Nemzeti konzultáció

"Frissítés: hétfő délelőtt Tomanovics azt írta ki oldalára, hogy rájöttek a trükkre, amivel automatikusan generált minden egyes kamu kitöltőhöz működő e-mailcímet úgyhogy egyelőre ennyi volt, de mint írja, próbálkozik majd még. "

Biztos van olyan, hogy szakmai minimum. Ezt a fogalmat újra kellett kalibrálnom a túlterheléses után. Most újra ... :

https://444.hu/2021/07/26/eloben-kozvetiti-youtube-on-ahogy-az-algoritm…

Hozzászólások

Csórót vajon mennyire "hurcolják" meg? :) 

National Infocommunications Service Company Limited by Skillset

De egy fokkal jobb mint közszolgának ;) Baromi gyors reagálású hadosztály. Szerintem ki kellene szervezni az egészet haver "megoldás"szállítókhoz (ugyan többe lenne de viccesebb is)

Gondolom, te sem vettél még részt etikus hekker képzésen, így nem ismered a jogi hátteret Van olyan ország, ahol egy nmap bináris laptopodon való tárolása is bűncselekmény. Ha nyitva találsz egy lakásajtót, attól még nem mehetsz be oda a tulajdonos engedélye nélkül. Attól, hogy egy honlap szkripttel átverhető, még nem azt jelenti, hogy meg is teheted.

Alapelv: amire nem hatalmaztak fel, azt nem teheted meg, akkor sem, ha technikaliag képes vagy rá.

De mint említettem: a srácnak az égadta világon semmi baja nem lesz ebben a fenenagy diktatúrában.

Ha nyitva találsz egy lakásajtót, attól még nem mehetsz be oda a tulajdonos engedélye nélkül.

ez pontosan így van.
de az hogy nem mehetsz be, nem azt jelenti, hogy nem kiabálhatsz be rajta, hogy nyitva felejtették az ajtót...

egy honlap szkripttel átverhető, még nem azt jelenti, hogy meg is teheted.

hol van ez megtiltva?
a felhasználási feltételek között?
ha ez személyenként egyszer tölthető ki, miért nincs ez leprogramozva, és ellenőrizve ( szig sz., tb sz., reg sz., stb)
ha meg nem, akkor nem mindegy hogy mi a mód amivel kitölti aki ahányszor csak akarja?

ezek szerint az emberek többsége naponta többször, sőt egyesek egy időben többször is, folytatólagosan követ el bűncselekményt, amikor csak megnyitja a böngészőjét, - én biztosan - mert minden megnyitásnál azonnal kitölti névvel, jelszóval és belép a hup-ba a facere, a twitterbe, és az instára. mindezt egyetlen scriptel :))

de még az otp, a laguna étterem, az aqua, emag, digi, netpincér, nemzeti mobilfizetés, kazánpiac mvm, emlü, díjbeszedő... - a teljesség igénye nélkül :))) - meg még egy csomó helyen megteszi - ez a reklám helye? -

és akkor még a telómról nem is beszéltem, meg a laposról meg a tabomról

Belépéskor nem hamis adatokat adsz meg - abból több ezret, és nem az a célod vele, hogy demonstráld.  a hup meg az otp honlapja szar.
Alapvető fogalmi imseretek nélükl akarsz egy jogi-it security témába beleszólni, miközben még küldetéstudatosan bizonyítani is akarod, hogy a fidesznek - mivel gyűlölöd őket - nem lehet jogi értelemben igaza.

Bocsáss meg, de hülyeséget beszélsz össze-vissza, próbálod leoktatni de eddig nem fogalmaztál meg semmilyen érdemi információt. 

Már előbb is lenyilatkozod törvénybe ütközőt csinált, de valahogy nem sikerült törvényileg behivatkoznod mit (hogy lehessen rögtön cáfolni). Szóval játszani az IT jog szakértőjét részedről picit mókás.

Néhány infó amire megírhatod a dörmögésed, csak hogy kopjon a billentyűzeted:

Az a "űrlap" (még ezzel is túlbecsültem) semmilyen azonosítást nem végez, egyedül az email cím feletti rendelkezést ellenőrzi, ugyanúgy nem kér semmilyen hitelesítést mint azt előtted lenyilatkozott példák vagy a te HUP.hu példád.

