"Ki az a Pegasussal megfigyelt [...] akinek a cégéhez több pénz folyt be a kampányban, mint Márki-Zay mozgalmához?"

Fórumok

Van ez a nemzetbiztonsági ügy, amit itt a kedves kollégák - nyilván okkal - agyonhallgatnak. Ajánlom figyelmükbe:

Kerüli a nyilvánosságot a korábban a Pegasus kémszoftverrel is megfigyelt ellenzéki médiavállalkozó, a DK-frakcióval is tízmilliókra szerződő Páva Zoltán, akinek a cégéhez a titkosszolgálatok szerint a kampányidőszakban több külföldi pénz áramlott, mint Márki-Zay Péter mozgalmához összesen.

Egy friss, 2052-ig szóló titkosítás alól feloldott és szerdán közzétett titkosszolgálati elemzés szerint az Action for Democracy (AD) mellett egy titokzatos svájci alapítványtól további csaknem 900 millió forint érkezett a kampányidőszakban az ellenzéki hírportált, az Ez a lényeget üzemeltető céghez, Páva Zoltán vállalkozásához.

A most nyilvánosságra hozott – az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának január 20-i ülésén ismertetett – titkosszolgálati jelentés megállapítja, hogy a külföldről érkezett támogatás „a magyar választások befolyásolását szolgálta”, és „ez Magyarország szuverenitásának megsértését jelenti, egyúttal felveti a vonatkozó magyar jogszabályok megsértésének gyanúját is.

[...]

az azt jelenti, hogy a Páva Zoltán vezette és tulajdonolta Oraculum 2020 Kft. összesen 1 970 369 542 forint külföldi pénzhez jutott a kampányidőszakban: 1,08 milliárdhoz az Action for Democracy-tól, és 887 millióhoz a meg nem nevezett svájci alapítványtól.

[...]

A hvg.hu konkrét kérdéseivel kerestük Páva Zoltánt, próbáltuk elérni telefonon, felvettük vele a kapcsolatot SMS-ben, elküldtük neki kérdéseinket a Facebookon és a cége által kapcsolattartásra használt hivatalos e-mail-címre is, de cikkünk megjelenéséig semmilyen visszajelzést nem kaptunk.

Link: https://hvg.hu/itthon/20230125_A_Pegasussal_megfigyelt_DKkozeli_mediava…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 01. 26., cs – 19:00

Asszem' van ország, ahol ilyenért a vállalkozó már lógna. Szegényt megfigyelték ... Ahogy nézem, okkal.

:)

Jók ezek a svájci filantróp NGO-k  😆

trey @ gépház

En inkabb orulnek neki a magyarok helyeben, hogy a kampanyra nem adofizetoi penzbol loptak. Foleg utolag, hogy nem nyertek, igy 2x olyan jo meg a rosszakaroknak is. Hiszen igy vegso soron a penz egy reszet el tudja lopni a kormany es meg az action for democracy es a rejtelyes svajci csengeri orokosno is csak vesztett az uzleten.

Ez a lényeg nevű elektronikus hulladékot nézve nem tudom hova ment el a pénz, ennél a napiszar is jobb befektetés lett volna. Ha azok nyerték volna a választást, akikhez a dollármilliós folytak a kampányban utána ezeket a beléjük rakott befektetéseket nem tízszeresen hanem alsó hangon százszorosan kellett volna visszaszolgáltatniuk, amit az egyszeri kisember is megérzett volna megszorítások formájában. Több ez mint "gyerekcsíny". 

Szerintem a nyugati hasznosabb is lehet gazdasagilag. De lehetne rosszabb is, ha lenne olajmezonk jelentos vagy barmilyen termeszeti kincsunk. :D De nincs, igy az amerikaiak leszarnak kb, hogy mi van itt, arra vagyunk jok, hogy akkor amerikai erdekek mentek furnank az EU-t es nem orosz.

