Fake Chinese SSD tricks Samsung’s Magician software

Hozzászólások

Ez elég aggasztó, ha ilyen jól másolják a kínaiak. Ráadásul különösen veszélyes, ha csak címkeeltávolítás után derül ki, mivel ha mégse hamisítvány, de eltávolítja valaki a címkét, az az Samsungnál azonnal és teljes garanciavesztéssel jár.

Nemrég vettem egy 970 EVO Plus-t, ez nem tűnik hamisítványnak, gondolom ezt már nem hamisítják, mivel nem a legújabb modell, nem PCIe 4.0, nem annyira felkapott-keresett. Azért vettem, mert jó áron volt, van benne DRAM cache és hardveres titkosítás. A sebesség nem játszott fontos szerepet, de nincs vele baj, melegedni sem melegszik eddig. Firmware-ből is már a javított, legújabb verzióval jött. Még csak teszteltem, nem fogtam be rendes használatra, előbb sedutil-lal letitkosítom, ez lesz az első SSD, amit így titkosítok. NVMe-k titkosításával nincs még tapasztalatom, eddig csak SATA SSD-ket titkosítottam (hdparm-mal vagy UEFI BIOS-ból).

A videón ez a TUF Gaming alaplapon lévő M.2-es lefogató forgóka viszont zseniális, nem kell elvesző csavarokkal szívni, ezt más gyártók is adoptálhatnák.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szokott lenni csavar helyett, valamiféle kihúzható, dugós leszorító az új notebookokban, de ez tényleg sokkal jobb.
Volt pár 870 Pro SSD-nk, amik valahogy furcsán viselkedtek, szerverbe vettük, de eladtuk irodai gépbe. Lehet, hogy nem most kezdődött a dolog....

http://plazmauniverzum.hu <> A látható anyag 99.999%-a plazma <>