Mivel hitelesítést nem végez, ezért anonim kitöltésnek minősül. (nevezheted bárminek az az)

Semmilyen extra hozzáférést nem ad az űrlap kitöltése, és mivel elsődleges funkcióját használja és még olyan mód nem is terheli, hogy elérhetetlen legyen ezért semmilyen törvényt nem sért, véleményem szerint még a kizárása a kitöltőnek is visszás ebben az esetben, hisz kizárólag egy olyan megvalósítót zárnak ki aki nagy nyilvánosság előtt szándékosan arra hívja fel a társadalom figyelmét, hogy a kormány által létrehozott megoldás csak annyiban jobb a sarokra felállított előre megszerkesztett leszakítható panaszcetlikel megvalósított panaszkodásnál, hogy nem használ papírt. (jó példa még ennek a baromságnak a papír alapú verziója, ami kb ennyire biztos alapokon áll :) )

Btk 423. 2(a) Aki az információs rendszer működését jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve akadályozza bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nem fogom megnézni az oldalt, mert nem akarom, hogy engem is beleszámoljanak a kitöltők közé (ha webpage hitből csinálják a statisztikát...:) ), de feltételezem, hogy van az oldalnak ÁSZF-je, amiben benne van, hogy egy állampolgár 1x töltheti ki. Róla meg bizonyíték van (amit saját maga publikált...), hogy akadályozza a rendszer működését, hiszen így a bevitt adatokat meghamisítja. 

A Btk-ban egy szó sincs arról, hogy kell-e technikai védelmet használni, a törvény betűje szerint szerintem elég, ha kiírják akár az apróbetűbe, hogy ne töltsd ki többször. Egy kellően elszánt ügyész és egy kellően rendpárti bíró simán összehoz egy elmarasztaló itéletet. 

Persze, ha nincs benne az ÁSZF-ben / használati feltételekben, hogy egy felhasználó csak egyszer töltheti ki, és nem használhat robotot, akkor már a dolog nehezebben védhető, ha én lennék az ügyvédje, akkor ezt nézném meg először.

Ettől függetlenül:

- Ez az egész nemzeti konzultáció már ~10 éve egy színjáték, az egyetlen célja, hogy a plebset lefoglalja. Mint most minket. :)

 - Ez a srác egy politikai aktivista. Mint ilyennek, pontosan tudnia (kellene), hogy mik a jogai. Szerintem ezt itt most túltolta. Az, hogy mennyire fognak ebbe beleállni az állam részéről, az sok mindentől függ, aminek sajnos kevés köze van ahhoz, hogy jogszerű volt-e amit csinált, vagy nem...

- Megvan a módja, hogy ezt a törvényesség határán egyensúlyozva megcsinálja: ha összesen néhány darab requestet beküld, ezeket dokumentálja, és közérdekű bejelentőként átadja a megfelelő szerveknek, csinál CERT bejelentést ...stb. Természetesen szakjogászi segítséggel. Ebből is lehet Youtube videót csinálni, még talán hatásosabbat, mint ez a robotos (akár lehet szimulált kitöltést csinálni egy klón oldalon ... stb.).

1, az oldal nem rendelkezik ÁSZF-el  (tényleg)

2, ha rendelkezne nem a Btk 423. 2(a) nem alkalmazható, hiszen semmilyen módon nem történt jogosulatlan igénybevétel emellett nem akadályozza  a működését. Mint leírtam a űrlap anonim. 

Írhatnám még tovább miért nem vonatkozik ide Btk 423, de nem hiszem, hogy ez a közösséget érdekelné.

Engem érdekel, hogy miért gondolod, hogy nem jogosulatlan az igénybevétel.

Ha tényleg nem elérhető az ÁSZF / szolgáltatási szabályzat / valami egyéb jogi szöveg, ami leírja a szabályos felhasználást, akkor valóban nehezebben védhető, ahogy írtam is.

Ha jól értem, amit itt többen írtak, meg kell adni személyes adatokat is, tehát a rekordokat ezekkel próbálják azonosítani. Ha itt nem a saját adatait adta meg, az is jogosulatlan felhasználás, egy buzgóbb ügyész még csalás tényállással is bepróbálkozhat szerintem.

