Internetelőfizetése(i)m havi költsége ... forint.

Mibe kerül neked havonta az, hogy eléred az internetet? Ha több előfizetésed van (otthoni, mobiltelefon, autó stb.), add össze!

0 - 3000
6% (64 szavazat)
3001 - 5000
37% (403 szavazat)
5001 - 10 000
37% (404 szavazat)
10 001 - 15 000
10% (105 szavazat)
15 001 - 20 000
4% (39 szavazat)
20 000+
5% (53 szavazat)
nem tudom, nem érdekel, fogalmatlan vagyok, nem tudok számolni stb.
2% (23 szavazat)
Összes szavazat: 1091

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 10:28

3063 Ft

Emlékszem, hogy 20 éve többet fizettem. Van aminek nem fel, hanem lefele megy az ára.

trey @ gépház

Csak céges telefonod van? A privát ügyeidet is arról intézed?

Nem, a saját telefonom van betéve a céges flottába. A cég fizeti az összes költségét.

Illetve hogyan jön ki neked a Digis net 3063 foprintba

A Digi-s net a másik lakáshoz van, azt nem én fizetem. Én egy Magyar Telekom internet előfizetést fizetek kizárólag, annak az utolsó (augusztusi) számlája 2864 nettó, 3063 bruttó.

trey @ gépház

Mobil mellé adott 4GB internet és 250 mbit optikai otthoni összesen 6000 ft de ebben a mobil kapcsán más is van. Nem lehet egyszerűen levonni. 3-5 közé szavaztam.

mobil: 1878,- forint korlátlan internet és majdnem* korlátlan belföldi beszélgetés vezetékes/mobil irányban. *=nem tudom, de sose léptem át a keretet normál havi használattal..

DIGI = normál tarifa +TV 5-6ezer nem emlékszem a pontos összegre

Ethernet (optika) 30/30Mbit/s BIX (3 pub. IP) = 1000,- forint/hó

For Whites Only meeting room!

Mibe kerül neked havonta az, hogy eléred az internetet? Ha több előfizetésed van (otthoni, mobiltelefon, autó stb.), add össze!

Itt nem olvasom, hogy meg kell nevezni a szolgáltatót is, egyébként Telekom és nincs a piacon: egyedi szerződés alapján flotta. 

Cégek egyedi üzleti csomagokat szoktak kötni, ha van 1000 vagy 10ezer előfizető. És nem a cég fizeti én, havonta vagyis a kérdésre válaszóltam.

Optika: távközléssel, hálózat építéssel foglalkoztam, mint cég és kellett otthonra is egy "végpont". És igen, ennyit fizetek érte havonta.

For Whites Only meeting room!

Csúnya is lenne, ha a flottába _bevitt_ korábban saját számot kilépéskor nem kaphatná vissza az emberfia... A gond ott van, hogy a céges és a magán telefonforgalmat nagyon sok esetben célszerű szétválasztani. A priváton ne hívjanak munkaidőn kívül, vagy épp az után, hogy a cégtől már távoztam - nomeg a privát elérhetőséget nem biztos, hogy az összes kolléga meg üzleti/munkakapcsolat felé meg szeretné osztani a dolgozó...

Volt már OlcsóFlottásMobilBárkinek témában gebasz - a flotta mögé gründolt cég khm. financiális nehézségei miatt a teljes flottát korlátozta a szolgáltató, és aki saját számot vitt be a flottába "mer'olcsó", az addig nem is tudta kihozni onnan, amíg a szolgáltató és a flottás cég között nem rendeződtek a piszkos anyagiak...

A yettel prime 10 rongytól indul 1 év hűséggel.

A red hasonló.

Telekom giga hasonló.

Szóval van, de drága és nem pont ez kell mindenkinek, nekem pl nem kell bele a több óra kimenő hivás. Mindenesetre tévedtem, létezik csak drága és hozzá van erőltetve olyan is ami - nekem - nem kell.

