Állampénztári Ügyfélszolgálat - kp felvétel

A kincstárnál a kp felvét díja maximum 10e huf lehet. Mindegy az összeg nagysága. Emiatt érdemes átfuttatni rajtuk akár egy nagyobb  összeget is, ha valaki kp-t akar felvenni, de ez nem ennyire triviális.  Ma voltam a Bartók Béla úti kirendeltségen, előre bejelentettem az összeg miatt a felvéti szándékomat. Nem nyitásra mentem, de már nyitáskor elfogyott minden sorszám.  El akartak hajtani, de mivel fel volt írva  a nevem, kaptam sorszámot. Az ember azt gondolnál, hogy egy olyan számla esetén amivel már a Gutmann Bank is szívesen foglalkozna, vörös szőnyeggel fogadják. Nem. Mivel utoljára érkeztem (sorszám kiosztást követően) így zárás előtt kerültem sorra. Semmi VIP, semmi tekintett az összeg nagyságára. 

Mivel ilyen olcsó  a kivét, gondoltam nem utalom a "szomszéd" épületbe, hanem átviszem én kézben azért a pár százezer hufért. Álmomba nem gondoltam volna, hogy erre nekem szumma 6 órám rámegy. 

Két hete nyitottam a cégemnek  egy kincstári számlát. Ekkor csak úgy engedték azt megnyitni, ha úgy írok alá, mint ahogyan az aláírási címpéldányban van. Sikerült. Rögzítették. Pechemre. Ugyanis most nem sikerült úgy aláírni, így a pénzemet nagyon nem akarták kiadni. Ekkor elmeséltem a történetemet, húzták a szájukat a kollégájukra.

Miközben vártam a soromra, több embert aki a pénzért ugrott be elküldtek, mivel sorszám nincs, bejelentve nem volt az összeg. (Vagyis 0-5M között volt).  Jelenleg örültek háza van a kincstárnál, mindenki számlát akar és államkötvényt. Online időpont nem foglalható, odamész hajnalban és, ha mákod van felveheted a pénzedet aznap. 

Átmentem a másik bankba (építkezem, a kivitelező bankja), itt meg azzal kezdték igazoljam a forrást. Elővettem a papírt amin kiadták pár perce. Tizenöt perc tanakodás a jogi osztállyal. Nem akarták bevenni a pénzt. Mindenbe belekötöttek. Minden szerződést számlát bekértek, hogy valóban tartozom-e annak a  cégnek, és jogos-e a befizetésem. A parkoló óra szerint laza 85 perc ment el a befizetésre úgy, hogy egyből fogadtak és minden papír nálam volt amit kérhettek.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz manapság kp-t mozgatni. 

ps.: Miközben ezt a dolgot végigszenvedtem, mesélte az egyik barátom, hogy ő-t a szlovákiai bankja rakta ki augusztus 31-én, hivatkozva arra, hogy nincs szlovákiai lakcíme.

Hozzászólások

A zördög és a részletek. Szerintem Te kalandvágyó vagy, és igazából ez a bajaid forrása.. :)

nem utalom a "szomszéd" épületbe, hanem átviszem én kézben azért a pár százezer hufért

Pár százezer??? Ez valami elírás (hufért vs huf-ot), vagy tényleg még mindig ennyire lehúzzák a vállalkozói számlákkal?  Nemrég utaltam nyolc számjegyű összeget sima lakossági ügyfélként, 0 forintba került. Ebben már benne van a tranzakciós illeték is.

Igaz, a privátbanki sales-est tanácsadót néha le kell rázni, mert ha aláírnám a vele szerződést, onnantól nekem is drágább lenne. :)

