arany középutat.

Kezdve a feudalista rendszer csökkentésével a kórházak vállalhatatlan gazdálkodáson át a politikáig.
Az a helyzet, hogy itt az egész ellátórendszer omladozik saját maga alatt, 80-as évektől lélegeztetőgépen van. A politika csak az egyik tényezője és szerintem nem is a legjelentősebb ennek a problémának.

Lehetne olyan, hogy mindenkire csak annyit koltunk a kozosbol, amennyit befizetett, csak ugye akkor a tizmilliobol nyolc meghalna egy even belul.

Vagy olyan, hogy én mondhassam meg, hogy még kiket gyógyítsanak a befizetéseimből. Mint az 1% ...

Családtagok, dolgos emberek.

Sajna előbb-utóbb lesz majd valami rendszer, mert a Föld nem bír el korlátlan embert.

trey @ gépház

minden orvos korrupt, csak a fidesz-kdnps-ek nem ezt mindeki tudhassa. es ugyanez van a tanarokkal is. azok is mind lmbqt bevandrolo gyikemberek ivadekai, brusszel, bruszel, bruszel :D

istenetesse a csuti pothos torpemanganicat, hogy ilyen jol megved minket, na iygunk egy panikat!!! :D

Fel kellene azért fogni, hogy nem az a kis százalékban létező korrupt orvos rontja a magyar egészségügyet. Minthogy nem is az lenne a baj, ha az a 135  bátor ember (tetszés szerint 199)  lopna akár 2 milliárdot a kasszából évente. Ennyit szívesen adnék (mondjuk egy összegben és verekedjenek meg érte). Mindenhol a rendszerrel van baj, az egyik helyen a hiány és a túlhajszoltság és az alulfinanszírozottság a probléma (egészségügy) a  másik helyen, hogy a klientúrát is etetni kell..  

Szerencsere hamarosan nem lesznek orvosok es tanarok akik korrumpalhatoak lennek :D

DE

Nem az a baj:

* Hogy a kdnp-ben tobb a buzerans mint egy pride-on es ugy szopjak a bevandrolo fijuk faszat, mitha az utolso lenne mindegyik

* Hogy lebetonozzak az orszagot (Balatont) csakis maguknak, ugy hogy azt kinai uzsorakamatos hitelre teszik

* Hogy a magyar vallalkozi reteg felemelese tulajdonkeppen a cukembergmaszk vero Lolo penzzel valo kitomeset jelenti, aki a karpatok geniusza

* Hogy aktivan tamogatjak Putyint es a haborujat ideologiai es penzugyi segitseggel es az EU-ban hepciaskodnak es a balban a sarokba szarnak es belehanynak a puncsostalba mert oly intelligensek es nekik ott is midnent szabad

* Hogy offshore szamlakra mentik ki a penzeket amiket lopnak

* Hogy tobb a kommunista ott mint a hajdani munkasorsegben es igy is viselkednek

Hanem hogy a szavazoik boldogan szavazzak meg oket, mint "kereszteny hetero igazmondo nemzetvedo csillagszemu bekeharcos juhaszokat". Na itt a baj...az emberek fejeben

Nem, hogy a szavazóik boldogan szavazzák őket, hanem TI (ballipsik is), ugyanis amit ti összegründoltatok ellenzéki összefosás címszó alatt, olyan szégyent Európa a 20. század óta nem baszott :D Nekem már szavazni sem kell legközelebb elmennem, ha ezt így folytatjátok. Nélkülem is meglesz a következő 2/3-ad.

trey @ gépház

azt meg aztan honnan vetted hogy lipsi vagyok??? :D

Tudom en hogy nincs alternative, de azert megszavazni ezeket a rongyokat....hat ahhoz gyomor kell, de ugy nez ki sokaknak van. Ja meg ahogy irtam az hogy valakinek ne legyen agya, vagy ne tudjon gondolkodni. Na agyarorszagban aztan van abbol jo sok :D 