Régen olcsó kiadásban is létezett - erre utaltam. A mai piacon a korlátlan mobilinternet ficsőr össze van társitva a prémium előfizetésekkel, régen a upc mobilos időkben nem igy volt. Kár érte.

nem tudom kiszámítani, mert a vezetékeshez tartozik televízió is. a mobilhoz pedig a kedvezmények miatt fogalmam sincs mennyi része a net.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 10:32

2990HUF 1000 Megabit/sec le, 40 fMegabit/sec fel.

Legutóbbi számlán ezek az összegek szerepelnek:

vezetékes Telekom Net 250/10 díjcsomag 202110 bruttó 4.165Ft
mobil Telekom Gigaerõs Net 2021 bruttó 1.804Ft

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

600/600 nak hirdetett 930/870 -t tud, 650czk + publikus ip 35czk.
mobil forgalom 2GB 169czk.
~14119HUF.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 11:46

vezetekes 50/50mbit (uvegszalas) + mobil 2.5GB adat (+korlatlan beszed/sms) = €45 (18k HUF)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

otthoni az kb br 5400 ft (telekom gigabit), a fix ip-s munkához kell netem (telekom 500 mbit) pedig a cég fizeti, 14.300+áfa

Otthoni 39 EUR 50/5 (SLA 4 órás hibajavítás, fix IP)
Lehetne menni felfele, de a valóságban eddig nem nagyon láttam/láttuk azt, hogy a sávszél bármiben korlátozta volna a családot.

> a valóságban eddig nem nagyon láttam/láttuk azt, hogy a sávszél bármiben korlátozta volna a családot.

Ezzel én is így vagyok. Engem is elkezdtek győzködni, hogy "gyorsabb lesz a netem", ha nagyobb csomagra fizetek elő. Kérdeztem, hogy a pingem is kisebb lesz tőle, mert akkor előfizetek! De sajnos az ügyintéző nem tudta megigérni, mert nem is tudta mi az.

Hát, Vodafone/UPC 5990 forint, hozzá egy Yettel backup, 3990, plusz a mobilon a korlátlan internet 4990, az majdnem 15 ezer forint.

12 ezer gigabit internettel, korlátlan voip-vel, franc tudja hány TV-adóval. Mobilom meg feltöltőkártyás, évente dobok rá minimumot.

20k, de abban van végtelen mobilnet két SIM-en + egy gigás optika + az HBO Max

Nem válogattam külön. T-home IPTV -> AndroidBox -> gigás net + mittudomén mennyi csatorna .. -> 8k HUF  -> nem is lenne sok értelme kiválogatni T-home esetén, mivel ugye ezeket általában "packban" adják.

Saját Yettel telefon (igen ez még az, egész jó flottában vagyok) -> 2giga limit nettel (bőven elég ez telóra nekem) -> havidíja valami ~3-4k körül kb -> nyilván ez beszélgetéstől és egyéb dolgok miatt nem tényleges ennyi havonta, inkább 5-6-7k változó.

Céges teló -> nincs.

Így szavaztam egy kb. 5-10ezer közöttire.

Az internet előfizetésem kb. 14 ezer forint. Mondjuk ebben IPTV és vonalas telefon is van (triple play). Igaz, ezeket nem használom, és az is igaz, hogy ezek nélkül, csak az internet még drágább lenne.

Ráadásul még csak nem is túl gyors, olyan 110 Mbps körül van. A régi lakásomban az internet kb. 10 éve volt 120 Mbps, szóval azt a szintet most már majdnem hozzuk. Jó, mondjuk több pénzért több adatot is átengedne a szolgáltató az üvegszálon.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

12 ezerre (30 euró) jön ki a jelenlegi 15 MBit-es ADSL, aminél többet itt ahol lakok nem tudnak adni. E mellé még fizetek 15 eurót korlátlan telefonálásért vezetékes hálózatban külföldre (havi 1000 perc körül telefonálunk).

