Itt a GNOME 45!

Címkék
Bemutatjuk a GNOME 45 "Rīga"-t

A GNOME projekt izgalommal mutatja be a legújabb GNOME kiadást, a 45-öst. Az új verzióban a mindennapi interakciók finomítására, a teljesítmény javítására és az általános élmény simábbá és hatékonyabbá tételére összpontosítottunk. A szubtilis design finomításoktól a funkcionális fejlesztésekig a GNOME 45 az alapvető asztali környezet finomításáról szól, amire megbízol.

A GNOME 45 kódneve "Rīga", az idei GUADEC konferencia szervezőinek munkájának elismeréseként. Köszönjük mindenkinek, aki segített!

Csapjunk bele és ismerjük meg, mi az ami újdonság!

Hozzászólások

"A szubtilis design finomításoktól a funkcionális fejlesztésekig a GNOME 45 az alapvető asztali környezet finomításáról szól, amire megbízol."

Hogy mivan?

Haha. Nekem feltett szándékom, hogy dokumentálom a fejlődését HUP cikkeken keresztül. Szóval ha ez célzás volt ... Nem. Több okból sem fogom.

Itt jegyzem meg:

Nekem nem igényem a HUP cikkekben a magyar nyelvű magyarázat. Nem is tennék a HUP cikkekbe. A magyar szöveg kizárólag angolul nem tudó HUP olvasóink felé megnyilvánuló kedveskedés (mert kisírták - nekik biztos nincs Google Translate-jük, manapság meg ChatGPT-jük). Mindenféle komolyabb effort és garancia nélkül. Így is tessék kezelni.

trey @ gépház

Jól néz ki! Bár azok a rádiuszok és üres helyek kicsit pazarlóak. Ezen nyilván egy módosított témával simán lehet segíteni. Egyszerű, letisztult.

Sajnálom a Gnome-ot, hogy ilyen dísz B**i lett, régen tetszett, használtam. Mostanra számomra használhatatlan.

"hasznalhatatlan"?! Miért? Nem tudsz elindítani alkalmazásokat? A nyitott alkalmazások ablakait nem tudod mozgatni/bezárni? Ha rákattintasz nem nyílik meg az alkalmazás menü? Nem tudsz alkalmazások között váltani? Nem mutatja az időt a sarokban, vagy a hálózat állapotát?

Akik kiterjesztéseket is használnak, azok várjanak vele:

GNOME Shell 45 includes technical changes which are incompatible with all existing GNOME shell extensions. All shell extensions therefore need to be updated to work with GNOME 45.

Szinte úgy néz ki, mint az Android. Hányás.

:)

Tovabbra is egy gyonyoru okadek. Az meg hogy megint inkomatibilis onmagaval mar csak hab a tortan. :D

Ja amugyis egy fos a CSD ota, az meg nem ma volt es azote sem sikerult nekik valami epkezlab izet osszehozni...viszont szepen torik benne minden mindig mindenhol :D

De ugye ez még nem a KDE 4?

I hate those Smurfs!