Azt, hogy a működést mi akadályozza, szerintem első sorban a rendszer tulajdonosa írja le az esetleges feljelentésben. Ha többezer / több 10000 hamis rekordot rakott bele az adatbázisba, amiket nem lehet könnyen kiszűrni, az szerintem az analitikai funkcióit a rendszernek elég jól akadályozza. Itt nem csak hagyományos DoS-ra kell gondolni szerintem.

 

Ui: Nem szeretném, ha úgy tűnne, mintha ezt az elfogadhatatlan minőségű fejlesztési gyakorlatot védeném. Azt gondolom, hogy fontos lenne ezen változtatni. Ettől még ezzel az akcióval nem tudok azonosulni.

Miért számítana, hogy én hogy gondolom? 

1, nincs definiálva semmilyen szolgáltatás, semmilyen körülmény. Ez egy anonim információ gyűjtő lap. Sehol nincs meghatározva ki töltheti ki, hányszor. 

2, ha lenne ÁSZF, ameddig nincs jogszabály addig maximum szerződés ellenes lenne a felhasználás egész addig míg a működést nem akadályozza (márpedig nem akadályozza)

Többen írták meg kell adni adatokat, a mezők neve Keresztnév/Vezetéknév stb. Ezek az adatok személyes adatnak minősülnek de koránt sem van odaírva, hogy ezt saját magad nevében és egyszer töltheted ki.

Ki nem szarja le mit magyaráz az üzemeltető, azt bizonyítani kell, hogy zavart keltett és az nem lehet az hogy "rossz adat megadásával" mert az nem a kitöltő problémája. Itt maximum arra hivatkozhatna, hogy mást nem hagyott kitölteni de ilyen információ nincs, ha igen akkor közröhej tárgya lesz a csapat. 

Nincs hamis rekord. Ez egy képzelgés.

Csak kérdezem.., az miért nem minősül azonosításnak, hogy első online formon a kitöltésnél megadom az összes személyes adatom, majd emailben kapok egy linket, ami most már elvisz az online kitöltési lehetőséghez?

(A link már másnap sem működött, - mert a páromnál így jártunk. Újra kellett kezdeni a elejétől a procedúrát.)

mert amióta net ténylegesen nyitott lett,  a nick használata elfogadott, sőt szinte kötelező.
itt ez a népszokás..

vagyis a valós adatok megadása a ritkaság :))

az adatok validálása pedig offline is alap dolog, gondolj bele, hogy a zsaruk egy esetleges igazoltatásnál nem elégszenek meg azzal, hogy megnézik a személyidet, még elektronikusan is ellenőrzik.
az okmányirodába dettó..

Aha, megint kimaradt bármi állítás a "jogi háttérről". Hát ahhoz amit te annak képzelsz azt tényleg nem értem, de sajnos senki sem. "gyúlölni Orbánt" tegyük fel hogy csak elgépelted, egy szót nem írtam "Obánról" arról írtam hogy butaságokat írsz össze- vissza, te vagy Orbán? (especial azért mert baromságot írsz nem gyűlöllek)

miből gondolod, hogy pl.: a hup-on nincs 9 különböző azonosítom, 9 különböző mail címmel, 9 különböző id-vel?
annak ellenére, hogy előzetes mailes reg kell hozzá amit @trey hagy jóvá.

semmi biztosíték nincs rá, mert nincs egy 'hamisíthatatlan' id rendelve minden felhasználóhoz.

Lehet, hogy a HUP (Trey) még nem tudja ezt a 9 "különbözőt" egybe terelni, de ezt, - aki a profilodat aktualizálja, - megteszi a HUP helyett. :) - Nyugodt lehetsz, nem sok idő telik el egy újabb reg. odakapcsolása okán. ( Csak hát erről neked nem kell tudnod.., még megsértődnél... :D )

ha - és amennyiben :)) - rendszeresen benne hagyod a kulcsot a kocsidban, a 'csak egy pillanatra ugrottam be a bó'tba kenyérért' mottóval, és ez alatt a pillanat alatt elviszik a kocsidat, nem biztos hogy a rendőrön nem téged fognak hibáztatni, viszont biztos hogy a biztosító körberöhög a kárigényeddel együtt.

holott jogilag igazad van, nem azért volt nyitva, és hagytad a kulcsot az indítóban, hogy ellopják.
habár minden okom és jogom meg van rá, hogy ezt feltételezzem.

a kormány pedig rendszeresen ilyen gagyi weblapokkal örvendeztet meg minket. szinte már hetente.

