Talib hatalomatvetel - veszelyben a szabadsagjogok

Most, hogy a talibok atvettek a hatalmat Afganisztanban, a media figyelmeztet minket, hogy a helyi lakosoknak milyen modon serulhetnek hamarosan a szabadsagjogaik:

  • A tarsadalom bizonyos tagjainak takarni kell az arcuk egy reszet nyilvanos helyeken
  • A tarsadalom egy resze nem utazhat szabadon, akar meg orszagon belul sem
  • Bezarhatnak a kocsmak, ettermek, mozik, bizonyos vallasok templomai
  • Betiltjak a szabad felvonulasokat es tunteteseket
  • A nem egy haztartasban elok talalkozasat korlatozhatjak a tarsadalom kevesbe szerencses tagjainak
  • Megszunhet bizonyos tarsadalmi retegek oktatasa
  • Az egeszsegugyben megszunhet szamos vizsgalattipus elerhetosege

Ja varj, nem ismerosek ezek valahonnan a fejlett vilagbol az elmult masfel evbol?

Hozzászólások

(Ausztralia jelen pillanatban is kisertetiesen hasonlo jogrenddel rendelkezik "For Your Protection")

:D

Jót röhögtem rajta, aztán rájöttem, hogy nem is vicces...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Tálib hatalomátvétel = koronavirus?

Hat a blogposzt is meg ez a komment is erdekesen oregedett:

Egy terhes újságíró a szigorú szabályok miatt nem térhet haza Afganisztánból Új-Zélandra

„Amikor a tálibok ajánlanak fel neked biztonságos menedéket - egy terhes, hajadon nőnek -, akkor tudod, hogy a helyzeted zavaros” - mondta Charlotte Bellis.

via: https://444.hu/2022/01/29/egy-terhes-ujsagiro-a-szigoru-szabalyok-miatt…

Nem gyenge történet! Az egy dolog, hogy Új-Zélandon nem értik, mi az a terhesség, de azt végképp nem értem, miért nem maradhatott a csajszi Belgiumban. Jó, gondolom, ott is van bürokrácia, vízum, anyám tyúkja, de Belgiumban sem értik, hogy egyedül Afganisztánba, a tálibokhoz mehet legálisan szülni, s ez vélhetően cseppet kockázatosabb, mint Belgiumban? Tényleg mindenki meghülyült már?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na, ezért nem értem. Ebben a speciális helyzetben a belga hatóságok méltányosságból akár normálisak is lehettek volna. Nevetséges, hogy számolatlanul jönnek gazdasági migránsok, miközben van ez a riporternő, akit lényegében kitoloncolnak, s az egyetlen hely, ahova mehet, Afganisztán, ahol épp a tálibok vannak hatalmon.

(Azok a tálibok, akiket nem ismer el Európa, de azért velük tárgyal a humanitárius segítség mikéntjéről. Így teljességgel hülyét csináltunk magunkból. Ha velük tárgyalunk, akkor őket ismertük el, ellenkező esetben mással tárgyaltunk volna. Én azon csodálkozom, hogy amikor az európai küldöttség előadta nekik, hogy egyébként nem ismerik el őket, akkor a tálibok nem kezdtek harsány röhögésbe.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ez melyik eu-s orszagban van? nalunk talan a tuntetes van meg betiltva

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

LOL. Még ütősebb lett volna, ha nem is utalsz a párhuzamra, csak mindenki magától rájön :-)

Nem tudom láttátok-e, valami sajtótájékoztatón számon kérték egy tálibon a szólásszabadságot. Mit válaszolt? A Facebookot kérdezték már?

Ezen kívül valahol olvastam, hogy betiltották a Covid vakcinákat is. Ami a Nürnbergi per emlékének tükrében a biztos ami biztos alapú megközelítése az embereken való kísérletezésnek.

Ahogy én látom most kihagyták a random gyilkolászást is, úgy néz ki a katonáik meg is lettek fegyelmezve. Okosak ezek a tálibok.

