"A Xiaomi lett a piacvezető mobilgyártó Európában"

Rendkívül rövid idő alatt kiharcolta a piacelsőséget az európai mobilpiacon a kínai Xiaomi, legalábbis az egyik piacelemző cég legfrissebb statisztikái szerint.

Megelőzte a dél-koreai Samsungot Európában, ezzel a mobilpiac vezető pozíciójába került a kínai Xiaomi, mely a jelek szerint rendkívül hatékonyan vette át a helyét egyik legfőbb riválisának, a Huawei Technologiesnek a kontinensen - derül ki a Strategy Analytics friss statisztikáiból.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 08. 05., cs – 07:52

1. Xiaomi

2. Samsung

3. Apple

4. OPPO

5. realme

trey @ gépház

Én is Xiaomit vettem a kinézett Samsung heylett, és nem bántam meg. Nagyon nem. 

Huawei-nek nagyon nem tett jót az Google ökoszisztéma kihagyása. Hiába mondták hogy lehet anélkül is élni, de a kényelem nagy úr. Nem akarok anyámnak, gyereknek, feleségnek újra megtanítani mindent. Annyival nem olcsóbb/jobb a készülék, hogy megérje. Mint az új autók elektromos (gombos) kéziféke. Nehezen áll rá a kezem, pedig kényelmes. Elég az automata váltó P-je.

A Xiaomi pedig a melléktermékekkel (a lakás dolgainak fele, légtisztító, lámpa, stb.) elég jó brand-et épített, így kell ezt csinálni. És (egyelőre) nem szálltak el árban. A tömeges 70%-ás ki tudják szolgálni emberi árakon, a 30%-nak pedig hagytak piacot, mert ők sem mindenhatók. Ügyesek.

Első Xiaomi telefonom egy Mi A1, 2017-ben vettem. Mai napig megvan és használom, egy elpusztíthatatlan szörnyeteg. Csak akkor tűnt fel hogy hogy az akkuja kezdi megadni magát, amikor két éve a céges SIM kártyát bele akartam tenni, és kivéve a bőrtokjából láttam hogy púposodik fel a hátulja. De ugyanúgy lehetett vele telefonálni, használni az appokat, vette a töltést. Kicseréltettem az akkut, azóta egyszer kellett a töltő csatlakozóját is cserélni, bár arról én is tehetek, mert lógott a kábel és önsúlyánál fogva feszítette a csatlakozót. A másik telefonom egy MI 9T Pro, nála is az akku csere volt a gond, de amúgy simán lehetett használni, ott is az tűnt fel hogy nem fért bele a tokba, mert hátul púposodott ki az akku. De nem fagyott le, nem indult újra random módon mint a Samsungok, megbízhatóan működött. Kétszer volt saját Samsung okostelefonom, többet nem lesz, az kurvaélet. Én Xiaomi hívő lettem, okos órám és okos mérlegem is Xiaomi. Mindkét telefonom prémium kategóriás, nem Redmi vagy Pocophone, de ha már telefonra költök, és mivel nem szoktam évente cserélgetni őket, akkor az olyan legyen, ami sokáig kitart.

Tegnap beállított hozzám egy Tyrannosaurus Rex és Hamlet. Volt nagy dinóm-dánom...

A 12-es MIUI-nak mennyire idegesítőek a beépített reklámjai? Meg valami olyat hallottam, hogy random felrak "támogatott" appokat. Ez igaz? 

Nekem a 12-es MIUI az MI 9T Pro-ra jött csak meg, de egyiket se tapasztaltam. Beépített reklámok legfeljebb az ingyenes játékoknál jelentek meg, de ez minden okos telefonnál így van. A nem támogatott appokkal se találkoztam. Rendszeresen tisztítom a telefont, csak olyan appot engedek feltenni, amit én jóváhagyok.

Tegnap beállított hozzám egy Tyrannosaurus Rex és Hamlet. Volt nagy dinóm-dánom...

Szerkesztve: 2021. 08. 06., p – 13:05

Xiaomi nem egy telefongyarto, hanem egy Internetes cég.

https://www.androidauthority.com/xiaomi-privacy-cheap-phone-1118444/

Mi 8 tulaj vagyok, amig jottek ra gyari sw updatek csak ugy lehetett vele elni, hogy kiherelted a sw-t es updatek utan figyelted van-e uj nem vart apk (pl.: Mi Browser) telepitve a telefonod. Kihangsulyoztam, hogy amig jottek, mert mar jo ideje nem kap, noha boven nem kellett volna a supportot elvenni tole. Flagship volt maga idejen, megis Poco F1-nek jobb supportja volt.