Oh, anno az OTP-vel futottam ugyanilyen köröket. Előre betelefonáltam a fiókba, megadtam nekik a számlaszámot, a felvenni kívánt összeget, érkezésem időpontját. Taktikusan időpontot is foglaltam.
Időpontban megjelentem a szakadt farmedzsekimben (rossz pont), háromnapos borostámban (újabb rossz pont). Húztam VIP sorszámot. Szám villan. Jónapot, pénzfelvét sajátszámla, igazolvány, lakcímkártya (mindkettőn ugyanaz a 3 napos borostás arc). Öööö, izé, nincs ennyi pénz a fiókban. Elmagyarázom a hölgynek, hogy előzetesen leegyeztettem a fiókvezetővel a felvétel időpontját és az összeget. Beszél a fiókvezetővel. 10 perc visszajön a fiókvezetővel, Jónapot, igen beszéltünk, sajnos nincs a fiókban ekkora összeg. "Mikor lesz? Megvárom. Esetleg addig ideadhatja a panaszkönyvet, hogy jobban teljen az idő." Pillanat, egyeztet, addig a kolléganő elvégzi az azonosításomat. Eltűnik a figura, tíz perc, addig azonosítanak, visszajön elkéri a személyimet és a lakcímkártyámat. Újabb 10 perc, hoz valami papírt amit aláirat a hölggyel. Újabb 10 perc, visszaadja a papírjaimat. Újabb 20 perc. Viszzajön, átad egy paprt a högynek, "áh, kivételesen meg tudjuk oldani", "áh, akkor kivételesen marad számlám a rajta lévő összeggel Önöknél", kényszeredett mosoly. Ügyintéző beüti a kódot a széfbe, "az időzár csak 35 perc múlva fog nyitni", "én ráérek." Tüntetőleg elővettem egy AERO magazint, hogy a többi várakozó ügyfélnek is jó legyen a vérnyomása. Elröppent a harmincöt perc, széf nyit, pénz számol géppel, kézzel is, aztán borítékol. Borítékot bepöccentettem a táskába, és alig egy óra alatt megkaptam a saját pénzem...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

OTP mindegyik fiókját fel kéne gyújtani, csak úgy polgári engedetlenségből. Elképesztően pofátlan díjakkal sarcolnak, azt a milliós ügyféltömeget, akik nem is tudják elképzelni, hogy havi 3000 Ft helyett lehet havi 300 Ft-ért is bankolni. És hogy nem kell mindenért a fiókba rohangálni, mert az drágítja meg.

- Bemegyek a fiókba, úgyis nyitva van, ingyen van.

Nincsen ingyen. Már kifizetted a tízszeres számlavezetési díjban, a tizedakkora kapott kamatban, a háromszoros hitelkamatban, meg az olyan apróságokban, mint kártyalimit-állítás 25 ft/db

Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Ha sokan kifizetnék neked a 3000-et, te se adnád 300-ért. Nincs monopolhelyzetben az OTP, bármelyik otps ügyfél be tudna sétálni bármelyik másik bank fiókjába, és megkérdezni, mit adnának neki - ha esetleg netes bankszámlaválasztóval nem boldogul.

Szerkesztve: 2022. 10. 08., szo – 06:10

szlovákiai bankja rakta ki augusztus 31-én, hivatkozva arra, hogy nincs szlovákiai lakcíme.

A számlaegyenleget meg megköszönték, vagy mi a slusszpoén?

Gondolom Mo.-ról nyitott EUR-s számlát, hogy a szaros forintot átmenekítse EUR-ba? Másoknak is megfordult már a fejében ez, a labancok se hagynak náluk magyar lakcímmel számlát nyitni, szlovákok miért tennék? A meglevő régieket meg most nézték végig, ÁSZF apdét, és viszlát a nemkívánatosaknak.

nekem is azt mondtak az erste banknal hogy 14ezer forint a maximum a keszpenzfelvetel dija.

 

Aztan amikor tenyleg felvettem, akkor 100+eFt-ot kellett fizetnem, mert van valami illetek,ami "nem is nekunk jon, ez tolunk fuggetlen, mi csak beszedjuk", es nincs felso hatara.

 

Mas: a juliusban nyitott elmu ticketemre par napja valaszoltak. Szoval van ugyfelszolgalat!:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szegény gazdagok....

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

KP a rendszer es a megfigyeloseg legnagyobb ellenfele, ezert tuzzel vassal irtani kell, mert azon es annak aramlasan valamint hasznaloin lehet a legkisebb kontrolt megvalositani.

Ez jo, de en legkozelebb is inkabb besetalok a bankba ha kell es kifizetem nekik, esetenkent a X osszeg megeri, masreszt meg szerencsemre az utalas osszeghatartol fuggetlenul mindenkor 0 ertekbe kerul.

Ps: Mar 3x szoltak, hogy "nagyon tul regi" a szamlakonstrukciom es ideje lenne cserelni. Hat nem ertettek miert rohogom ki oket. Ha te sem erted, akkor baj van. :D

Lakcim meg ja, az kell, mindenhol. Portugal bank is keri. Nincs cim, nincs szamla.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.