A facebook nem hatóság, csak egy szottyos szolgáltatás aminek weboldala meg alkalmazása van. Akkor k.rod ki az életedből, amikor akarod.

De ha afgán vagy, akkor a tálibokat nem tudod, hanem azt csinálod amit ők mondanak.

Szerintem próbáld meg milyen az élet arrafelé, aztán nyilatkozz :)

Az európai embernek halvány lila gőze sincs arról, hogy micsoda biztonságban van. Meg is élheted, hiszen itt is megirhatod a gondolataidat.

Nem vagyok afgán, nyilván nem fogok odamenni. Semmi közöm hozzájuk.

Ettől még érdekes összehasonlítani, és párhuzamokat keresni egymástól távol álló dolgok között.

 

A Facebook nem hatóság, de tudtommal a mi törvényeink szerint is vannak dolgok, amikért bezárnak, ha akár online terjeszti valaki. Még a vírussal kapcsolatban is hoztak ilyen szabályokat, ha jól emlékszem.

 

A különbség annyi, hogy nálunk a dogmákat a vírus határozza meg, nekik pedig a Sharia Törvény. Ami viszont lényegi különbség az az álszentség: nálunk (pláne az USA-ban, ahonnan az újságíró való gondolom) elvileg a demokrácia alapértéke a szólásszabadság, ők viszont soha nem is állították, hogy az alap értékük a szólásszabadság volna.

Tessék, rosszat mondott az oltásokról, ezért körözik: https://extra-ie.cdn.ampproject.org/c/s/extra.ie/2021/08/18/news/irish-…

"Warrant issued for arrest of anti-vaccine professor Dolores Cahill
A warrant for the arrest of UCD professor and anti-lockdown campaigner Dolores Cahill has been issued in England, following a controversial rally she spoke at in central London.

Prof Cahill reportedly told the hundreds of people who had gathered in Trafalgar Square last September that vaccines could make people sick, and could give them multiple sclerosis and allergies. Such views have been discredited by scientists and medical experts."

A Facebook, Twitter, Youtube, stb. szabalyait akkor kell betartanod, ha 1000-nel tobb embernek meg akarod valtoztatni a velemenyet.

Nem csuknak le a masvelemenyert, de nem ersz el vele senkit. Dusgazdagok privilegiuma, hogy a befolyasolhato emberek (80-90%) velemenyet megformalhatjak.

Szabadabbnak tunik? Igen

Kisebbek a buntetesek? Igen

Igaz, hogy nem muszaj tartanod a Big Tech szabalyait? Ha nem akarsz valtozast, nem muszaj. Ha akarsz, muszaj. Es effektiven kritizalni se sok tered van.

A kisembernek megmaradt a kocsma ahol lehet velemenye. De kozben a Big Tech velemenyformalo hatalma kocsmamereturol korlatlanra nott, ami tulajdonkeppen azon okok kozott van, amik miatt a szabad orszagokban mar csak a buntetesek kisebbek a nemszabadokhoz kepest.

Nem koveznek meg, csak megalazo helyzetbe kerulsz, ha elveszited a megelhetesedet a velemenyed miatt.

Kozeledunk a megfejteshez. Nem a nokon volt a hangsuly, hanem azon, hogy valakinek szabad, valakinek nem.

Es nem a vedettsegi igazolvany ide a jo pelda (mert az egy plebs szamara is elerheto valami), hanem az, hogy a hatar mindenkinek zarva volt Uj-Zelandon, csak Larry Page-nek nem. Hogy Matt Hancock arra kerte UK nepet, hogy kurni se menjen at olyanhoz, akivel nem lakik, mikozben o maga szeretohoz jarkalt. Meg par orszagban mikor minden kocsma zart, a parlamenti sorozo tovabbra is mukodott.

A szabalyok nagy hatalmuakra es sok penzzel rendelkezokre nem vonatkoztak. Volt egy szabaly azoknak, akik megfelelo nem-tul-konnyen valtoztathato tulajdonsagokkal rendelkeztek, es volt egy masik azoknak, akik nem voltak ilyen szerencsesek.