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Akkor en kurvasokat fizetek, a ket mobilnet es a lakas netje tobb mint 15e Ft/ho.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem telekom alatt megy mindharom, csomagkedvezmennyel (barmit is jelentsen ez a telekomnal). A ket mobilnet 3+3G/elofizu/ho, a lakas 1000/200Mb kabelnet. Videki kertvaros, nincs mas szolgi a kornyeken.

..

Na, egesz pontosan: 7.798.-/db a mobil, plusz 4.375.- a kabelnet, ugyhogy akkor 19.971.- a net.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Otthoni Vodafone net (+tv) olyan 6k, mobil flottás csomag, de én fizetem szintén nagyságrendileg ennyi. Kb 12k havonta. Kicsit sokallom de korábban csak maga a T vezetékes szolgáltatása volt ennyi.

777 CHF/ev a lakasban, 69CHF/ho a mobil (korlatlan net, korlatlan minden), 29 CHF/ho az asszonye (korlatlan europa).

Kb mint a digi mo-n. Csak frekventalt vagy nagy lakosurusegu helyen. En is mar 3+ eve frissitgetem a Salt oldalat, hatha egyszer az jon szembe, hogy lehet nalam is uveg... (3x koltoztunk egyik helyen sem lehet meg most sem)

 

En 67 CHF-et fizetek 1G/100 -ert. UPC kabelnet. Szoval en orommel fizetnek 777-et evente egy 10G/10G-ert. De meg 1G/1G-ert is...

Harmadennyiért? 46800 forint/év a gigabites net, az ha jól számolom 14%-a a tiédnek.

Informatikusként itthon is elég jól lehet keresni, ha meg remote dolgozol külföldre, még mindig gombokért elélsz itthon, és havi többmilliót félre tudsz tenni tisztán.

Ráadásul évente minimum 15%-os fizetésemelést kapsz helyi devizában, köszönhetően a fényestekintetű vezérnek. :D

jha, pont ezt akartam irni, hogy az emberek ezt nem szamoljak bele, hogy itt teljesen mas. nem csak az emberek, az allam, a szolgaltatasok, az, hogy nincs az az allando melankolikus idegbeteg rohanas ami otthon mindig volt.

 

en nem koltoznek haza a mostani fizum 2x-esevel sem, pedig abbol mar biztos nem kene otthon sem szamolgatni semmit, nem hogy azt nezni, hogy mennyi a net:D (nem mintha itt szamitana ez a 777 CHF.)

a csalad az mindig fajo pont mindenkinel, aki kulfoldon van. szerintem hazudik, aki azt mondja, hogy nem.

a baratok mar egyszerubb sokkal, de ez lehet generacios kulonbseg is: a felesegem barati kore szet van szorodva europaban (szinte mindenki meglepett mar az elmult 10 evben .hu-bol), en meg vagyok olyan szerencses, hogy a legtobb baratom mar egy 45 perces autozasi savban lakik :)

Ha boltba mész, tömegközlekedsz, autót/motort/biciklit vezetsz forgalomban, orvoshoz mégy, stb. akkor azért gondolom, hogy nem csak a család és a barátaid vesznek körül.

Persze lehet, hogy ezek egyikét se csinálod, vagy mindenki a barátod, fene tudja.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A legtöbb helyen ahol vásárolunk személyesen ismernek minket és baráti hangulatú a kapcsolat az eladókkal. És még csak nem is vidéken lakunk. Én tényleg nem értem ezt, hogy mitől van az embereknek annyi baja a többi emberrel. De van egy sötét gyanúm, hogy a probléma legtöbbször az, hogy amilyen az adjisten olyan a fogadjisten.

Mire gondolsz allitolag?