Kéne tényleg egy rendes TB-rendszer, ahol az ilyenektől vastagon szedik a lóvét. Pont úgy, ahogy amikor valaki olyan extrém sportra köt életbiztosítást, vagy utasbiztosítás esetén, ha beikszeli, hogy bizonyos vízisportokat és extrém sportokat is fog űzni a nyaralási desztináción.

trey @ gépház

Mondjuk ez a fagyi elég könnyen visszanyalhat. Emlékeim szerint a futás is a viszonylag balesetveszélyes sportok közé tartozik, a szabvány népsportok, mint pl a foci mind elég szar stattal vannak, kiemelkedően fos ha jól rémlik a kosár meg a tenisz. Ezekhez képest pl az erőemelő sportok, amitől szoktak emberek rendszeresen parázni eléggé jól teljesítenek, a tipikus extrém sportok is kifejezetten biztonságosnak mondhatóak, ha valami cselekvésmennyiséggel arányosított számot nézel. Valószínűleg azért, mert jellemzően minél "veszélyesebb" a tevékenység alapból, azaz minél több sérülésveszélyes kockázatot hordoz, annál nagyobb az ezek elkerülésére fordított figyelem. Cserében az, ha valami fasz nekirepül a denevérrel a sziklaoszlopnak, amit ki akart kerülni, az benne lesz az esti híradóban, az, hogy a héten is 193 futás közben kificamodott bokát kezeltek, az meg nem.

Ráadásul elég sok sportban a fenti alapvetően traumás dolgok mellett nem elhanyagolható kockázati tényezője van az ilyen túlterheléses nyavajáknak (teniszkönyök pl), ha hosszú távon számol a biztosító, akkor biztosan fog ezekkel kalkulálni. Az egy hetes nyaralásod alatt viszont ez pl nem számít, nem ott fogod elkezdeni a kezelését, cserébe az extrémsportos meg erősen jól behatárolható időben ezekben az esetekben sokszor. Ráadásul a kisebb sérülések kezelése a bizosító számára kisebb kockázatot jelentenek, egy pár száz eurós számla valami vizsgálatról, pár öltéses varrásról, ilyesmiről nem akkora para, ha viszont az extrém alatt nagyobbat szopsz, akkor egy csomó olyan tétel jön, ami fáj: nagy műtétet, hosszú kinti korházi kezelést kell állni, anyut kell kivinni, meg szállásolni, előbb hazahozni, adott esetben komoly sérült, vagy halott szállítását megszervezni. Ezek jellemzően nem a klasszikus TB körébe tartozó kockázatok itthon. (Ráadásul ez szerintem tipikusan olyan, ami jól hangzik, "eladható", könnyű belőle extraprofitot realizálni az üf kárára).

Szóval én nem extrapolálnék 1-2 hetes külföldi nyaralásra való biztosítás kockázatelemzéséből, mert teljesen irreleváns számokat fog adni.

El a szar kajálástól hízol, a lemegyek a konditerembe, mert fogyni akarok a világ legnagyobb marhasága.

Ad némi segítséget, de fogyni kalória deficittel lehet, de amíg egy felnőtt férfi kalória budgetje legyen nagyon elnagyolt számmal mondjuk napi 2000 kcal, egy jó edzéssel meg hetente akár háromszor is eléget mondjuk 300-at, addig lehet érezni, hogy kurvára nem attól fogsz lefogyni. Többet érsz azzal, ha minden nap inkább lesétálsz 1-2 villamosmegállót, hozzábaszol 15 percet a kutyasétáltatáshoz, meg lépcsőzöl lift helyett. És melós Józsi, aki nem az asztal mellett ül egész nap, ebből a szempontból bőven helyzeti előnyben lesz mindenképp.

Van persze egy csomó dolog, ami miatt egészségesebb leszel (pl a keringést érintő betegségekre kb minden sport kimutathatóan jó hatással van), de a fogyáshoz fizikailag nem sokat ad (leginkább mentálisan tud segíteni).

A súlyzós edzés alakot formál. Szimplán kalória deficittel csak annyit érsz el, h kissebb leszel, de ugyanúgy szarul fogsz kinézni a tükörben. Az ember alakját az izmok adják. Már jó esetben.

