Tapasztalat - Covid

Harmadszor kaptam el, közte négy oltás.

Szubjektív véleményem az átéltek alapján, hogy...

  • Egyre jobban fertöz.
  • Egyre magasabb lázzal jár.
  • Egyre durvábbak a tünetek.
  • Egyre durvább legszomj.
  • Egyre tovább tart a betegség.

Épp megúsztam a kórházat 41 évesen, asztmasan, kicsinált rendesen.

Mindeki vigyázzon magára. Állítólag még egy két hét amíg meggyógyulok, aztan hónapok mire rendbe.

Csaba

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 01. 19., cs – 09:44

Hm, érdekes, máshonnan azt hallom, hogy szelídül. <cut>

Igen, a vírus szelídül, ezt hallani mindkét oldalról.

Egyesek szerint, az oltások egyre jobban fogyasztják az immunrendszert (a CD4+T limfociták száma egyre fogy). Így még egy enyhe fertőzés is súlyos gondokat tud okozni.

Egy adott személynél ezt egy CD4+T limfocita szám vizsgálattal lehet kideríteni. Ez a Synlabnál 21eFt-ba kerül jelenleg.

Kétszer voltam, közben 2 oltás. Nekem lazább lett a második. Észre sem vettem. Az első ledöntött 3 hétre, ebből 12 napig az ágyból nem tudtam kikelni.

Mindenekelőtt jobbulást!
Ez COVID vagy influenza? Mindkettő durva, főleg hogy az elmúlt évek karanténozásai során "elszoktunk" az influenzától is.
Remélem, hogy az Omikronnak nem jelenik meg egy turbó variánsa. Az Omikron első variánsa még tűrhető volt számomra, csak fél napig volt igen pocsék.

Jobbulást!

off: Akkor a kiszabaduló Kínaiaktól kérünk negatív covid tesztet vagy nem?

Szerkesztve: 2023. 01. 19., cs – 09:00

Nem tudom, h elkaptam-e, az utóbbi ~10 évben max az orrom folyt 1-2x. Volt egy olyan időszakom, mikor tompábban éreztem a szagokat pár hétig, de elmúlt. Kb sosem kapok el semmit, vagy nem tudok róla, mondjuk minden nap egy marék vitamint szedek, mozgok, egészségesen kajálok, pihenek eleget, és nem stresszelem magam.

A covidot már akkor a trambulin tetejéről fostam telibe, mikor az elején mindenki parázott, h itt a világvége, meghalunk mind. Végig jártam edzeni, emberek közé, nem történt semmi. Anyós is 74 évesen 1 hét lázzal megúszta. Ez csak egy újabb betegség, az élet megy tovább. Sokkal inkább tartok valami daganatos genyótól.

Persze, nem is tudom, h covid volt-e, vagy sem. Szerintem így, vagy úgy mára kb mindenki átesett rajta legalább egyszer. Túl van ez lihegve, de szerencsére mára már kb senki nem foglalkozik vele, úgyis itt van az inlfláció, putyin, soros, válogathat mindenki a sokkal problémásabb dolgok közül.

Még látok néha pár holdkórost az utcán maszkban, ezek plö nem tudom, honnan jöttek. :)

Rengeteg olyan betegség van, ami egészséges életvitellel, odafigyeléssel megelőzhető. Érdekes mód senki nem parázik ezen, mikor tömi a csokikákat, vagy rohad a seggén naphosszat otthon a tv elött, vagy amikor szívja a cigit, vagy issza az alkoholt. Éppen ezért van ez túllihegve, egy ordas nagy képmutatás az egész.

Igen, egy adottság, ami attól függ, hogy édesanyád mit evett, ivott, hogyan élt a terhesség alatt. Majd utána mit ettél, ittál, hogyan éltél. Jelenleg meg leginkább attól, hogy mostanában mit eszel, iszol, hogyan élsz.

Szóval ez egy olyan adottság, ami ha nagyon rossz állapotban van, akkor minőségi ételekkel (hiányzó vitaminok, ásványi anyagok pótlásával, esetleges fogyással), légzés javításával, több és minőségi mozgással, jó alvással nagyon jó állapotba hozható. ;-)

A mondandóm szempontjából teljesen mindegy milyen a genetikánk.

Ha nagyon jó, akkor is tönkre tudjuk tenni az immunrendszerünket, utána pedig vissza tudjuk (többnyire) állítani.

Ha nagyon rossz és tönkre tettük az immunrendszerünket, utána akkor is vissza tudjuk (többnyire) állítani.

Ha valaki pl. elhízott, akkor szinte biztosan lehet az immunrendszerén javítani. Csak azoknak az immunrendszerén nem lehet javítani, akiknek tökéletesen működik.

Kifelejted amikor a genetika miatt eleve rossz az immunrendszered.

Lásd Csollány Szilveszter élsportoló, vagy bárki a 30-40es korosztályi csoportban, akik egészségesen éltek egészen a covidig, aztán elvitte őket. Voltak páran, ha nem is olyan nagyon sokan.