Azért nem jó szerintem analógiákkal próbálkozni, mert pl. a kocsilopásra teljesen más tényállások vannak a Btk-ban, hiába tűnik "józan paraszti ésszel" ugyanolyannak.

Tegyük fel emberünk beül a kocsiba, elhajt vele, a tulaj kirohan az út szélére, elkiáltja magát, hogy "Rendőr, rendőr", és ott is terem egy rendőrautó egy járőrpárral, akik bravúros üldözés után elkapják a tettest. (Biztos van ilyen, a Stohl Andrásos rendőrös sorozatban konkrétan volt egy ilyen rész, és ott az ORFK volt a tanácsadó... :) )

Egyáltalán nem biztos, hogy ebben az esetben lopás lesz a vád és nem jogosulatlan használat teljesen más büntetési tétellel.

Nem az volt, hogy a jogosulatlan használat tényállást valami 20 éve kivették a Btk-ból, és azóta lopás az is ha csak elviszi valaki kocsikázni és visszaviszi az eredeti helyszínre?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Értelmetlen azon rugózni, hogy jogilag igaza van-e. Olyan súlytalan az ügy, hogy ha el is marasztalnák, akkor sem lenne semmi érdemi büntetés. Mehetne szemetet szedni hétvégén. 

Ettől még hónapokig, évekig járni terheltként a bíróságra meglehetősen stresszes lehet, függetlenül attól, hogy igaza van-e. Ez nagyobb büntetés lenne neki, mint az a pár nap közmunka. 

Attól, hogy egy honlap szkripttel átverhető, még nem azt jelenti, hogy meg is teheted.

Ha nem scripttel, hanem kézzel töltené ki random adatokkal, akkor jó lenne, de ha scripteli a kitöltést, akkor bűncselekmény?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem tartott security auditot. Csak kitöltötte párszor a honlapot. Az előbb még ugye ez volt a problémád, csak közben többen rámutattak mekkora baromságot mondtál. Most meg kitalálsz dolgokat. Eddig bűncselekmény volt, ha anyámék címét adtam meg az emag-on mert nem a saját adataim voltak. Most már security auditot végeztem az emag-on. Éééértem. Orvos látott már? :)

A pucsítós csúti törpe utálatát idehozni meg semmi értelme. Semmi köze a témához. De előhúzhatod az ultimate védelmet a közpénzből elkúrt weboldal védelmére: "mér, a Gyurcsány jobb vót?". :)

ha bíróságra kerül majd bíró eldönti - egy-egy dolgon rugózztok.

Összességében kell vizsgáltni: az elkövető célja, jogi háttér, társadalmi veszélyessége..

Itt a rosszhiszeműség szerintem tetten érhető, ami nagyban befolyásolni fogja az ítéletet.

For Whites Only meeting room!

Hogy lenne a rosszhiszeműség tetten érhető? Ha rosszhiszemű lett volna akkor nem hívja fel a nagy nyilvánosság figyelmét arra, hogy azzal ellentétben amit a kormány állít erről a dologról valójában ez az űrlap valójában csak egy anonim adatgyűjtés, amit bárki széthamisít. 

látod teljesen másként látjuk - ha valahol van egy biztonsági rés, akkor csak a cég/intézménnyel osztom meg.

Milyen lenne már, ha FB-ra kiraknám  címmel - most nyitva hagyta az ajtót, bárki bemehet nincsenek otthon.

És teljesen lényegtelen, hogy kormány csinálta vagy egy cég, aki kérdőívvel kérdezi, meg hogy jövőre piros vagy kék legyen a túrórudi csomagolása.

For Whites Only meeting room!

Szóltak nekik, nem egyszer, hogy nem így kell sőt már előző alkalommal be lett nekik bizonyítva, hogy bárki kitöltheti. De csak mennek előre a saját elképzelés szerint, lehet azért mert pontosan ilyen célokra szánták..

