Megjelent a rolling Ubuntu remix, a Rolling Rhino legújabb kiadása

Címkék

Megjelent a rolling "kiadási" modellt követő, nem hivatalos Ubuntu flavor, a Rolling Rhino Remix (RRR) legújabb, 2022. augusztusi kiadása. Újdonságok:

  • Rolling Rhino Remix 2022.08.01 has shipped with the 5.18.15 kernel by default
  • rhino-init has been entirely deprecated for 2022.08.01 and future versions
  • All packages have been upgraded to their latest version
  • Bug fixes

Már meglevő RRR telepítéssel rendelkezők a rhino-update paranccsal frissíthetik naprakészre a rendszerüket.

A projekt weboldala itt, bejelentés itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 08. 04., cs – 12:00

Oké... Szóval valakik 2022 elején rátaláltak Martin Wimpress pici projektjére, a Rolling Rhino-ra (amihez még én is küldtem be javítást), ami egy Ubuntu telepítésből csinál rolling rendszert, majd ezt tovább gondolva csináltak egy n+1 disztribúciót...

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Nagyjából igen, viszont alapból van pár kényelmi funkciós script, kernelből is a legújabbat húzza be meg így az install gyorsabb, hogy nem kell utána még lehúzni/felrakni 1-2 gigányi updatet. Meg lehet így a conflictok esélye is kisebb, de az ellenkezőjére sincs bizonyítékom :)

Szerkesztve: 2022. 08. 05., p – 14:35

A mai okádék minőség mellett, amit pl a pipewire képvisel, éppen hogy hátrány ha az uborka fixált verzióiból csinálunk egy rolling kiadást.

A rolling release nagyon nem pálya az elmúlt 1-2 évben. Nem csak saját példa. A hálózat-hang-kép hármasból valami biztos hogy tönkrement és random megjavult, ahogy frissitették a különböző dolgokat a rendszeren. Mérhetetlenül bezuhant a minőség, amin csak az segit, ha ubuntut vagy más fix verziót használsz, ami véletlenül nem szar verziókat szállit az ezernyiből.

10 évig használtam archot, 1 évig manjarot, majd ismét archot, az elmúlt 1-2 év pokoli állapotokat okozott, heti szinten ment ki és jött vissza a hang ettől a szarrakástól. Nem most töltöttem le az első arch telepitőmet, de úgy felhúztak, hogy jó időre elköszöntem.