Olcsó szünetmentes ajánlást kérek

Olaszországban nagyon szar az áramszolgáltatás. Sokszor (naponta többször) van olyan mértékű áramingadozás/kiesés (< 1 mp), aminél egy pc újraindul. Lényegében ezekre a rövid időkre kell valamilyen védelem. Fontos szempont az akku cserélhetősége (12V7.2A?), mert tapasztalatom szerint ezt 2-3 évente el kell végeznem és nem akarnék mindig új készüléket venni, amikor ez pár perces munka. 

A szünetmentest otthon venném, mert itt a számomra ismeretlenek is kétszer többe kerülnek, mint az otthoni belépők.

Hozzászólások

Én nem vennék semmit, ami Gembird, még a kábelt is megfontolnám, valami holland címkézős cég.

A kolléga ajánlását erősíteném, APC, viszont abból akár használtat is, van itthon pl az UPSakku, de más cégek is, akiktől használtat is lehet venni, újítattam már fel hasonló céggel egy SmartUPS-ot, ami már így 2008 óta teszi a dolgát. 

Bármelyik APC jó lehet (megvette a Schneider), szerintem nem kerülhet szignifikánsan többe Olaszországban sem (megnéztem egy BX500CI típust, ~75 EUR körül kapható több olasz webboltban, itt meg 28-30 ezer forint).

Itt a "magyar" cuccok olcsóbbak, mint a PannonPower; vannak a kínaiak, mint a CyperPower és társai; és vannak az olcsó gyártók, mint a Gembird, Trust és társaik, biztos jók, de én nem ezen spórolnék a helyedben.

Eaton és APC részemről is. SOS UPS-nél szoktam venni. Akkucserét és a bevizsgálást is náluk intéztetem, garanciát vállalnak rá. Persze ha külföldön üzemel majd, akkor azt máshogy kell majd megoldani.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Kar, hogy csak most latom a topicot, mondtam volna, hogy ne. Valami elcseszett, a masik ket dimenzioban a normal 7Ah-s akkuval megegyezo meretu, de egy centivel keskenyebb akku van benne. Nekem legutobb azt mondtak a helyi ilyesmikkel foglalkozo boltban, hogy rendelesre tudjak hozni, ket honap mulva.

Amugy latszik, hogy a haz univerzalis, a nagyobb modellekhez is majdnem ugyanezt hasznaljak, elferne benne a normal meretu akku is, de szepen korbe van muanyagozva a keskeny, hogy nehogy be tudd tenni.

A masik meg az, hogy keptelenseg levenni az elejet anelkul, hogy legalabb egy-ket pattintos kormot el ne torj rajta. Melyen vannak, es olyan pozicioban, hogy meg egy vekony lappal sem tudod kinyomni a helyukrol, maguk a kormok pedig szigonyszeruen visszafordulnak, igy eselyed sincs siman lehuzni.

En soha tobbet nem veszek ilyet. Az eggyel nagyobb valtozat, a BX650CI sokkal jobban szerelheto, egy csavarokkal rogzitett, leveheto lap mogott normal meretu akku van benne.

Szerintem már átvették a cégnél. Mind1. Max kidobás előtt megreszelem az akku helyét. :)

Most vettem észre, hogy a leccei lakásommal szemben van amazon csomagátvételipont. :)
 

https://www.amazon.it/APC-Back-UPS-BX-BX500CI-continuit%C3%A0/dp/B00IG2…

Most találkoztam én is egy ilyennel... hát tökéletesen egyet értek, a tervező fejéhez vágnám akkustól az összeset :) Szerelhetőség tekintetében vissza az őskorba a Back-UPS CS és Back-UPS ES sorozatokhoz képest, azoknál csavarhúzó sem kell az akkucseréhez - itt meg kimondottan kell az erőszak :) ). Egyébként ez a keskenyebb akku nem "újdonság" a Back-UPS ES 400 is ilyennel működik gyárilag, szerencsére ott is ki lehet tördelni a bordákat, hogy a normál méretű 7Ah-s akku beleférjen.

