Ezt a hangot ...

annak idején rendszeresen hallottam.
92% (651 szavazat)
hallottam már valahol ...
6% (44 szavazat)
még sosem hallottam.
1% (10 szavazat)
Összes szavazat: 705

Hozzászólások

Mondjuk nem pont ugyanezt, mert mas volt a telefonszam, a user, a password meg par egyeb parameter. De a dial tone kivetelevel a tobbit nem nagyon tudnam megkulonboztetni, ezert arra szavaztam, hogy rendszeresen hallottam.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

inkabb rendszertelenul... de ja, eleg sokszor :)

Aztán voltak, akik le tudták halkítani, hogy a modem ne hangoskodjon... :)

Ez a szakmabuta nagy szöveg, ezt is lenyúlom az tuti. Én nem hibáztatom azt, aki már akkor is laikus volt, és kinyomta ezt, mivel nem volt segítség neki hallgatni. Az is igaz, hogy akkoriban kevesebb egységsugarú netezett. Nem azért, mert mindenki szakmaokos volt még akkor, hanem a laikusoknak nem volt igénye gépre, netre, mivel nem sok mindent tudtak vele kezdeni, nem volt opció, hogy streamekkel, faszbukkal, JuhTyúkkal, stb. lefoglalják magukat. Akkoriban csak az költött ilyesmire, akinek volt eziránt érdeklődése, háttere, és tudta mire használni, ők meg jellemzően nem voltak szakmabuták.

Plusz sokáig elég nyelvfüggő is volt, én még néhány éve is hallottam idősebb magyarokat panaszkodni, hogy nem kell nekik net, mert néhány magyar recept után a nagyi ráunt a netre, magyarul nem sok mindent talált magának, a többi meg külföldi kontent. Ez mára változott, mivel elég sok magyar videó, magyar/szinkronizált stream, stb. elérhető, meg ugye a FB, így már tényleg teljesen egységsugarúaknak is mindnek van nete.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Korai modemeken nem lehetett emlékeim szerint lenémítani. Lehalkítani talán. A későbbieken, a 33-56 kbps-os korszakban viszont valóban volt elnémítás, arra az esetre, ha valaki nem akarja hallgatni, el tudja kussoltatni. Sokan engedélyezve hagyták, mert a hangból tudtad, hogy működik, meg hogy milyen gyors a kapcsolat, debuggolásra jó volt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Néhány kulcsszó amivel talán nosztalgiába tudom rántani az olvasót: kiwi cd, freestart, getright, kazaa/morpheus/limewire, este 6 utáni gép előtt ülés, hangos anyázás ha megcsörren a telefon.

A "dallamból" tudtam, hogy 56K vagy 33,6K a kapcsolat sebessége :)

Mostanaban sokat nezek radioveteleket muholdazas kapcsan - az elejen meg hallgattam is poenbol, az is nagyon hasonlo volt (gfsk/gmsk 9k6). De mar nem hallgatjuk mert minek es hat a modernebb modulaciok (bpsk, qpsk, qam) mar nem is alakithatoak at egyertelmuen hangga :) De mikor masfel eve kezdtuk a muholdazast akkor volt egy kis nosztalgia a modemes hangzas iranyaba, az biztos! 

akkoriban betarcsazos szervereket epitettem/uzemeltettem, egesz nap ezt hallgattam, neha meg en is "beszelgettem" a tuloldali modemmel, futyoresztem neki es valaszolt ra ha mukodott a modem :)

zene füleimnek

For Whites Only meeting room!

Anno csináltam egy modemező programot, úgy hívták: Ide-Oda. Elég sokat elvittek belőle. Hozzá lehetett illeszteni bármilyen programhoz, ami távoli adattranszfert igényelt. 

 

Szóval én azt jelöltem be, hogy rendszeresen hallottam, bár magam nem használtam modemet.

> Sol omnibus lucet.

hu de eszmeletlen oreg vagyok (ITs evekben, mint a kutyusok :D)

Szerkesztve: 2022. 09. 13., k – 10:45

En mar a nyolcvanas evekben fulre allitottam be a commodore datasette fejreset, ugyhogy a dial tone hangzasa nem tunt kulonosebben ujdonsagnak.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Még van a garázsban 1 db laptopba építhető és 2 db külső 56k valamint 1 belső (ISA) modem. 

Nemrég (1-2 éve) ki akartam próbálni, de nem találtam egyetlen működő betárcsázós számot sem.

Nekem is van meg kulso modemem dobozzal, papirral, gondoltam hogy eladom, de aztan gondolkodtam meg egy picit rajta es ugy dontottem, hogy mar nem tudnam. :) tele vagyok olyan, mar hulladek szamba meno hardverekkel, amiktol mar reg meg kellett volna szabadulnom..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség