[Megoldva] Kulteri AP

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni az okosoktol, WIFI-AP ugyeben... Jelenleg otthon 4 db UAP-AC-LR dolgozik mivel eleg nagy a lakas - 4 szint + garazs, kb 2000nm udvar, raadasul nem is sima teruleten, hanem kb 45 fokos oldalba epitve...

Ezekkel igazabol nincs is bajom, mindenhol nagyon jo a lefedettseg - ha nagyon gyorsan leszaladok a tetoterrol a garazsba akkor neha megakad a kapcsolat de max 2 masodpercre. Most viszont szuksegem lenne egy kulteri egysegre is mert van egy pont ahol fontos lenne megis nincsen lefedettseg...

Jo lenne Unifi-nel maradni - a kontroller vezerli a 4 AP-t es szeretnem ha nem kellene masik AP-t bekonfiguralni, managelni - idealisan csak adoptalnam a kontrollerbe aztan viszlat evek mulva...

Volt regebb ilyen UAP outdoor meg tarsai de sehol nem latok mar - az sem baj ha hasznalt lenne es nem is nagyon erdekel ha csak 2.4 GHz tud, foleg IoT eszkozoknek lenne - neha neha egy egy tablet, telefon de ennyi.

Hol tudnek Unifi kulteri AP-t venni, vagy ha mast ajanlanatok akkor miert es mit? Ara nem szempont de mondjuk sokszazezres Aruba overkill lenne :)

Koszonettel elore is.

-----

Megoldas: A valasztas az UAP-AC-M Pro lett - viszonylag kicsi, a kovetelmenyeknek megfelel es ami a legfontosabb - kaphato es rendelheto is, nem ugy mint pl az UAP-Flex HD, ami szinten jo lett volna.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 10. 18., k – 19:28

senetic?

 

ha mar ubibol epitkezel, akkor azt vennék...

Helló!

Beteszed egy ip 65ös boxba és tömbszelencével vízmentesíted a kábelt,  UAP-AC-IW és még tehetsz utána egy ip kamerát is, + egy gigabites kanócot. mondjuk wireless boltban nem kapható most, de kb 35000Ft az ára + a doboz. és beiktathatod meglévő kábelre is, kamera elé.

  • 5 GHz band with an 867 Mbps throughput rate
  • 2.4 GHz band with a 300 Mbps throughput rate
  • Signal transmission range up to 100 meters (328 feet)
  • Can be mounted in a 1-gang electrical wall box
  • (3) GbE RJ45 ports, including:
  • (1) for data + PoE+ input
  • (1) for data + 48V PoE output*
  • (1) for data only

kb 2 éve feltettük azóta  tökéletesen működik.

üdv

Balooo

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Én utoljára UAP-FlexHD-t, tettem kültérre, vagy UAP-AC-M, ami még hivatalosan oda való. De gyakorlatilag egy UPA-AC-Pro-t is halál nyugodtan kirakhatsz, ha közvetlen esőtől védve van, nem ömlik rá a víz (gyak. tető alá kerül)

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

subscribe

(Én mondjuk egy powerline adapterrel elvittem a "kábelt" a kinti célterülethez közeli tárolóba, és ott beraktam egy sima AP-t)

Koszi a hozzaszolasokat es javaslatokat - UAP-AC-M-PRO lett a valasztas. 

Mondtam ugyan, hogy az ara nem szempont de azert bazzzz. mi tortent a vilaggal? egy "gyagyas" AP es tobb mint 200 EUR huhh ?