Ki szereti a menstruátorokat?

Fórumok

Nők helyett inkább menstruátorokról ír a gendersemleges New York Times „Az új menstruátorok gyakran fordulnak a szülőkhöz termékekért és tanácsért, és a szülők most már többet is átadhatnak, mint egy eldobható betétet vagy tampont” – áll egy cikkben, amely azokól a fiatal lányokról szól, akik nemrégiben kezdtek el menstruálni. A cikk végig kerüli a nőnemű névmások használatát (konkrét megszólaltatott nőknél nem kerüli, de általánosságban gendersemleges névmással hivatkozik a „menstruátorokra” – a szerk.), és azt írja, hogy „egy átlagos menstruátor több ezer tampont használhat el élete során”.

A szerző egyetlen ponton sem használja a „nő” vagy „asszony” szót, a cikkben csak a „lányok” szó szerepel két olyan konkrét személlyel kapcsolatban, akiket a lap név szerint idéz. A szerző végig „emberekről” beszél, amikor menstruációt tapasztaló nőkre utal, és „fiatalokként” ír a menstruációt tapasztaló lányokról.

„A fiatal menstruátorok teljesen más tapasztalatokkal rendelkeznek, amikor életük során újrafelhasználható eszközökkel kezelik menstruációjukat” – mondta Michela Bedard, a Period Inc. ügyvezető igazgatója a New York Timesnak.

A „menstruátor” kifejezés azt az általános erőfeszítést tükrözi, miszerint újabban a nők exkluzív élményeit gendersemleges szavakkal igyekeznek leírni angol nyelverületen. Például az anya „szülő személy”, a gyerek „születő személy”, a szoptatás „mellkasi táplálás”, az állapotos asszony „terhes személy”, a nő pedig egyszerűen „hüvelytulajdonos”.

Ezeket az új kifejezéseket a baloldali aktivistákon túl prominens demokraták, köztük Alexandria Ocasio-Cortez és Cori Bush képviselők is népszerűsítették, mely erőfeszítésük a demokraták azon döntésével tetőzött, hogy véget vetettek az „apa” és az „anya” kifejezések használatának a kormányzat által kibocsátott hivatalos dokumentumokban.

A demokraták kilenc hónap után akkor kezdték el újra használni a nemek szerinti nyelvezetet, amikor egy abortusztörvény-tervezetben 14-szer használták a „nők” kifejezést az abortuszkorlátozások hatásának leírására – jegyzi meg némileg ironikusan a Daily Caller.
 

https://www.nytimes.com/2022/01/20/well/sustainable-period-products.html

https://dailycaller.com/2022/01/20/new-york-times-women-mentruators/

https://mandiner.hu/cikk/20220121_a_new_york_times_eloszor_hivatkozik_a…

https://kuruc.info/r/6/238900/

Néhány comment:

Egy magamfajta ejakulátornak ez orbitális baromság. Anno nem gondoltam volna, hogy a Brian élete ominózus Loretta jelenete nem szatíra, hanem a jövő megidézése.

vajon a filmek címeit is átírják:
Micsoda Menstruátor, Bombamenstruátor, Macskamenstruátor, A Királymenstruátor, Menstruátorok a pult mögött :))

HOL VAN MÁR AZ A K*RVA METEOR?!

Hozzászólások

Ezek szerint március 8-án lesz a nemzetközi menstruátornap. Fogadjunk, hogy ezt senki se meri hangosan kimondani, ha akár csak egy hüvelytulajdonos is van hallótávolságon belül! :)

Újfent sikerült kiragadni egy olyan mondatot, ami nem úgy, és nem ott volt, főleg a kontextusból. Akik felhabzottak azok is jellemzőek. Ez van a nytimes cikkben (google referrel érkezve olvasható):

“This whole movement is youth-driven,” said Michela Bedard, executive director of Period Inc., a global nonprofit focused on providing access to period supplies and ending period stigma. “Young menstruators are having a completely different experience in terms of managing their periods with reusables throughout their life.”

