Elnézést kérek a nőktől az összes igazi férfi nevében.

Az igazi férfi nem csak szereti, hanem tiszteli is a nőket, de sajnos túl kevesen vagyunk, túl sok közöttünk a frusztrált, potencia problémás hitvány egyed, bár valójában ők nem tartoznak az igazi férfiak közé. Egy igazi férfi sosem aláz meg egy nőt, történjen bármi.

Az írásom apropója a sokadik meggyalázása a női nemnek, konkrétan ez az eset:

Nahát: az agyhalott kanadaiak férfi erőemelőt engedtek indulni a női kategóriában - és győzött!

https://www.outkick.com/male-powerlifter-sets-another-womens-record-at-canadian-championship/

Nem tudom megérteni, hogy az LMBTQ felkent agytrösztjeinek, hogy nem tűnik fel, hogy a nagy szabadságharcuk közben a fürdővízzel együtt kiöntötték a gyereket is és hogyan nem képesek észrevenni azt, ami kiszúrja szemük. Nőkkel egy csoportba, egy kategóriába sorolni testképzavaros, elmebeteg férfiakat egyszerűen nem lehet véletlen, ez csak valamilyen démoni, aljas szándék teheti, vagy opportunista megalkuvás és szervilis kiszolgálása a rossznak, a társadalmat elpusztítani szándékozó sátáni szándéknak.

Férfiként kikérem magamnak, hogy egy beteg buzit bárki is nőnek merészeljen nevezni, képzelje magát az bárminek vagy bárkinek és felteszem azt az egyszerű kérdést, tényleg hiszi valaki, hogy szembe lehet köpni a természetet, a biológiát? Mi járhat a fejében annak, aki mondjuk a nevét adja egy női versenyen ahhoz, hogy egy férfi is elindulhasson. Ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy az igazi döntéshozó pozícióban férfinak csúfolt hitvány férgek tanyáznak, mert aki bármiféle tiszteletet érez az itt szó szerint értendő gyengébbik nem iránt, annak ez fel sem képes merülni az elméjében. Ezt csakis egy frusztrált, sértett vagy hímsoviniszta képes megtenni.

Engedni azt, hogy egy női versenyen egy férfi induljon, az olyan szinten sportszerűtlen, hogy beszélünk sem kéne róla, de métely már olyan mély, hogy lesütött szemmel tűri a többség a megalázást és ez nem csak a nők megalázása, hanem a férfiaké is. Ki képes örülni egy ilyen véglény győzelmének? Ki képes egy ilyet fair küzdelemnek nevezni? Ki képes ezt tűrni?

Azokat a szerencsétleneket pedig, akik férfiként nőnek hazudják magukat egy ilyen versenyen, csak sajnálni tudom, mert ott belül, az emberi szellem maradék apró csírája bizonyosan dolgozik bennük és biztosan nem engedi önfeledten örülni az ilyet a győzelemének, a sorsuk önmarcangolás és bűntudat, ha bevallják ha nem. Valójában ezek a szerencsétlenek csak beteg eszközök egy nagyobb és nehezen felfogható aljasság szolgálatában.

De mégis hol a határ? Mondjuk felnőtt harminc éves száz kilós izomkolosszus megver tíz éves harminc kilós kislányokat, mert ő is kislánynak „vallja” magát? Hurrá örüljünk együtt a győzelmének. Szóval hol a határ? Segítek, sehol! Nincs elmosódás, se határ, a férfi férfi, a nő meg nő, nem egy pályán játszanak ezért határ sincs.

És hol a tisztelet? Aki képes kényszeríteni a másikat egy tisztességtelen küzdelemre, az vajon tiszteli azt? Engedni egy pasit nők közé versenyezni, az tisztességes? A válasz igen egyszerű, hát nem az.

Amit még szintén nem értek, hová tűnt hirtelen a tudomány? Van olyan tudós aki szerint egy férfi nő lesz attól, hogy annak képzeli magát? Nemrég még a tudomány ezt elmebetegségnek hívta. Mégis mi történt?

Szóval elnézést kérek minden nőtől és ígérem, hogy megteszek minden tőlem telhetőt, hogy küzdjek az elmebaj, a métely ellen, ami ennyire megaláz mindent ami szent, mindent ami természetes és normális, mert szeretem és ami fontosabb tisztelem a nőket.

Születődés, szülés, születés,
első moccanás, idő kezdete.
Múlhatatlan nősténységbőlfakadt
múlandó hímség.
örök bennünk mi nőstény,
múlandó mi hím.
A virágpor elszáll,
a bibe marad.
Nőstény részünk újandul bennünk,
hím részünk egyszer él, elhal.
Nősténységünk életünk,
hímségünk halálunk -
kiben-kiben eredendő kettősség,
Két Kapu Bálványa.
Azért mondatik Nő, mert nőstény,
azért mondatik Nő, mert növekedik.
Nősténység hímséget nevel magából,
hímség nősténység híján kiveszik.
Nőstény-erény, hím-erény kishíján gyerák
egyazon szövet színei-visszái,
suba így fordítva, suba úgy fordítva.
Értékük-mértékük nem több, nem kevesebb -
rendeltetésük más.
Nem ellentéteik vonzzák egymást,
hanem hiányaik-fölöslegeik.
Ez a Két Félből Eggyé
kerekedés ős-törekvése,
szerelemre gyulladás okozója.

Nőstény erény: nőstény gyöngédség,
nőstény béketűrés,
nőstény bátorság, virág-szépség,
üres kancsó asztalra tétele,
kotlós gondoskodása,
MOSOLY SZÉP SZAVAKÉRT.

Hím erény: hím gyöngédség,
hím béketűrés, hím bátorság,
dongó szorgalma virág kelyhében,
üres kancsó megtöltése az asztalon,
kakas ébersége,
SZÉP SZAVAK MOSOLYÉRT.

Nőstény erő hím erőt kíván,
nőstény ész hím észt,
a nő választ, ő fogad be.
Ő érzi, kitől kívánatos fogannia,
ki magja méltó bele,
mindig a KÜLÖNB-re vágyik.
Ahol a férfi válogat,
elkorcsosul a nép.
A férfi meg mindig a szebbe,
a kívánatosabba kívánkozik,
abba hullatná magját,
nem néz értelmet, észt,
ha orrluka kitágul.
Ösztönök ezek, ősi elrendezések,
hogy tökéletesedjék
és szépüljön a teremtés.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 08. 16., sze – 01:45

Csak abból, h a férfiak ne induljanak női sportverseny számokban logikailag nem következik, h ezt azért gondoljuk így, mert tiszteljük a nőket. pl kerékpárban is van U23 kategória, ahol a 23 év alattiak indulhatnak, de nem gondolna sztem senki e mögé különösebb tiszteletet. Vagy ott vannak a súlycsoportok is a küzdősportokban további példáknak., 
Az igaz férfi valójában nem olyan, h egy nagy zászlót tart a kezében amire az van írva, h Én tisztelem a nőket és város szerte körberohangál felszólítva a többi igazi férfit  h rohanjanak vele. Az igazi férfi jelmondata így hangzik: Megmutatom a faszom a halálnak. 
Na most van még itt egy bökkenő: amennyiben valaki igazi férfi ill. igazi nő, annyiban nem lehet igazi ember. Vagyis ez a két polaritás az embert mint primordialitást lealacsonyítja. Ez a polarizálódás, a nemiség az eredeti egységnek a megbomlása. Az un. nemi vágy célja pedig valójában nem az ellenkező ivarú nem, hanem az  eredeti egység olthatatlan helyreállítása, reintegrációja lenne (bár kétség kívül ez nem jó macsó duma :D) 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az igazi férfi jelmondata így hangzik: Megmutatom a faszom a halálnak. 

