Bemutatkozik a Firefox 94 új funkciója, a Colorways

Címkék

A mai színekkel teli világban úgy gondolta a Mozilla, hogy a böngészés se legyen fakó, így a Firefox 94-ben bemutatkozott egy új, Colorways nevű, "hiánypótló" funkció ... A felhasználó kedvére módosíthatja a böngésző színpalettáját. Részletek a Colorways-ről itt.

Hozzászólások

Miután a Firefox 89-cel elrontották a default (világos) témát, valóban hiánypótló annak, aki eddig nem tudta máshogy megoldani.

Vivaldi 5 éve tudja. Azt is hogy a címsáv felvegye az adott weboldal szinét. Fb-on fb kékre vált, hup-on erre kávés nem tudom milyenre. Duma és marketing az van megint, de sajnos megint a biciklit találták fel...

Nehogy megtévesszen, ez a „színes” Firefox nem azt jelenti, mint a Vivaldinál, hogy felveszi a weboldal színét. Ezek csak statikus színtémák a FF-nál, nagy szenzáció, hogy az eddigi 2 default színtéma helyett lehet választani 5 másik ocsmányabbat. Ha ilyen félelmetes ütemben fejlődnek, 100 év múlva a 20 beépített RGB témáig is eljuthatunk, természetesen szigorúan statikusan. Akinek normális téma kell, annak most is sajátot kell feltelepítenie a Mozilla themes oldaláról, ahol a pluginek is vannak.

A Vivaldiban nekem is tetszenek az újítások, de nem használom, mert
1) anno több bugba futottam bele
2) Chrome-alapú
3) nem opensource

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"..mint sárgaláz a lepra telepre!" :)

Tavaly a teljes security teamet kilőtték, de látom ux designerre volt pénz. Prioritások

https://www.securityweek.com/mozilla-cybersecurity-staff-hit-layoffs
https://www.enterprisetimes.co.uk/2020/08/13/will-mozilla-layoffs-affect-security-of-firefox-browser/

Egyébként nem csak a security-t érintette, lassan leépítenek minden fejlesztésért felelős részleget. Mondjuk nem csoda, ha már eldöntötték, hogy pl. a Firefox 100-assal rebootolják a böngészőt és onnantól Chromium alapú lesz, akkor tényleg felesleges mindenki; kell egy csávó, aki le tudja forgatni a Chromiumot, meg két-három darab, aki skinnelgetni fogja.

öcsém nem találom, a frissítés után bejött beállítottam most ha vissza akarom állítani akkor a hagyományos módon megyek a settingsbe. Hol lehet ez gyorsan elérni? :D

inkabb azt oldjak meg, hogy a weboldal szinvilagat lehessen moddolni.  gaz amikor este minden megy dark mode-ban, aztan megnyilik 32"-on egy rikito feher weboldal, es kiegeti a retinamat...  legalabb az ilyen feher alapon fekete betuk oldalakat tudja mar automatikusan dark-ositani...

Régebben volt olyan, hogy userContent.css. Aztán alapból tiltva lett, de nemrég még visszakapcsolható volt. Ha még nem dobták ki ezt is a haladás nevében, akkor meg lehet vele csinálni, amit szeretnél. Ha már kidobták, akkor marad a Stylus addon.

kozbe en is megneztem egy parat, vannak egesz jok. egyelore a Dark Reader marad, mondjuk pont a HUP eleg fosul (szo szerint) nez ki vele, de mas oldalak eleg jok. a hup-ra kikapcsoltam.

btw HUP, eleg gaz igy 2021-ben hogy nem transparent a logo hattere:  https://hup.hu/profiles/hupper/themes/hup_theme/logo.png

Valami normális dark view megoldást találjanak ki. Ismerem a dark reader addont meg a társait, lassúak mint a bűn.