De nagyon ertelmes dolog volt ehelyett maszkot nem hordokrol meg Godeny-fanokrol meg alusapkasokrol vitatkozni.

Kedvencem Obama 500 fős bulija volt - nem régen volt megtartva. Miután előadta pár hónapja, hogy "we are all together in this", tartott egy 500 fős táncos mulatságot csak úgy.

Teljesen jól látszik, hogy akik ezeket a szemétségeket csinálják velünk, azok pont leszarják az egészet. Tele van olyan videókkal is a net, hogy ilyen sajtótájékoztatókon meg hasonlókon mikor lekapcsol a kamera, akkor leveszik a maszkot és ölelgetik egymást az emberek. Óriási képmutatás folyik, és igen, akinek pénze és hatalma van, annak nem kell betartania semmit.

Vicces volt még a "maradj otthon" szlogen annak a színésznek a szájából, akinek több hektáros háza van személyzettel és saját tengerparttal. Ő is kibírta, te is kibírhatod a szuterén minilakásodban.

Az a ritka kiveteles ismerosom jut eszembe, aki rendszeresen jarkalt a teljes kocsmazar alatt illegal rave-ekre. De az elso nehany elott csinaltatott PCR tesztet, hogy ne fertozzon le ott senkit. Meg miutan vulnearable-lel ment egy ilyen utan talalkozni, akkor is csinaltatott tesztet.

Nos, ha a tobbseg ugy gondolkodott volna, mint o, talan lockdownra se lett volna szukseg. Pedig a szabalyokat o is leszarta. Ket hetet volt tenyleg otthon. Amikor tenyleg elkapta. Meggyozodese, hogy senkinek nem adta at, mikor o esett at.

Egyebkent az atesese ellenere elsore beadatta az oltast is.

Számomra az a fura, h itthon (is) mindenki szó nélkül benyelte a korlátozásokat.

Az én családomban pontosan ez történt. Részvétem.

Nem mondtam, hogy tökéletes volt a kormány járványkezelése. De speciel a kötelező maszkviselésnek és a többi korlátozásnak minden megalapozottsága (és eredménye) megvolt. De ez a járvány nem olyan dolog amit egzaktul és mérnöki pontossággal kezelni lehetett. A kormánynak társadalmi szinten kellett gondolkodnia és minimalizálni az összes veszteséget.

De mondom, sok baj volt benne, de ettől még a korlátozások, maszkviselés, tilalmak kellettek.

A boltbezarast nem lett volna szabad bevezetni. Elotte direkt alacsony forgalmu idoben mentem bevasarolni (hajnali 2-4 kozt valamikor), erre bezartak mindent estere, a helyi kisboltban, ahol elotte nem lattam sort, az osszes penztar nyitva volt, es ugy is kigyoztak a zaras elotti 1-2 oraban (munka utan akkor ertek ra az emberek). Azzal, hogy mindenkit besuritettek zart terbe es egy ilyen kis idointervallumba, sokkal tobbet kockaztattak, mint ha hagyjak, hogy ejjel is nyitva legyenek. (mas kerdes, hogy egy nevetseges halalozasi rataju virus, az akkori variansa idosekre volt joreszt veszelyes, es akkor meg relative keves volt a fertozott.. szoval igazabol nem volt igy sem hatasa)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2021. 08. 18., sze – 13:13

Jajj de unalmas ez a hőbörgés. Mert annyira fájt a pofádra venni a maszkot? Nem volt elég a nyár, hogy kiheverd?

Itt nem tartottad be a zárlatot, mit csináltak veled? Kis bünti, meg a nyunyóka rosszalló nézése a tévéből? Ott meg? Ja, most épp szimpatikusnak akarnak mutatkozni a nyugati médiában, még női riporterrel is szóba álltak, meg boldogan dodzsemeznek. Azért várjuk ki a végét. Nem biztos, hogy olyan jófejek maradnak ott és az se biztos, hogy olyan veszélytelen marad itthon a korona. 