Hacsak a halál nem férfi, mert akkor ez egy buzi jelmondata :D

Na most van még itt egy bökkenő: amennyiben valaki igazi férfi ill. igazi nő, annyiban nem lehet igazi ember.

Attól tartok ezt nem mindenki gondolja így. A nemiség tagadása egyenlő a valóság tagadásával. Az ember férfi és nő ettől nem lehet ettől elvonatkoztatni, ez ráadásul Isteni szándék, a nemesedés célja. Ebből megpróbálni kivonni magad, az a minőség romlása, az állandóság nem lehet cél. Még a növényeknél is ivaros a szaporodás, ez nem véletlen, hogy a nem magról ültetés hitvány egyedeket von maga után.  

Az un. nemi vágy célja pedig valójában nem az ellenkező ivarú nem, hanem az  eredeti egység olthatatlan helyreállítása

Te meleg vagy? Mert ez úgy hangzik :) Nincs eredeti egység, nincs állandóság, csak változás van és a cél a fejlődés, nem pedig a stagnálás, ez alól Isten sem kivétel, különben mért lenne egyáltalán a födi élet?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> Hacsak a halál nem férfi, mert akkor ez egy buzi jelmondata
> Te meleg vagy? Mert ez úgy hangzik :) 

Nem, nem hangzik úgy egyáltalán, de azt hiszem értelmetlen lenne magyaráznom...

Bulányi György: ANDROGŰNOSZ
Ez egy recenzió Hamvas témába vágó gondolataira. És csak azért ezt linkelem, mert hirtelen nem találtam mást, nem a kritikával értek egyet, hanem mert itt van eléggé összeszedve a téma. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az "úgy hangzik" vicc volt :)

A témában ezt a könyvet például nagyon szeretem: Richard Bach: Minden és mindenki Egy.

Ismerem ezt a világ értelmezést, csak nem hiszem és pláne nem vallom. Szerintem nem pontos értelmezése a létnek, elnagyolt és egyszerűsített. A sámánhitek valahogy így tartják a férfi nő kapcsolat alapját:

Nem ellentéteik vonzzák egymást,
hanem hiányaik-fölöslegeik.

Ez a Két Félből Eggyé
kerekedés ős-törekvése,

Ezt sok bölcselet vallja, de korántsem jelenti azt, hogy ez valamiféle végcél és nincs értelme a nemiségnek, sőt.

Minden Kettős Forgószél, Ikerörvény, kicsiben-nagyban, az örök teremtés Alapigéje pedig: Egy, Egyből kettő, Kettő meg egy. Ebből erednek a Láncok, minden élet Igéi-t rejtendő és tovább viendő. Ez köt össze az Egy Örök Ég-gel, az istenséggel…

Az "Egy, Egyből kettő, Kettő meg egy" nagyon nehezen megérthető gondolat.

A régi hitek a férfi nő kapcsolatot nem polaritásként értelmezik, hanem dualitásként! A polaritásnak gondolás vitte félre az újabb vallásokat és ebből ered a mostani férfi nő probléma. A természeti népeknél ez nem ismert, ők még a helyén tudják kezelni a hímséget és nősténységet.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> Ismerem ezt 

Pszeudó ezotérikus irományokból nem érthető meg az amiről - Evola  nyomán -  Hamvas ír.  Amiről a kritizáló teológus tanár is úgy nyilatkozik, h nem söpri le az asztalról

Nem ellentéteik vonzzák egymást,
> hanem hiányaik-fölöslegeik.

Jó, de az ilyesminek a női magazinokban van a helye :D

> Ezt sok bölcselet vallja, de korántsem jelenti azt, hogy ez valamiféle végcél és nincs értelme a nemiségnek, sőt.

Értelem? Milyen értelem? (egyáltalán mi az h "értelem" - csak egy buzzword valódi jelentés nélkül) Hát legfeljebb valami evolúciós halandzsa lehetne erre...
Általánosan lehet úgy gondolni a megelőző korokra, hogy azok jobbak voltak mint újabb társaik, és az azon korokban született gondolatok igazabbak, mint az ujabb korban született gondolatok. De ez nem mindíg és nem feltétlenül van így. Ha valami igazabb, az azt jelenti, h nem igaz. Az ősi korokból ránkmaradt gondolatok ugyan igazabbak, de nem igazak annyira, h ellent tudtak volna állni a romlásnak, melynek következtében jutottunk a hanyatlott jelenbe. És ez minden mást megelőzően a kritika szükségességét veti fel ezen gondolatok irányába! 
Mi végre van a hanyatlás, és mi végre csak igazabb és nem igaz ami ősi? És a válasz, mert ha Isten a tökéletes teljesség, akkor az általa véghez vitt teremtés mely saját mivoltának a részeként [nyilvánvalóan nem egészeként] képzelhető el, szükségszerűen tökéletlen kell h legyen. Épp ezért minden olyan ősi [vagy akár új]  elmélet ami ezt teremtett a világot, mint harmoniát tételezi alapvetően téves kell legyen. A világban disszharmonia van a tökéletlensége okán. Ezért az elképzelés miszerint a férfi meg nő itt kiegészíti egymást a nagy harmóniában, csak gyermeteg bülbül dalllam amiben polaritás helyett dualitást kell dünnyögni és akkor már is minden rendben van. Szó sincs róla!
Az emberben él, ugyan mélyen de fellelhetően, az egység emléke. A férfiban mindaz amit női princípiumhoz tartozonak gondolnak, és fordítva is. Ezen emlékhez fűződő komplikált [mitöbb: zavart ] viszony áll a homoszexualits hátterében is.  

A világban hanyatló vagy emelkedő tendenciák érvényesülnek az a létezés egyetlen Alanyának az önátélésének a függvénye. Ez az alany pedig mindig csak egyes szám első személyben értelmezhető, azaz ÉN -ként, Jézus is azt mondja  az Atya és én egyek vagyunk. Csak egység van a valóságban, a dualitás illúzió. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Pszeudó ezotérikus irományokból

A degradálás nem érv...

Jó, de az ilyesminek a női magazinokban van a helye :D

A degradálás nem érv...

Milyen értelem?

értelme = célja

Ha valami igazabb, az azt jelenti, h nem igaz.

És ki állított ilyet? Az igazat egy ember sem tudja. Aki ezt állítja hazudik, nincs kizárólagos szent igaz út.

Mi végre van a hanyatlás, és mi végre csak igazabb és nem igaz ami ősi?

A "gonosz", vagy rossz mibenlétével minden hit foglakozik, de egyet bizonyít, nem létezik olyan, hogy tiszta ősállapot, sem osztatlan egység. Ha lenne, nem bomlik fel. Vagy a gonosz honnan jött, ha ez az egység hibátlan volt?

csak gyermeteg bülbül dalllam amiben polaritás helyett dualitást kell dünnyögni és akkor már is minden rendben van. Szó sincs róla!

Hát ez hozzád nem méltó primitív megjegyzés volt, ráadásul senki sem állította, hogy akkor "minden rendben van".

Az emberben él, ugyan mélyen de fellelhetően, az egység emléke. A férfiban mindaz amit női princípiumhoz tartozonak gondolnak, és fordítva is.

Nincs egység és nem él semmiféle emlék. Múltkor azt mondtad nem szoktál meditálni és nincsenek élményeid "odaátról". Te személyesen emlékszel ilyen egységre? Milyen emlék az, honnan származik?

Magyarázd el légy szíves a saját szavaiddal az egység emlékét és utána az egységég fogalmát?

Ezen emlékhez fűződő komplikált [mitöbb: zavart ] viszony áll a homoszexualits hátterében is.  

Ez az érv, illetve kinyilatkoztatás zavaros, valamilyen nem definiált dologra hivatkozol.

Ez az alany pedig mindig csak egyes szám első személyben értelmezhető, azaz ÉN -ként, Jézus is azt mondja  az Atya és én egyek vagyunk.

