HP ProBook 650 G1 billentyűzet és tapipad nem működik

Megszűnt működni a jelzett laptop billentyűzete és tapipadja. Kb. két hete még működött. Pontosan nem tudom, mikor romlott meg, mert külső USB-s billentyűzettel és egérrel használom napi szinten.

A BIOS setup menüben működnek a gombok, de sem WIN7 alatt, sem live UBUNTU-val sem USB-ről bootolt FREEDOS alatt nem működnek a laptop beviteli eszközei.

Hab a tortán, hogy a HP support által ajánlott hardver teszt program, ami USB pendrájvon van és a bekapcsoláskor nyomott F2-vel aktivizálható, nos abban kifogástalan minden. Az összes gomb él a billentyűzeten, a tapipad és annak gombjai is működnek.

Próbáltam BIOS-t is frissíteni, de nem változott semmi.

Tud valaki segíteni, mi lehet ez? Hogyan javítható?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 03. 25., szo – 16:45

"Removable Battery

If your laptop has a removable battery, remove it. Now press the power button and hold for at least 30 seconds. Now plug in the charger, and turn on the laptop.

 

Non-removable Battery

If your HP laptop’s battery is not removable, you should try disassembling the laptop to manually disconnect the battery, press and hold the power button for 30 seconds, and then reconnect the battery and turn the computer on."

 

 

Vmi hasonlo nekem is volt 1x es vmi hasonlo meg is oldotta.

Google. Probaltad?

Szokott lenni rajtuk egy gombkombináció ami letiltja a beépített tapipadot meg bill-t. A kis kék piktogramok közül az egyik lesz az az fn gomb társaságában. Ha ez aktív akkor az OS felé nem küldi a leütéseket.

Ahogy nézem, pont ez volt a problémája 4 évvel ezelőtt valakinek a redditen, pont ugyanilyen laptop, BIOS-ban működött minden, Windowsba bootolva nem. Ott sem lett meg rá a megoldást. Ötletem annyi van, hogy a BIOS-ba belépve tegyél mindent alapértelmezettre, Load Defaults, vagy hasonló a neve, nézd meg úgy jó-e. Lehet véletlenül valami legacy OS beállítás van bekapcsolva benne. Másra nem tudok gondolni.

Esetleg egy másik teszt, hogy a Live Ubuntut megpróbálod UEFI és CSM Legacy BIOS módban is bebootolni, hogy hátha valamelyikben működni kezd, innen még el lehetne indulni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

https://community.spiceworks.com/topic/2304927-hp-probook-650-g1-mouse-…

Unfortunately it didn't worked for me. So I tried on a windows 10 clean install to go to the HP website/HP driver and utilities center for this model HP ProBook650 G1 and tried to re-install manually the Intel Chipset Driver, then the Synaptics Touchpad Driver. After a clean restart everything worked again, Keyboard and Touchpad, and looks stable.