Ezt pontosan így kell kezelni, továbbmegyek, ezt élőben kellett volna tenni az egyik országos TV-ben, lehetőleg az M1-en 

"gyerekek, a kormány ennyire béna" 

ami eszembe jut erről:

- önhatalmú igazságosztó, csak a jog annyira nem díjazza ezt, de majd kiderül a bíróságon, ha addig el jut az ügy.

nekem mind1, csak elmondtam a véleményem - kit izgat, hogy egy kérdőív mennyire biztonságos, DE tény:

- szakmailag igényesebben kellett volna megcsinálni.

For Whites Only meeting room!

Mármint mitől lenne rosszhiszemű, ha elhangzik egy állítás, akkor arra default cáfolat van a kormányzat részéről, ennek a kérdőívnek a hatása kb 0 vagy az alatti, hisz a kérdések irányítottak, ez egy burkolt propaganda mindösszesen. Szerintem semmilyen formában nem minősül hasznosnak. Az ilyen fontosságú ügyeknél kell bemutatni, hogy a kormány (nem tudom melyik a rosszabb) tudatosan (na ez akár lehetne bűncselekmény) vagy  teljesen amatőr módon (nemzetbiztonsági veszély) kezeli az infrastruktúrát. 

szerintem ez csak annyit jelent, hogy pontosan ennyit ér az egész konzultáció háttere. lényegtelen ki mire szavaz, kik hányan küldik vissza. a végén lesz egy előre meghatározott eredmény. emiatt nem is fontos, hogy lehet széthekkelni két soros scripttel.

Én meg győzöm irtani a sok kormány által küldött spam-et.

Mióta regeltem az oltásra, azóta jönnek az emailek a kormánytól. Persze leiratkozni sehol nem lehet, hogy ne küldjék. Oké, hoztam rá létre filter és automatikusan törlődnek, ahogy befutnak.

De erre ma a postaládában is ott volt egy boríték, szintén a kormánytól. Persze fel sem bontottam, azzal a mozdulattal ment is a kukába. 

Csoda, hogy telefonon nem hívogatnak, bár SMS-re volt már példa.

Mindenhol megtalálnak ezek a ghecik!

Az érintett a személyes adatai kezelésével összefüggő jogsérelme esetén, továbbá jogainak érvényesítése érdekében a Miniszterelnöki Kabinetirodához (1014 Budapest, Színház utca 1.; adatvedelem@mk.gov.hu címen; adatvédelmi tisztviselő neve: dr. Kovács Péter, postai levélcíme: Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1357 Budapest, Pf. 1) a közölt személyes adatok NEAK részére történő átadásáig, illetve a kapcsolattartás céljából megadott adatokkal kapcsolatos hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig fordulhat.

Adatkezelésiben írják a leirakozás módját, de röviden összefoglalnám:

Arról az e-mail címről, amire kapod a hírlevelet, küldj egy levelet a "leiratkozas.kormanytajekoztato@mk.gov.hu" e-mail címre az alábbi tartalommal:

"Tisztelt Kormányzati Tájékoztatási Központ!

Szeretném kérni, hogy számomra a továbbiakban ne küldjenek hírlevelet. "

Én május 6.-án küldtem el ezt, és azóta semmilyen spam nem jött tőlük. (előtte rendszeresen kaptam)

Nagy Péter

Egyszerűbb rá egy szűrőt létrehozni, mint utána nézni a leiratkozás mikéntjének és jelen esetben még ezért e-mailt írogatni.
Ha egy e-mail alján nem látom a leiratkozás linket, akkor a következő egérmozdulat a szűrő létrehozására vezet.

De hát biztos nem adózunk eleget, hogy ilyen roppant bonyolult funkciókat letudjon fejleszteni Pistike 2000 Bt., aki kapott egy zsák krumplit ezért a szarért.

---

Lehet mégis írok nekik. Jay és Néma Bob levelét Magyarországra alakítva:

"Mind megfizettek, köcsögtöcskölők. Ti vagytok a legnagyobb dákóslukkolók. Sírva nézitek, ahogy szétkúrjuk az anyátokat, rinyapinák. Ha elérünk a Parlamentbe, az Orbángecivel megetetjük a szarunkat, aztán kiszaratjuk, és megetetjük velük azt, amit a mi szarunkból szartak. Aztán ti jöttök, pinaszomorítók.
Puszi. Jay és Néma Bob.
"

Na ezt elküldöm nekik :D

Igen.

mozaikszó a szóalkotásmódok egyik formája, amely magában foglalja a betűszókat (amelyek az eredeti kifejezés egyes szavainak kezdőbetűiből állnak), a szóösszevonásokat(amelyek az eredeti kifejezés nagyobb egységeit tartalmazzák), valamint az egyéb mozaikszókat (amelyek teljes szavakat megőriznek).