Most az orosz befolyas is pont erre hasznalodik. Mert azert az energetikai es gazdasagi befolyas az elegge lefed jo nagy reszt :D

Az orszag megitelese fugg azert attol, hogy kinek az erdekei menten tevekenykedik. Mivel most orosz, ezert fos a megiteles. Ha nyiltan Amerikaparti lenne, az most nepszerubb, tehat jobb lenne a most Magyarorszagon elo embereknek.

Ahhoz meg az orszag tul gyenge, hogy ne nyaljon semmilyen iranyba :D

Az, hogy mit gondolunk róla és milyen a  valós hatás két különböző dolog.

Ha _MINDENKÉPPEN_ kell befolyást választani, akkor az orosz kevésbé káros, mivel nem érinti a hétköznapokat, csak a pénztárcát. Az amerikai mindkettőt. 

Arról kár álmodni, hogy mindent megúszunk. Sok pénz és sok idő az. Láthatóan a jelenlegi kormány ezen dolgozik. Lavírozik, hogy befolyásolja a befolyásolókat, közben infrastruktúrát fejleszt. Ennek az országnak nem volt ilyen kormánya a VH2 óta. Sokakat zavar ez. Hiába vagyunk egy tömb, attól még versenytársak vagyunk számos erőforrásért.

Jól meg kell nézni, kikkel és milyen szövetségeket kötünk, mert Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből fakad az a történelemben többször megismétlődött esemény, hogy könnyen ránk lehet hozni az oroszokat. Szóval az oroszok/szovjetek milyensége egy dolog, az meg egy másik, hogy hogyan szoktak Magyarországra kerülni. Jellemzően nem saját indíttatásból tesznek nálunk látogatást, hanem a drága "barátaink" hozzák ide őket.

:)

"nem érinti a hétköznapokat, csak a pénztárcát"

Elegge ellentmondas ez. :)

 

"infrastruktúrát fejleszt"

Marmint az EU, akit epp utalni kell :) Nekik kell az infra es ok is adjak a penzt. Ha itt az utakra gondolsz.

De a magyaroknak hasznos lenne, ha nem csak EU erdek alapjan fejlesztene infrat. Tehat pl vizhalozat is fejlodne, akkor is ha az bizonyos helyeken csak magyaroknak jo. Az utepitesbol lopott penzt lehetne ilyenre is felhasznalni.

Sztem tul sokat kepzelsz Orbanrol sztem. En meg lehet tul keveset :D De nekem mindig antipatikus volt. Most foleg, mert szamomra a kover ember egy akaratgyenge ember. Ilyen meg nem akalmas vezetonek.

Semmilyen amerikai befolyás se legyen. Ha te amerikai befolyást szeretnél, akkor az országodat vetesd fel az 51. amerikai tagállam közé. Az EU nem egyenlő az USA-val. Amikor az amerikaiak Merkelt lehallgatták, szerinted az azt jelentette, hogy Amerikának nincsenek hátsó szándékai?

trey @ gépház

amit pedig csináltak egyesek, az bizonyos országban akár hazaárulás címen is futhat

En is igy gondolom. De sosem fognak elovenni senkit pl az oktatas lerohasztasa miatt. Ahogy az elsikkasztott milliardok utan sem. Lehet mas orszagban ez akar hazaarulas is lehetne vagy buntetes jar erte. (Pl a gorog EU vezeto eseten jart bunti). Mas meg nem nevezett orszagokban meg inkabb a vezetok a hir hallattan a kovetkezo nap mar mennek is ugyan oda penzert kuncsorogni, ahonnan jott a sikkasztasi penz. De van olyan orszag, ahol meg csak akkor sem vesznek elo senkit, ha bevallja, hogy "loptunk csaltunk hazudtunk". :D Bar igazabol mindegy is. Gondolom nem volt bizonyitek, mert az ugyeszseg pont megsemmisittette, hiszen mostani hirek alapjan ez a bevett szokas. :)

Keversz valamit. Az országnak van egy megválasztott legitim kormánya. Annak kell lennie, mert ha nem lenne az, akkor már nem lennénk az EU tagja. Ha pedig az, akkor amit a kormány csinál, az a hivatalos állami politika. Az nem lehet hazaárulás. A hazaárulás gyanúja felmerülhet például: a demokratikus úton megválasztott rendszer elleni szervezkedés külföldről finanszírozva.

trey @ gépház

Igen, a DK-t fel kellene szamolni. De nem emiatt :D Hanem mert a masodik legkarosabb politikai csoport. DK teszi lehetove, hogy a NER lopjon.