Regen en is irtam olyat, hogy "inkabb a maszk, mint a bolt- es kocsmazaras". De ez az onkentes rendorkodesed tulzas, foleg egy olyan topikban, amibol kicherrypickelted, hogy "NeM iGaZ, hOgY nEm BiRjUk Ki A mAsZkOt", mikozben ennel sokkal tobbrol szol az egesz.

A legtobbeknek itt a maszk volt a LEGKISEBB problemak egyike, de te jol kicherrypickelted ezt a szalmababot.

Cherrypickkelessel megprobalod elbagatellizalni a posztot, kozben azzal vadolod a nyitoval egyetertoket/nyiton egyutt rohogoket, hogy oK bAGaTelLiZaLjAk El A pOsZtOt

En hordjak alusapkat? Ahhoz felnem is kene. Te felsz attol, hogy lekohognek egy 99.5%-os tulelesi rataval rendelkezo virussal, akkor te hordjal valamit. En hordtam eleget, nem alusapkat, hanem maszkot, hogy megmentsem a kocsmakat es az ettermeket (elfogadtam hogy maszkkal 1 alatt maradhat az R), de mint kiderult, szart se ert, nem volt eleg ehhez a tettem, ugyhogy tokmindegy.

Annyit pont elért volna a sok paraszt, hogy jelzi, komolyan veszi a dolgot (saját és más embertársa megnyugtatásának érdekében) és próbál mindent amit lehet, valamint 5 percenként változott a "tudományos" álláspont, ártani meg biztos nem ártott a maszk, rendesen hordva.

Jó, tudjuk, olvastuk, neked rossz szájszagod lett tőle. Ja bocs, te nem is hordtad, akkor nem tudom mitől :)

Szerintem elég sokan használtak máskor is ilyen maszkokat, hogy kijöjjön, ha nagyon problémás. Abban igazad lehet, hogy a nagy kereslet hatására nem biztos, hogy tartani tudták a minőséget, de ezen felül te is csak a szájhigiéniát tudtad felhozni. Vagy van más is?

Magyarországon a hivatalos mérések szerint egyre több alkalommal éri el a szálló porkoncentráció az egészségre, tüdőre már káros értékeket. (Sivatagi országokban meg gyakorlati tény.) Én szeretek mindent kikísérletezni magamon. Vegyszer, gyógyszer tápszer, stb. :) Na.., én felvettem a maszkot és 2020 február 4-e óta, ha a céghez vagy más idegen zárt helyre mentem vagy nyilvános tömegbe akkor viseltem mindig. (Pusztán kíváncsiságból is, amiért távol-keleti videókon, tömegközlekedési eszközökön már évek óta találkozni maszkviselőkkel.) A vírusos tüdőgyulladásom jó pár hónapjának kínlódásai után így visszatekintve, összességében sokkal kevesebb légzést érintő problémával találkozom a pandémiát megelőző évek gyakorlatához képest., - (tipikusan: hörghurut, torokfájás, ezek melletti lázas megbetegedés, - és ilyen azóta nem volt.., - ilyenek.) - Egyébként, még az egész idei nyáron is használtam, bár most már látom, sokan néznek e miatt hülyének. Nem számít.., legutóbb kerékpáron fejvesztve tekertem át a városon, mert egy mezőgazdasági repülő-pilóta direkt engem szórt le egymás után 3x is szúnyog-irtás címén. (Szerintem játékos zuhanó-bombázást gyakorolt rajtam az állatja.) Az aeroszol ellen is védett, és levegőt is kaptam benne, még úgy is. hogy hajtottam rendesen. Tehát az ffp2-3 használ valamit, nem érdemes ellene ágálni, ha olyanok a körülmények, általánosan is lehet használni. Ha vírus ha nem az.

