24 éve adták ki a Windows 98-at

Hozzászólások

VQTM2-KR4QV-QJ8V8-.....-.....

A mai napig megy fejből ...

trey @ gépház

Lazán kapcsolódik:

Software upgrade for 19-year-old martian water-spotter

[...]

“After decades of fruitful science and having gained a good understanding of Mars, we wanted to push the instrument’s performance beyond some of the limitations required back when the mission began,” says Andrea Cicchetti, MARSIS Deputy PI and Operation Manager at INAF, who led the development of the upgrade.

“We faced a number of challenges to improve the performance of MARSIS,” says Carlo Nenna, MARSIS on-board software engineer at Enginium, who is implementing the upgrade. “Not least because the MARSIS software was originally designed over 20 years ago, using a development environment based on Microsoft Windows 98!”

[...]

The new software will help us more quickly and extensively study these regions in high resolution and confirm whether they are home to new sources of water on Mars. It really is like having a brand new instrument on board Mars Express almost 20 years after launch.”

[...]

trey @ gépház

A legjobb Windows volt! :)
Nem akart folyton rábeszélni a 365 fiók használatára! :D

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerintem a legjobb a 3.1 és az NT4 voltak. De a Win98 is tűrhető volt, főleg, ha a mai szutykokhoz képest nézzük. Retrósok körében a mai napig népszerű, örökzöld verzió, igaz inkább a Win98SE, az MS-DOS 6.22 mellett, mivel ezek a legutolsó, legkompatibilisebb verziók voltak. Nekem most van fent Archon IceWM, igaz nem nagyon használom, de tiszta Win98 kinézetre van belőve, #008080-as teal-zöld háttérrel.

Magam nagyon sokáig használtam Win98-at és 98SE, ahogy megjelent (ezzel szálltam be a Zinternetbe, mikor bekötötték, ahogy Vágási Feri a 95-tel), szinte onnantól fogva egész 2004 márciusáig egy P4-en is még azt használtam, de aztán az egyre növekvő számú HDD-ket nem kezelte a BIOS-os Compatibility IDE mód, meg ki akartam használni a Hyper Threadinget, így átkényszerültem XP-re, egy P1-es laptopon meg az NT4 váltotta le végül.

Mai napig emlékszek a Win98-as rendszereimre, IE 5.5 (vagy 5.0 már nem emlékszem), meg korai Firefox verziók is futottak rajta, KaZaa (a Napster még kimaradt), ZoneAlarm-tűzfallal, Media Player Classic is létezett már akkoriban, amihez még gány 3rd party codec-pakkokat használtam, meg Outlook-ot és The Bat! levelezőket. Total Commander is ment rajta természetesen, átnevezés előtt Windows Commander néven, meg Far. Na meg a kötelező MS Office 95, amit váltott az Office 97. Talán már a DC++ korai verzióit is használtam rajta, bár azt inkább már XP-n futtattam a Skype korai verzióival és az uTorrenttel együtt. Valami Sonar vagy milyen nevű security/anti-malware progi is rémlik 98-ról, meg QuickTime és Real Player, hasonló szutykok mentek akkor még a neten. Tróger idők voltak. Ami még népszerű volt akkoriban, az a Flashget, amit én személy szerint sose tettem fel.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2022. 06. 26., v – 11:00

Én sokat köszönhetek neki. Például azt, hogy miatta használok Linuxot. :P

Igazatok volt, ha tehetném, és visszamehetnék az időben, én is sokkal hamarabb váltanék Linuxra, mai fejjel tudván, hogy a Windows zsákutca, verzióról verzióra egyre szarabb lesz. Én sajnos megvártam a váltással az XP támogatásának végét, meg egyes gépeken a Win8-at, és csak utána álltam át, így hozzátok képest vesztettem feleslegesen 15 évet.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Amúgy az animgif-be stílusosan a végére kellett volna egy kékhalál is :)

Valójában sokat köszönhetek neki, azóta nyúzom a Linuxot:) (kis Apple kitérővel)

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

és igen. Ha már akkor van XP, talán sose próbálkozok a Linux-szal. Vagy nm térek át. Vagy nem tudom, de az biztos, hogy évekig nem hittem el, hogy az XP egy használható rendszer, hiszen a w98 volt az utolsó, amit ismertem. Talán csak 2004-ben (vagy 2005) láttam előszőr XP-t, de elég gyanakodva néztem.

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

A legjobb, amikor vettem a gépbe plusz RAM-ot, telepíthettem az egész rendszert újra, valamint vettem új egeret, ami ugyan úgy soros egér volt, és rakat hibaüzenettel indult el, amihez kellett entert vagy space-t nyomni, szintén telepíthettem újra az egész rendszert... Stabilitás rulz.