Élni hívlak 2.0

lásd kommentek.

https://www.youtube.com/watch?v=devqIPms3uk

 

Aggódnak a választás tisztaságáért. Nincs túl korán magyarázni a vereséget? :)

Hozzászólások

Az apátia az csak álca!

El kell menni szavazni!

Mindenkinek!

A csótányék még egyszer nem kerülhetnek hatalom közelébe se!

Se a sarki üzletben váró kolbásznak és doboz sörnek, amit a szavazólapról készített fotó alapján kaphatsz meg.
Nem is értem, mi más igazolásához kellene fotót készítenem a szavazólapomról? Az az én saját szavazatom ott és akkor abban a szavazóhelyiségben.

Ha esetleg valaki nem látogatná meg a linket

Az NVB szerint ez sértette a választás tisztaságáról és titkosságáról szóló rendelkezéseket, mondván, a szavazólapról nem lehet fényképet készíteni, mert az csaláshoz vezethet, ám végül a strasbourgi bíróság a Kétfarkúnak adott igazat.

És mi köze ahhoz másnak, hogy ő fasszal szavaz? Szavazzon azzal, joga van. És bátran dobja be az urnába.
Viszont azáltal, hogy a szavazólap fotózás szempontjaira való előkészítése és lefotózása hangsúlyosabb lesz a "szívből jövő szavazásnál", akár a menőzés akár a szavazás utáni kolbászra-sörre jogosultság igazolása miatt, szóval ez a "szabadság" tuti nem a szívből jövő szavazás irányát erősíti, bármennyire is viccesnek tűnik elsőre.

A számoknak és a tényeknek kellene dönteni

Miért? Az érzelmek valódiak, amit mérünk, azt mi emberek találtuk ki magunknak. Valódiak ugyan, de semmi köze a boldogsághoz. Akkor meg miért is kellene a számoknak dönteniük?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy pártfüggetlen szervezet hív szavazatszámlálónak, erre Oregon és valamennyi kormánydrukker összetéveszti az ellenzékkel. 

Már ennyire beivódott a "nem ért egyet = ellenség"? Nagy gond lehet.

Azert a tamogatok eleg illusztrisak: https://www.unhackdemocracy.eu/hu/supporters
Mondogasd lecci tovabb, hogy "pártfüggetlen szervezet". Arra vigyazz azert, hogy masokat jo buli hulyenek nezni, de magaddal szemben legalabb legyel oszinte... Azon mindenesetre erdemes meg talan Neked is elgondolkozni, hogy bar .eu a TLD, megis mindenutt az latszik, hogy Magyarorszagra van kihegyezve a jatek. Mashol valoszinuleg nincsenek valasztasok :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az menci lett volna, hogy mindenkit be tudjanak moge allitani. Mondjuk nem ez volt a cel. Pedig akkor ebbol biza bejegyzes sem szulethetett volna es Neked sem kellene a tagadhatatlant tagadni ;)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Valójában nem ballib színészek ezek, hanem baloldali aktivisták. Így már talán érthető.

keresniuk kellett volna jobber szineszeket, vagy hogy gondolod?

Nem csak két véglet van, lehetett volna törekedni a kiegyensúlyozottságra. Itt erre nem volt igény. Szerinted ebben az országban mindenki ilyen búvalbaszott negatív gyökér? Hol van a másik oldal képviselve?

trey @ gépház

El tudok en kepzelni sokmindent, akar egy vilagbeket is. Nem hiszem, hogy ez olyan rossz lenne. Amugy nem gondolom azt, hogy az ilyesmi egy csettintes kerdese, de kijelenteni, hogy ez igy van, es igy is marad/lesz, szerintem hiba. A nemzetallamisag az egyike a sok indoknak, ami miatt mindenki mindenkit utal, es meg akar olni. Nem hiszem, hogy nagy baj lenne, ha egyetlen embernek sem kellene attol felni, hogy mi lesz vele holnap, neadj isten eroszakos halalt kelljen halnia csak azert, mert veletlenul valaki mas erosebb nala.

U-dash

A nemzetallamisag az egyike a sok indoknak, ami miatt mindenki mindenkit utal, es meg akar olni.

Szepek ezek az utopia jellegu dolgok, csak sajnos nem mukodnek. Eleg ha csak ranezel a NATO -ra, amely !nemzetallami haderokent, hanem globalis csapasmero erokent mukodik, egy nemzetallam mindent feluliro befolyasaval. Mindezt ugy, hogy semmilyen letjogosultsaga nincs, azon kivul, hogy haborukat szitson mindenfele, ahol fasza olajkeszletek vannak.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez sajnos igy van. Ettol fuggetlenul csak nem nemzetallamokkent kezdtuk, hanem a fejlodes resze volt, hogy kis kozossegekbol eloszor varosallamok, majd nagyobb egysegek ( nemzetallamok ) jojjenek letre. Akar logikus is lehetne ennek a tovabbfejlodese. De mondom, nem hiszem, hogy ez percek alatt megvalosul, de szeretnek hinni abban, hogy ez a helyes irany ( pl egyseges Europa, majd egyseges Fold )

U-dash

a fejlodes resze volt, hogy kis kozossegekbol eloszor varosallamok, majd nagyobb egysegek ( nemzetallamok ) jojjenek letre

Egyre inkább úgy gondolom, hogy ez rossz irány.

