Ajánljatok vezetéknélküli mikrofonos headsetet (javítva)

Fórumok

Persze nehezítés is van:

mivel távoktatáshoz kell, ezért a könnyű, kicsi a cél - viszont a TWS-ek nem váltak be. Eddig a Logitech H110 / H111 vált be leginkább, azt el lehet viselni akár órákon keresztül is. Nem izzad alá az ember, nem húzza le a fejet, stb. Sajnos úgy tűnik ezek még kaphatóak, de BT-set már nem csinált belóle a Logi. Ami nekik van, az egyrészt overkill, másrészt erős túlzás az ára. (pl. a H800)

(Ha valakinek van megbízható USB C - jack Bluetooth - jack átalakító tippje, - ami a mikrofont is támogatja, az is érdekel, de nem nagyon sikerült abból se olyat találnom, amit el is hinnék, hogy a két irányú kommunikációt tudja. Egy olyannal lehetne használni a meglevő és még kapható 110-eseket.)

(*) az eredetileg ideírt USB-jack átalakító nem érdekel, ilyenem 2 is van, az egyik működik is, de nem ez a kívánt használat.

Hozzászólások

Van egy JBL-em, szép és jó... lenne, de egy idő után kényelmetlen. Azt hiszem T510 a típusa. Az a probléma a legtöbb fülessel, hogy kerek a párnája, és ráfekszik az ember fülére. Az én fülem pedig nem kerek!

Cégnél Jabrákat osztogatnak. 

(Jabra Evolve 40 MS Stereo USB-A)

Iszonyat drága, de ennél jobb fülessel még nem találkoztam. (Meeting szempontokat figyelembe véve)  

A saját adapterével hassle-free kapcsolat van, de mellé a BT multi-device is alap. Zajszűrés zseniális. 
 

"Dilbert-elv: a legkevésbé hatékony dolgozók végül szükségszerűen oda kerülnek, ahol a legkevesebb kárt okozhatják – a vezetésbe."

Nekem olyan jött be amibe belemegy a fülem. Egy jbl quantum 600-as nyomom már jó ideje. Ez nem bluetooth-os hanem van saját rádiós adaptere. Már nem olyan hosszan bírja mint új korában, de azért még eldöcög. Egyébbként meg vezetékkel is megy ha nagyon kell.

Én is távoktatok másfél éve, de kb 2-3 hónapja leszoktam a headsetről. Gondoltam kérek egy normális mikrofont + a normál hangszóróm. Nagy megkönnyebbülés, hogy nincs a fejemen/fülemen egész nap a szar :) Minőségben is jobb a végeredmény. Egy Razer Seiren X-et kaptam és nagyon örülök neki.

Plantronics valamit használok, elégedett vagyok, leszámítva, hogy a sokéves koptatás során a füledre ide-oda forgatós kis kampó már eléggé lötyögős, laza. Mikor bekapcskor bemondja, hogy talktime: 9 hours, az inkább 9 hívásra elegendő, vicces módon minden hívással 1-gyel kevesebbet mond, szóval azért elég megbízható. Hetente párszor használom, kizárólag arra, h valahol vagyok, vagy vmi mást is csinálok (KVzok, dohányzok, ilyesmi) akkor telózás közben tudjam csinálni, amit akarok (egy kézzel működtetem a világot) micro-USB töltő. sok éve megvan, 6-7 ezer körül volt jópár (lehet h 10 is lesz az) éve. Nem vennék mást.

Én egy olcsóbb Jabra Talk 25-öt használok heti pár órában. Ez kicsi, könnyű, jó a mikrofonja, de csak mono. 1-2 órás meetingek is könnyen mennek vele, de előfordul, hogy időnként átrakom a másik fülembe, mert időnként zavar, h csak egyik fülemben szól. Egy kiöregedett, de szintén jól használható Plantronics-ot váltott, ami márka ma már elvileg Poly néven fut, még tőlük is szóba jöhet szerintem bármi, ők is régi motorosok a témában. Mindkét gyártónak vannak kifejezetten call centeres fülesei is, amiknek hosszú távon is kényelmeseknek kell lenniük, de ezek persze nem olcsók.