A mozaikszók abban különböznek a rövidítésektől, hogy a beszélt nyelvben is léteznek, és önálló szóként viselkednek.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mozaikszó

Szerkesztve: 2021. 07. 26., h – 21:30

https://444.hu/2021/07/26/feljelentest-tesz-a-kormany-amiert-valaki-elo…

thats all folks 

A közlemény szerint a kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők. „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium, vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét” -írta a kormány.

hah szánalom szöveg :)

ps.: Várom mikor jönnek elő a Soros szervezetek az árnyékból ... :(

Össze kellene hívni a nemzetbiztonsági bizottságot és szembesíteni a kormány azzal, hogy politikai okból keltett hisztériájuk két irányba mutat. Egyrészt, ha ezt komolyan jelentik ki minden politikai szándék nélkül akkor a kormány és az által irányított szervek képtelenek a feladatukra, ha egyszer valóban támadás éri ezeket a rendszereket akkor ez nemzetbiztonsági veszély. Másrészt, ha pedig politikai szempontból történik ez a kijelentés, akkor még nagyobb a baj mivel ezt feltárja ismerik és talán használják is ezt a sérülékenységet mások is. 

Csak finoman jeleznem, hogy hallgattam egy interjut a ket Direkt36-os ujsagiroval, akinek a neve felmerult a listan. Abban elhangzott, hogy iPhone-on valami (normal felhasznalo szamara nem hozzaferheto) belso logban evekre visszamenoleg benne van, hogy mikor milyen process indult el, es abbol teljesen vilagosan kiderul, hogy pontosan mikor, ill hanyszor fertoztek be a telefont Pegasus-szal. Azt mondtak, hogy Android-on sokkal nehezebb visszamenoleg nyomot talalni. De mivel ebben a temaban a ket ujsagiro laikus, csak azt mondtak vissza, amit a telefont atvizsgalo hozzaertotol hallottak, nyilvan pontos technikai konkretumokat nem tudtak mondani.

tldr: szo sincs rola, hogy kimutathatatlan lenne

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ugye kettővel feljebb még azzal próbáltál "érvelni", hogy semmi bizonyíték nincs a telefonok feltörésére. Most, hogy hirtelen átváltottál a "de jogos volt" mantrára, jól értem, hogy elismered, hogy mégis?

Másrészt a felvetésedre a riportból a következő érvelést tudnám felhozni: akkor mit keresett a megfigyeltek listáján pl Aszódi Attila, a kormány saját pakskettőügyi kormánybiztosa? Ő is ügynök lenne? Vagy Chikán Attila, vagy az Ügyvédi Kamara elnöke? Csak nem Ők is? (Hát ki még az ügynök, Virágelvtárs is?! Bástyaelvtárs is?!)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

akkor mit keresett a megfigyeltek listáján pl Aszódi Attila, a kormány saját pakskettőügyi kormánybiztosa? 

Nekem azért kellett nemzetbiztonsági átvilágítás, mert hozzáfértem volna bizonyos kormányzati szervek IT-s incidenslistájához. Olyan súlyú dolgokról beszélünk, hogy pl beszart az egyik DC, vagy a group policy nem sync-elt rendesen. 

Ezek után szerinted a paks2 projekt döntéshozóinak ellenőrzése nem indokolt?

Ilyen kollégám nekem is volt, akivel aláíratták, hogy "most átvilágítunk, akár le is hallgathatunk" aztán egyszercsak azt mondták "kész". Mivel felteszem ilyet igen nagy tömegben csinálnak, valószínűleg nem egy ~$10000/fő árú szolgáltatást vesznek igénybe. Ráadásul olyat, ahol legfeljebb "cserkészbecsszó", hogy a Moszad nem lát bele a forgalomba.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Sorry, ha félreérthető voltam, pont amellett akartam érvelni, hogy egyszeri átvilágítást kb minden jöttmentnek csinálnak, aki odakerül, de el tudom képzelni, hogy a Paks 2 és hasonló kaliberű témáknál nem ötévente egyszer van átvilágítás, és valszeg nem is ugyanazokkal a módszerekkel.