Én is későn láttam a topikot. (Van még "raktáron" pár használt, akku nélküli, de tökéletesen működő Back-UPS CS 350, meg talán egy CS 500 is. 5k - ha vélelen esetleg aktuális lenne)

Szerkesztve: 2022. 05. 23., h – 10:52

én itthon venném, SOS UPS-t tudsz venni garanciával (!) felújított UPS-t. 
A dobozra 3 év, az akkura (normál akku esetén) 2év (prémium esetén 3év) garanciát vállalnak.
Ez már magában több, mintha a boltban vennél egy új APC UPS-t, nem utolsó sorban az ára a fele. 
A kompromisszum, hogy régebbi konstrukciót kapsz, viszont ha 3évente velük csináltatod az akkucserét és
karbantartást - akkor a garancia is kitolódik további évekkel!

Mi rendszeresen velük dolgozunk, ~15éves APC UPS-ek is napi használatban vannak, és vígan ellátják a dolgukat!

ps: smart v legalább SC széria alá nem adnám.

This server could not prove that it is sosups.hu; its security certificate expired 9 days ago. This may be caused by a misconfiguration or an attacker intercepting your connection. Your computer's clock is currently set to Monday, May 23, 2022. Does that look right? If not, you should correct your system's clock and then refresh this page.

:)

valaki szoljon nekik, hogy javitsak meg a certbotjukat (Letsencrypt-es cert) :)

Megerősíteni tudom csak.. - Volt még benn ~1 hónapja egy akku cserés régi fehér billenőkapcsolós fémházas APC, vittük fel nekik szervízelni, és mondták hogy az elektronika az 25 éves benne, szervízlapok alapján nem volt javítva, szóval megvennék kiállítási darabnak.. :)

nagy tapasztalatom nincs, de szerintem is érdemes egy "komolyabbat" venni, APC, Cyber Power,... nekem úgy tűnik, hogy az olcsó sz@r UPS-ek hamar "ledarálják" az aksit (< 1 év).

nekem a fenti oldal nem jelenik meg, de ha jársz itthon, akkor ezt melegen ajánlom:
https://sosups.hu/hu/c/szunetmentes.tapegyseg/smart-ups.2200va.felujito…

aktuális árfolyammal számolva 300EUR, smart, online, pöpec cucc lesz még hosszú évekig!

vagy a kistesója:
https://sosups.hu/hu/c/szunetmentes.tapegyseg/smart-ups.1000va.usb.-.fe…
~210EUR

Mindkettőt tudom ajánlani én is.

A 2200 az masszív, több mint 50 kiló. De egy átlagos gépet akár 1 órára is áthidal terheléstől függően...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

APC smart van csak.

es venti azert nem baj ha van benne, mert az aksi elettartamara a homerseklet emelkedes negativ hatassal van.

neked aztan fura humorod van...

smart upsokat használunk (SC620,SUA1000, SUA1500, SU5000, SUA5000, SUA2200, SURT8000XLI) a legrégebbi 98as párszor átesett  felújításon de még mindig szolgál, több mint 2 órás áthidalási idő  1,5kW terhelés esetén :)
apc-t javaslom, régabbiek  nem usb csatlakozásúak, de teljesen jól teljesítenek, mióta schneider azóta csak annyit bírnak egyszerre amennyit az akkuk bírnak,  ha esetleg cseréled nagyobbra az akkut akkor se bír többet.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

én két okból kifolyólag szoktam velük cseréltetni:
1) garanciát vállalnak arra, amit átnéztek
2) a kolléga cserélt egy APC Smart1000-ben akkut (ugyanúgy, mint előtte 20 másikban) elpukkant, kuka lett. Azóta sem derült ki, h miért.
Ha ez a szervizben történik, akkor kapok egy másikat helyette. Igaz, hogy valamivel drágább náluk így a komplett szolgáltatás, de 20 csere után még mindíg bentebb vagyok :-)

Szerkesztve: 2022. 05. 24., k – 15:19

Gyakorlatilag 1990-es évek második felétől használunk APC-t. Mind az SOS-től van, oda kerülnek vissza akkucserére, ha kell alaplap cserére, vagy csak kondicserére is. (Még az első megvett készüléket is használjuk, 3-5 évenként felújítva ma is. - Nem sokat vettem újonnan, használtan és felújítva került majd mind a tulajdonunkba.)