(A maszkviselés nem kardinális kérdés. Minden pánik-reakció ellenére senki nem fullad meg miatta, a tüdő sem fog károsodni tőle. De bizonyos esetekben óvhatja az egészségünket, pl. káros levegőszennyeződésektől. - Nagyvárosok mai autóforgalma mellett, babakocsis sétálás esetén én bizony feltenném-szoktatnám a babára.. :) )

Most meg ezek a majmok teljesen megnyitottak mindent, nincs semmi szabály, ráadásul teszt-bulikat is csináltak. Én is lezárás-ellenes vagyok, de a teljes maszkeltörléses, távolságtartás nélküli nyitás a másik véglet, utána meg majd jön vissza a sok rettegő rinyapina, akik fél éve még lenagyigyilkosoztak mindenkit. Plusz berobbant a kereslet, jön az infláció. Aki a nyájimmunitással jött, azt jobb lenne többé nem alkalmazni a szakmájában. Borist meg Hancockot pedig elküldeni kapálni.

 

Ja és mi nem változott? Az külföldi utazás adója: 10 nap karantén és 3 PCR teszt ára, hogy rohadjanak meg. Ha 2 UK által elismert oltásod van, akkor csak 2. Kenje a daierolt hajára a nagyfejű.

Brit varians megfogasahoz eleg nyajimmijutas mar volt, csak jott az indiai delta (ami Svedorszagot valamiert nem erinti, a tobbieket eleg csunyan). De UK-ban is kozel a trendfordulo, most enyhe novekedes van igy, hogy minden nyitva.

Viszont Hancockot en is utaltam, jo, hogy lemondott. Viszont erdekes ez az UK kormanypart, ertem, hogy Farage kenyszerpalyara rakta oket, es mindenkit ki kellett vagni a partbol aki nem brexites, de az durva, hogy egeszsegminiszternek mar sorozatosan csak olyan emberek jutnak, akiknek semmilyen tapasztalatuk nincs semmilyen egeszsegugyi kerdesben. Azt gondolna az ember, hogy ilyen pozicioba olyat raknak, aki legalabb regen elkezdett valami orvosi vagy gyogyszeresz kepzest, nem egy olyat, aki mult heten meg belugyminiszter volt, meg ilyenek.

Amugy tenyleg ertelmetlenek ezek a beutazasi szabalyok UK-ba.

> Én is lezárás-ellenes vagyok, de a teljes maszkeltörléses, távolságtartás nélküli nyitás a másik véglet, utána meg majd jön vissza a sok rettegő rinyapina, akik fél éve még lenagyigyilkosoztak mindenkit.

Most akkor lezárás ellenes vagy, vagy nem? Egy rendes lezárás-ellenes maszk és távolságtartás ellenes is. Mármint ha akarja hordhatja, és tarthat távolságot is, de nem kényszerítheti rá másokra! Ez volna a lényeg! A szabadság. Nem lehetsz szabadság párti úgy, hogy közben korlátozni akarsz másokat.

Amúgy meg a vírus szempontjából teljesen mindegy, hogy vannak-e bulik. Ezt csak az ujjamból szopom, de számomra nyilvánvaló, hogy max pár hónap enyhítés lesz csak, aztán jön a következő kör.

Érdemes ezt a videót megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M After Skool
 - MASS PSYCHOSIS - How an Entire Population Becomes MENTALLY ILL 21:48 (Az ide vonatkozó rész 10:40-nél van.)

Sajnálom, de egyik szélsőséghez sem tartozom. Sem a teljes lezárást, sem a kötelező oltást, sem minden lehetőség eltörlését, amivel ha akarnád, távol tudnád tartani magad. Mert most az van. A pubban minden legalja tróger az arcodba mászhat, mert nem kell asztalt foglalni, lehet rendelni a pultnál app és table service helyett, sőt, mivel lehet, nincs már table service. A konditerembe meg visszabaszták a senki által nem használt gépeket és emiatt mindent összetoltak, szóval valaki random melléd ül és az arcodba köhög. Szóval konkrétan a távolságtartás szabadságát sikerült eltörölni.

Ez mar inkabb vote-with-your-wallet jellegu.