A nemtelen fogantatás a valóság tagadása. Szerintem Jézus nem ezt mondta, vagy nagyon félreértették. Az ÉN pedig nem létezik, egy ember több dolog összessége. Test, szellem és lélek, ezek megtapasztalhatóak, melyik ebből az ÉN? Azt állítod, hogy a test nem hat a lélekre vagy a szellemre? Mi az ÉN szerinted?

Csak egység van a valóságban, a dualitás illúzió.

Pont fordítva. Az egység az illúzió. Isten miért teremtette a nemiséget? A kereszténység ezzel nem tud mit kezdeni. Gondolom te nem vagy Isten, de szerinted miért van nemiség? Mi a célja? Mi az értelme?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez sajnos nem magyarázat arra, hogy miért van nemiség. Ráadásul ez a katolikus felfogás, a reformátusban nem a férfiból teremtette a nőt, hanem egyszerre, mert az oldalbordás magyarázat érthető úgy, hogy a nő alábbvaló, ahogy ezt a katolikus egyház sajnos elő is adta az évek során.

Szerintem a kereszténység egyik jelentős problémája a nők és a nemiség kezelése. Ez nem magyarázat:

Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.

Ez szerinted mit jelent? Ne unatkozzon? Miért nem jó egyedül? Ettől még miért kell két nem a szaporodáshoz? Ez semmit nem magyaráz meg az ivaros szaporodás okáról, ami áthatja az egész világot, mondhatni a lényege. Miért nem osztódással szaporodik az ember, úgy sem lenne egyedül?

Ez már érdekesebb:

Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.

A nő nem hagyja el a családját? Ezt egyébként a régebbi hitek így tanítják, a férfinak kell a nőhöz mennie és nem fordítva. A nő dönt a párjáról és nem a férfi. A nő fogadja be a férfit, régen a magáévá teszt a nőre értették nem a férfira, a nő tette magévá a férfit, ami egyébként logikusabb is.

A "lesznek egy testté" már igazán izgalmas és nem a szexre gondolok. Amire utalni próbálok a hibás poláris nemiség kezelés. Ebből, hogy jön ki, hogy ellentétek. Az egy testté levés pont azt jelenti, hogy együtt alkotnak egységet, kiegészítik egymást.

Amit kigúnyolt Zoli, a Büün értelmezését:

Nem ellentéteik vonzzák egymást,
hanem hiányaik-fölöslegeik.
Ez a Két Félből Eggyé
kerekedés ős-törekvése,

kontra biblia:

és lesznek egy testté.

Ebből hol olvasható ki bármiféle polaritás? Szerintem sehol. A magyar nyelv nagyon szépen jeleníti meg a feleségem szavunkkal. A nőnek viszont férje van. Mint ha értékesebb lenne a nő.

Sajnos ezen téren, mármint a férfi nő kapcsolat a kereszténység nagyon félrement a régebbi hitek után és ezt nyögjük jelenleg is. Viszont ez még mindig nem magyarázat a nemiség okára!

Igen érdekes a nyelvünk itt is. Nemes és nemtelen. A nemtelenség negatív, a nemnek fontos szerepe és fontos oka van. Erre a Bibliában nincs magyarázat, legalább is én értelmeset nem találtam. Ez nem a Biblia "lehúzása" mert az igen komoly érték, de az a rész üres és hibás.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Miért nem osztódással szaporodik az ember, úgy sem lenne egyedül?

Igazad van, erre én sem tudok konkrét magyarázatot a Bibliából. A kevésbé konkrét magyarázat talán annyi, hogy Isten ilyennek akart teremteni minket, és ő látta hogy ez így jó. Úgy tűnik ezzel kell beérni...

Erre gondolok:

Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó. 22Isten megáldotta őket és így szólt: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön.

A Bibliában nincs magyarázat erre, ami igen komoly probléma, ezért az egész nemiség egy tabu, pedig a nemes szaporodás az élet alapja és ez, mármint, hogy nem magyarázza, a férfi nő kapcsolatok megértésének a hiányát okozza. Ez az oka rengeteg zavarnak és nők érdemtelen kezelésének. Nekem érthetetlen, hogy a kereszténységéből ez, hogyan maradhatott tokkal vonóval.
A természeti hitek érthető magyarázatot adnak és szépen leírják a lényegét, sőt a tanítások egyik fundamentuma a nemiség.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> Vagy a gonosz honnan jött, ha ez az egység hibátlan volt?

Hát nem é az elöbb irtam le? Most írjam le újból: mert a teremtés szükségszerűen tökéletlen, onnan. 

> Te személyesen emlékszel ilyen egységre? Milyen emlék az, honnan származik?

Hát nehéz lenne ezt kellő precizitással megfogalmaznom. Valamiféle, mélyen eltemetett tudásom mindig is volt az egységről. Olyan értelemben nyilvánvalóan nem emlék, h ez a születésem óta megtörtént volna, és arra emlékszem. Ez más dimenziókból származó emlék. És nem vagyok ezzel egyedül, mert a gondolat, h mi emberek valamilyen értelemben egyek vagyunk nem indegen általában véve az emberek nagyrészétől sem. Bár, itt azért sokkal cizelláltabban kéne fogalmazni, ugyanis ezen egység ideája látszólagosan némiképp, igazából azonban teljesen más mint az egység valódisága. A férfi-nő daulitása egy nagyon erős illuzió, de ennél nagyságrendekkel erősebb az ÉN és a MÁS dualitásának illúziója. A létezésnek, mely létezés kizárólag tudati, egyetlen Alanya van csak, aki velem, és akivel én egylényegű vagyok - lásd a jézusi példázat. És első körben minden és mindenki a MÁS. De a további körökben a MÁS is ÉN vagyok. Az istenek akkor alakulnak ki, amikor ezen egylényegűségre fátyol borítódik. 
Ha most az egység kérdését a férfi-nő aspektusára szűkítve kívánod tárgyalni, akkor javallom, kíméletlenül tedd fel magadnak a kérdést, h Te, mint önmeghatározás szerinti igazi férfi, egészen véletlenül nem rendelkezel-e mégis olyan tulajdonságokkal amik a nöiséghez köthetőek? És ha úgy találnád h mégis rendelkezel, kérlek ne ess kétségbe! Minden igazi és nem-igazi férfi így van ezzel. És ugyan ez a helyzet a nőknél is pepitában. És ennek elsődleges oka az, h hordozol valamit magadban az egységről. 

> A nemtelen fogantatás a valóság tagadása.

Jaj hagyjuk már a ilyen kirohanásokat! A szűznemzés is valóságtagadás, ugye? Minden ami nem anyagi, vagy ellent mond az anyagnak az valóságtagadó, mivel logikailag szted a valóság az, ami anyag. Látod nem is kell kérdést feltenned magadnak, találok én benned női tulajdonságot, ami már etimológiailag is női principiumhoz tartozó: anya-anyag. 

Sztem Te valamiféle pszeudó ezotériába bujtatott naiv realizmust képviselhetsz, amiben a szellemi törekvések arra szorítkoznak, hogy az anyag mibenlétére adjanak valami féle magyarázatot és mint ilyenek az anyaggal szemben másodlagos jellegűek. Miközben a férfi principiálisan szellemi, és nő az, aki anyagi meghatározottságú! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

És miért szükségszerűen tökéletlen a teremtés? Mi ez a szükség? Ki teremtet? Isten? Akkor Isten tökéletlen és nem mindenható. Ha ő teremtett akkor a bűn eleve benne volt. Vagy vonatkoznak rá szabályok? Akkor azok mik, amik tökéletlenné teszik? Ez így kissé túlegyszerűsített, a teremtés amúgy is sikamlós terep, csak így kijelented, hogy tökéletlen.