Szoval hiaba birom Ferit, mert jofej ember amugy. De nem tartom valoszinunek, hogy hasznos lenne, mert tul sokan utaljak. Vissza kene vonulnia a poltikabol.

Meg amugy csalodtam is benne, mert nem volt eleg tokos, hogy eles loszert bevessek autoborogatok ellen.

Nekem? Neked kellene az állításodat alátámasztani.

De segítek. Az országnak van EU tagsága, nem a fidesznek. Tehát ha mondjuk - valamilyen módon, úgy fújt volna(?) a szél -, hogy az a fideszt segítse a választások alatt és az eredményt mások nem fogadták volna el, attól még az ország nem kerül ki az EU-ból. Persze eljárások indultak volna, de.... Bakker, eljárások indultak.

De nyugi! A nyugati korruptak is úgy látják, hogy inkább egy kleptomániás uralkodó komplexusossal járnak jobban, mint egy túlmozgásos idiótával.

Ja, értem. Csak azt hittem, hogy én nem láttam a kérdést. Erre kiderül, hogy nem is volt. ... :D

Az első meg nem kérdés volt, hanem a flamebait, de arra nincs szükség, eleve a flame fórumban vagyunk. Mi tehát a pontos kérdésed akkor?

trey @ gépház

>>Ez egy nemzetbiztonsági kérdés, amit pedig csináltak egyesek, az bizonyos országban akár hazaárulás címen is futhat, amiért tőlünk keletebbre még akasztás jár.

"Egy, a birtokunkba jutott belső irat szerint még 2022 januárjában is célzott támadások érték a külügyminisztériumot. A külügy kommunikációs csatornáinak orosz feltöréséről többek közt olyan volt állami tisztviselők osztottak meg velünk részleteket, akik az incidenst közvetlenül ismerő tisztviselőktől értesültek azokról."

Innen: https://telex.hu/direkt36/2022/03/29/putyin-hackerei-is-latjak-a-magyar…

#gonoszbrusszzel

Talán lassan átmegy az értelmiségi ellenzékinek is, hogy a Sorosozás nem démonizálás, hanem simán nevén nevezés. Ha valakinek van egy csepp esze, az tudhatja, a tőzsdén ennyi ideig nyerőszériában lenni, saját vagy egyéb titkosszolgálati támogatás nélkül lehetetlen. Persze kell egy eladható sztori, ami szerint ő a filantróp messiás. Minden Ukrajna rajongó ellenzékinek kötelező lenne utánna néznie annak, hogy mi volt Soros és Ukrajna kapcsolatában a probléma. A mostani helyzetben is van némi szerepe. Nahát.

Szerintem csak játsszák a hülyét. Kellemetlen lehet ez nekik, mert a végén kiderül, hogy a Panyi úr által feldobott Pegasus-ügyben megfigyelt "szegény, ártatlan újságíró" mégsem olyan ártatlan. Nem tudom Panyi úr esetleg ehhez valamit? Illetve a civilek? Meg a komplett baloldal? Hozzáfűzne valamit?

trey @ gépház

Mert a célja a kis országok destabiizálása. Ahol sikerül, ott tud anyagilag halászni. Rafkós fajta, "NGO-kal" megteremti az alapját annak, hogy befektetői cégeivel utána lefölözze a profitot.

Mint amikor egy antivírus szoftvert gyártó cég ír egy hatékony malware-t amit elsőként az ő terméke tud hatékonyan eltávolítani :D

trey @ gépház

állítás1> Sorossal "csak" annyi a baj, hogy véletlenül csak az országot kettéosztó, ellenzéki helyekre ad pénzt. Valamiért a támogatottak között nincs egyetlen egy nemzeti érdekeket képviselő sem. 

