Itt az ideje leszállni a kerítésről - A Samsung megint az Apple-t gúnyolja

Miközben az Apple userek várnak, hogy az általuk megrendelt iPhone 14 Pro-k végre megérkezzenek, a Samsung úgy döntött, hogy odaszúr riválisának az új reklámjában ☝‍️

- Hé, mit csinálsz odafent? Nem ülhetsz a kerítésen!

- De a Samsung oldalán összecsukható telefonok és epikus kamerák vannak!

- Azt mondtad, összecsukható telefon?

- Igen!

- Nem akarsz elmenni, várjuk, hogy mindez megérkezzen ide!

- Miért? Mindezek már ott vannak!

- Mert mi ezt csináljuk. Várunk. Várunk ...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 12. 03., szo – 20:11

Persze, hogy van nekik raktáron.

A Csamcsung a kutyának se kell...

Hogy rétegigény szolgál-e ki vagy úttörő éppen egy új területen, azt majd eldönti az idő. Egyébként pedig igen.

Csendben jegyzem meg, hogy az Apple is dolgozik a saját összehajtható szarain, csak hát a Samsungtól vesz kijelzőt, nyilván nehezen tudna a Samsung előtt járni ebben :D

trey @ gépház

Az apple nem gyártó. Gyakori félreértés. Az apple készülékeket tervez és egy raklap beszállitótól származó dolgot bérgyártat és bér összerakat a foxconnal meg a társaival.

A samsung meg egy földmunkagépeket, akksikat, telefonokat, SoC-okat, kijelzőket, memóriákat, .. tévéket és a jóég tudja miket gyártó konglomerátum.

Semmi különös nincs abban hogy az iphone -ok egyes alkatrészeit akár a samsung szállitja be, és nem is hiszem hogy cél hogy ez ne igy legyen.

Az, hogy közben ennek a konglomerátumnak van egy okostelefonos üzletága ami versenyez az iphone -al, egy érdekes plusz tény, de semmin nem változtat.

 

Szóval az erőltetett viccelődésed izzadtságszagú értelmetlenség, mert az apple nem gyárt és soha nem is gyártott alkatrészeket, telefonokat, hanem tervez és gyártat másokkal.

ROTFL

Kijavítom OCD-seknek:

Az Apple a Samsung nélkül még telefont sem tud gyártatni.

Most jön a Gyuszk habzás: "de há ... de há ... a Samsungon kívül is ..."

Ja, Gyuszkó, annyira, hogy több mint egy hónap a várakozási idő még így is. Majd alkalomadtán kommentáld ezt is "én utálom a preorder-t" Gyuszk :D

trey @ gépház

Kijavítom OCD-seknek:

Az Apple a Samsung nélkül még telefont sem tud gyártatni.

 

Kijavitom neked: az apple semmit sem gyárt, az apple tervez.

 

Az Apple a Samsung nélkül még telefont sem tud gyártatni.

 

Értelmetlen mondat, az applenek gyártók és beszállitók sora kell, kit érdekel - rajtad kivül - hogy az egyik közte a samsung?

 

Nincs szüksége egyiknek sem a vallásos fanatizmusodra. Pénzt akarnak keresni.

minden év karácsonyán elfogynak a készletek ha van foxconn hiszti ha nincs 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️ mondj valami újdonságot. egyébként arra gondoltam, hogy vegyen samsungot. abba korábban volt AoD. egyértelműen jobb telefon számára. 

Nem az aktualis iPhone Pronak a legjobb a kameraja mindig?

van itt valaki aki komolyan úgy istenigazából várja hogy hajlítható kijelzős telefonja legyen? én próbálgattam múltkor a legújabbat, de nem kapott el az instant get érzés. inkább az, hogy ez egyelőre még mindig csak egy tech demo..

Szerintem az utóbbi idők egyik legjobb újítása. Ettől még lehet techdemo érzés, viszont ezzel megvan a lehetősége annak, hogy olyan telefon legyen, ami hordozva kicsi, használat közben meg elég nagy.