Nézd meg a maratoni futókat, hát mondjuk, h nem róluk mintázták a görögök sem a szobraikat.

Meg tőled is, ha autózol. Na és? Futná rá. Remélhetőleg azonban a bekövetkezett eseményeket is figyelembe venné a rendszer, vagyis ha motorom 20 éve, de egyszer sem kellett emiatt ellátniuk ... vagy mert nem lett májzsugorom/zsírmájam az évi két doboz sörtől.

Tudod hogy működik a bónusz/malus rendszer?

Haladjunk a whataboutism-mel.

A fenti mégiscsak többet fizetne ezzel, ugye?

Nem tul komplex dolgokrol van szo, hanem sportserulesekrol: csonthartya gyulladas, faradasos toresek, csontvelo-odema, kulcscsont es bordatoresek.

Ezek bekövetkezett kezelések. 

trey @ gépház

Gépkarabély

60-as évek helyi háborúinak tapasztalatai azonban arra késztették az amerikai hadsereget, hogy kis kaliberű nagy sebességű (Small Caliber/High Velocity, SCHV) puskatöltényt és egy arra épülő fegyvert vezessen be. Ez lett a vadásztöltény alapon kialakított 5,56 × 45 mm katonai lőszer és az arra épülő Stoner AR–15 / M16 gépkarabély család.

trey @ gépház

Látom magam előtt, ahogy egy ballonkabátos, fedorát viselő cichago-i gengszter (szája szélében szivarral) egy Thompsonnal rövid sorozatokat küld... egy Tesla oldalába, az üveget gondosan elkerülve. Furcsa látvány. (Lehet, hogy a következő esetleges szesztilalom idején majd ilyet is fogunk látni.) :D

Akinek van egy 911-es porsája és azt vontatva le akar gyorsulni egy másik 911-es porsát.

https://twitter.com/elonmusk/status/1730331223992472029

"Az élet tele van kérdésekkel. Az idióták tele vannak válaszokkal."

"Its easier to fool a man than it is to convince they have been fooled"

A "beats Porsche"-ról ez a Benjamin Franklin idézet jut eszembe:

A Tesla 0-ról 60 mérföld per órára gyorsulásának összehasonlítása a hagyományos versenyautókéval olyan, mintha mikrohullámú sütőt hasonlítanánk a barbecue grillhez. Lehet, hogy gyorsabban süt, de nincs ember a világon, aki a megmikrózott burgert választaná.

trey @ gépház

igen, pontosan...

bbq: nem mind1 milyen faval, milyen kesztyuben milyen fuszerekkel milyen hust hany oran at fustolgetsz. es ott vannak a maghomerok, a fust terelok es mindenfele draga segedeszkoz :)

a grill ehhez kepest az instant kv :)  feldobod a hust a tuzre (vagy inkabb elektromos/gazos lapra), parszor megforditdo es 10 perc alatt kesz.

Én a youtube-on nevelkedve azt látom, hogy csinálja az usánka a bbq-t mindenben: álló/fekvő hordóban, ufóban, meg mozdonyban is - amiről szerintem te beszéltél. A külön tűztér annyival kényelmesebb, hogy nem kell nyitogatni a sütő/füstölő teret és pakolgatni a húst jobbra-balra/ki-be ahhoz hogy tüzelni tudj (ha kell).

Szerintem nem véletlen volt a másik "rekesz" idézőjelben, attól, hogy "egy kamrás", attól még indirekt az, nem a tűz felett van közvetlenül a hús, nem csöpög rá a tűzre a zsír, nem lángolódik az alja, nem kap időnként erős hőt (ami a legtöbb rubbban meglevő barna cukrot megégeti, szóval ha grillhez veszel fűszert, ezt nézd meg). Itthon pl a kamadók elég felkapottak otthonra, ott is egy deflektorkő oldja ezt meg, a bullet smokerekben (amik kb a hordó kommercializált megfelelője) vagy egy víz tálca van, vagy valami más deflektor a tűz és a hús között, és ezek meg vannak csinálva a mindenféle baszokban is, akkor is ha házi gyártmányok. Közvetlen tűz felett nem lehet BBQzni, mert 6-8 óra alatt bármi szénkockára baszódik legalább alul.

