Munkám során ChatGPT-t ...

Címkék

Arra lennék kiváncsi, mi a közösség véleménye a ChatGPT munkaeszközként való használatáról.

gyakran használok
10% (97 szavazat)
ritkán használok
24% (236 szavazat)
még nem használok, de tervezem
8% (76 szavazat)
nem használok, már kipróbáltam, de ne nem is tervezem, hogy használjak
25% (254 szavazat)
nem használok, és még nem is próbáltam ki
33% (335 szavazat)
egyéb, leírom
0% (4 szavazat)
Összes szavazat: 1002

Hozzászólások

Volt már hasonló, most egy ideig ez az utolsó ChatGPT-s szavazás, ami kiment.

trey @ gépház

Kipróbáltam, munkához teljesen unrelated dolgokban.

Nem látom, hogy nekem a munkámban hogyan tudna segíteni.

Csak ha vhova kell vmi hangzatos terkitolto szoveg. Arra nagyon jo.

Az Edge böngészőbe integrált Bing csevegő tapasztalatom alapján mérföldekkel jobb választ ad. Azokra amit én kérdezek. Feltételezem mert már benyalta az internetet. Vagy egy részét.

A munkához pedig a GitHub Copilot chat for Visual Studio 2022 preview fossa ki magából a kulimunkát. A kulimunkán kívül is olyan szinten képes dolgozni, hogy az elképesztő. Például az Inkscape fontos munkaeszköz volt nekem, de már csak leírom milyen SVG-t akarok és hányadik sorba, és ott is van. Előtte meg megnyit, megrajzol, elment, svgomg minimalizálás, beillesztés. 

Most azon kísérletezek hogy a whisper.cpp felhasználásával szöveggé alakítsam amit mondok, a munkát vagy bármit, a Copilot pedig megírja helyettem. Természetesen a Copilot írja, csak még leírásból. 

Rendszeresen használom, nagy segítség sok egyszerű, favágó munka letudására.
Komolyabb algoritmusokat nem igazán lehet rábízni, de mondjuk egy bootstrap 3 alá készült html kódrészletet megbízhatóan átír bootstrap 5 alá.

Nagy Péter

Hiányolom az "Én vagyok a ChatGPT" opciót.. :)

Szerkesztve: 2023. 06. 07., sze – 21:46

Múltkor próbáltam a fiamnak valami kedvcsinálót mutatni a programozáshoz, ezért összetákoltam pythonban egy Fortnite botot, ami belép a játékba, és lehet beszélgetni vele.
A kapott üzenetet api-n elküldi ChatGPT-nek, a választ meg visszaküldi.

Jól szórtakoztam míg összeraktam, és tanultam pár szép káromkodást miután a fiam haverjai elkezdtek vele beszélgetni, de a fun factoron kívül egyelőre sok hasznát nem vettem.

Szerkesztve: 2023. 06. 08., cs – 06:20

Hol  an ilyenkor tibyke, amikor szükség lenne rá?

Gyakran használtam, de összességében megírni a megfelelő promptot meg kijavítani a hibáit sem időben, sem energiában nem sprórolás.

 

#ötévmúlvajólesz

Epp most kezdtem nezegetni a Power Automate dolgait. Van ott valami Chat GPT. Lehet email es Teams uzenet trigger az automatizalt folyamatokhoz. Nagy remenyeket fuzok hozza :)

Meg kene valami deep fake video, ha netan online meeting van.

Orvosbiológiai folyóiratok teljes szövegéből összefoglaja, hogy egy betegség és egy gén milyen összefüggésben szerepel a cikkben. Úgy tűnik, hogy erre elég jók a nagy nyelvi modellek. Megfelelő előkészítés után halucinálni sem halicinál, elismeri, ha nem talál összefüggést. Annyi komplikáció van, hogy ez egyszerre beadható tokenek száma elég limitált (4000 talán?) ezért aztán a szöveget szakaszokra kell bontani, majd a szakaszokra adott válaszokat újra beadni. A pozitív és negatív teszteken egyaránt elég jól működik. A csoportunknak van open ai előfizetése és ez a szolgáltatás bele lesz integrálva a következő release-be.