A természeti hitek nem kezelik szigorúan a teremtést, Tengritizmus, illetve Büün eleve háromféle teremtés elméletet tart, úgy, hogy belátja, ember nem tudhatja mi történt. Itt írtam ez egyikről. A Buddhizmus meg elegánsan leszarja, nem is érdekli.

Szóval miért szükségszerű a bűn létrejötte? Fejtsd ki.

Ha innen tovább akarunk lépni, akkor mélyebbre kell ásnunk és az alapfogalmakban közös nevezőre jutni. Arról csak sejtésem van, hogy mit gondolhatsz egységen, nekem több „utam” volt ott, de én nem így tapasztaltam, nem így éltem meg és nem így magyarázom. Sokkoló élmény megérezni, látni a mindent, az "egységet", mint egy kollektív tudat, egy szellemi fehér zaj, de ettől még nem egy mindenki, mert ez egyszerűen nem értelmezhető. A sík egy és "láthatsz" benne, már ha tudod, hogyan kell ott "nézni", pont mint az anyagi síkon, ez olyan "egység" mint az anyag, de az sem egy homogén massza. Minőségi és mennyiségi állapota van, akár csak a szellemi síknak. Pont ez a "belső szemet" veszített el a materialista ember. A kereszténység egy kulcslyukon át mutatja, de ha akarod berúghatod az ajtót és nem csak benézhetsz, be is mehetsz oda.

Mi értesz ÉN alatt? Az ember legkevesebb három dologból áll, megjegyzem találkoztam már olyan tanítással, ahol tíznél több részre bontották. Ami könnyen tapasztalható bárkinek, az a szellem-lélek-test. Ez már némi magyarázatra szorul. Egyszerűsítve, a szellem gondolkodik, a lélek az ösztön, a test meg a test, de persze ez ennél azért jobban kifejthető, de ez egy alap majdnem minden bölcseletben, még a „modern” pszichológiában is, a tudat és a tudat alatti néven. A kereszténységben viszont ez is zavaros.
Szóval az ÉN mit jelent nálad? Ebből csak a szellem, vagy az embert emberré tevő egység?
Szerintem a létezés nem csak szellemi! Nehéz tagadni, hogy a test létezik, elszakadni tőle, pláne halál nélkül meg igen nehéz és csak korlátozott ideig lehetséges. A lélekkel, vagy egóval küzdés még nehezebb terep. De ha tetszik ha nem az is létezik, különben, hogyan hatna? A semmi nem képes hatást kiváltani, tehát van.

Ha elolvasod az idézetet amit írtam, akkor látod, hogy a sámánizmus szerint a férfi-nő tulajdonságok túlnyomó többsége egyezik. Úgy gondolom, hogy amit te egységnek értesz az a szellemi sík, de az ember nem csak ebből áll, ha tetszik neki, ha nem.

A szűznemzés szerintem egy óriási hiba a Bibliában, a Tradicionális bölcsességek :) szemen köpése és több ezer éves kár okozása.

Ja és a pszeudó ezotéria naiv realizmus az mégis mi a fene? :) Ha már kérdezed sokáig Buddhista voltam, de egyre inkább haladok a régebbi tanok irányába, ha tetszik a Tradícióban mélyülök :D

A sámánizmusban csak hit van, vallás alig-alig és egyház meg semennyire. Nincsenek egyházak, szentek, meg megmondó emberek, nem kell magyarázat mindenhez csak tapasztalás van. Csak az irányt mutatja, de a többit oldd meg magad. Ahogy mondják a táltosok: Ne higgy, tudj! Azt még Evola is vallja, amit nem tapasztalsz meg, annak nem sok értéke van.

Ha megyünk még régebbre, már amennyire ezt tudhatjuk még sámánok sem voltak, mert mindenki érezte és értette Istent, nem volt szükség rájuk, de elindult a leromlás. Ez még logikus is, minél közelebb vagyunk a teremtéshez, annál közelebb vagyunk Istenhez is.

Az csak hab a tortán, hogy a sámánhitek szerint az idő nem lineáris. Egy magába forduló kör, nincs leje és nincs vége, nincs olyan hogy ős állapot, se olyan, hogy ős egység.

Egység van viszont a szellemben, amit szoktak mostanában szellem kvantum elméletnek is mondani, ami azt tartja, hogy az anyagi sík mellett van egy szellemi sík, a szellemnek is van mennyisége és minősége. A cél, Isten célja a szellemi sík minőségének növelése ez nyilván fontosabb mint az anyagi sík. Hogy a férfi szellemi sík a nő meg anyagi, az egy logikátlan és védhetetlen állítás ráadásul hímsoviniszta is. Még is mire alapozod ezt? Ráadásul szerintem a nők sokkal inkább használják a szellemi síkot, pont a férfiak aki inkább megragadnak az anyag oldalán. Pont a nők használják a sejtelmeket jobban, a férfiak sokkal racionálisabbak, ami egy zsákutca. Ezen kívül eddig arról beszéltél, hogy nincs értelme a nemeknek. Akkor most mégis van? Mégsem egy mindenki?

A szellemi és az anyagi sík összefügg, egymásból táplálkozik, hat egymásra, aki tagadja az anyagot az átesik a ló túloldalára. Nem anyag mibenlétére adok valamiféle magyarázatot, hanem próbálom megérteni az élet működését és célját. Aki csak a szellemben látja a lényeget pont úgy téved, mint aki csak az anyagban.

Grandpierre Attila egész érdekesen közelíti meg ezt, de talán még szemléletesebb James Lovelock – Gaia elmélete.

Végül megköszönnöm, ha abbahagynád a degradáló megjegyzéseid, már ha képes vagy rá, hogy az egód ne kerekedjen felül, mert egyébként jó veled értekezni :D

Ja és ha már kérdezted engem is érdekel, hogy te mit képviselsz?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> És miért szükségszerűen tökéletlen a teremtés? Szóval miért szükségszerű a bűn létrejötte? 

Eléggé zavaró, h ismételten azon dolgokra kérdezel rá, amikről már az előzőekben írtam. Mintha write-only modeból nem sikerülne kilépned! 
Próbáljuk máshogy: A gonosz fogalma az iszlám tradícióban (13 perc) Miért létezik gonosz? (Seyyed Hossein Nasr) (5 perc)

>  Ki teremtet? Isten? Akkor Isten tökéletlen és nem mindenható.

A következttés logikátlan: A fenti videó erre is válasz.

> Mi értesz ÉN alatt?

Volt róla szó.

> Szerintem a létezés nem csak szellemi! Nehéz tagadni, hogy a test létezik...

Pontosabban tudati. Persze, ha könnyű lenne tagadni az anyagot [mint tudattól független objektív realitást] - akkor nem lenne benne semmi kunszt. Épp, h annak ellenére kell tagadni, h nehéz ezt megtenni! Ebben is valami rettentő naivitás mutatkozik meg a hozzáállásodból. Te egy alapvetően materialista szemléletű ember vagy, akit a "szellemiek" annyiban érintenek meg, amennyiben azok nem mondanak ellent az alapállásának. És ezt az igényt pontosan kielégíti a pszeudó ezotéria. 

> Ja és a pszeudó ezotéria naiv realizmus az mégis mi a fene?

Szintén meg lett válaszolva: materializmus nyakon öntve pl. divat buddhizmussal

> Ja és ha már kérdezted engem is érdekel, hogy te mit képviselsz?