állítás2> A CEU-n keresztül finanszírozta ennek a nemzeti érdeket képviselő derék embernek a képzését.

állítás3> na de 1992-ben mi volt Angliában!

állítás1> Sorossal "csak" annyi a baj, hogy véletlenül csak az országot kettéosztó, ellenzéki helyekre ad pénzt. Valamiért a támogatottak között nincs egyetlen egy nemzeti érdekeket képviselő sem. 

állítás2> A CEU-n keresztül finanszírozta ennek a nemzeti érdeket képviselő derék embernek a képzését.

állítás4> Soros mindig mindkét oldalra fogad, ügyesen. Egyiket csak képzi, másikat pénzeli is.

Idáig néztem:
v: „A baloldal be akarja engedni a migránsokat.”
A fidesz ezt megakadályozandó letelepedési kötvényprogramot hirdetett. („Pici” buktával az adófizetőknek és NEReséget a belsősöknek.)
Egyébként én nem hallottam azt, hogy a baloldal(nak nevezett gittegylet) migránsoknak állampolgárságot akarna adni, de valszeg ez azért van, mert
- vagy nem követem eléggé az eseményeket,
- vagy nem hallgatom kellő odaadással az orbáni/rogáni propagandát.
 

Azért nem hallottad, mert az ország és az állampolgárság intézménye elméletben már egy túlhaladott, maradi csökevény. A migránsoknak minimum ugyanaz jár, mint a csökevényes rendszer szerint ún. állampolgárnak nevezett embereknek, hiszen a migráns is ugyanolyan – ha nem jobb – ember. De járhat neki több is a lóvéból és a pozitív diszkriminációból, mert bántották őt odahaza, és sokan vannak még rosszak, akik báncsák őt Európában is.

:)

A Rogán Antal miniszter alá rendelt új szuper-titkosszolgálat, a Nemzeti Információs Központ összegzése alapján a hvg.hu is megírta, hogy az AD-tól származó pénz 58 százaléka landolt az MMM-nél, kisebb része az Edemokrácia Műhely Egyesületnél, a maradékot pedig öt gazdasági társaságnak utalták át. Ezek egyikeként tüntette fel a jelentés a Laokoon Cinema Kft. 4 242 600 forintját.

Csakhogy a hvg.hu-nál most jelentkezett a Laokoon Cinema Kft., és tudatták: a titkosszolgálati jelentés, amely alapján cikkünk is íródott “téves információkat tartalmaz, ezáltal a cég tevékenységét félrevezető színben tünteti fel, jóhírnévhez való jogát sérti.” Magyarázatuk szerint az ok egyszerű: már bőven a választási kampány után kapták a mintegy 4 milliót, és abszolút nem politikai célra.

Innen: https://hvg.hu/itthon/20230127_Mellelott_a_titkosszolgalat_MarkiZay_kam…

Orbán propagandabirodalmának állításaival szemben a valóság az, hogy az Oraculum 2020 Kft. nem támogatásként kapta a jelentésben megjelölt összegeket. Jogszerűen megkötött szerződéses jogviszony keretében nyújtottunk szolgáltatást, amelyet számla ellenében egyenlítettek ki a szerződött partnerek. Ezeknek a megbízásoknak semmi köze nem volt Márki-Zay Péter kampányához.

Innen: https://ezalenyeg.hu/velemeny/sem-az-ezalenyeg-szerkesztosege-sem-kiado…

/popcorn

LOL

Azt állította a megvádolt, hogy nem bűnös? Azt tudtad, hogy a börtönökben ülők 95%-a saját bevallása szerint ártatlan? :D Az a helyzet, hogy a büntetőjog az nem saját bevallás alapú :D

Az ezalenyeg a forrásod? Ami saját magáról írja, hogy nincs ott semmi látnivaló? :D Még a Telex szerint is egy propagandalap.

trey @ gépház

„Itt nem arra gondolok, hogy valaki nem tudott átmenni 10. osztályba fizikából, csak voltak diákok, akik konzisztensen az osztályátlag alsó harmadába tartoztak.”