A szinte gondozásmentes, igénytelen verziók az eredeti Back-UPS variációk. 650-900-1250 Ha még elérhető ilyen, ott csak az akku számít. (Ezek fél-színuszosak,) Soha nincs nyűg velük és hangtalanok. Általában 4-5 évet is bírnak, persze PRÉMIUM akkuval. (Én csak GENESIS prémium akkut szoktam mindbe beletetetni. - Kicsit drágább, de is nem kell a "végkifejlet" előtt cserélni.)

Olyat tudnátok ajánlani, aminek az üzemelési hőmérséklet tartománya szélessebb? 
Ahogy néztem az APC-k alapból 0 és 40 celsius fok közötti tartományban vannak, nekem minimum -15 és 50 celsius fokos kellene. 
 

köszi

Vannak 12/24 voltos szünetmentesei a Meanwell-nek, ha a switch és a többi hálózati eszköz ennyiről táplálható. Kiváltja a tápegységet, áthidalásnál meg simám az akksira kapcsol, konverzió nélkül. Kevésbé melegszik, kissebb helyre elfér és nagyobb az áthidalási idő.

Mekkora a switch teljesitmeny igenye? PoE-val nem tudod felvinni neki a tapot? Akkor eleg lenne 1 szunetmentes, ami ugyis ott van a nappaliban.

Egyszer megsporolod a szunetmentes arat, kb. 7-10W fogyasztast 24/7-ben, 3-4 evente pedig egy akku cseret.

Gondolom akkor erről táplálsz biztonsági kamerákat is. Ebben az esetben szerintem hiba volt megengedni a kivitelezőnek, hogy a padlásra rakja a cuccot.

Ha van rá lehetőség, én még mindig inkább újrakábeleznék minthogy padlásra szünetmentes tápot tegyek. Egyébként szülői házban jártam én is hsonlóan, ott nem volt lehetőség újrakábelezni, ezért úgy oldottam meg, hogy a házból szünetmentesről passzív PoE megoldással küldöm a tápot a padlásra, ahol van egy DC-DC konverter, erről megy a switch meg a kamerák. 3 éve jól megy. Kopp kopp.

Ez leginkább úgy néz ki mint egy elrontott adatlap amiből kihagyták a hőmérsékleti értékeket.

A 0-90% non-condensing az a páratartalom specifikációja, a hőmérséklethez hasonlóan ez is fontos adat, mert a levegő szigetelése is pl megváltozik. A non-condensing annyit jelent hogy a gép felületein nem szabad hogy páralecsapódás legyen.

Nyilván nem működhet a cucc 0K-től a nap felszíni hőmérsékletéig tartó teljes tartományban nyilván nem fog működni, hiába megfelelő a páratartalom, szóval a min/max hőmérséklet szimplán hiányzik.

hat pedig mar a 30 fok is sok neki, az akkuk nem szeretik a meleget. 4 eve csereltunk 4db egyforma apc 3000-es ups-ben akkut, egy szallitmanybol egyformat. aztan a 4 ups 4 helyre ment, van ami klimas 24 fokos szerverszobaban ment vegig, van ami padlasra, van ami irodaba ahol nyaron 30-35 fok is elofordult telen meg neha eleg hideg, foleg a covid alatt (nem jartak be, levettek a futest minimumra).  megdobbento a kulonbseg az akku elettartamuk kozott, a klimas termeszetesen meg mindig jol megy, a tobbi mar meghalt, legrovidebb ideig a padlason levo birta, az 2 ev utan mar akku hibat jelzett.