Tehát idéztek egy illetőt (remélem ez így polkorrekt..., ha már azt mondja amit), aki a fentileg hivatkozott a biologóiailag nőkre. Ráadásul a lényeg, hogy a brutális mennyiségű eldobható higiéniai terméket próbálják többször használhatóra cserélni, és ez csökkenti a szemétgyártást. Sokkal inkább erről kellett volna cikkezni, és ha már akarják, akkor megemlíteni, hogy mekkora polkorrekt idézetet hoztak le.

A habzás helyett inkább azon kéne gondolkodni, hogy mivel tudja az illető (jajj már megint), csökkenteni az ekológiai lábnyomát (pl. esetleg kevesebbet borotválkozik), mert akárhogy hivjuk magunkat meg másokat, elég nagy córesz lesz néhány éven belül.

Mindenre nem ugrok, csak arra, ha belémállnak. Azt nem fogom szó nélkül hagyni, szóval, ha tovább baszogatnak, akkor nem felesleges a szófosás. Szóval ez IJB. Mondd a butthurt uraknak, hogy ne ugorjanak mindenre és ne szóljanak be szarul, csak azért, mert szidni mertem a mikrofost, a kuglit, a mozzarellát, a shitsteamd-t, vagy a jávaszkriptet... (Remélem nem azt akartad mondani, hogy egyáltalán ne szólaljak meg többet, hanem tartsam meg magamnak a véleményemet?)

Egyébként tudlak sajnálni, hogy annyira nem tellik, hogy fogj egy user CSS-t és beleírd, hogy

[data-comment-user-id="20964"] .comment_info_wrapper, [data-comment-user-id="20964"] .content, [data-comment-user-id="20964"] .hup-voters-wrapper { display: none !important; }

Minden hozzászólásom el fog tűnni a brózeredből. Örökre. Szívesen!

Nem haragszom, de pontosítsunk: most én kezdtem. Ez így korrekt. Elsöprő többségében nem én állok bele a másikba. Pláne nem hülye szóhasználat miatt. Én mondok valamit egy adott technológiára, cégre, jelenségre, erre páran triggerelődnek és nekem jönnek, hogy mégis hogy merem kritizálni, amit tilos kritizálni, hiszen szent...

Tőlem nem nagyon látsz ilyet, mint amit most láttál, csak ez itt akkora fail volt, hogy ütött, ahogy a woke nekiáll okoskodni és megmagyarázni a semmit, meg észt osztani, "ökológiai lábnyomról" prédikálni, de még leírni sem tudja...

De amúgy tényleg, egy sor CSS-ben és nem látod többé, amit írok. Too much effort?

Nem, csak szerinted a szemétre kéne fókuszálni, nem arra, hogy valakik már megint agyat mosnak, társadalmat rombolnak. Az az ámokfutás, amit a woke foslavina csinál nyugaton az már messze sokkal rosszabb, mint a szeméttömeg, mert az is szeméttömeget csinál, csak az nem műanyagból vagy üvegből, hanem a társadalmakból, az emberekből.

Ha ez kell nekik, hogy ilyen csodálatosan elnevezi az emberek egy halmazát, hát tegye. Vagy mindenáron meg akar felelni, és nehogy valaki megharadugjon rá, vagy próbált piacot szerezni. Pontosan azzal kapnak teret, hogy itt topik van róla, és hogy elindul a habzás.

A helyzet az, hogy a szemét és klímakérdés jóval fontosabb, mint az hogy mit hogyan neveznek.

