KeePassXC böngésző integráció nem megy

Fórumok

Itt akadok el: https://keepassxc.org/docs/KeePassXC_GettingStarted.html#_configure_kee…

Egészen pontosan nem jön be az a felugró ablak, amiről az 5. pontban írnak. Amivel össze tudnám kapcsolni a kiegészítőt az alkalmazással.

Nem tudom mit rontok el. Valakinek van ötlete?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 15:52

Lehet, hülye vagyok és rosszul tartom. De ha megnyitom az alkalmazást és ott az automatikus beírásra kattintok akkor beírja és működik. Vagy ez így működik? Nem a kulcsra kell kattintani? Ha jobb klikk menüböl a keepassxc-browser alatt a felhasználónév és jelszó kitöltésére kattintok akkor sem csinál semmit, ha a kucsa kattintok akkor sem csinál semmit...

Böngészőnél a KeepassXC-Browser kiegészítőt kell telepíteni (Firefox esetén biztosan). Ez nekem látszik a böngésző eszköztáron, ha minden oké, akkor kulcs zöld alapon. Ha gond van, nem fut a szolgáltatás vagy nincs kapcsolat, akkor kis piros jelzést kap és rákattintva lehet kérni az újratöltést.

Ha minden oké, akkor már csak két dolgod van, egy kulcsot tartalmazó oldal betöltése után egy ablak fogad, amely engedélyezteti, hogy az oldalon felhasználhassa az oda vonatkozó kulcsokat (ez megjegyeztethető, így csak egyszer kéri), valamint kapsz a mezők mellett egy zöld kulcs gombot, aminél választhatsz a kulcsaid közül. Ha nagyon kicsi a hely (pl itt a HUP-on), akkor a zöld kulcs lemaradhat, de a mezőkre kattintva akkor is bejön a választható kulcsok listája.

Nem tudom hol akadtál el, a böngésző eszköztár vagy a betöltött weblap mezője melletti kulcsnál?

Dell Latitude 5480, Arch Linux & Sway

Firefox snapból? Azzal nem fog menni, írják is.

Amúgy ilyenkor érdemes megadni a kérdésben a fontosabb adatokat, pl.. a használt böngésző neve, verziója.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ezt azonnal szívjátok vissza. A Canonical megmondta, hogy a Snap az kell, a Snap az jó, az most buzzword, trendi, mindenkinek a torkán le kell nyomni, ha kéri, ha nem, mert a Zorrodat is Tissztíccsa. Ők jobban értenek hozzá, és látják, hogy mi kell a usernek, a normálisan rendszerbe integrálódó, helyi plain text konfiggal beállítható natív csomag az már nem menő, 19. századi, stb.. Az, hogy lassan indul, több helyet és memóriát foglal, nem mennek kiegészítők, nem ér el hardvereket, képernyőmegosztást, gondja lesz a pipewire-rel, waylanddel, launcher-ökkel való integrációval, azzal nem kell foglalkozni, az a fő, hogy univerzálisssch, meg konténerizált, corporate grade, le legyen minden korlátozva és butítva, hogy a Canonicalnak kényelmes legyen, és ne kelljen natív csomagokat fordítgatniuk minden egyes kiadáshoz.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A mindent egybegyúrnak, és nincs érdemi függősége tulajdonságon kívül mi az előnye? Az, hogy nem kell tudnod, hogy miből milyen verzió van belegyógyítva, és így azt sem tudod, hogy milyen lukak/hibák/sérülékenységek hordozója, az részemről inkább hátrány.

Arch-ból nincs elég bejegyzés, meg most azokra is haragszok. Persze az alá is fel lehet pattintani ezeket a Snap, Flatpak, egyéb királyságokat, csak hát ki akarna magára ilyet, hogy önként felrakja. AppImage viszont néha nálam is megy (az teljesen portable megoldás, nem kell hozzá extrán telepíteni semmilyen szutykot), de csak eseti, kipróbálásos jelleggel, de amúgy azt sem használnám, ha egy szoftver beválik, azt felteszem rendesen natív csomagból, vagy AUR-ból.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Amúgy ilyenkor érdemes megadni a kérdésben a fontosabb adatokat, pl.. a használt böngésző neve, verziója.

Jogos.

$ apt-cache show keepassxc
Package: keepassxc
Architecture: amd64
Version: 2.4.3+dfsg.1-1build1
Priority: optional
Section: universe/utils
Origin: Ubuntu
 

Chrome keepassxc-browser: 

Verzió

1.8.3.1

Naprakész LinuxMint és szintén naprakészre frissített google chrome.

Ha egy oldalon beírod a belépési adatokat és belépsz, akkor az oldal tetején megjelenik egy sáv, amivel meg lehet jegyeztetni a beírt adatokat a KeepassXC adatbázisába, ha még nem volt ilyen benne. Ha ez szintén nem jelenik meg, akkor tényleg valami probléma van a böngésző és a KeepassXC kiegészítője között.

Dell Latitude 5480, Arch Linux & Sway

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 19:57

Én magában a megnyitott alkalmazásban is engedélyeztem az integrációt, (ami a képen van)  és a kiegészítőt külön telepítettem a böngészőbe ( a képen a böngészőnek megfelelő linken találod) , és így nekem minden gond nélkül működik.

Kicsit off, de én annyit szívtam vele, hogy dobtam a fenébe. Most selfhosted bitwarden van és nincs vele szívás. A keepassxc hiába jó, ha kétnaponta beszarik a ff vagy chrome plugin, újra kell indítani, nem tölti ki az adatokat, hiába nyomok rá, hogy megjegyezze, csak nem történik semmi és ott virít a zöld csík..a popup feljön ezerszer, ha kell, ha nem. Mindegy mit nyomsz, akarod-e vagy sem a jövőben, ismét az arcodba tolja...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Update. Firefox alatt sem működik. Biztosan én vagyok a hibás, de nálam úgy működik, mint fentebb pomm is leírta. Megnézem a bitwarden-t. :)

A keepPassXC  snap -ból van fent?
Azzal nekem se ment.
Az oldalukról letöltött változattal ok.

Ubuntu 22.04.1 LTS esetén Firefox (snap) KeepassXC (apt, nem snap) működik az integráció.

Csak nemrégiben kezdett működni. Érdemes mindent frissiteni.

Feltettem újra apt install keepassxc paranccsal. Sajnos ugyanúgy nem megy. Eddig sem snap forrásból telepítettem. (Nem szeretem, mert erőforrászabáló lassú mocsoknak tartom a snap-ot) A LinuxMint eleve kikapcsolja a snap forrásokat szemben az Ubuntuval. Ezért is szimpatikusabb számomra.

Én pont ma lőttem be arch linux + edge komboval, első körben az edge mindenáron elrejtette az extension ikonját. Utána már sikerült osszelőni.