Amit a diak mondott az csak annyit jelent, hogy nem mindenki volt kituno tanulo. Tehat barmilyen meglepo is, van kiemelkedo, atlagos es atlag alatti csoport. :DDD

Ettol meg lehetett korrupcio, mert valamilyen mindig van. Akar lefizetes nelkuli pl.: tanar gyereke, tanar baratjanak gyereke, hires ember gyereke, stb. De az adott ugyben jelenleg amikor irom ezt ugy lattam csak gyanu volt egyelore es az is csak metropol alapjan. Ami gyanus nekem, hogy valami 500e forintokrol volt szo egy olyan embernek, akinek ez a mennyiseg nem szamit.

meglepett arcot vágtok hozzá

Lehet valaki vag hozza meglepett arcot, mint mondod, de ha elolvasod a commenten figyelmesebben, en is azt irtam, hogy korrupcio eselyes, hogy volt, van es lesz is. De a konkret ugy attol nem valik igazza. De szamomra annak sincs jelentosege, ha igaz, tehat felolem lehet igaz, az iskola szinvonalan nem valtoztat 1-2 ilyen gyerek, ha volt egyaltalan.

Szoval sztem nincs sulya az egesznek es tul nagy ugyet csinaltak belole. Ez a teny es a cikkben szereplo keves penz es a Metropol egyutt gyanussa teszi a dolgot, hogy csak a szokasos mocskolodas (akkor is ha igaz). Nem kovetem tortenetet, de gondolom valami tuntetos iskola, tehat ezert vettek elo.

ja, pénzért, mi másért

A kozepiskola ahova jartam csak felvetelivel lehetett bekerulni es peldaul nem hallottam penzes korrupciorol. Lehet volt, de semmi bizonyitek vagy gyanu nem volt. Csak rokon/haver alapu kivetelezesrol. Ez benne is volt felveteli szabalyzatban, hogy a ponthatar alatt X ponttal teljesitok fellebbezhetnek es ujrairhatjak felvetelit, ha nem telt be a letszam (az X valtozott, nem azonos merteku minden evben). A foorvos, kesobbi iskolaorvos gyereke is igy kerult be. Mert szerette volna az iskola, ha sikerul a gyereknek a felveteli, hogy megszerezhessek egyszerubben iskolaorvosnak a szulot.

De ha be is kerul a gyerek, evente minden tantargybol vizsgazni kellett az addig tanult osszes anyagbol fuggetlen tanarok (masik varos) es tobbi osztalytarsa jelenleteben. Eleg gyorsan kibukott volna, ha korrupcioval marad bent valaki. Es barmilyen meglepo is, a mi osztalyunkban is volt nagyon jo, atlagos es kicsit szarabb tanulo. Durva mi? :D

Ó, jaj! Beindult a damage control:

A korrupciós botrány miatt cenzúrát vezetett be az Eötvös József Gimnázium

https://index.hu/belfold/2023/01/30/eotvos-jozsef-gimnazium-korrupcios-…

Hátha nem tudja meg így a közvélemény, hogy mik mennek ott ...

trey @ gépház

Elemezzük hát, amit írtál.
Az utolsó mondatodban szembeállítasz engem (akit nem is ismersz) magaddal. (Ez önmagában megkérdőjelezi az objektivitásod, de most lépjünk túl ezen.)
Az ellentét tárgya a harmadik mondatban található, „liberális értelmiségi”, ami - adódik az előzőekből - te nem vagy.
Tehát nem vagy liberális és nem vagy értelmiségi.
A kérdés, hogy akkor mi vagy? Keresztyén nemzeti? Vagy simán jobboldali? (Jelentsen ez bármit is a magyar közélei kontextusban.) Esetleg baloldali? :D
És hát - ezek szerint - értelmiségi sem vagy.
És végül nézzük az első mondatod. Fentebb (Eötvös) arra hivatkoztál, hogy ha valaki azt mondja magáról, hogy nem igaz amit állítanak róla, az még nem jelenti azt, hogy nem igaz, hisz ez nem önbevallás. Ezen állításod mentén pedig igenis  jársz szemináriumokra. :DDD