Új kaland - oktatás

Ősztől (régi-)új kalandba kezdek, programozás-oktatásba.

Nulladik körben családtagokat, ismerősöket, barátokat faggattam az ötletről, sok hasznos tanácsot kaptam, ketten próbáltak vehemensen lebeszélni, hogy jól megszívom, hogy sok a kockázat, de belevágok, apránként marketingelem helyben a dolgot, s ha elérjük a minimum-létszámot, akkor ősztől nekilátok.

Amit ígérhetek, hogy itt a blogon beszámolok majd a fejleményekről, a diákok hozzáállásáról, a lelkes diákok tudásszintjéről, s bármi tanulságról, ami adódik számomra.

Hozzászólások

Nagyon klassz, érdekel, meddig juttok majd el. Sok  sikert! 

Csaba

Hát lehet, hogy az alkalmankénti 60 perc kevés lesz, pláne ha sikerül egy motiváltabb csipet-csapatot kifogni.

Jó kezdeményezés, várjuk ősszel a blogbejegyzést.

Nagyon jónak tartom a kezdeményezést, bár a követelmények számomra kicsit ellentmondóak. A 10-14 éves korosztály van megcélozva, közülük is azok, akik készség szinten tudnak programokat telepíteni, fileokat kezelni. A filelezeléssel nincs is gond, de én például nem adok a 11 éves lányomnak root jogot, szóval telepíteni nem tud, és szerintem ez jól is van így.

Ezzel nem kötekedni akarok, csak fölhívni a figyelmedet arra, hogy ez az elvárás kissé irreális.

A másik dolog szintén a korosztály sajátosságaiból adódik, rendkívül érdeklődőek, de úgy veszem észre, hogy hamar le is lankad bennük ez az érdeklődés. Szóval ha nem írja meg a harmadik héten a Quake 4-et, akkor hagyja az egészet a fenébe. :)) Ez inkább neked kérdés, hogy foglalkozol-e a rostán fönnmaradó egy-két gyerekkel, akiket tényleg érdekel a dolog, vagy létszámhiány miatt abbahagyod, ha kihullik a többség.

Mindazonáltal remélem sikeres lesz a projekt, sok sikert kívánok hozzá!

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Saját tanterv lesz? Milyen témaköröket érintesz? 

Saját lesz, egy játékon fogunk közösen dolgozni, azt szeretném, hogy a tanév végére változókat, ciklusokat, feltételes utasításokat, (esetleg függvényeket) a Pythonon belül önjáróan tudnának használni, azon kívül a modulok rendszerét is értenék, s így egész sok mindent maguk össze tudnának rakni. Nyilván adaptálni fogom a csapat haladási sebességéhez, hogy hova lesz reális eljutni.

Sok sikert! Régebben én is tartottam szakkört, épp mostanában próbáltak meggyőzni, hogy kezdjem újra. Ismerősök és rokonok gyerekei is épp most értek a korba, úgyhogy logikus volna, de nem érzem magamban a kellő erőt hozzá.