Már régebben ezt is írtam, Tradíció + szolipszizmus (amúgy egyre több kritikával). Engem az esszenciája érdekel, és kevésbé hoz lázba h szanszkrit nyelven olvassam az ősi iratokat. Bár nagy csodálója vagyok azon keveseknek, akik tudásukra ezen a közvetlen módon tettek szert! És tulajdonképpen sztem pontosan erre érez rá Bulányi azzal, h azt mondja ez egy vallás, és, nem számit h az ősi iratok igazolják-e v. sem, mert nincs szüksége az igazolásukra, önmagában megáll.  Szóval nehéz pontosan megmondani h mi ez. De nekem ez mellékes is, a lényeget felfogtam és innentől önjáró vagyok, magam értelmezem a világot ezen keresztül. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Eléggé zavaró, h ismételten azon dolgokra kérdezel rá, amikről már az előzőekben írtam

Mert nem válaszolsz! Ha nem tudod elmondani a saját szavaiddal akkor nem is érted. Úgy érzem szándékosan kerülöd az alapfogalmak tisztázást, ráadásul már az Iszlámnál járunk...

A gonosz fogalma az iszlám tradícióban

Az abszolútum nem más mint az abszolútum önmaga - Gratulálok. A valami az valami. Bölcs...
A életet Isten teremtette -  Akkor a gonoszt is.
Az abszolútumban volt Isten és nem volt semmi más - Akkor mi szükség volt a teremtésre?
A gonosz nem valósságos, de bizonyos szempontból létezik - Parádés, brávó.
Isten létrehozza a teremtettséget - Akkor Isten teremtette a gonoszt is.

Körkörös nem definiált hivatkozások. Értelmetlen zavaros zagyvalék.

Miért létezik gonosz? (Seyyed Hossein Nasr) = szintén zavaros értelmetlen hablaty, semmit sem magyaráz meg, csak mellébeszél. Például:

"világ az világ" - gratulálok...
"A teremtés Isten önkinyilatkoztatása" - Akkor Isten tökéletlen...
A világ nem Isten - Ha Isten mindenható, akkor még is miből teremtette a világot?
A világ nem Isten, a világot megteremtették! - Még is ki?
A teremtés Istentől való elválasztottságot feltételez - Hogy mi? Ez úgy baromság ahogy van. Ki választotta el? Ki feltelezi ezt?
A teremtés korlátozást jelent, annak korlátozásából ami az abszolútum és ebből származik a gonoszság. - Na ez már a hú bazzeg kategória.
 

Ez az egész egy hatalmas mellébeszélés! Nem tudja megmagyarázni értelmesen csak hadovál összevissza.
 

Mond el és ne linkelj :) ne másokra hivatkozz! Ha rendben van a világnézeted ekkor van rá válaszod.

Miért szükségszerűen tökéletlen a termetes?

Ki termet?

Mi az az ÉN?

Mi az a tudat?

Te egy alapvetően materialista szemléletű ember vagy, akit a "szellemiek" annyiban érintenek meg, amennyiben azok nem mondanak ellent az alapállásának. És ezt az igényt pontosan kielégíti a pszeudó ezotéria.

Erre én azt mondom, hogy ideget szúrtam és nincs érved, marad a személyeskedés. Az hittem ennél több van benned...

Már régebben ezt is írtam, Tradíció

Definiáld a saját szavaiddal a Tradíció fogalmát. Evola több könyvet is írt róla, de nem sikerült neki.

Szóval nehéz pontosan megmondani h mi ez. De nekem ez mellékes is, a lényeget felfogtam és innentől önjáró vagyok, magam értelmezem a világot ezen keresztül. 

Ha felfogtad a lényeget, mondd el, hogy mi is megértsük.

De nekem ez mellékes is, a lényeget felfogtam és innentől önjáró vagyok, magam értelmezem a világot ezen keresztül. 

Akkor mégis MÁS vagy mint a többiek? :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> Mert nem válaszolsz! Ha nem tudod elmondani a saját szavaiddal akkor nem is érted.

Nem igaz. Válaszoltam, saját szavaimmal. És, hogy magam mit értek és mit nem, annak megállapítására te teljes mértékben alkalmatlan vagy pusztán már ezen szálon bemutatott logikai hasraeséseid számossága okán is.

Miközben láthatóan pontosan abban az értetlenségben vergődsz amiben a nyugati mentalitású emberek [szemben a keletiekkel], és amire H.Nasr rámutat - az általad zagyvaléknak minősített - videoban: azaz h a nyugati ember logikailag nem tud mit kezdeni azzal, h miért és miként létezhet a gonosz, bűn, szenvedés, disszharmónia, halál(?) stb a jóságos és mindenható Isten által teremtett világban? Miközben H.Nasr szerint ez a kérdés keleti emberekben fel sem merül. Tekintve, h ez a kérdés a kétségek olyan gyökerét jelenti, ami miatt nyugaton az emberek elfordulnak vallástól, Istentől - választ kell nekik adni teológiai szempontból:

Azt kell belátni, hogy amennyiben Isten v. Abszolutum maga a teljesség és tökéletesség, akkor az általa teremtett dolog szükségszerűen nem lehet a teljesség és a tökéletesség. Tehát Isten a tökéletes, és nem a világ (amit teremtett). De ez nem azt jelenti, h a gonosz, bűn, szenvedés, disszharmónia, halál(?) Isten szándékából léteznek a világban. Úgy fogalmaz, hogy a gonosznak nincsen ontológiai státusa. De hogy mégis jelen van, az világ tökéletlenségének a következménye. 

Miért nem tud a tökéletes tökéletest teremteni? Mit jelent teremteni? A termetés azt jelenti, h magamból kiveszek valamit és azt magamtól eltávolítom, függetlenítem (disztanciálom). Lássuk be, h a tökéletestől disztanciált dolog nem lehet maga a tökéletesség, mivel az annak csak egy része, így szükségszerűen tökéletlen. 

Nos, miután az Igazi Férfi vergődését nem lehetett figyelmen kívül hagyni, leírtam ezt neki dióhéjban. De hát persze nem értette meg, púposkodott tovább. Jó, akkor kapott két videót ahol szájbarágosan elmagyarázzák neki, ráadásul magyarul. Na akkor ahelyett h megköszönné, elkezdi ócsárolni a videót, meg definícó fétisével zaklat. Értitek: szenved tőle h nem tudja, megpróbálnak segíteni rajta, h miként lehet megérteni a dolgot, de nem megköszöni, hanem kötekszik. Hát h lehetne ezt minősíteni? 

Minden esetre én befejeztem, méltatlannak érzem, h ezt tovább folytassam!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Sajnálom, hogy megfutamodsz, de megértem. Nincsenek meg az alapjai a világnézetednek és nehéz ezzel szembesülni. Gáz amikor az alapfogalmakat sem tudod megmagyarázni és csak mellébeszélsz meg személyeskedsz. A legegyszerűbb kérdéseket sem tudod megválaszolni, nincsenek saját válaszaid, így tényleg nem tudsz beszélgetni és a reakciód a kritikákra tiszta ego és sértődés. Te beszélsz nyugati emberről, meg vergődésről, ez vicces.

Lássuk be, h a tökéletestől disztanciált dolog nem lehet maga a tökéletesség, mivel az annak csak egy része, így szükségszerűen tökéletlen. 

Egyszerű kérdés amire nem vagy hajlandó válaszolni, illetve nem tudsz: Ha valami tökéletes miért bontotta (disztanciálta) szét magát?

De hogy mégis jelen van, az világ tökéletlenségének a következménye. 

És újra: De ha Isten tökéletes, miért teremtett tökéletlent?

Tehát Isten a tökéletes, és nem a világ (amit teremtett).

Nézzünk meg a tökéletes fogalmát (ha nem tetszik hajrá, definiáld máshogy, velem lehet beszélni):

Hibáktól vagy hiányosságoktól mentes (állapot, alkotás, termék); minden tekintetben teljes és hibák nélküli (tulajdonság), amiben hiánytalanul benne van minden, aminek benne kell lennie, és nincs benne semmi olyan, aminek nem kellene ott lennie.

Istennek miért volt szüksége a teremtésre? Talán unatkozott az abszolútumi ősállapot tökéletességében? Ha az ősállapot tökéletes volt, miért bomlott meg? Ha tökéletes miért vett ki magából bármit is?