Direkt tűztérnél nem igazán lehet biztosítani a 90-130 °C állandó és egyenletes hőfokot. Nyilván van olyan gyártó, aki a grill- és a BBQ sütést megpróbálja 1 eszközben prezentálni, de ez a legjobb esetben is felemás lesz, mert a grillnek 150-350 °C kell alapanyagtól függően és nehéz ekkora tartományra optimalizálni 1 eszközt. Az indirekt smokereknél meg alapvetően 3 fajta van: (1) offset smoker, amikor csak átmegy a füst jobbra balra a sütőtéren; (2) revrese smokerek, amikor a füstöt először átviszik a sütőtér alatt jobbról bal alulra, majd itt bekerül a sütőtérbe, ahonnan jobb felül távozik; (3) gravity smnoker, amikor lentről felfele megtelik füsttel a sütőtér. Az, hogy ezt milyen formába rakják, majdnem mindegy. A hordó volt az első, mert az offset smoker a legrégibb (és legegyszerűbb) és ezt 2 összehegesztett olajos hordóból csinálták előszőr a jellemzően néger szakácsok.

De én nem mondtam, hogy nem működhet, csak annyit, hogy ezekben is mind meg van oldva valahogy az indirekt hő, max nem tűnt fel.

Illetve bizonyára van olyan is, aki csak elég messze teszi róla, és arra esküszik, miközben fél úton csinál valamit a bbq és grill között .(Leginkább meteoritokat gyárt, de nagy ország, biztosan van, akinek az ízlik. Teljesen iróniamentesen.)

Efelett átsiklottam bocs.

Nem egészen értem min lovagolunk. Az, hogy a bbq hosszú idő alatt, viszonylag alacsony hőmérsékleten, indirekt módon, füstben való sütést jelent, az egy elég általános konszenzus. Bizonyára van valami kisebbség, aki még az ükapukájától induló családi hagyomány szerint valami direkt tűzön sütést csinál, és ezt is bbqnak hívja, attól még nem igazán lesz az.

"gengszterek, maffiózók, drogdealer-ek biztosan örömmel veszik, hogy nem lehet átlőni egy gépkarabéllyal"

Hát, majd az ablakot lövik! :D

Szarok rá opció kimaradt :D

Fedora 40, Thinkpad x280

Ez akkor lene valid érv, ha egyébként kötelező lenne szavazni. De aki a leszarom-ra kattint, az simán lehet, hogy elgondolkodás helyett csak nem szavazna semmire.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

OFF: Twitter (X) hatereknek: ez az első HUP post, amiben az új, video embed funkció bemutatkozik.

trey @ gépház

Az az érzésem, hogy ezt a kocsit nagyon fogják vinni. Annyira egyedi, hogy aki megteheti az meg is veszi.

Én elfogadnám! Talán csökkene az esélye, hogy elhalálozok az autópályán egy szőke, műkörmös picsa, vagy valami szőröstalpú román kutya miatt, akik "tankokkal" közlekednek állat módjára!

Biztos nagyon fogják vinni, de pont leszarom.

Nemérdekel.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Én a lehúzott ablakra céloznék....

De tényleg, ennek mi értelme?

És az a lazán lobogó oldallemez mit csinál 130 km/h körül?

Manjaro - Android - Smalltalk - Flamenco - OSMC

Az elso elektromos gepjarmu, amit 16MB videomemoriaval designoltak. :)

Hat en sokmindennel talalkoztam mar eletemben, de kifejezetten Linuxot utalo Teslassal meg nem. :) Bar a Teslat utalo Linuxosrol is te vagy az elso, aki eszembe jut. :)

Meg olyanokbol is sok van, akik az egyik Elon termeket (Twitter/X) imadjak, a masikat (Tesla) utaljak, vagy pont forditva.

