"Ellenzéki programismertető, némi vitával"

Fórumok

Hazánkban kihalt műfaj a miniszterelnök-jelölti vita, vasárnap este viszont, még ha csak az ellenzéki oldal szereplőivel is, de újra kormányfő-aspiránsok feszültek egymásnak. Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András próbálták meggyőzni a választókat.

Link: https://index.hu/belfold/2021/09/12/ellenzeki-programismerteto-nemi-vit…

Hozzászólások

Végignéztem tegnap este az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját. Hát, vita az nem nagyon volt, az egész arról szólt, hogy ki tud nagyobban mondani. Egymást felszopva licitáltak egymásra, ígérve eget-földet, jólétet, börtönt a bűnösöknek.

Priceless volt, amikor Dobrev kifejtette, hogy hogyan fogják törvénytelenül törvényen kívül helyezni a 2/3-os törvényeket ha nem lesz meg a 2/3-juk.

Az meg külön, amikor a börtönnel kampányoló Jakabnak nekiszegezték, hogy miért a korrupciógyanúba került embert támogatják Zuglóban.

Az Index szavazása szerint az alábbi sorrendben voltak meggyőzők:

  • Márki-Zay Péter

  • Jakab Péter

  • Karácsony Gergely

  • Fekete-Győr András

  • Dobrev Klára

Szerintem is Márki-Zay volt az egyetlen, aki komolyan lehetett venni.

trey @ gépház

"Azért jöttünk létre, hogy gyarapítsuk a független, objektív médiumok sorát: hiszen jól látható, hogy az ilyen szemléletű felületek teljesen eltűntek, komoly hiány van belőlük, nélkülük pedig minden csak sivatag. A célunk elfogulatlanul bemutatni a közélet különféle történéseit."

A szavazás végére módosult a sorrend, némi meglepetés:

Rögtön a vita után szavazást indítottunk olvasóink körében, a voksolást 17 órakor lezártuk. Azt a kérdést tettük fel, hogy melyik miniszterelnök-jelölt volt a legmeggyőzőbb.

Több mint tízezer szavazat érkezett, a végeredmény:

  1. Fekete-Győr András: 4027 szavazat,
  2. Márki-Zay Péter: 3035 szavazat,
  3. Jakab Péter: 1569 szavazat,
  4. Karácsony Gergely: 1136 szavazat,
  5. Dobrev Klára: 1024 szavazat.
  •  
  •  
  •  
  •  

> Sol omnibus lucet.

Karácsony Gergely három pontja:

  • Lehívni a hatezer milliárd forintos uniós segélycsomagot.
  • Zároltatni a közpénzekből gazdagodók számláit.
  • Módosítani az eskütételt, hogy a következő magyar kormány a népre és a demokráciára esküdjön.

Lefordítom:

- felvenni annyi kölcsönt, amennyit csak lehet

- kuláklista

- népidemokrácia

 

Honnan ismerős mindez?

> Sol omnibus lucet.

Fekete Győr mesterterve legalább szórakoztató volt. Szerinte az új kormány három legsürgősebben megejtendő dolga:

1. Leszámolni a fidesz-maffiával (can't elaborate further)
2. Visszavonni a homofób törvényt (!)
3. Meggnyitni a parlament kapuit a független újságírók előtt (!!!)

Ilyen amikor valakinek/valakiknek a legközvetlenebb kapcsolatuk az országgal amelyben élnek a 444 és Telex címsorok, de azok is csak átpörgetve, még csak bele sem olvasva... Komolyan ezek a legégetőbb problémái az országnak? Mert ha igen, akkor tömegével jöhetnek a migránsok Luxemburgból meg Svájcból mert ez mindenvilágoklegjobbika. Hiteltelenné teszi az egész programjukat bárki előtt aki egy percet is gondolkodik...

Azzal egyet tudok érteni, hogy MZP tűnt komolyan vehetőnek de ebben a mezőnyben erre nem lehet büszkének lenni.

>> Hazánkban kihalt műfaj a miniszterelnök-jelölti vita

pedig érdemes visszanézni az utolsó feriset

Az úgy minden téren befogja azok száját, akik szerint nincs szükség ilyen vitára, akár a a tartalmával, akár a nézettségével.

Amúgy meg jó volna még sok olyan jelölt minden oldalon, aki nem fél a vitától.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Virág elvtárs, ez az ítélet!"