Az, hogy a woke retardok mit mire keresztelnek át az egy dolog. Ha valakinek annyi esze van, hogy nejlonszatyornak hívja a bőrkabátot, akkor lelke rajta.
Csakhogy a woke retardok nem állnak meg ott, hogy mindenre hótt retardált neveket aggatnak, hanem azt akarják, hogy mindenki más is így gondolkodjon; szépen letolják a fasságaikat a világ torkán. Ha nem csinálod, amit ők mondanak, akkor rádmegy az SJW brigád és megpróbálnak kicsinálni, eltörölni. Ha nem engedelmeskedsz, megkapod a bélyegeket (náci, transzfób, stb.) és mész a levesbe. Kibaszatnak az online felületekről, kitúrnak a projektedből, a cégedből, a házadból... Ha rossz országban élsz akár még börtönbe is juttatnak. És mindenhova bemásznak és mindent szétbasznak, a különféle IT projektektől elkezdve egészen az egyes nemzetállamok törvényhozásáig és ráerőszakolják a retardáltságaikat a közösség egészére, legyen szó akár egy párfős netes közösségről, akár egy egész országról. Megtehetik, mert az irdatlan pénzekkel bíró globális nagytőke áll mögöttük, akiknek az a célja, hogy mindenféle mesterségesen kreált identitások mentén felaprózzák a teljes emberi társadalmat, hogy az ne tudjon tömegként fellépni a fasszopó amcsi milliárdosok és az atomhulladékot gyapotárért összebarkácsoló, de gyémántárban a világra fosó mammutcégeik ellen. (Nyomtatópatron valaki? Na, az jár csak igazán sok szeméttel!)
Ez az, ami sokkal fontosabb annál, hogy sok a szemét, mert a szemetet holnap is össze lehet szedni, viszont a felaprózott társadalmat Copperfield legyen a talpán, aki újra összeforrasztja, ha egyszer szétverték. (Arról nem is beszélve, hogy a szemét elsöprő többségét a mammutok csinálják.)

Az egészben az az ironikus, hogy a woke fucktardok fasisztáznak le mindenkit, miközben ők a valódi fasiszták - a nagytőkések - csicskásai. És ezért utálja őket már a társadalom egész spektruma, akár vízszintesen nézzük, akár függőlegesen. (Note: Az őket dróton rángató globalista elit nem része a társadalomnak, felette állnak.)

Remélem Polesz megint rinyál egy sort, hogy csapágyas lesz a görgője, mert én fosom a szót. Fogom is még, bazmeg...

Minden 1 millió borotválkozás számít! :P Egyébként a covidos otthonlétben láthatóan sokan eleresztették az 1-2 naponta borotválkozást, direkt hoztam ezt példának. :) Egyébként a hosszú haj mosása és szárítása, festése sem túl klímabarát, pláne nem milliárdos tételben. :P

Azért különösen szeretnék elnézést kérni, mert esetleg vannak egyéni gondolataim.

Jobban jarna mindenki, ha ugy tennel, ahogy a miniszterelnok ur: nem foglalkoznal nougyekkel. ;)

Amugy nem az egyeni gondolatok leteert kell elnezest kerni. Hanem azert, mert beleszolnal ideologiai okokbol masok maganszferajat sulyosan serto dolgokba. Raadasul olyan modon, hogy valaki a vegen ugy erti, hogy kornyezetvedelmi adot kell kivetni a borotvapengekre es a hajfestekekre, es akkor mindenkivel ki is basztal, mikozben a kornyezetet ugyanugy tovabbra se jutott eszebe az erintettek tobbsegenek semmilyen modon megmenteni.

Lehetnek intelligens embernek is ilyen gondolatai. Csak az intelligens ember mielott megnyilvanulna errol elgondolkodik, es vegul magaban tartja, hogy ilyen faszsag barmikor is eszebe jutott.

Elnezeskerest alacsony intelligenciaert is elfogadok. :P

Pont mostanában volt pár ilyen írás:

https://index.hu/velemeny/2022/01/06/j.k.-rowling-eltorlese/

https://index.hu/velemeny/2022/01/20/amokfutas-a-nok-eltorlese/

Én eddig elfogadtam a PC dolgokat. Van (hivatalosan) fiúból lánnyá váló kollégám és semmi gondom nincs evvel. Amcsi tulajdonú munkahelyen tudom, hogy mikor kell óvatosabban (vagy inkább sehogy) fogalmazni adott kérdésekben. De ezt a menstruátor dolgot képtelen vagyok felfogni, és csak felidegesedek rajta. Itt húzom meg a vonalat, hogy ez már sok, nem hogy nem állok be mögé, de harcolni akarok ellene. Ez már olyannyira túlzás, hogy az én elfogadó jellemem a fidesz másik szélsőségéhez kezd közelebb lenni a skálán. Én nem változtam semmit, a határokat feszítik túl mindkét oldalról a szélsőségesek. Mert hogy egyik se normális, az biztos, és remélem nem is lesz az.

"PS: (kicca szerint a jelenség sehol a világon nem létezik, azt csak a Fidesz találta ki)"

Szó szerint a mondat, amire céloztál. 

