Ubuntu 22.04.1 LTS

Címkék

Megjelent az Ubuntu 22.04.01 LTS kiadása. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 08. 11., cs – 17:17

Zöld lámpa a frissítésre. :)

Mármint 20.04-ről.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mondd, hogy ezt most poénból kérded. Ha tényleg komoly: valószínű, ha már átállítottad X-re, akkor egy újabb frissítés nem fogja Waylandre visszaállítani, akkor sem, ha egy új telepítésen 22.04 alatt már a Wayland a default. Ha mégis van akkora balfék a Canonical, hogy ezt így behúzza, akkor a GDM-ben bejelentkezéskor kiválasztod, hogy a Gnome X sessionként induljon, ezt is csak egyszer kell megejteni. Nehogy már ez neked meghaladja a képességeid.

Maradj BSD-n, ott nincs ilyen fejfájás.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

De szepen elhasalt par embernel a frissites titkositott fajlrendszer miatt...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A Secure boot-os rendszer elhasalt frissites utan, asszem libcrypto... Aznap ejszaka frissitettem egy laptopot, masnap meg raneztem az apt-re es lattam, hogy blockra van teve ket package, rakeresve ezt dobta, kurvara orultem, hogy nem en jartam igy....

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az Ubuntu-ban a legjobb a saját fontkészletük...

Azt meg telepítheted akármelyik disztróra, benne szokott lenni minden tárolóban. De kézzel is letöltve és a megfelelő mappákba másolva (plusz fc-cache kiadásával) is telepíthető. Nálam is általában fent van, néha a Condensed változatát használom, ha szűk helyre kell kiírni pár GUI karaktert, és nem akarom mindig erre a célra jól bejáratott DejaVu Sans Condensed fontot használni. Régen használtam az Ubuntu fontot terminálban is, de az még normi koromban volt, azóta felfedeztem jobbakat. Terminálban mostanság szégyenszemre Microsoft Cascadia Code megy, de előtte használtam mindenfélét, Fantasque Sans Mono-t, Adobe Source Code, Inconsolata, Iosefka, Jetbrains Mono, DejaVu Mono, Terminus, stb.. Néha már csak azért is váltogatom, hogy ne legyen unamas. Majdnem minden időt a terminálban töltök, az alkalmazások 99%-a CLI/TUI, ami terminálban fut, így egy adott betűtípusra rá lehet unni egy idő után.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)