Sokak piaci alapfelvetese: erdemes big spacinggel vendeglatast uzemeltetni, mert az introvertaltak tobbsege ugyis otthon marad. Az extrovertaltak meg orulnek is, hogy atszolhatnak a szomszedasztalhoz.

Amig megvan a bevetel a kis tavolsagu "egymas szajaban" jellegu asztaloktol, le lesz szarva.

Jogos igeny amugy, en mar lockdown elott is olyan helyekre jartam (sokszor vissza), aminek volt valami "personal space"-hez kotheto Feng Shuija, a tobbiben meg sose voltam egynel tobbszor, rendszeresen mar a bejaratnal kifordultam. Jogos igeny, de nem vilagjarvanyhoz kotheto. Keresletkent keresed a kinalatot, hogy hol fogyaszthatsz jo erzessel, es megzavart teged egy idore, hogy a kocsmak is ilyenek voltak ideiglenesen. Ez nem feltetlen jelenti azt, hogy ujra erre kene oket kotelezni.

> A pubban minden legalja tróger az arcodba mászhat

Hát akkor ne menj oda. Mondom, hogy korlátozni akarod az embereket, a normális régi életük helyett egy korlátozottba akarod bekényszeríteni őket, mert neked az tetszene. Ha nem tetszik a pub, akkor maradj otthon. Vagy várd meg míg nyit valaki egy távolságtartós pubot (hint: nem fog, mert nem éri meg).

Inkább elkapom ezt a nyűgöt, mint hogy ne menjek pubba, de ezzel nem mindenki van így.

Nekem az tetszene, ha nem jönne még több lezárás. Nézd meg a híradót, arról beszél mindenki, hogy jön a következő hullám vagy még rosszabb, a kötelező oltás, amit a sok elmebeteg akar.

Mindig akkor jön a baj, amikor az emberek szélsőségek felé húzódnak.

Nem, de attól még arra fognak hivatkozni. Logika nem sok lesz benne. A pubok nagyon biztoságosak voltak, de a random részeges meg agresszív low-life gyökerek, egyetemisták, akiket amúgy sem látsz szívesen, nem másztak az arcodba. Egyébként erre az a megoldás, hogy nem egy olcsó pubba kell menni. De ezek záratni fognak.

A gond itt az, hogy korlatozassal akarnad elkerulni azt a kovetkezo hullamot, amit a tudosok egy kisebbsege josol epp, igaz, ezektol a joslatoktol valoban hangos a media (UK). Lassan nem lesz kit megvedeni, mert mindenki talalkozott vagy a virussal vagy az oltassal, igy jo esellyel eli tul korhaz nelkul a kovetkezo talalkozast. Az NHS-t mar jo esellyel "nem kell megegyszer" megvedeni. Heti <15%-os novekedes mellett otodkapacitason stagnal a korhazba kerultek szama.

Az is ironikus, hogy egy centrista nezeted miatt nem ertenek meg teged sem: akarnal most "minimalis korlatozast", hogy osszel is mehess etterembe es kocsmaba.

Ismeros: en is folyamat kapom mindket szelsosegtol, csak mert egyaltalan nem tartom veszelyesnek a hagyomanyosabb technologiaval keszult oltasokat, de kozben elismerem azt, hogy az ausztralok es az uj-zelandiak nagyon megszivattak magukat a zero-covid policy-val (mint kiderult, csak elhalasztottak azt a cirkuszt, amin mi mar tulvagyunk - csak nagyobb R0-val kell most baszakodniuk).

