SteamOS 3.3.1

Címkék

A Valve részéről Pierre-Loup Griffais (Proton fejlesztő) bejelentette a Valve kifejezetten játékra optimalizált Linux disztribúciójának, a Steam OS-nek 3.3.1-es kiadását:

Hozzászólások

Talán egyszer ez hozza el a teljeskörű VR támogatást is Linuxra!
Nah akkor azonnal váltanék is Windowsról! 

I don't need to "get a life". I'm a gamer, I have lots of lives!

A linkek a 2-es SteamOS-re mutat ami Debian alapu. A 3-mas sorozatu Streams egyenlore csak Deck-re van. Elvileg igerik rendes distrokent is, hogy te is epithessel sajat gepet, mint a 2-vel, de ez a mai napig meg nem tortent meg, pedig a streamdeck megjelenese utanra nem sokkal igertek. Persze kinek mi a nem sokkal, de azert mar varom.

Van egy "rajongoi" modolt valtozat, azt erdemes megnezni: https://github.com/theVakhovskeIsTaken/holoiso

Ez egyébként a Valve vesztesége most, nem a linuxos, PC-s gamereké. Ugyanis ha először PC-re hozzák ki általános disztróként, akkor egy csomó ember ingyen tesztelhette volna nekik, azok is, akiknek nincs Steam Deckje.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ha jól értem itt arra várunk, hogy az NVIDIA kiadjon egy driver javítást a gamescope-hoz, mivel a SteamDeck AMD hardveren fut.

Addig marad a HoloISO/ChimeraOS.

Mi most tettük fel a Debian alapú SteamOS 2-t, ami ugyan jól működik, Proton 5 felett nem tud futtatni játékokat. (Feltételezem mivel a Debian 8-nak 2020-ban lejárt a támogatása.)

Igen, Nvidiára várnak, de feleslegesen. AMD ÉS Intel hardveren máris futna. Legfeljebb kiírják, hogy az NV nem támogatott, de legalább a többiektől kapnának bugreportokat. Így csak Steam Deck-esek tudják tesztelni, az meg egyelőre elég kevés ember, még azok közül is, akik megvették, még várnak a készülékre, annyira hiánycikk, annyira kis adagokban elérhető.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)