"A kereses szerint pedig Magyarorszagon meg nem hasznaljak a fideszmedian kivul sehol. "

Ennél gyorsabb lebukásod hazugsággal még itt sem volt :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ilyen gyenge terelés még tőled is gyenge! :D

Azért is linkeltem be, mert le akartam bukni! Lángész! :D

Pontosan tudom, hogy kicca hazudott és tisztában van azzal, hogy a világon millió helyen használják. Ócska ez a műrácsodálkozás.

trey @ gépház

Kitolatsz? :D Hahahaha. Nem kéne baromságokat összehordani, fideszmédiázni, védeni a woke szart. Semmi hazugság nem volt itt, kicca úrnak (állítólagos) külföldön élőként nyelni kell ezt a szart minden nap, csak nehéz bevallni.

Menni fog az teljesen, ha máskor nem,  mire az "országa" eléri az Idiocracy szintjét!

(Szép red herring egyébként, amit csinálsz!)

trey @ gépház

Még mindig nem a témáról beszélsz. Kellemetlen?

Ott álságos, amit csinálsz, hogy pontosan tudod, kicca szándékosan szűkítette be a keresését az egyik kifejezésre, majd fabrikált egy keresést, ami látszólag őt igazolja, miközben pontosan tudja, hogy ez a jelenség létezik külföldön, itthon, a baloldalon is és nem a fideszmédia találta ki.

Mindeközben az RTL Klub migránsok helyett folyamatosan új kifejezéseket talál ki, csak nehogy le kelljen írni, kimondani stb.

Erre valamit?

Keresett volna rá mondjuk az "életet adó szülő" kifejezésegyüttesre:

HOHN KRISZTINA (LMP):

[...]

Hat hónapig vár a gyámhivatal, ha az életet adó szülő nem jelentkezik,

[...]

(Taps az LMP és a Jobbik padsoraiban.)

:D :D :D

trey @ gépház

Ezt írtad te:

"PS: (kicca szerint a jelenség sehol a világon nem létezik, azt csak a Fidesz találta ki)"

Erről a mondatról.

"A kereses szerint pedig Magyarorszagon meg nem hasznaljak a fideszmedian kivul sehol. "

Ezt így itt hagyom, az kedves olvasók meg döntsék el, kinek van igaza :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezt en is megerosithetem. Mashol is van a vilagon es foleg mashol van. De ugye a commentem masrol szolt, amit linkeltel :) Az adott cuccot Magyarororszagon csak a fideszmedia hasznalta. O importalja a ratyisagot Magyarorszagra meg EU-ban Szajer haverjukkal o exportalta a fertot :) Ez a "menstruator" se jott meg velem szembe sehol. Megint az aktiv antibuzik olvasgatnak buzulasrol. Persze most rakerestem es 1x meg volt emlitve es el volt itelve 24.hu -n 2020-ban 1 mondatban. De utana a tenyleges importot, ahogy nezem kuruc.info es mandiner kezdi megint. :D

Csak tudnam miert felnek a melegektol ezek, mikozben koztuk van a legtobb :D Ugye radikalis jobb oldali emberek kozott tobb volt a ferficsok melegfelvonulas alatt, mint a tenyleges melegek kozott :)

Fidesz meg a legnagyobb part, tehat koztuk van a legtobb meleg statisztika szerint. :)

Vagy akar ferfi letere kinek van zsebkutyaja ugye? Ki az aki ekszereket hord? Ki az aki kajat fotoz? Vagy hasonlo noi dolgokat csinal? Ki az aki egy cigany pocset szopkodja (nem at mondom, hogy en nem szopnam le ha sok penz kapnek erte :D)? Csak nem te? :) Aztan te mutogatsz es bezzegelsz, mikozben John Calhoun patkanykiserletenek mintapeldanya vagy.

Vagy akar ferfi letere kinek van zsebkutyaja ugye?

Életembe befogadott állatnál nem a méret és a fajta a döntő szempont. Sajnos neked ezt magyarázhatom.

Ki az aki ekszereket hord?

Óra csak szerinted ékszer, szerintem használati tárgy. Ja, hogy ez egy drágább fajta? Hát, így jártál. Mondjuk, kinézetre a hozzád hasonló nem biztos, hogy meg tudja különböztetni a nemesfémet az acéltól, a filléres bóvlit a drága holmitól. Majd adott esetben nézz utána, hogy kik hordanak még ilyen "ékszert". 