Mikor lettél diplomás immonologus egyébként? Gratulálok hozzá amúgy, jó pár éves képzés úgy rémlik.

Vannak eleve immunrendszeri rendellenességekkel születő emberek, de ők is nyilván elbaszták az immunirendszerüket, volna mit rajta javítani, amíg tökéletes nem lesz.
Ja, hogy nem lehet, mert genetikai mutációt örököltek, ami miatt limitjei vannak, hogy mit tud az immunrendszerük megtenni... oppsz.

Aztán ott vannak az autoimmun betegségekkel küzdő emberek, akiknek annyira tökéletes az immunrendszere, hogy a saját szervezetét is megtámadja, és mesterségesen nyomják el. Hát mekkora bűn ez már, nem?

Bocs, de annyira felszínes tudásod van erről (meg a szálban a többi megszólalónak is), hogy talán nem kellene sommás igazságokat kibeszélgetni, amíg legalább alapszinten nem néztek utána a problémának. Én felbontottam már a popcornt, nyugodtan el lehet kezdeni a hülyézést meg a "gyógyszeripari báb" -tól kezdve mindenféle jelzők kitalálását, hajrá. Egy kis ingyencirkusz mindig jó.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Mikor lettél diplomás immonologus egyébként?

vs.

Aztán ott vannak az autoimmun betegségekkel küzdő emberek, akiknek annyira tökéletes az immunrendszere, hogy a saját szervezetét is megtámadja, és mesterségesen nyomják el.

vs

Bocs, de annyira felszínes tudásod van erről (meg a szálban a többi megszólalónak is), hogy talán nem kellene sommás igazságokat kibeszélgetni, amíg legalább alapszinten nem néztek utána a problémának.

Érdekes egyveleg, amit sikerült összeszedned. Mintha az általad leírtakkal saját magadat minősítenéd.

Szerinted genetikai rendellenesség miatt lesz valaki autoimmun beteg. Azon gondolkodj el, hogy vajon ez a genetikai rendellenesség miért nem jött elő 30-40, vagy akár 50 évig. Illetve miért lehet az, hogy ha változtat az étkezési szokásain, akkor meg elmúlik. A környezetemben van pár ilyen autoimmun beteg.

Gondolkodni való a genetika vs életmód kapcsolatán: A gének és a betegségek.

 

Jónak tartom az életmódodat (vitamin, sport, stb) de hozzá kell tenni hogy a genetika igen erősen meghatározza, hogy mit kezd a coviddal a szervezet. Tágabb családi körben látszott, hogy sokszor testvérek ugyanolyan jól/rosszul viselik. Került kórházba egy sógorom úgy, hogy alig hittük el (no alkohol, no cigi, mozog, vitaminozik, rendesen eszik..). De az átesés/oltás után már alig érzi meg ő is.

. Sokkal inkább tartok valami daganatos genyótól.

Na igen, lehet hallani, hogy az A, B meg istentudja még milyen vitaminok a daganatokat is táplálják. Fene tudja, hogy a vitamincsomagok napi fogyasztása hosszú távon mit okoz. Rövid távon (5-10 éve) eddig csak pozitív hatását érzékeltem.

3 oltásom van, nem sikerült elkapni, pedig közvetlen családtag egy háztartásban covidos volt.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

nah ide jonnek majd az hupu orvosszakertok megmondani a tutit.... \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

gyanús h. megint elkaptunk valamit, az elmúlt 2 hónapban köhögünk mindannyian, asszony kezdődő tüdőgyulladásig jutott (azonnal küldte háziorvos 1 órán belül röntgenre) amire kapott antibiotikumot, attól (vagy magától?) elmúlt aztán a fájdalom lapocka tájékon. Én csak reggel+este köhögök nagyon, napközben kb tünetmentes. De valami ott van, és dec eleje óta benne vagyunk.

asszony december elején kezdett el csúnyán köhögni, 2 hét után már fájt mellkasa-háta --> tüdőgyulladás. Én nekem kutya bajom volt, aztán karácsony után kezdődött a köhögés. Gyerek meg kb közöttünk félidőben kezdte.

Főnökre meg nyugodtan rá lehetett volna szólni, h. lesszíves menjen haza és ne fertőzze a körülötte dolgozókat. Kivéve persze ha 2-3fős garázscég, és a főnök egyben a cégtulaj is, és ha beszólsz ilyenért kibasz a picsába. De akkor sem rendelkezik a szolgái életével, mint a despotizmusban.

Nekem szerencsém volt, 3x vagyok oltva én is, és tudtommal nem kaptam el. Volt egy alkalom, amikor felmerült a gyanú, de a hatósági PCR teszt negatív eredményt hozott ki. Hordtam maszkot amíg kellett, mostanában már nem hordok, mert az orrsövényferdülésem miatt amúgy is kicsit kevesebb oxigénhez jutok, és a vastagabb textil maszkban nehezebben kaptam levegőt, a vékony orvosiban meg nem éreztem eléggé védve magamat. De simán újra felvenném, ha kellene, néha hiányzik is, annyira hozzászoktam...

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-