A monoteista mindenható Isten által teremtés értelmezése logikailag lehetetlen, az összes magyarázat rá értelmetlen. Az érvelés előbb utóbb eljut a "ezt nem érheted", meg "hülye vagy" és "Isten szándékát ember nem érheti" szintre.
Ez a gyakorlatban semmilyen használható dolgot nem ad az élet értelmezéséhez és jobbá tételéhez és kötve hiszem, hogy Isten szándéka ilyen lenne.

Ennél például a Buddhizmus, nincs rá szükséged, hogy tudd hozzáállása sokkal értelmesebb, mert erre alapozva nem állít hülyeségeket és nem próbál éket verni a két nem közé.  

Nos, miután az Igazi Férfi vergődését nem lehetett figyelmen kívül hagyni

Kínosan érintett téged? Alábbvalók nők ugye?

Na akkor ahelyett h(ogy) megköszönné, elkezdi ócsárolni a videót, meg definícó fétisével zaklat.

Ja, hogy a fogalmak tisztázása lényegtelen. Okos. Az persze nem lényeg, hogy egy eszmecsere alapja, hogy egy fogalmon ugyanazt értsük. 

Értitek: szenved tőle h nem tudja, megpróbálnak segíteni rajta, h miként lehet megérteni a dolgot, de nem megköszöni, hanem kötekszik

Mondá a sértődött kisgyerek, aki nem tud semmire válaszolni :D

Ja és  ugye milyen kellemetlen amikor a saját stílusodban kapod a választ? :)

Azért sajnálom, tényleg azt hittem, hogy veled lehetne beszélni erről, de olyan vagy mint egy fundamentalista iszlám hívő, ha valaki nem ért veled egyet, kor jöhet az dzsihád.

Mivel duzzogásodban másokhoz is szóltál megteszem én is egy könyvből idézve, mindenki tegye a te "abszolútum nem más mint az abszolútum önmaga" videód mellé.

A könyv a sámánhitről szól, ebből idézek:

Az uráli eszmerendszerben, azon belül a rábaközi hagyatékban az Istenség eredetileg Egy, sőt férfivá meg nővé manifesztálódva is Egy, mert a duális egyen­súlyt alkotó felek együtt alkotnak egy egészet. A többi szellemlény az ő teremt­ményük. E kérdésben a nagy különbség az, hogy az óperzsa filozófián tenyésző vallások a nősténységet, a nőt - eleve kiiktatják a Jó fogalomköréből, mivel fér­fiisten teremt, nő nélkül. A BÜÜN vallás tudói, táltosai, bácsái igen jól tudták, hogy emögött miféle gazdasági és politikai érdekek hatnak. A törzsekbe szerveződésnek, a kezdeti államalakulatoknak, illetve azok szer­vezőinek, a törzsfőknek nem felelt meg ez a dualista világkép. Különösen ott nem, ahol földet is műveltek. A lovas-nomád népek nem törték be a nőt cselédnek mint a földművelők, de a nő pozícióját ők is meggyöngítették, már ahol nem nyújtott neki védelmet egy duális eszmerendszert valló tételes vallás. A fejedelmeknek olyan férfira volt szükségük, aki parancsol családjának, nem kérdezi feleségét, hogy például hadba vonulhat-e. Jó katonává legjobban akkor lehet a férfit nevelni, ha megingatják benne a nőhöz ragaszkodást. Ehhez pedig a nőt értéktelennek kell nyilvánítani. Az egy istenre is szükség volt, mert a másokat leigázó-gyarmatosító illetve rabszolgákat tartó népek hódításának, terjeszkedésének teológiai indoka az „egy isten az égben, egy uralkodó a földön”. Az uráli, ős-európai eszmerendszer már a levédiai őshazában nyűg lehetett az uralkodóknak, akik a szeredás — a zarathusztrista, illetve az abból reformált manicheista - vallást igyekeztek meghonosítani. A judeo-kereszténységet és a zsidó hitre térített „mózsiás” kabarokat is szívesen fogadták. Minden vallást, mely alkalmasnak tűnt dinasztikus törekvések alátámasztására.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2023. 08. 16., sze – 08:10

Szerencsére a biológia nem fejben dől el.

De tényleg, mi a motiváció ez mögött? Van egy sejtésem. Ugye ezek az egyedek társadalom marginális részét képezik, de pl. ilyen-olyan választások idején mindenkinek jól jön pár plusz szavazat. Csak elég beállni mögé (még ha közben legszívesebben hányna az egésztől) az a bizonyos politikai formáció, és már biztosítva is van, hogy egyedünk ne a másik (gonosz) táborra adja le a voksát.

És bizony bárhova is megyünk a világon, érdekes módon ezeknek a szekerét mindig a baloldal tolja. A baloldalt meg a világcégek, nagyvállalatok. Így nem csoda, hogy ezeknél is megjelennek a szivárványos jelképek, a gender, stb. A másik dolog, hogy ezzel (is) jól lehet társadalmi feszültséget gerjeszteni, ami akárhogy is nézzük, mindig a baloldal malmára hajtja a vizet. És ez most különösen fontos, hiszen egyre több helyen veszít az erejéből a baloldal és vele együtt a globális tőke társadalmi befolyása.

Ami meg a nőket illeti. Nagyon sajnálom őket, hogy a nagy nehezen kivívott jogaikat páros lábbal tapossák bele a sárba. És közben még le is hugyozzák. Sajnos azt kell mondjam, hogy ők az egyetlenek akik tehetnek valamit ez ellen. És ez kurvára nem fair, hogy megint küzdeniük kell egy olyan dologért, ami a normális emberek fejében magától értetődő.

Pont leszarom, hogy ki mit gondol magáról, ha nekem nem kell azt gondolnom róla, amit magáról gondol. Felőlem egy férfi gondolhatja magát nőnek, leszarom, de ne várja el tőlem senki, hogy én is nőnek tartsam. Ha a kanadai sport szervezők is így gondolták volna, akkor nem indulhatott volna a fickó a nők között. De akkor valószínűleg jelenős szponzor (multicég) pénzektől estek volna el.

Szóval akkor ami is a motiváció: #pénz #sokpénz

Az igazi nők meg összefoghatnának és visszaléphetnének az olyan versenyektől (akár sport, akár szépség), ahol ilyen izék indulhatnak.

I hate those Smurfs!

A vilagcegek tamogatasa addig tart amig jol mutat a plakaton. Sydney-ben iden epp a pride honapban (mindenhol is az folyt a csapbol es buszken hirdettek, hogy ok is abc emberek etc) bementem a Nike egyik boltjaba cipot vasarolni. Levettem a polcrol egy kek/feher cipot es kertem belole egy 45-os peldanyt. Az elado felvilagositott, hogy sajnos az egy noi modell :D WTF noi modell? Most akkor mindenki egyenlo vagy megiscsak van kulonbseg?

Női modell.= nincs belőle 45-ös. Mert ritka nő 45-ös lábbal. (szóval nem mindenki egyenlő)

Női modell. A gyártó véleménye szerint, a  színvilága, stílusa miatt a nők(megcélzott vásárlói csoport) körében lesz sikeres. Valószínűleg speciális esetként -most épp- neked is bejött e stílus.

De ez marginális. Ezzel senki nem foglalkozik. Mondjuk elmehetsz egy egyedi kézműves cipészhez, s mondhatod neki, hogy csináljon ugyan ilyet 45-ösben, de kicsit drágább lesz.

> #pénz #sokpénz
> Az igazi nők meg összefoghatnának és visszaléphetnének az olyan versenyektől (akár sport, akár szépség), ahol ilyen izék indulhatnak.

