SIM router

Üdv,

Olyan routert keresek, ami SIM kártyás. Mobilnetet használ a netre.

Tudtok megbízható modellt?

Hozzászólások

Szia!

Nekem egy ilyen van a nyaralónkban, kb. három éve teszi jól a dolgát egy Telekomos Domino Plus kártyával.
Amikor vettem, elég drága volt, de látom, hogy ma már jóval olcsóbban hozzá lehet jutni.

Szerkesztve: 2022. 06. 25., szo – 07:19

Ha ismered a Mikrotik-et, vagy nem ijedsz meg tőle :)

https://mikrotik.com/product/hap_ac3_lte6_kit

Ha szükséges, hozzá lehet tenni egy ilyet: https://mikrotik.com/product/mant_lte_5o

Bármilyen routert választasz, azért előtte mérj egyet valahogy ahová szánod (pl. telefonnal), mert több ügyfelemet megszívatta a 3G lekapcsólósdi. Az egyik konkrétan ezért elköltözik az irodájából. A 3G ment, 4G viszont olyan szar ott, hogy nem lehet használni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

bullshit szagú, meg idegtépő tudom, de: próbáljon meg beszélni az ügyfélszolival...meg nézze(d) meg, hogy a B1/B3 bandeken van-e lte és az kakás, vagy simán csak lekapcsolták az umts-t és nem indítottak a helyére (még) mást.

Irodát váltani húzós dolog, talán még a számhordozás is olcsóbb móka lehet, még ha drágábbra is jön ki a havidíj...

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

naja, a 3g lekapcsolást sokan félreértik és nem értik, hogy nem megszűnik a frekvencia, hanem 4G és/vagy 5G lesz a helyén. ami azért nem feltétlen rossz. Például úgy láttam, hogy yettelnél, ahol van 5G (és talán a magas frekis sugárzás is), ott esélyes fix szolgáltatói telepítésű (rálátás) korlátlan és gyors lakossági netcsomagra előfizetné ötezeré' 2 év hűség esetén. 

Ha esetleg olyan celra hasznalnad hogy vezetekes net megszakadas eseten atkapcsoljon mobilra, akkor az alabbi helyzetekkel talalkoztam:

- atkapcsol mobilra, de visszafele nem automatikus

- dyndns-t nem kezeli automatikusan amikor halozatot valt

- nem tudtam beallitani a telenor azon beallitasat hogy ne natolja a halozatot, igy nem kapott publikus ip-t, nem ment rajta kifele a vpn ha mobilon volt

@BCsabaEngine

Szerkesztve: 2022. 06. 25., szo – 15:01

Ha arra kell, hogy netes átjáró legyen a belső hálózatból, akkor elég lehet, ha mobilnetet jól kezel. Nem kell, hogy ő kezelje a teljes belső hálózatot is. 
Nálam egy openwrt szappantartó a központi eszköz, amin fut dhcp és ő mondja meg static route-tal, hogy merre merre van a netkijárat. A netet szolgáltató eszközeimen meg ki van kapcsolva dhcp és fix címmel vannak lanon, ugyanabban a tartományban mint a többi gép. Azt is lehetne, hogy a dhcp szerver eleve a net eszközt reklámozza, mint kijáratot, de van mobilnet és vezetékes net kapcsolatom is. Így, hogy magát reklámozza átjáróként a szappantartó, így a rajta lévő static route átírásával bármikor tudok váltani, hogy melyik eszköz a gateway. Persze ehhez az kell, hogy legyen olyan központi eszköz, amin lehet ezt konfigurálni. Ha ipv6 is van, az trükkösebb lehet.

Nekem egy huawei b525 4g router van, azt használom az AC-s wifire is. De van hogy kapni olcsón szolgáltatótól vett kis routereket is. Így vettem egy függetlenített huawei 5180S-22 -et is régen, hogy ha valahol ideiglensen kell net és nem a telefonomról akarom megosztani, akkor azt használhassam.

Én vettem akciósan Telenor Yettel előfizetést, egy éves hűséggel, három hónapot elengedtek, kilenc havi 3990 forint és adtak ingyen egy Huawei B535-333 router-t, ami ~45 ezer volt akkor. Nem értettem igazán, mi benne az üzletet így nekik, de hát ők tudják.

Na, szóval teljesen meg vagyok elégedve ezzel a B535-333 modemmel, jó a WiFi lefedettsége, 4G/LTE van benne, 4 LAN (1 Gb) + 1 telefon port és tud olyat, hogy ha rádugod a vezetékes netet a WAN portba, akkor azt osztja, ha az elmegy, akkor átvált a backup mobilnetre. Tulajdonképpen UPC/Voda mellett használom, mint backup, hasznos volt már párszor... :D

Nem mélyedtem el benne, de nyilván nem a link-et nézi fizikailag, mert az létezik fizikailag, valamit pingel szerintem odabenn. Technikailag úgy nézett ki a dolog, hogy simán rádugtam a UPC/Vodafone UTP kábelt a B535-333 WAN portjára és ment automatikusan. Ha van Vodafone, akkor azon keresztül mennek ki az eszközök, ha nincs, akkor átvált a mobil internetre és azon keresztül mennek ki az eszközök.