De Linuxot utalo Teslas - ilyet tenyleg nem lattam meg es kesz. :)

Szerintem az utóbbi lesz az. A Virge a "3D decelerator" gúnynevet kapta, mert konkrétan voltak játékok, amik korabeli processzoron szoftveres rendereléssel nagyobb frame rate-et tudtak és kevesebb glitch-el rendereltek. Nem tudom az UT egyáltalán el tudott-e indulni rajta.

A Savage és főképp a Savage4 már egészen kulturált 3D gyorsítók voltak.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

A telapotol inkabb egy deloreant kernek.

Szerkesztve: 2023. 12. 01., p – 13:43

40 év után 1 másik "DeLorean" ...

... Hollywood majd csinál belőle prémium terméket, ha 1ébként szar is ... : )

Gondolom az üveg nem golyóálló...

Jo hat nem lehet szetloni, de beragad a katyuba. Mondjuk varosi terepjaronak adjak. Mondjuk hobgy miert fontos hogy lehessen lovoldozni ra azt en sem ertem, de hat en amugy is tok hulye vagyok. :D

A terep.exe végre megérkezett a való világba.

Az Another world elején nézett ki így a főhős autója, bár még az is több poligonból állt :)

Lehet itt sarazni, de az amerikai piac mar regota var egy ilyen autora. Megvan ra a penz, a hype es a platos autok imadata. 

Nem tudom mi lesz.

Egyebkent mit jelent, hogy sikeres? Ha visszahozta az elmult evekben beleolt penzt idot energiat, vagy csak eladasi szamok? Valamint a legelso verziotol szamitva, vagy csak a legutobbi iteraciotol kezdodoen?

Szerkesztve: 2023. 12. 02., szo – 05:29

Mint írtam egy másik topikban, szeretem a szögletes autókat, de ez irgalmatlan ocsmány. Kb. mintha egy Prius-t, VW 181-et, Humvee-t, és egy harckocsit kereszteztek volna. Még ez se lenne baj, ha megfizethető lenne, akkor veszi az, akit ez nem érdekel hogy néz ki, csak olcsó legyen, de az érte kért 60+ ezer dolcsi sem teszi csábítóvá. Akinek meg átlőhetetlen kellett, az eddig is tudott katonai járműveket, harckocsit venni.

Alapvetően ‘rok rá opcióra szavaztam volna, de mivel tudom, hogy lesz célközönsége, elég sznob, aki megveszi, ezért inkább a semmi különös-re szavaztam. Nagy siker tuti nem lesz, de talán bukás se.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Nem tudom nem leszarni (amúgy de), mert minden is tele lesz ezzel.

Golyóállóság. Oltári kamu. Egy 9mm-es ólomgolyóval, csökkentett lőporral behorpasztja, nem átviszi? Nagy truváj! Akkor is csak egy pár mm-es inox lap, amit egy normális skuló simán átvisz. Lapozzunk kategória, de ezen pörög mindenki? A Tesla ugye nem reklámozza külön a kocsijait, ennek ellenére jól fogynak. A felhasználók reklámozzák helyettük. :D

Amúgy a kocsi SZVSZ oltári ronda, szar a légellenállása is, a designból kifolyólag. Cserébe elég egy lemezvágógép és egy TMK-s kézi lemezhajlító a borításához, ergo nem kici de occó. Átszámolva 28 milla, mínusz az USA $7800 támogatás. Meg lehet nézni milyen kocsikért kérik el ennek a dupláját. Még a Tesla S is többe kerül.

Viszont megint benne van egy csomó Tesla újítás, ami alaposan feladja a leckét a konkurrenciának, és már most elfogyott 1 évre amit még le sem gyártottak. Ami szintén feladja a leckét a konkurrenciának.

A videó végén azt mutatja, hogy egy "hagyományos" pickupot simán átlőnek. Kérdés hogy azt milyen tölténnyel lövik. Nyilván lesznek már az első leszállított darabokkal független lövéstesztek a Youtube-on, majd megnézzük. Meg biztos vagyok benne, hogy lesz hozzá olyan 3rd party upgrade, ami a hagyományos szélvédőket lövedékállóra cseréli + a kevlárbetéteket rak az ajtókba.