Ki az aki kajat fotoz?

LOL? :D

Vagy hasonlo noi dolgokat csinal?

Mit például?

Ki az aki egy cigany pocset szopkodja (nem at mondom, hogy en nem szopnam le ha sok penz kapnek erte :D)?

Eljutottál egy nagyon alja szintre, de itt jelezném, hogy rám kb. egyetlen "fideszes" kedvezmény sem vonatkozik, így nem tudom mire véljem ezt. 

Aztan te mutogatsz es bezzegelsz, mikozben John Calhoun patkanykiserletenek mintapeldanya vagy.

Igen, rád, aki hazugságokat fabrikál és rendes autó helyett egy villanytargoncában ül. Ha már a szintedre kell menni ;) Mondjuk azért a fizimiskádra kíváncsi lennék ezek után ... Te hogy nézel ki, mit hordasz, milyen a hajad (van-e :D), ha már egyszer a hajammal is el voltál foglalva ... Belőtt haj, mit jelent ez neked? Hogy eljárok havi egy fodrászhoz? :D :D :D

Szeretnéd ezt a szintet folytatni? Rajta, bennem emberedre leltél ... Imádom a kisebbségi komplexusokat megfingatni.

trey @ gépház

Te hogy nézel ki, mit hordasz

Na latod ez a kul. Engem nem erdekelne, hogy nezel ki, mit hordasz de postolod es megnyitom es igy megtudom. De nem zavar egyaltalan. Viszont ebbol le tudom vonni a megfelelo kovetkezteteseket. De ha mar a meleg/metroszexualis buszkeseg temaiban postolsz, akkor miert agalsz, ha vki felemlegeti? :D

Imádom a kisebbségi komplexusokat megfingatni.

Tudom. Kisebbsegi komplexusban otthon vagy :) Kulonben nem postolnal gagyi ekszerekrol, amivel bizonygatnad, hogy te vagy a helyi szemetdomb kiralya :)

Szeretnéd ezt a szintet folytatni?

Persze, hogy szeretem ezt folytatni :) Azert is valaszoltam egy nyilvanvalo kamura. De ha csak siman dislexias vagy esetleg felreertetted akkor en kerek elnezest :) Viszont bugyutasagra egy bugyuta temaban ne varj mast, mint bugyuta valaszt. Szoval szedd csak ki nyugodtan a szemoldokod, nem akartalak megzavarni benne. Aztan utana postolj a sok buzirol amerikaban, hogy mennyie artalmasak :)

Ó, dehogynem foglalkozol vele, hiszen minden egyes alkalommal, amikor csak bírsz, próbálsz belém állni, olyan erőlködéssel, hogy majd' lejön a valagad vége. Nem érdekel, hogy én hogy nézek ki, de kommenteled? Látod, hazudsz. :D A hajammal foglalkozol ... Homár-e vagy?

Nem tudom ki menősködik itt a Teslával. Nekünk próbálsz itt felvágni vele, amit arrafelé meg se néznek? Magyar fizetéshez hasonlítod a béredet? :D Ez az igazi majomság, nem az, hogy felmerült beszélgetésekben mi hangzik el. Ott nem vagy elég menő, idejössz villogni? :D

Tudom. Kisebbegi komplexusban otthon vagy :) Kulonben nem postolnal gagyi ekszerekrol, amivel bizonygatnad, hogy te vagy a helyi szemetdomb kiralya :)

Hát, pszichológusnak ne menj, mert ezek nem kapufák, hanem öngólok. Mindenem életemben volt, de kisebbségi komplexusom soha. Ha nem ismered a szót, nézz utána mit jelent. Röhögnek rajtad, akik engem ismernek. Ebből is látszik, hogy fogalmad sincs rólam, kialakítottál egy képet, az alapján találgatsz :D

Miután beégtél a tagadásában, hogy ezek a ratyi témák felétek éppen mindennaposak és ide akarja importálni a magatehetetlen baloldal megy a csapkodás.