Cudar világ várható, ha ez a bolsevik konglomerátum nyer.

Vagy nem. Vonának volt egy jó meglátása: Az ellenzék csak szavakban akar 'elszámoltatni' - tüzelve a saját szavazótáborát, de az igazi céljuk a NER belakása. 

Van egy olyan érzésem - ha nyernek, a saját szavazóik lesznek legjobban átverve.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Apropó cudar világ..

Csúszik a brüsszeli helyreállítási támogatás, devizaadósságot vesz a nyakába Magyarország. --  Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK) módosította 2021. évi finanszírozási tervét, amelynek keretében legfeljebb 4,5 milliárd euró összegben devizakötvény kibocsátásnak teremti meg a lehetőségét.

Ebbe most már tényleg bele fog bukni gyúrcsányi..

Slightly offtopic, de elgondolkodtatott.

Visszatérő programpont, hogy a kisemberek adóit csökkenteni a cégek rovására. Oké. Ezzel így elvi problémám nincs, pénznél a több = jobb. A gyakorlatban ezt hogy kell elképzelni? Mi biztosítja azt, hogy az extra közterhek a munkáltatómon nem befolyásolják a fizumat hosszabb távon, vagy akár a bónuszomat év végén? Lehet, hogy amennyivel kisebb lesz a nettó-bruttó különbség a fizumban, pont annyival kevesebb jut bérköltségre a cégnél. Vagy beleszámolták azt, hogy emiatt mondjuk nem ebbe az országba hozzák a következő beruházást a cégek? Írországba sem a fasza klíma miatt mennek a multik HQ-t építeni, és ott adózni – cserébe emberek tízezreinek adnak munkát és jó fizetést.

Ha adóztál 2002 és 2010 között akkor tudod, mindenki igent mondott a zsebbe pénzre :(
3 gyerek után ugrani fog az adóvisszatérítés is, helyette jön az újraosztott családi pótlék gyerekszám és "vagyon" után. Aki hitelt is vett fel, az nagyon beszopja. Mivel a fizetés csökken, családi pótlék sem nem lesz, mert a bruttód magas ...
Nem fidesz bérenc vagyok, családom sincs, de szerintem ezek voltak a legjobb döntésük 3 gyerek, csok stb. 
"mi" informatikusok és minden egyéb hiányszakma, jól keresünk, mi sz*pjuk be.
itt láthatod mi "az előző 8 évben":
https://www.nav.gov.hu/nav/archiv/szolgaltatasok/adokulcsok_jarulekmert…
2010 választási év volt, ott megemelték 5 misire, de előtte!
2009:
0 - 1 900 000 Ft
18%
1 900 001 Ft-tól
342 000 Ft és az 1 900 000 Ft-on felüli rész 36%-a
2004:
. Új adótábla:
0 800.000 0 + 18%
800.001 1.500.000 144.000 + 26%
1.500.001 326.000 + 38%

személyes: nettóm 2006-ban 192e Ft volt. bruttóra nem emlékszem.
2007-ben átmentem egy magyar céghez, ott már KP-s fizetés volt.

Ha messzebb nézel a NER-nél a kisemberre az élni és élni hagyni egész jól működik
A baráti és ismerősi körömnek már ezerrel mondom legyetek tisztában azzal mik a lehetőségek, a hintába ne üljetek be.
 

Az egyéni számlán nyilvántartott adatok
Bevallási időszak kezdete:    2013.05.02.
Bevallási időszak vége:    2021.07.31.
Bevallott nyugdíjjárulék összesen:  x Ft

a mennyi meg ottvan valahol a torvenyben, keresd ki :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ezek szerint te vagy túl fiatal vagy, vagy 2013 előtt nem volt munkaviszonyod. Így fel sem tűnik, hogy csak 2013-tól vannak nyilvántartva az adatok, korábbról nem.

