Slim billentyűzet kerestetik

Sziasztok, ismer-e valaki normális minőségű billentyűzetet, amire a következő tulajdonságok igazak?

- standard kiosztás, megvan rendesen az insert/delete/home/end/pgup-down hatos, és felette a printscreen, break
- fn gomb nem a control helyén van (ha van)
- slim, szigetes elrendezés
- vezetékes
- strapabíró
- van rajta hangerőszabályzó gombok (elég a némítás és a halkítás/hangosítás)
- magyar vagy angol kiosztás. Igazából mindegy, mióta egyszer volt angol kiosztású billentyűzetem, azóta többnyire altgr-rel írom a hosszú í-t úgy is :)
- beszerezhető itthon.

Most egyébként egy Genius SlimStar i222 van, ami az igények nagy részét tudja, de már kissé kezd elhasználódni és szeretnék helyette egy normálisabbat.

Hozzászólások

Én két magyar kiosztású Dell KB216-ot használok, egyet otthon, egyet meg a munkahelyemen.

Print Screen , Scroll Lock, Pause billentyűk ugyan csak az Fn gomb segítségével érhetők el, cserébe viszont a helyükön hangerőszabályzó gombok vannak.

Évek óta használom őket, nincs rá panaszom...

Igen, ezzel már én is szemezgettem egy ideje, azt hiszem, láttam is valahol már kiállítva, eddig kb. pont a PrScr és a Break tartott vissza, hogy megvegyem. Print screent viszonylag sűrűn használom, Break-ot viszonylag ritkán, cserébe akkor nagyon kell (VS-ben Build leállítása, hogy ha véletlen indítottam el)

e9500m-mel van tapasztalatom, ahhoz képest, hogy drága még használhatatlan vacak is. Gyakorlatilag minden egyes leütött betű után rá kell nézni a képernyőre, hogy sikerült is érzékelnie a lenyomást és megjelent-e a karakter. Legjobb példa erre a space hiába nyomom le a szélén, hiába érzem és hallom hogy lenyomódott a billentyű, nem érzékeli. Csak ha a space közepén ütöm le, akkor sikerül neki. És szó szerint ütni kell, hogy érzékelje. Ha finoman gépel rajta az ember, akkor igen gyakran kimarad egy-egy karakter. Ha püfölöd rendesen a gombokat, akkor csak néha-néha...

A Dellt én is tudom ajánlani, használom pár éve. Az elején beragadt párszor a "d", kis bejáratás után viszont megszűnt ez a betegsége.

Jókat olvastam még a CHERRY KC 6000 UK -ról is.

Szerkesztve: 2022. 04. 30., szo – 06:34

Én ebből vettem egyet próbaként:

hama kmw 700

Nagyon bejött a billentyűzet, az egérben viszont én a sima egereket részesítem előnyben (hagyományos gömbölyded, szimmetrikus - mivel kétkezes vagyok és az egeret is felváltva hol jobbal, hol ballal használom), de lehet megszokom ezt a jobbkezes aszimmetrikust is.

 

upsz...te vezetékest keresel... :(

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Szerkesztve: 2022. 04. 29., p – 06:48

Nekem egy Microsoft Designer Keyboard-om van, a következőek a tapasztalataim:

- Gépelni rajta nagyon kényelmes a lapossága miatt

- Nincs háttérvilágítás, ez néha hiányzik (megoldottam egy monitorral rakott led sorral)

- Az F billentyűk nincsenek csoportba rakva, ezért néha mellényomok (ez szerintem egyébként probléma)

- A kombóban megvett egér mondjuk úgy, egy rakás ... a görgő fémből van és nyomja az ember ujját, a gombok 2 hónap alatt meghaltak -> vettem egy 5000 forintos bluetooth-os xiaomi egeret, azóta is azt használom

- Ez vezetéknélküli, csak most olvastam, hogy vezetékeset keresel :( 

Nekem is az volt az érzésem évekig, hogy minél rövidebb a billentyű útja, annál gyorsabban tudok gépelni rajta. Aztán kíváncsiságból vettem egy használt Marvo red kapcsolós mechanikus billentyűzetet. Sokkal de sokkal gyorsabban tudok így gépelni, és bár van egy kis hangja, de nem térnék vissza slim billentyűzetre semmi áron. Azokból kipróbáltam legalább ötöt zsinórban, névtelen és neves márkákat is, egyik sem közelíti meg kényelemben a mechanikust.

No God, no peace. Know God, know peace!

Embere válogatja, nekem ami nagyon bejött az a régi macbook air billentyűzet. Hasonlót PC-ben a rappoo 8200P tud, igaz ez vezeték nélküli. Próbáltam én is a mechát de engem speciel kiidegel a kattogása, ellenben a 8200P-n halkan tudok villámgyorsan gépelni, eddig torony magasan a legjobb klaviatúra élmény. Be is raktároztam belőle 5 darabot amikor akciós volt, szóval egy ideig elleszek :)

Dettó. Nekem is a régi, 11 évvel ezelőtti MBP-m billentyűzete tetszett meg nagyon, azóta is olyat keresek full standard kiosztással.

Szerk.: ah, Rapoo-nal nekem a kurzorblokk feletti elfogadott 6-os blokk is showstopper. Egyébként lehet néztem ezt már valahol kirakva, egyre határozottan emlékszem, ami szimpi volt, csak vezetéknélküli és hülye elrendezésű.

Ha nem lenne fontos, hogy vezetékes legyen akkor a Logitech MK235 Wireless Combo-t jó szívvel ajánlom. Évente 1x kell elemet cserélni.

Végül a Cherry lett belőle, majd kiderül, ha megjön.

Szerkesztve: 2022. 05. 05., cs – 18:39

Csak a kíváncsiság hajt, hogy megkérdezzem, miért jó, hogy slim a billentyűzet? 

Mondhati egyéni ízlés kérdése. Ez olyan, hogy van, akinek a tejcsoki jön be, van akinek az étcsoki, van aki meg egyiket sem szereti.

Szigetes elrendezés meg azért, mert tapasztalataim szerint kevésbé köt ki minden kosz a billentyűk közt/alatt, vagy ami mégis, az kevésbé látványos.

Én is a slimet preferálom. Az oka az, hogy kisebb a nyomástáv, lentebb tudod az ujjaid pihentetni a billentyűkön. Normál profilú billentyűzetnél a nyomástáv nagyobb, lentebb, mélyebbre kell benyomni a billentyűket, és az ujjaid is magasabban kell pihentetni. Attól is függ, hogy ki mit szokott meg. Persze az, hogy valami slim, az nem elég, legyen normális billentyűzet. Ha az kell ahhoz, hogy normális legyen, akkor felőlem lehet nem slim is, csak akkor a kapcsolók legyenek benne jók.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

tiszta víz

Nem tudom, mit értesz tiszta víz alatt, de feltételezem, hogy ivóvízről van szó, ami nem tiszta víz:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Iv%C3%B3v%C3%ADz

https://phmerok.hu/blog/wp-content/uploads/2014/08/viz-vezetokepesseg.j…

Ha már. Van ezekről a Keychron billentyűzetekről linuxos tpasztalat? Egy K10-zel szemezek, bár kicsit zavar, hogy a wireless az BT only. Így adódik a kérdés, hogy egy BT4.2-re csatlakoztatva elbír-e még két PS5 kontrollert is anélkül, hogy nagyon laggoljon.

U-dash

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"