Mar gyermekkoromban is imadtam az alpokot. Most meg, hogy itt lakom ahol az egyik legszebb resze van hat nem unatkozom. De aki nem szereti a termeszetet szerintem az is talal maganak elfoglaltsagot svajcban. Plusz innen minden IS kozel van europaban. Az meg mar hab a tortan, hogy nyaralaskor a szallason kivul sporolok mert minden IS mindenhol olcsobb ahova megyek :D

Nyilván van egy raklap érdekes dolog, a téli sportok mekkája, stb, nincs ezzel gond, csak többféle forrásból is azt hallom hogy alapból a legtöbb svájci otthon üldögél, gyér a szociális élet. Hallottam ezt olyantól is aki egy hétre ment ki, magyaroktól is akik kiköltöztek, meg echte svájciaktól is. Utóbbi között egy ügyfeles ember volt, akinek a melón kivül napi több órája ment el a vonatozással, mert hiába volt BA (tehát nem két fillért keresett), azt nem akarta Zürichben elszórni albérletre, igy outgoing az kb nulla volt nála.

De ez is olyan lehet mint hogy minden magyar be van savanyodva, ami vagy igaz, vagy nem, az én köreimen kevésbé látszik. Mindenkinek megvan a maga súlyozott csomagja amiben összeszámolja hogy itt jobb vagy máshol, akinek első helyen van a pénz, az nyilván elhúz. Nálam második-harmadik helyen van.

Indulás előtt a hátizsákodhoz erősíted a sátrat, a hálózsákot és más egyebeket, amikre szükséged lesz.

Amikor közel az este, keresel egy alkalmas helyet, felállítod a sátrat. Éjjel alszol. Reggel összepakolsz és elsétálsz.

:-D

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ritkán megyek boltba, jellemzően rendelek. Autót szoktam vezetni, de Münchenben is pattant már ki kigyúrt úriember előttem és üvöltötte egy másiknak, hogy "Du bist ein arschloch" (mindig röhögök, hogy ennél komolyabban nem tudnak káromkodni). Hülyék mindenhol vannak.

Állami egészségügyi szolgáltatást nem tudom mikor vettem utoljára igénybe, magában viszont jópár milliót elfüstöltem már (családtagokra pld). Szóval valójában legtöbbet a facebookon találkozom a "mi, magyarokkal", és szomorúan látom, hogy tényleg sötétben tartott gombák (akik azt hiszik, hogy ők személyesen 100%-ban átlátják a világ történéseit, miközben Orbán működésének valója felett a kognitív disszonancia felhőjén ülve szemérmesen átsiklanak).

Szerkesztve: 2022. 09. 28., sze – 06:46

otthoni net 5280.-  (2Gbps)
Mobilnet 558.-  (1.5GB/hó +van korlátlan céges)
Mobilnet gyerekeknek (558.-*3 + 2480.- (10GB/hó) )
Tehát összesen
Saját: 5838.-
Én fizetem: 9992.-
 

Anno a modemes otthoni netem 20-25e Ft volt
Utána az ADSL is 20 körül 384-es a szolgáltató (invitel) csak úgy kötötte be, ha összeszedek _én_ annyi ügyfelet, hogy kijöjjön egy teli alközpont. Ketten egy barátommal gyűjtöttünk adatot (név, telefonszám, cím) mindenféle szerződés és adatkezelési szabályozás nélkül. Szerintem ezért ma minimum fölnégyelnének (a szolgáltatót meg megvenné a "munkaidő végéig" nevű cég) 

Szerkesztve: 2022. 09. 30., p – 23:33

12.590 TV-vel együtt. Magában a net ugyanezekkel a paraméterekkel 10.599 lenne, 360/15Mbit. Nincs nagyobb csomag, nincs másik szolgáltató. BP 30km vonzáskörzete.

Mobil céges 10 gigányi mobilnettel, privátként is használhatom de nem tőlem fog csődbe menni a cég, nem szeretek telefonálni. Amikor még volt privát telefonom akkor az feltöltőkártyás volt és hamarabb járt le éves egyenleg (talán 5600 HUF?) minthogy lebeszéltem volna. Mostani mobilnet fogyasztásom is megáll általában 1 max 2 giga körül de sokszor van 1 giga alatt is.