PS: Nekem nem tetszik, nem véletlen tisztult le évtizedek alatt, hogy hogy néz ki egy normális pickup. Ehhez képest a Tesla Truck sokkal inkább kéne.

PS2: Ettől még lehet, hogy siker lesz.

Szerkesztve: 2023. 12. 02., szo – 10:54

nekem tetszik amugy, birom letisztult, a minimal designt :)

remelem sikeres lesz, 1x mar nyertem 700%-ot tesla reszvenyeken, jo lenne megismetelni...

Aki Tesla részvényt vesz, az mindig kaszál vele. Jobb befektetés mint a MÁP.

Cybertruck az USA és Kanada piacát fogja uralni, a model 2 és model 3 meg az EU piacait. Azt a 120k USD-t még nálunk is sokan beletolnák, ha forgalmaznák.

Ezekkel a lámpákkal nem tudom hogyan kapna itthon vagy akár Európában forgalmi engedélyt.

trey @ gépház

2 db kell belőle.
(Van olyan kép, ahol látni egy darab kurva nagy csíkot, van ahol nem).

ECE jelölés (Az "E" betű)
Utóbbival én is szopok a saját kocsimnál.
Köthetem át a helyzetjelzőt (ez az index egyébként) és vehetek új lámpatesteket.

Műszaki vizsgán különösen szeretik ezt nézni. Egy honosításnál meg pláne.

...úgyis jönnek...

Ha az a hosszú csík lenne a nappali menetfény, akkor egyből bukó.
Ha 2 db van belőle, akkor már csak az elrendezés számít.
 

A hűtőrács világítás engedélyezett, a logó még nem (2025-re ígérik).
Amerikában legális mindkettő, ha jól tudom.

Egyébként meg ennek kell kell megfelelni itthon és akkor átmegy az itthoni műszakin.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99000006.koh

...úgyis jönnek...

nem hiszem, hogy volt tervben hogy lesz az euban. a ford f650et se árulják itthon. ezért is szarja le igazából a szavazok nagyrésze, nem pedig azért mert nem tud gondolkodni. 

egyébként a lámpákkal mi a bajod? ha a nemet premium szedi ketté a nappali menetfenyt a tavolsagitol az rendben van, de ez már nem mer szarteszla?

Szerkesztve: 2023. 12. 02., szo – 22:47

ha az 5. talalat "Nem tudom" lett volna mennyivel kevesebb szavazatott kapott volna. De igy, hogy lehet flegman leszarni... 40% nem tudott ellenallni a kisertesnek

Szerkesztve: 2023. 12. 03., v – 16:01

dup.

...úgyis jönnek...

Szerkesztve: 2023. 12. 04., h – 09:47

Nagyon jó hogy az ajtó golyóálló, és az üveg? :D

Egyébként várom már a draw versenyeket, hogy ki hány másodperc alatt tud paintben egy cybertruck sziluettet rajzolni....

"Sose a gép a hülye."

Nem a gyártók csinálják direkt így (illetve de, de nem maguktól), ezek európai kritériumok. Minél több energia nyelődik ott el, annál kevesebbet kap a gyalogos is, vagy pl. másik autóval ütközés esetén te az utastérben.

"Sose a gép a hülye."

Szóval egy 15mp/h-val (kb. 25km/h-val) lejtőn guruló (gyorsuló?), legalább 50kg tömegű testről beszélünk, ami pont egy nagy tepsi felületet kap el, ráadásul pont egy keskeny résszel (kocsi felső széle), és emiatt behorpad... Te csodálkozol? Toltak már a lábodnak bevásárlókocsit? Vagy a sajátodra toltad rá? Próbáltad már üresen is megemelni? Miről beszélünk?

"Sose a gép a hülye."

BTW: ez már egy olyan valami, amiért akár pénzt is adnék második trollkodós autónak, mert ez már oly mértékben polgárpukkasztó (amit imádok), hogy azt se bánnám, hogy villannyal kell tölteni. 🤣

trey @ gépház