A5 méretben automata duplexre képes nyomtató

Fórumok

Sziasztok!

Olyan nyomtatót keresek, amely képes A5 méretben automatikusan két oldalas nyomtatásra. Nincs fix elképzelés, hogy milyen típusú nyomtató legyen. Méretben minél kisebb (azért az A4 papírt még kezelje), árban pedig olyan 100-120k körül, akár használtan is. Nyomtatás azonban csak windows alól fog menni, ezért a linux kompatibilitás nem lényeges.

Remélem, lesz tapasztalata valakinek ilyen nyomtatóval és tud egy kicsit segíteni, miből is érdemes választani. Guglit végig túrtam már, de nem sok mindent találtam, inkább csak how-to-kat a duplex manuális nyomtatáshoz. De most nem ez kell nekem :) 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 02. 02., cs – 13:44

Melyik nem(*)?

Persze ja, tutit akkor tudnek, ha kiprobalnam az otthonival, de az most egy masik orszagban van.

Meg az A5 is gyanus, biztos nem A3?

Aztan... lezer vagy tintas?

 

*) A Google elso ot talalata a "duplex inkjet printer" -re (tudom, search bubble) kb. jonak nez ki. Nem latom okat hogy A5-ben miert ne tudna, de ja, konkret proba nelkul en se merem tutira mondani.

Szinte egyik sem :( 

Kipróbáltam többet is, de egyik sem támogatja. Vagy csak kinyomja simán, 2 lapra, vagy hibát dob, hogy az A5 duplex nem támogatott, ezért manuális módban fordítsam már meg a papírt és nyomj egy ok-t. Azért napi 100-150 lapnál már nagyon kényelmetlen, viszont kell. Nagyon soknak végig nyálaztam a gyári adatlapját, egyik sem írja, hogy támogatott. Régi Epson AL-MX300 meg a Kyocera FS1370 tudta, de ezek már rég kifutott termékek, még használtan sem találtam belőlük elfogadhatót. Lehet, hogy nem gyárilag tudták, de egyik sem problémázott a papírméreten.

Igen, nem elírás, valóban A5 méretben kell tudnia a nyomtatónak, gyárilag.

Lézer nyomtatókat preferálom, de meghallgatok minden ötletet/tanácsot.

Megint tanultam valamit... Hát, három hét múlva lesz esélyem kipróbálni.

A doksi szerint az enyém tudja :)

https://ij.manual.canon/ij/webmanual/PrinterDriver/W/TR8500%20series/1…

A TS700-as sorozat is tudja, azt elvileg lehet is kapni:

https://ij.manual.canon/ij/webmanual/PrinterDriver/W/TS700%20series/1.0…

Vagy: https://ij.manual.canon/ij/webmanual/PrinterDriver/W/TS5100%20series/1…

Viszont ja, ezek home cuccok, havi 2-3000 oldalhoz nem tuti hogy jók.

Ránézésre ez talán jó lenne:

https://ij.manual.canon/ij/webmanual/PrinterDriver/W/G7000%20series/1.0…

https://www.canon.hu/printers/pixma-g7040/

Nem látom mekkora lapterhelésre van tervezve, de valószínűleg nagyobbra mint az enyém :D

Ez a mérsékelten hiteles videó azt írja, hogy a gx7000-es sorozat (is) tudja: https://www.youtube.com/watch?v=t5Q7itAYJuE

Szóval én Canon vonalon nézelődnék.

Keresem a lézeres alternatívát, de lassan belátom, talán mégis inkább egy tartályos tintaköpő lesz a befutó. Azért még adok pár napot, hátha sikerül felhajtani valamit, ami megfelel. Olyan jó, hogy a gyártóknak már nincsen közvetlen elérhetősége, hanem csak a resellereken és partnereken keresztül lehet elérni őket. Ráadásul egyik gyártó oldalán sem lehet arra szűrni, hogy A5/Duplex nyomtatást tudja.

Az az alap probléma, hogy a megfordító mechanika görgője nem működik kisebb lapokra? És erről persze legtöbben nem is tudunk, mert szinte mindenki csak A4-ben nyomtat?

Hacsak nem olyan távol fogná meg a lapot ahova landscape-ben már nem ér el a lap.

Mindenestre meglepő a dolog, eszembe nem jutott soha, hogy ez ne működne alapból. (datasheet-en meg csak be van pipálva, hogy tud duplex-et és egy szóval sem emitik, hogy nem mindenféle papirméteten)

Subscribe.

A 2000-es évek elejéig gyakorlatilag az összes HP/Canon lézernyomtató tudott duplex A5-öst, azóta meg szinte egyik sem.

A Kyocera ECOSYS multifunkciós készülékek jó része tud duplex A5-öt, de egyébként meglehetősen utálatos masinák.

Én is vettem 2 HP M402DN nyomtatót, pici kompakt, meg ajánlotta is nyomtatóval foglalkozó emberke, de ez sem tudja. Most eggyel kínlódunk, a másik kibontatlanul áll a dobozában. Pedig kicsi, kompakt készülékről van szó, nem hiszem hogy a papírút hosszával lenne gond, mert más nagyobb méretű nyomtató (a már említett Epson és Kyocera) is tudta ezt. Sima álló nyomatások lennének, nem landscape. De a papír szenzor egyből jelzi, hogy ez csak A5 méretű, szóval forgassuk kézibe szépen...

Újabb HP nyomtatókból még a B5-höz való hengert is kispórolják, hogy alkalmatlan legyen duplexre.
A lapátforgatás után ellenőrizd a soregyent, ha nagyon eltér, kuka a nyomtató, meg ne vedd. (Ezzel persze a kis irodai gépek korlátai is megvannak.)

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.