Emlékszem arra az esetre, amikor egy tornász lány a fukusimai katasztrófa idején nem volt hajlandó kiutazni Japánba egy világversenyre és az itthoni szakvezetés szabályos karaktergyilkosságot követett el ellene a sajtóban, perekkel fenyegették h visszakövetelik tőle az éveken át ráfordított támogatást. Rendkívül gusztustalan volt ahogy fenyegették. Szal ebből gondolom, h egy válogatott sprotoló nem nagyon van olyan helyzetben, h csak úgy vissza tudjon lépni egy versenytől a szakvezetés akaratával szemben. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Van még ilyen, hogy "baloldal"? 

Szerintem ezek már teljesen elmosódtak. Nincsen bal- és jobboldal. Centrum és stb. Mindenki nyom mindent, amiből esik le szavazat. Vagy pénz. Vagy mindkettő. És nem csak azért mondom, amit itthon művel az ún. "jobb" meg "bal" oldal, hanem külföldön sincsen másképp. A demokrata adót csökkent, a republikos meg deregulál. 

Ketten kellenek ehhez is. Látható, hogy a dobogó másik két polcán álló nő tapsol, egyetért.

Nemrég volt Hollandiában egy szépségverseny, ahol egy "transznő" lett a szépségkirálynő. Ott is tapsolt a többi hölgyike.

A lovagi páncél rozsdátlanítása előtt érdemes azt is észrevenni, hogy mindenhol rohad az egész világ.

Az "igazi" világ ilyen. Ha nem tetszik, ebben a könyvben elég jól elmagyarázza a szerző, miért ilyen: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lucifer_Principle

Arról nem beszélve, hogy az eredmény, amivel a nőket verte, az a férfiak között a futottak még-re se lenne elég...

Ráadásul a riportban a "faszi" azt boncolgatja, hogy: "Miért olyan gyengék a nők fekvenyomásban? Mármint nem hozzám képest, mert én edzésmániás vagyok..." B+, ez hülye is.

Szerkesztve: 2023. 08. 16., sze – 09:48

Sajnos a magyarok többsége ennek elfogadása terén is el van maradva vagy 15 évet! :(

A dolog igenis fejben dől el. Sőt, ott dől el igazán! A többi csak biológiai kényelmetlenség, ami ellen valamilyen szinten ma már lehet tenni...

Én sem voltam ilyen elfogadó régen a nem heterokkal kapcsolatban, de a Sense8 sorozat sokat segített az elfogadásukban! 
Pont az a sorozat üzenete is, hogy lehetsz hetero, leszbi, transznemű, helyed van a világban és így is merj érvényesülni. Nem a tested számít, hanem az aki belül vagy! Ha te férfiból lett nő vagy, akkor nő vagy! Ennyi. 

Ezt a sorozatot mindenkinek meg kellene néznie, bár tény, hogy sajnos kevesek gyomra venné be :( 

Én azóta ha meglátok egy meleg párt az utcán (ha férfik, ha nők), komolyan örülök nekik! Tök jó, hogy felvállalják, mernek így élni mások előtt. Nem feszengenek, szoronganak, csak élnek mint bárki más. 

S ezzel le is van tudva minden gondolom.. Tök rendben van női kasztban férfit indítani sportban. Hormonok? Picsafüst! Le van tudva az is, hogy szépségversenyen a szépségkirálynőnek farka van, meg olyan feje amit nem kellene mutogatni. Nyírjunk ki mindent ami eddig normálisnak számított, jöjjön a mesterségesen keltett anarchia. Érzékenyítő programot mindenki fejébe, mert neked már le is futott!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Nem a tested számít, hanem az aki belül vagy!"

Ha ez így lenne, a plasztikai mészárosoknak nem lenne munkájuk. Mert ha nem számít a külső, akkor fölösleges levágni, toldozgatni, ide-oda pakolászni, faragni az addig ép testrészeket és vállalni a folyamatos tortúrát, ami még hozzá tartozik. Egészen érdekes és megdöbbentő dolgok derülnek ki erről a témáról a "What is a woman?" című doku-filmben: https://en.wikipedia.org/wiki/What_Is_a_Woman%3F

Talán érdemes megemlítenem, hogy egyébként transznacionális-transztemporális-transzfinanciális lényként tekintek magamra, de több, mint biológiai kényelmetlenség, hogy a világ nem hajlandó az önvalómat elfogadni, azaz minden szempontból elfogadni, hogy 30 éves svájci--norvég milliárdos vagyok.

"Nem a tested számít, hanem az aki belül vagy!"

 

Ma olvastam (USA):

"Egy anya azt követeli, hogy az állatorvos (illegálisan) kezelje fia egészségi állapotát: "Ha a fiam azt mondja, hogy macska, akkor macska"

 

(Hamarost a férfi és női WC-k mellett lesz egy olyan is amiben gender-macskaalom lesz!!

Meleg a radiátor meg a tűzhely...

Szóval az utcán sétálgató azonos nemű párocskáknak mi köze ahhoz, hogy biológiailag férfiakat engedünk indulni biológiailag nőknek kiírt versenyeken?

Nem azon háborgunk, hogy az azonos nemű párocskák mit csinálnak a hálószobájukban, mert azt pont lesz@rom...

A dráma az, hogy emiatt tehetséges sportolók adják fel a profi karrierjüket, nevekre már nem emlékszem, de amerikai úszó és bringás lány is azt mondta, hogy köszöni, akkor befejezte...!

Van azért sok olyan nőnek született nő, akik annyit edzenek, hogy Fekete Lacival vetekszenek...
Akkor zárjuk ki őket is, mert az átlag nők teljesítőképessége felett állnak? 

Ha emberünk férfiból lett nő, akkor Ő nő és késsz. Ha kizárjuk, az diszkrimináció. 
Nem tehet róla, hogy Ő természettől alapból kapott egy jobb fizikumot mint a többi nő. A többi nő is meg tud dolgozni érte, sőt van hogy nekik is alapból jár. 

Igazából nem is nem szerint kellene a sportokban kategóriákat létrehozni, hanem maximális teljesítóképesség szerint. Mint az autósportban ahogy a köbcenti szerint sorolják be az autókat versenyen, nem pedig márka vagy egyéb jellemző alapján. 
Persze emberi teljesítőképeséget kicsit nehéz meghatározni, hiszen sokszor maga az ember sincs tisztában a sajátjával...

Lényeg a lényeg: a nem szerinti besorolás sosem volt jó megoldás. 

Ne zárjuk ki akik "annyit edzenek", mivel megvan a lehetősége másnak is annyit edzeni. Amúgy sportban mindig az átlagember felett állnak a sportolók fyi.

Nem, nincs kész. Amíg heréje volt a tagnak, addig az izomzatát és vázszerkezetét az ennek megfelelő hormonjai tervezték. A férfi váza és izomzata nem egy kategória a nőkével. Ezért van az, hogy a férfi erősportok eredményei klasszisokkal komolyabbak a nőinél.

A felvetésed hülyeség. Tiszta őrület, hiszen az átlagos erősportokat eleve a versenyző súlyára írják ki, persze miután lecsekkolták, hogy nő vagy férfi az illető. Mindkét besorolás evidencia. Súlyemelésnél, küzdősportoknál stb. mind így teszik. Azért így, mert a két adatból behatárolhatóak a fizikai korlátok és a fizikai lehetőségek. S el is érkeztünk a lökettérfogathoz, ami így mégiscsak kerekebb, és nem kirekesztő.

De, már az átlagsportoló is tisztában van a teljesítőképességével. Azért nem tudod, mert a billentyűt nyomkodó e-sportoló (?) mivoltod nem kedvez ennek a megtapasztalásában. Én nem bánnám, ha valahogyan beverekednéd magad a valódi sportolók körébe. Valójában mindegy mibe, csak olyan sport legyen, ahol legalább a popódat fel kell emelni.