Ez lóf... esti fénnyel, nem „egyéni nyugdíjszámlája az embereknek, ahol szépen látják a befizetett járulékot, és hogy mikor, mennyi nyugdíjra lesznek jogosultak”

Mert emberünk nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy az lenne a fontos, hogy valaki meg tudja nézni, mennyi járulékot vontak le tőle 2013. január 1-je óta, hanem azt, hogy

legyen egy egyéni nyugdíjszámlája az embereknek, ahol szépen látják a befizetett járulékot, és hogy mikor, mennyi nyugdíjra lesznek jogosultak

A linken stimmel az, hogy látják a befizetett járulékot (azt is csak részben), a többi nem. Nincs egyéni nyugdíjszámla. És a jelenlegi kormányzat sem állítja, hogy lenne: https://rtl.hu/rtlklub/hirek/megsem-lesz-egyeni-szamla-magannyugdijpenz…

Nekem megvan kezdettől, bár lehet, hogy nem pont ezen az oldalon. Na jó, ehhez elég idősnek kell lenni, mindenesetre pár évvel ezelőtt küldtek egyszer egy egyeztető levelet, ahol a munkaviszonyaim hossza (napokra lebontva), valamint a befizetett járulékaim 1988-tól (a korábbi befizetett járulék nem számít) megvannak, majd később egy kiegészítést az időközben befizetett járulékokról - de azok már amúgy is lekérdezhetőek. 

Ha jól rémlik, az ONYF-nél a K70-es űrlappal lehet ezeket lekérdezni, és abban mintha benne lenne. Vagy nem tudom, nem szoktam ezeket nézegetni. A K70-esre ugye kézzel adják a választ, simán lehet, hogy egyszerűen nincs meg (mindenkinek) olyan struktúrában az adat, ahogy kellene.

Abban csak annyi van, hogy mikor mennyi fizetés alapján mennyi járulékot vontak le. Ezzel szemben pl. a bankszámlámnak egyenlege van, az önkéntes nyugdíjpénztári számlámnak szintén. Ott tudom, hogy ha ma mennék nyugdíjba, akkor mennyi összeget vehetnék fel (vagy válthatnék át járadékra).

Nincs. A befizetésed valóban rögzítve van, az, hogy mikor, mennyi nyugdíjra leszel jogosult, nincs. A kalkulátor nem rossz, de az csak egy saccolás. Főleg, hogy azzal csak azt lehet megsaccolni (legalábbis, amikor legutóbb néztem, erre volt jó), hogy ha most mennél nyugdíjba, mennyit kapnál. Szóval arra jó, hogy nagyjából lássam, de mivel a nyugdíjszorzó mértéke is változik a ledolgozott évekkel, azt nem tudom benne még hozzávetőleg se megnézni, hogy ha az esedékességkor megyek nyugdíjba, akkor mennyi lenne.

Tudom, hogy ez nagyjából a lehetetlen kategória, mert jövőgép kéne hozzá, de ha legalább azt meg lehetne tippelni, hogy mondjuk ugyanennyi befizetéssel (vagy évente X% növekedéssel) mennyi lenne mondjuk három év múlva, az jó lenne. Ahogy az is, ha nem nekem kéne a nyilvántartásból bepötyögni az adatokat a kalkulátorba, hanem esetleg átvenné onnan, mert negyven év adatát kézzel átvinni kicsit hosszadalmas, és amikor ez megvan, akkor kiderül, hogy a linuxos Chrome-ban épp nem történik semmi amikor végre végeztem, és az egészet meg kell ismételni a Macbookon a Safarival, azzal meg megy, na az kissé zavaró. (nagyjából egy éve pont így jártam)

Azért az is egy szép pillanat volt amikor dobrev elvtársnő a hazaárulásról tanít minket :).

Mennyi kínai vasutat / egyetemet / Paks 2-t sózott rá szegény kipcsakokra.?! Túlárazott, használhatatlan lélegeztetőgépeket vett marha drágán haverok közbeiktatásával.? Vissza-ügynökcsemetézte az igazságügy-fogalmazót.?  Vagy egyenesen hozzá van bekötve a Pegazus.?!

ügynökakták..

levéltáros kutathatja. van olyan ismerősöm akiről a megfigyelési dossziéját így sikerült megismerni. Érdekes módon az igazán érdekes kartonok hiányoznak. Az elvtársak takarítottak. Időnként lehet belőlük egy-egy et robbantani; elraktározták atomfegyvernek. Ha a MASZOP-DK vonal azt magyarázza, hogy nyilvánosságra lehet hozni az csak annyit jelent, hogy vagy a saját kezükben vannak az őket érintő akták, vagy megsemmisítették már őket :). az MSZMP párt irodán is volt elég sok. Amit tudtak elégettek, elvittek belőlük..