Kicsi, lightweight kormányzat kell, ami megcsinálja, amit muszáj (mit adtak nekünk a rómaiak, ugye :)), és a kormányzat csak olyan messze lehet a kormányzottaktól, hogy azok még gyalog el tudjanak menni az illetékes elvtárs házához gyújtogatni és lincselni, ha nagy a baj. :)

A nemzetallamisag az egyike a sok indoknak, ami miatt mindenki mindenkit utal, es meg akar olni.

Butaság. Nézd meg a BLM mozgalmat. A magukat legelfogadóbbnak tartók sokasága is pár év eltelte után felfalja egymást. Nem a nemzetállamiság a feszültségek forrása. Ha az önkormányzatnál lobbizni kell, hogy melyik utca legyen hamarabb le/újra aszfaltozva tudod milyen csetepaté alakul ki? Ha mindkettőre van forrás akkor arról, hogy melyik legyen a sorban hamarabb :). Ilyen az emberiség.

Ezen a világkormány nem változtat. Csak még sokkal de sokkal távolabb helyezkedik a képviseleti rendszer. Ez az egész nagyban le lett már próbálva egyszer. Most épp az új Európai Demokratikus Köztársaság-ot próbálják kialakítani.

Most is az a probléma, hogy túlzottan sok emberre jut 1-1 képviselő + párt fegyelem van így helyből ki van csukva hogy ténylegesen képviselje azokat akik megválasztották. Szerinted ezen javít az, ha még magasabb szintre rakod a döntéshozatalat?. Tudod az mire jó? Arra, hogy kevés ember sokkal többek felett uralkodhasson. Egyedül arra.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=_lzQt7niawI&t=33s

**

A [..] békéjének és biztonságának megszilárdítása érdekében Unionkat új alapokra helyezem: [..] a rend és a biztonság _irodalma. /Így száll hát sírba a szabadság: tapsvihar közepette./

El tudok en kepzelni sokmindent, akar egy vilagbeket is

Őszintén, én nem. Azt igen, hogy ne legyen fegyveres konfliktus, de hogy egyáltalán ne legyen konfliktus, azt semmiképpen. Hogy nézne ki a gyakorlatban a dolog? Oroszország, Kína, É-Korea, az EU, stb. azt mondja, hogy oké, innentől legyen az amerikai elnök a világ ura? Vagy szavaznunk? Lesz négymillió szavazat Orbánra a világ-miniszterelnöki választáson, és egymilliárd voks Hszi-re? :)

A nemzetallamisag az egyike a sok indoknak, ami miatt mindenki mindenkit utal, es meg akar olni.

Van ott még indok :)

https://youtu.be/UaiOkctwxyQ

Nem hiszem, hogy nagy baj lenne, ha egyetlen embernek sem kellene attol felni, hogy mi lesz vele holnap, neadj isten eroszakos halalt kelljen halnia csak azert, mert veletlenul valaki mas erosebb nala.

Szerintem ma, budapesti lakosként sokkal nagyobb valószínűséggel késelnek meg a buszon, mint hogy egy megszálló haderő kivégezzen. Tény, hogy előfordulhat, de nem ettől tartanék a mindennapokban.

Ertsd, en is inkabb a fegyveres konfliktusra celoztam itt. Es nem tudom, hogy hogy kene elkepzelni, csak egy velemeny.

Amugy nem is irtam azt, hogy az egyetlen ok, csak egy a sok kozul, es valahol el lehet kezdeni ezeknek az okoknak a felszamolasat, Es az sem biztos, hogy ez a jo modszer, csak ezt gondolom.

Budapesti lakos vagyok, es szerencsere 40+ ev alatt megusztam, hogy leszurjanak, persze lehet, hogy ennek a 190/100 is befolyasolo resze, mindenesetre keves osszetuzesben volt reszem, es nem banom, hogy nem kell napi szinten megkuzdenem valakivel valami total marhasag miatt, pl, hogy "...haver, nem tetszik a hajad..."

U-dash

Így van, a választás belügy. De a tisztasága közérdek. Ezért jó ha a választások tisztességet minél több delegált ellenőrzi, hogy véletlenül valaki ne csaljon, vagy ha csalást kiált lehessen tudni ha történt hol történhetett. Minden ehhez adott támogatás nagyon tiszteletreméltó. 