Kicsit unom, hogy a Covid-talibok szerint maszkellenes es antivaxxer vagyok es meg a nagymamajuk halala is a magamfajtak hibaja, az oltasellenesek szerint meg szcientologus diktator vagyok, aki "bekajalja a mainstream media progpogandajat" (magam szamoltam utana dolgoknak). Szoval most megertelek, csak egyet nem mindenben ertek veled. :)

Én értékelem a racionális megközelítésedet, csak azért kritizálom, mert arra akarok rámutatni, hogy sajnos nem a vírus a fő kérdés, hanem az orvos-fasizmus. Sajnos az orvos-fasizmus addig fog maradni, ameddig kőkeményen meg nem húzzuk a szabadságunk határait. Teljesen mindegy, hogy mi van a vírussal. Ha nem lenne ez a vírus, akkor is meg lehetne ugyan ezeket a korlátozásokat hozni, elegendő a zéró-kovid elvet ráhúzni bármelyik másik fertőző betegségre. Azzal is ugyanígy működne, mert ezeket a dolgokat nem lehet kiírtani. Akár még az influenzára is rá lehetne ugyanezt a hisztériát húzni, és a lakosság mostani őrületi fokán végig is lehetne csinálni. És ameddig nem szögezzük le, hogy ilyet nem lehet velünk (ellenünk) csinálni, addig meg is fogják tenni ezt. Mondom, még akkor is így lenne, ha a Covid egyik napról a másikra szőrén szálán eltűnne. (Persze várhatóan nem fog eltűnni, hanem arra tippelnék, hogy késő ősztől újra támadásba lendül, és az előző szezonhoz hasonló számokat fogja produkálni.)

Abban a vilag 80%-a egyetert, hogy a vilag polgarainak legalabb 30%-anak nem lenne szabad nagy nyilvanossag elott megosztania a nezeteit, mert veszelyes hulyesegeket terjeszt, ami egy veszely a civilizacio egysegere.

A vita csak azon megy, hogy kik tagjai es kik nem tagjai ennek az elhallgattatando 30%-nak. :)

Mi lenne.., semmi! - Változna az államforma királyságra.., Jönnének a Habsburgok a koronáért, és már is világszínvonalú kapcsolatunk lenne a Rothschildokkal, + más európai uralkodóházakkal - (Vagy lehet a Rothschildokkal így is van? - Ki tudja...) Valamint a magyar hatalomgyakorlás szakralitásának hiánya miatt reklamálók megnyugodnának végre.

(Azért az valószínű, hogy a királynak nagy hirtelen lenne annyi torz gúnyneve a kreatív magyar "kútfőkből", hogy végigmenve a família uralkodásának 1000 évén és minden valamire való királyukat elővéve, nem tudnának annyit összeszedni. Tehát a felségsértés nálunk 21. századi tempóban garantált lenne.)

Az óvintézkedéseket sem tenném párhuzamba a szabadságjogok önkényes tiprásával. Az is nagy különbség.

Itt meg a sok szabad lélek max szakállvédőnek vette fel a maszkot. Ha meg a buszon rászóltam valakire, vagy kiröhögött, hogy hülye vagyok (miközben csak szerettem volna csökkenteni a lehetőségét, még ha csak egy százalékkal is, hogy megdögöljek egy felelőtlen pöcs miatt), vagy volt, aki meg is akart verni.

Az óvintézkedéseket sem tenném párhuzamba a szabadságjogok önkényes tiprásával.

Mivel az óvintézkedések és a figyelmeztetésben említett jogtiprások ugyanazok a dolgok (kijárási korlátozás, arc kötelező takarása stb.), ezért a párhuzam teljesen jogos. (Ha eleve amiatt aggódtak volna, hogy mondjuk "pusztán vallási előírások megsértése miatt" korlátozhatnak embereket, akkor az pontos lett volna. De így, hogy ezt a lényeges különbséget "kifelejtették" a figyelmeztetésből, ők maguk vonták meg az egyébként jogos párhuzamot.)

De sok becézett nándor van itt. És ha épp te vagy a gyenge, akkor is vállat vonsz a lélegeztető gépen? Akkor gondolom, nem jársz orvoshoz, antibiotikum és mindenféle oltás is kizárva, majd a természet megoldja... Nem fogadom el annyiban a természet rendjét, amennyiben tehetünk ellene. 

Valójában én 10 éve nem jártam orvosnál. Évente néhány alkalommal vagyok beteg, általában 2-3 nap alatt átmegy gyógyszer nélkül. A gyors gyógyulásnak épp az a trükkje, hogy ne vegyél be lázcsillapítót.