Én mindig jobban szerettem a clamshell jellegű mobileszközöket, csak összecsukod, és védve van az eszköz. Psionok, Sony Clié egy-két összehajtható modellje, stb. Ezzel szemben az egy lapos eszközöknél vagy kockáztatod, hogy elrakáskor, hordozáskor megkarcolod a kijelzőt, vagy fólia, stb. Csak hát ezen az áron nyilván nem kell, szóval ha nem lesz jelentősen olcsóbb idővel, akkor nekem is kimarad az életemből.

ha nem a telefon köré építed az életedet, hanem egy kb átlagos eszközt akarsz, ami viszont mechanikailag ellenálló, akkor samsung xcover 5: nem kell rá semmilyen védőfólia, tok, annyakinnya

edzett acél kulcs már megkarcolja a kijelzőt, sima acélkulcs még nem, ha leejted, nem fog összetörni.

https://mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_xcover_5_van_takarni_valoja/…

és a samsung megoldásánál, hogy védi meg a külső kijelzőt az, hogy összehajtod? :D én nem azt mondom, hogy teljesen faszság, de egyelőre hiába szeretné a samsung, hogy én vért izzadva habzó szájjal rángatózva várakozzak arra, hogy a geci vastag techdemójukat használjam. nincs benne semmi kívánatos egyelőre.

Én nagyon várom, hogy a régebbi csúcsmodellek árszintjére, vagy legalább annak közelébe mérséklődjön az ára az ilyen modelleknek, nekem (úgy gondolom most, ilyent nem birtokolva) nagyon megkönnytené az életem sok esetben.

Most Note10+ készülkékem van, azt újonnan vettem a megjelenésekor (ahogy az elődeit is kb. 2 éves ciklusokban). De ami azóta megjelent, az nem hozott semmi újat, így nem cseréltem le. A Fold-ok meg árban túlmutatnak a jóízlés határán, hiába tetszene/lenne jó.

Vettem egy iPad Air 2 (mobilnetes) készüléket próbára, hogy ha beválik, veszek egy aktuális vadi újat (semmi más Apple eszközöm nincs, és az Android tabletek 16:9/10 képaránya nem az igazi) gondolván, hogy jó lesz munkára. Mégsem egy laptop-ot kell magamnál tartsak, ha nem vagyok gép előtt. Hát, annyi korlátba ütközök (azon kevés dologban amit csinálni akarok rajta), hogy többet van otthon, mint nálam...

En el tudnam kepzelni a napi munakvegzesben, (7 colra nyithato kepernyon mar lehet erdemes is  lenne azon ssh konzolt inditani) de rohadtul nem ennyiert. Ha max 250-300-bol megallna azt mondom elgondolkodom rajta, addig teljesen irrealis. Es meg igy is lutri, mert ahogy neztem komoly res van a hajtasnal, allandoan para lenne mikor kerul be oda valami amire ha racsukod a kepernyot annak reszeltek. (Pl egy homokszem eleg komolyat tud belekaristolni)

-42-

Számomra ennek nem a konkrét említett képességek hiánya/késése az üzenete. Nem az a baj, hogy az Apple nem kínál még összecsukható képernyős telefont.
A gond az, hogy pl. a vezeték nélküli töltés vagy 5 évet késett mindenki máshoz képest a felhasználók igénye ellenére, meg az, hogy a szoftverek minősége (akár az itt olvasható hibák/javítások gyakorisága alapján) drámaian romlott, meg az, hogy kivezetnek minden felhasználójuk által szeretett megoldást (pl. ujjlenyomatos feloldás), hogy spóroljanak 10 centet, meg semmivel sem kompatibilis csatlakozót használnak még mindig, meg stb.

Az Apple egy innovatív cég volt Jobs idejében, minden új modellben előrukkoltak egy (több) olyan új dologgal, ami nem volt senki másnál.

Aztán Jobs elment, és azóta az Apple nem innovál (kb. elvágólag azóta), hanem kivárja egy-egy technológia megjelenését, majd a "mennyire vált be" és a "mennyire tetszett az embereknek" értékek alapján beépíti későbbi készülékeibe, nagy újításként.

Igazából egyikkel sincs semmi gond, mert az első is megszólít egy csoportot, meg a második is megszólít egy csoportot. Az első a geek-eknek kedves, a második a pénzügyi menedzsekernek.
A gond nekem az, hogy az Apple fanok máig büszkék arra, milyen innovatív az Apple, közben meg nem az. De ha ezt valaki szóvá teszi, akkor indul a szájkarate, miközben ez inkább tény, mint vélemény mostanra.
Meg arra is nagyon büszkék, hogy amivel mások bénáznak, az náluk elsőre jó. Ez olykor (koránt sem mindig) igaz, de az nem mellékes, hogy azért, mert 2-3 év késéssel, a sokadik iteráció kerül a készülékbe.
Persze lehet erre mondani, hogy milyen okosak, hogy nem ugranak bele elsőre mindenbe, de azt kell mondjam, hogy Jobs idején ők maguk (vagy egyedül Jobs?) kitalálták, elsőre beleugrottak és mindjárt jó is lett. Most meg sokszor a másolás sem sikerül elsőre...