Minek köszönhető ez az érdeklődésed az itteni dolgok iránt egyébként? Te is az a fajta vagy, amelyik nagy pofával kinn van, de alig várja, hogy visszajöhessen anélkül, hogy eljátssza a "felköptem és aláálltam"-ot? Amíg Orbán van nem jössz? Kellene gyorsan az indok, hogy "jaj, hát kormányváltás volt, most már jövök", közben alig várod, hogy jöhess?

trey @ gépház

Ó, dehogynem foglalkozol vele,

Ezt irtam en is az elozo commentben, hogy ha mar leirod akkor elolvasom es akkor felhasznalhatjuk az infot. De ettol meg meglennek nelkule. Itt te pucsitasz es postolod az eleted. De akkor szerintem kurvakent ne csodalkozz ha basznak. Ezt irtam: "Engem nem erdekelne, hogy nezel ki, mit hordasz de postolod es megnyitom es igy megtudom" Tudom nehez szovegertesi nehezseggel ezeket feldolgozni, de azert probald meg. De geciskedes nelkul, valszeg csak siman kimaradt par betu mikor elolvastad magadban :)

Nem tudom ki menősködik itt a Teslával

Egy informatikai portalon szerintem egy Tesla akar meg erdekes is lehet. Kb mint mikor valaki beirja, hogy szervert vett, stb. Semmilyen mas autom nem postoltam. Ha vennek egy Ferrarit sem tudnal rola, mert az pont ugyan az, mint egy trabant, csak gyorsabb. De nulla hirerteke van egy IT forumon jelenleg szerintem.

Mindenem életemben volt, de kisebbségi komplexusom soha.

Termeszetesen bevallanad onmagadnak es tudnal is rola. Bizony-bizony :)

beégtél a tagadásában ide akarja importálni a magatehetetlen baloldal

A beegest nem vagom, lehet igy volt. Majd mutass ra :) De amugy en is ezt mondtam. Mivel a fidesz is baloldal, foleg a valasztasok kozeledtevel, igy csak a bal tudja importalni a temat. Amerikaban megvolt sajat magaban a sok buza. Vertek egymas faszat, de mindenkepp importalni kell woke cuccokat a fidesznek es fideszmedianak. Tehat pont azoknak, akik allitolag utaljak oket. Eleg furcsa.

De ettol meg nincs bajom a temaval, meg azzal sincs, hogy minek nevezik magukat eppen a buzik/korcsok. A cancel culture mas teszta. De az mindig van/volt meg ott is, ahol nem anti-PCseg az ok a cancelre. Lasd Magyarorszag es az allami megrendelesek/palyazatok/stb. Aki nem oszt vissza eleget, az tobbet nem nyer vagy tole nem vehetnek mar semmit. Igy kenytelen mindenki fidesz/kormanyhavernak hazudni sajat magat. Ugyan ezt tortenik Amerikaban, hogy aki nem hazudja sajat magat pro-transzbuzinak, az beszopta :)

Szerkesztve: 2022. 01. 24., h – 10:27

I self-identify as a menstruator.

Es maris nem er semmit ez a kifejezes sem.

Na ezt nem értem én sem ebben az egész gender elembajban. Ha teszem azt tényleg elkezdjük menstruátornak hívni a nőket, akkor szerencsétlen ratyik akik nők akartak lenni, mostantól menstruátorok akarnak majd és kezdjük elölről az egészet.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Volt egy másik hasonló, a "front hole", magyarul például "elől lyukas"-nak lehetne fordítani.

Ha az ember éppen nem akar sírni ezen, akkor lehet röhögni is. A legjobb benne az, hogy a transz-acceptance és a radikális feminizmus egymással szembe kerültek ezáltal, és aki véletlenül a rossz szekeret próbálja tolni, az nagyon hamar a mézes bödönön kívül találhatja magát.

Szerkesztve: 2022. 01. 24., h – 11:53

Megint "vicces" álszenteskedést vélek felfedezni itt egyeseken ...

Amikor a Linuxvilág rendre magyarította a szavakat, bukiről leszedték egyesek a még a keresztvizet is. Most, hogy a ballib a külföldi mozgalmakat majmolva pl. az édesanya szó helyett új (félrevezető / eltörlő) fogalmakat akar bevezetni, az tök rendben van.

trey @ gépház