De, tök jó megoldás volt, mert sokan jutottak szóhoz és sokan kaptak célt a saját kategóriájuk belül. Maradjon is így, szóval várom a feminista szervezeteket, hogy besegítsenek a normalitásban maradni.. csak valahogy nem hallom a hangjukat.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akkor zárjuk ki őket is, mert az átlag nők teljesítőképessége felett állnak? 

Szerintem nincs szo kizarasrol, egyszeruen arrol van szo, hogy vannak logikusnak tuno kategoriak, amiben lehet versenyezni. Valahol suly szerint, valahol eletkor szerint, valahol csapatletszam vagy palyameret szerint, es igen, valahol bigott modon nemi adottsagok szerint. 

De nyitott kapukat dongetsz, en szivesen neznek olyan sportesemenyeket, ahol semmifele korlatozas nincs a sportag alapveto szabalyain kivul, es a doppingtol az agybe ultetett mozgaskoordinacios mikrochipig barmi jatszik.

Lényeg a lényeg: a nem szerinti besorolás sosem volt jó megoldás. 

Hogyne, hogyne, aztan amikor a vilag 5. legjobb noi focivalogattottjat elpicsazza egy marek 15 eves srac 7-0-ra, akkor megy a kamillazas, hogyhogyan tortenhetett ilyen szexista dolog.

Azt tegyuk hozza, hogy nem az utcarol osszeszedett 15 eves grundfocistak picsaztak el oket hanem egy u16 valogatott tagjai. De hjam jegkorongban U13-ig vegyes csapatok vannak vagyis lanyok is jatszanak a csapatban. U16-tol viszont mar szet vannak valasztva mert akkora a kulonbseg a fiuk javara.

Szerkesztve: 2023. 08. 16., sze – 10:16

Az igazi férfi nem csak szereti, hanem tiszteli is a nőket

Tiszteletet legfeljebb egyének érdemelnek. Jól dokumentált, hogy pont a nők szavaznak nagyobb arányban a totalitárius pártokra.

Nem tudom megérteni, hogy az LMBTQ felkent agytrösztjeinek, hogy nem tűnik fel, hogy a nagy szabadságharcuk közben a fürdővízzel együtt kiöntötték a gyereket is és hogyan nem képesek észrevenni azt, ami kiszúrja szemük.

Mert nem szabadságharcot vívtak, csak másokat akartak kontrollálni. A kontrollnak pedig része a megalázás is.

Szerkesztve: 2023. 08. 16., sze – 15:15

A lényeggel nagyjából egyetértek, de szerintem a versírást inkább hagyd azokra, akiknek van ahhoz tehetségük.

Erről jut eszembe a régi vicc: "Az igazi férfi tiszteli a nőket, de közben vigyáz".

Nem én írtam (ezért van idézőjelben), ez nem is vers egyébként és attól tartok túl gyorsan olvastad.

Ha érdekel mi, járj utána.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Egy igazi férfi sosem kér elnézést, pláne nem nőktől!!!

Egy igazi férfi sosem kérdez, csak megállapít, tényt közöl, kinyilatkoztat!

FORRÁS

Te merre laksz, hogy egy eves hirre reagalgatsz itt ?

Leginkabb a "nincsennek" vagy " 17000" nem letezik aktivistaknak koszond.

Igenis meg kell mutatni, ha valaki idiota es itt nem a emberunk volt az. Szabalyok szerint , mehetett, ment, kuzdott valamennyire es nyert. Szabalyok vonatkoznak mindenkire. 

Ez van. Mit keregetsz elnezest es miert ?

Nincs itt semmi latnivalo, csak nehany tul wokekommunista aktivkodik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

> Szabalyok szerint , mehetett, ment, kuzdott valamennyire es nyert. Szabalyok vonatkoznak mindenkire.

Igen, ez igaz, de (és most szigorúan a saját elveim szerint) ha az ellenfeleim nyilvánvalóan sokkal gyöngébbek nálam, akkor inkább tét nélkül játszunk, vagy ha tét van (mint itt is volt), inkább kiállok. Persze villoghatnék ovisulis aranyéremmel is, tuti megnyerném, de szerintem az érmek lényege nem a beléjük olvasztott nemesfém, hanem a teljesítmény és a megbecsülés. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, akkor nem ér szart se.

Ja, és a sportszerűség miatt a második és a harmadik helyezett meg fogja tapsolni az első helyezettet, de itt sem mindegy, hogy őszintén, az elért teljesítménynek szól a taps (szép munka, én is beleadtam mindent, most te voltál jobb), vagy "jó, tényleg nyertél, ennyi tesztoszteronnal nekem is ment volna, rohadj meg" + széles vigyor a kamerának.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Elsport nem igy mukodik. Nyerni kell, minden aron. a 2. helyezettet 1 ora mulva senki nem ismeri. Winner takes it all.

Az, hogy neked elveid vannak, azt jelenti, hogy szegeny vagy. Profiknak csekkonyve es eszetlen mennyisegu dellaja van.

Ez egyenes agi leszarmazoja a "reszeveteli eremnek", hogy az egylabu, vagy 220 kilos 10 eves is erezze a dolgot, ami hibas, mert arra kondicional, hogy mindegy "mert nekem jar" ugyanaz mint az elsonek. Hat az elet nem ilyen. Ebbol van a sok snowflake meg a tobbiek.

Egyenlosdi csak a kulonlegesek fejeben letezik. Mind masok vagyunk es a palya nem mindenkinek megfeleloen lejt az eletben. Ez torvenyszeru. A jolet az meghulyit.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A csekk-könyv (kötőjellel) és az eszetlen mennyiségű della külső késztetés. Küzdeni, és megmutatni, hogy én vagyok a legjobb pedig belső. A belső késztetés általában sokkal erősebb, mint a külső.

Ha toronymagasan verem az egész mezőnyt, akkor a küzdelem hiányzik, ha hátul kullogok, akkor a megmutatás. Mindkét esetben letörik a belső késztetés.

Lehet, hogy ha elég nagy összeget ajánlana valaki egy ovis első díjért, akkor simán beállnék, aztán csak bámulna a sok kis szaros. :)) Persze itt egy újabb "késztetés" is képbe kerül, vagyis elég nagynak kell lennie az összegnek ahhoz, hogy vállaljam, hogy a világ bohóca leszek.

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Eleve hülyeség a nőket és férfiakat külōn versenyeztetni. Győzzōn a legjobb, teljesen mindegy nő vagy férfi 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Te buzi vagy? Mert a nőket látványosan gyűlölöd :)

Gondolom a jégtáncban is csak a pasikat nézed :D

Csak neked: https://youtu.be/Valyb1U2FmY

:D:D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én szeretem a nőket ,viszont nem szeretem az egyenlőtlenséget és a kivételezést.Ha felmégy a honvédség vagy a rendőrség weboldalára és letōltōd a fizikai szintfelmérőt akkor kiderül számodra,hogy a két nemnek nem azonos feltételnek kell megfelelnie, ha férfiként elbuktál nōként még simàn bejuthatsz.persze ha már bejutottál,akkor még megkapod az egyenlő fizetést.mondjuk munkanélküliként,ha vonzanának ezek a hivatások és nem ugranám még a férfi szintet,simán nönek vallanám magam.ebben semmi kivetnivalót nem találok.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

A küzdősportok súlycsoportjai egyenlőtlenségek? És a korcsoportok? Hát a drogteszt? Mi helyzet a doppingszerekkel? A baromkamra használat mehet?

Miért kivételezünk a doppingoló sportolókkal, bárki doppingolhat?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az semmi! Állítólag a heresérülések száma a női sportokban az elmúlt években meredeken emelkedett:

300                                                   .

200                                              .

100                                       .

   0     .........................

          ---|-------|-------|------|---------|---

          1960   1980   2000   2001      2023 

trey @ gépház