Az árazásnál sajnos megmaradtak az "innovatív márka drágán adja az újításokat" modellnél, csak sajna az innováció kiesett, így a "drágán adjuk mert mindenki megszokta" modell él jelenleg.

Ebből is látszik, hogy nem lehetek fanboy, mert így van. Sajnos. Az iphone tipikusan az a telefon ahol prémiumra van beárazva sok szempontból közép kategória. Persze a kamera lehet szép képet csinál (amúgy tényleg) de kb. itt  ki is merül. Ipad amúgy dettó. Nem látom miért kéne nekem a felső kateógiára lőnöm mindkettővel (nem is tettem, mindkettőből a mini lett) amikor olyasmiben próbál elsőbbséget kiharcolni ami nekem és még sokaknak teljesen érdektelen. Én pl. nem vagyok insta sztár, pont telibe xarom a kamerát, de mondjuk jobban értékelnék mást. Pl. a miniben is lenne értelme a 10-120hz skálázásnak már csak az akku mérete miatt is. Nem hiányzik, de ha már valamiben kéne fejleszteni az ez. Ipad-en is tök értelmetlen a pro, mert egy k. nagy batár tepsi, és az életben nem fogom kihasználni az m1 erejét tableten. (sokn viszont igen) Itt üdvözlendő, hogy van mini és air is annak akinek ez nem kell. Az árazás már más tészta, mert az tipik apple. Az is igaz, hogy aki almát vesz az úgy számol, hogy 4-5 évig nem cseréli le a cuccát. (többnyire, mert elég sok alma huszár vált állandóan az új cuccra) 

 

Az utolsó innivációjuk az m1 proca széria ami az átlag usernek nagyon sokáig elegendő kakaót ad nagyon jó teljesítmény/ár/energia fogyasztás arányban. Nah az szerintem innováció. Minden más max ráncfelvarrás. 

Amúgy nekem személy szerint nem hiányzik hajtogathatós iphone, de az árazása alapján elvárható lenne :D Jobs mert és tudott is álmodni,cook nem.  Amúgy az m1 létrehozásának a szándéka is már jobs idejében megszületett mert legendásan gyűlölték az x86-ot (amúgy énis amióta csak létezik szóval megértem őket) ez sem a cook éra szülte ötlet/irány, csak náluk sikerült eljutni idáig. Én úgy gondolom, hogy még az értelmes forint árfolyam/alma fejlesztések idejében tudtam bevásárolni, és nem is látom akarnék e bármikor is upgradelni, kb. rám fog rohadni ez  cucc aztán meglátjuk. Mert semmi értelme nincsen az m2-re gyúrni, vagy az iphone 14-re, vagy az m1-es ipad pro-ra, de még az airpods pro2 sem éri meg nekem mint átlag user. Én amondó vagyok akinek almás rohangálós laptop kell m1-es air, (egyszerűen nem éri meg x86-ot venni hacsak nem gamer vagy windows specifikus igényed van), ipad-ból mini vagy egy generációval ezelőtti air, airpods-ból az első pro, iphone-ból meg elég a 11,12 vagy ha nagyon újabbat akarsz 13. (de amúgy lehet ma már SE-ben gondolkodnék énis) Egyszerűen többre nincsen szükséged átlag userként.

-42-

Én mindig jót mulatok az ilyen reklámokon :D Nekem a hajtogatós telóra kattanós reklámjuk is tetszik, mikor a nőcinek beakad a flip és végül rendel egyet :D 

(Az én magán véleményem, hogy nem domborítanám ki  dolgot, sok vásárló érezheti úgy, hogy azzal, hogy gyártási/mennyiségi probléma van az iphone-al az biztos azért van mert annyira jó, hogy mindeki olyat akar. Egyfajta "biztos jobb" érzése tud támadni. Míg samu zfold-hoz bármikor hozzájuthat addig a másikhoz már nem triviális, ez emeli az exkluzivitás érzését. Én biztosan nem reklámoznám azt, hogy a konkurenciám nagyobb igénnyel szembesül mint amit tud szállítani, de ez én vagyok. )

-42-