De természetesen jogom lenne orvoshoz menni, hiszen kényszerből fizetem a biztosítást.

Igen, abban a nagyon valószínűtlen helyzetben, hogy én szívnám meg, felfognám, hogy ez miért van, és nem hibáztatnék másokat. Elképesztő arrogancia azt várni, hogy mások védjék a te egészséged.

Szerkesztve: 2021. 08. 18., sze – 14:32

Szerintem a tálibok szabadságjogait most már senki nem tiporja, sem lábbal, sem sehogyan...!

Szerkesztve: 2021. 08. 18., sze – 18:35

Az afgánok most biztos az gondolják, oké, nekünk szar itt, de sokkal rosszabb is lehetne, mint pl. Magyarországon, ahol maszkot kell viselni járvány alatt, és még oltják is őket. De jó, hogy itt vagyok a tálibok alatt, és nem ott.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezt nem hiszem el, miert emeli ki mindenki a maszkos cheerypickelt szalmababot? Easy target, de van masik 6 parhuzam, abba miert vagytok gyavak belekotni? 

Raadasul te abba a kategoriaba tartozol, akiktol tavaly azt hallgattuk, hogy "Orban tuti orokre megtartja majd a jarvany miatt meghozott rendkivuli allapotot", szoval erted is, csak nem gondolkodsz, mielott irnal, igy hulyeseget irsz te is.

"Orban tuti orokre megtartja majd a jarvany miatt meghozott rendkivuli allapotot"

A rendkívüli állapottal konkrétan pont nem a vírus elleni intézkedések voltak problémásak (szerintem. Gödényék gondolom nem így vélik).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hogy is van a dihidrogén-monoxid veszélyeivel és annak betiltásával...?

Érdekes elmélet, hogy miért is vonult ki az USA Afganisztánból?

https://twitter.com/RealCandaceO/status/1428040287625138180

Candace Owens
@RealCandaceO
"We are shifting from the military industrial complex to the pharmaceutical industrial complex.

Get ready for a never-ending, existential health crisis that will continually shift and cost taxpayers trillions.

Save this tweet. It will age well.

#NeverendingPandemic"

Nem hiszem, hogy ennyi mindent bele kene ebbe latni.

30 eve azt hallgatjuk, hogy "osszeomlas szelen van az egeszsegugy". 

A "hallgass a tudosokra" reteg meg egyre vekonyabb, ha ezen keresztul akartak volna iranyitani minket, elertek volna, hogy ez mar a tobbseg legyen. De ehelyett impulzivan veletlenul csinalnak egy egyre szukebb es egyre elborultabbnak tuno reteget.

Ahogyan elnézem a jelenlegi nyílt óceánok-, tengereken folyó hadgyakorlatokról szóló híreket, az oroszok és Kína elleni vonulásokat, szárazföldi NATO-támaszpont "szaporításokat', nem kell a hadiipari lobby hatékony adófizető-terhelő szerepéről lemondanunk. A gyógyszeripar csak felzárkózik mellé, és nem a helyére.

A táliboktól egy kabuli sajtótájékoztatón kérdezték meg, hogyan garantálják majd a szólásszabadságot.

A szóvivőjük a videó fordítása szerint úgy reagált: Ezt a kérdést azoknak kellene feltennie, akik azt mondják, hogy a szólásszabadság szószólói, de mégsem engedik minden információ közzétételét. Meg lehet kérdezni a Facebookot. Ezt a kérdést nekik kellene feltennie!

 

:D
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezt a mémet mostanában találtam :-)

"Az afgán háború a különböző értékrendek küzdelme. Az egyik oldal elborult fanatikusai arra kötelezte a nőket, hogy eltakarják az arcukat, bezárta őket az otthonaikba, támogatta gyerekek nemi szerveinek csonkítását és a rendszer ellen lázadókat bezárta. De a tálibok sem éppen angyalok!"