Dehát eddig-pedig mint tudjuk, Ők voltak a többség :D (s ennek ellenére az ellenfélnek lett 2/3-a)- szóval a többségre szavazók annyira leszarták az egészet, hogy nagyon sok helyen nem volt (nem voltak képesek kiállítani) szavazóbiztost az ellenzéki oldalon. Én ezt- ha rájuk szavaztam volna - kurvára szégyelném . Így is azt mondom, azért ennek az országnak sokkal jobb ellenzék járna. Dehát így alakult.

B becsuletes? Egyebirant annyi kozuk mindenkepp van B -hez, hogy B ahhoz a csoportosulashoz tartozik, amihez a tamogatokat uzemelteto EU (az EP ugyanis szignifikans "B" tobbseggel rendelkezik) - es mivel B -hez kozuk van, erdekuk, hogy B nyerjen, ha mar beleforgattak az EU adofizetoinek penzet. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

szerintem nem kell magyarázni a bizonyítványt.
A narratíva miszerint azért fog veszteni a jelenlegi ellenzéki tömörülés mert elcsalják a választást és ezért minden korábbinál nagyobb szükség van szavazat számlálókra egyre erősödik. "átvernek", "aki bizalmat kapott tőlem az elveszi tőlem végül még még a reményt is" stb.

Ha olyan felhívást akartak volna csinálni aminek az egyetlen célja a demokrácia rendszerének megerősítése akkor elég lett volna érvagdalás nélkül

  • részvételre bíztatni majd felsorolni a lehetséges részvételi módokat

A videó célja ellenben sokkal inkább a hangulat keltés.

Akár az EB-tol is. Csa valamiért oda ez nem jutott el. Leírhatatlan volt a fájdalom, gondolom azért. Vagy esetleg csak a fantáziad kivetulese. Mint amikor fegyőr elvtárs nem ismerte fel a busszal dolgozni induló embereket. Mondjuk nem csoda. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem tudom mi lenne a pszichológia az ilyen lehangoló emo bejelentkezések mögött. Van aki azt képzeli, hogy a komolyság szükséges velejárója a búvalbéleltség. Valami szürke gomolyfelhős stock fotó elfért volna valamelyik sarokban.

Gálvölgyit és a többi lefutott bohócot hiányolom belőle. Amúgy jó kis propagandaanyag.

trey @ gépház

Te nem, de ismerek pár olyan vállalkozót akinek vissza kell adni 30%-ot. Ők nagyon szurkolnak a doktorminiszterelnökúrnak.

Mennyire be vannak fosva a rendszer kegyeltjei. Félnek, hogy ha igazi piacgazdaság lenne akkor mehetnek a sor végére toporzékolni. Előbb utóbb nem lehet finanszírozni ezt a mértékű lopást. Nem lesz elég a Kádárista hatósági árszabályozás.
Nézd csak meg a sportot. Lassan 1000 milliárd van a kézilabdában, focikában. A teljesítmény világosan megmutatja a szakértelmet. Egyébként nem kell izgulnod ha olyan emberek intézik  a szavazatszámlálást mint te akkor simán nyertek.
Vagy pont nem :)
 

Hát, ha a népnek arra van szüksége ... Oda kell erőforrást tenni, ahol hiányzik. Te hallottál már olyat, hogy 60 ezer "színész" hiányzik Magyarországról? :D

Egyébként nem minden színész semmirekellő. Volt olyan színész, amelyik a COVID idején elment pizzát kihordani, culágernek vagy egyébnek. Feltalálta magát.

A másik fele meg elment SZFE-t körbeállni. Na, ez a különbség a semmirekellők, meg a dolgos emberek közt.

trey @ gépház

Ha nem látod a SZFE-ben azt, ami valójában történt, akkor a hiba a te készülékedben van. Az állami/NER-es emberek alá rendelni mindent _is_ nagyon nem jó dolog. Mint amikor ugyan volt rektor,meg dékán, de volt függetlenített párttitkár is az intézményekben... És valahogy nem nagyon ment az ő általa khm. kommunikált irányvonallal, elképzelésekkel szembe senki...

a csempézéshez szép érzék(check), precizitás(?), türelem(?), fizikum(?) és gyakorlati érzék(?) kell. színészek esetében jo kerdes h milyen megoszlasban allnak rendelkezesre.

Aki elment kajafutarnak azt mondjuk nem feltenem a csempezestol sem :-), de sajnos ketlem h ez a tulnyomo tobbseg..

Ha jól értem, egy "független" szervezet megpróbálja felhívni a 2018-ban a szavazatok többségét kapott pártok szimpatizánsainak figyelmét, hogy idén a fölény :) ellenére a picsát is fel kellene emelni, és letenni egy-egy szavazóhely talán kényelmetlen székére, és a pofa helyett a szemet kinyitni, és figyelni arra, mi történik. Vajon átmegy ez az üzenet, vagy csak arra elég, hogy a nyilvánvaló átbaszásra reagáló "fideszesek" "haladók" általi leugatása megtörténjen?

:)