Szerkesztve: 2021. 07. 26., h – 21:23

"Biztos van olyan, hogy szakmai minimum."

Lehet ez sokaknak ismeretlen, de itt talán egy morális minimumról kéne beszélni Tomanovics kapcsán.

Ne rejtsd véka alá mire gondolsz. Légy oly jó, hogy mond el szerinted mi történt volna ha kitöltés nélkül azt mondja, hogy a nemzeti konzultációt bárki tömegesen ki tudja tölteni ezzel elferdítve az eredményt? Illetve, hol látod a minimumot megvalósulni abban ha felteszel egy kérdést és a válasznak nincs köze a kérdéshez? Illetve, hogy erre építve némi közpénzt szórsz el mint kormány részéről konkrét pártpolitikai célokkal?

maga a konzultáció, beleértve a megvalósítást is, híján van minden morálnak.
miért várják el hogy bárki komolyan vegye?

így már a te hozzászólásod is értelmet nyer:
pont azt várja a kormány, hogy az ostobák ostobaságokkal töltsék az idejüket..
még a végén gondolkodni kezdenek a rohadt nyuggerek, meg panelprolik, meg őstermelők..

Elmondta nyíltan többször a történetét: elege volt az életéből (egy autómosóban dolgozott), a Fideszhez dörgölőzésben látta a menekülési utat, ami pár évig működött, majd elege lett belőle.

Azóta autodidakta módon tanul fejleszteni és ebből is próbál megélni.

Tagadhatatlan, hogy képes volt fel és beismerni a hibáit, majd onnan továbblépni.

gmail címekbe tetszőleges számú . beletehető, nem számít

így még sok verziót használhat az emailcímből

azért ez az email cím trükk nem annyira közismert hogy mindenkinek kéne tudni, ez egy igenis elég ügyes támadás volt

egy ilyen elég jó kódot se ír valaki kezdőként, selenium-ot se a kezdők használnak, ehhez több vagy sok éves tapasztalat kell

amúgy a kód szerzője nagyon nem ismeretlen, sok éve politikai aktivista, esetleges kérdés valóban ő írta-e a kódot

ize van nekem egy 12 eves keresztfiam, aki megcsinalja ezt a webdevelopement toolbarban :D (igaz az csak semiautomata dolog, jo sok cut&paste-el). Bar  ha utanaolvas a CDP-nek, akkor siman ir egy jo kis javascriptes automatizaciot a chrome devtool-ra (vagy hasznalja az getting started oldalon emlitett https://github.com/microsoft/playwright toolt)

De amugy egy google keresesre mar ki is jon vagy 200K+ talalat hogy hogyan is csinald peldakodokkal (selenium nelkul). Szerintem egy 1-2 napos rakeszulessel egy 16-18 eves siman megcsinalja.

Oke, hogy az adott esetben nem egy ismeretlen alulkepzett scriptkiddie irta a kodot, de akar az is megirhatta volna. Vagy meg en is :D

"Szerintem egy 1-2 napos rakeszulessel egy 16-18 eves siman megcsinalja."
"Oke, hogy az adott esetben nem egy ismeretlen alulkepzett scriptkiddie irta a kodot, de akar az is megirhatta volna."

ahh, millió dollárba hogy nem, sztem 1000-ből 999 elbukna, az első problémánál elakadnának :)

Ok, de nem is arra gondoltam, hogy osszefogdosol 1000 gyereket az utcarol. Hanem olyan gyereket, aki ilyennel jatszana. Vendegeloadtam kozepsulikban. es hidd el jo sok okos gyerek van ott (meg persze nem annyira okos) aki siman meg tudna csinalni. Otthon RasPi-t reszelnek, vagy Lego robotokat epitenek, stb. Ezek a sracok akarmikor megcsinaljak ezt. Annyira nem bonyolult. Ha en megertem es meg tudnam csinalni, akkor barki a kissracok kozul. :D

egy ilyen elég jó kódot se ír valaki kezdőként, selenium-ot se a kezdők használnak, ehhez több vagy sok éves tapasztalat kell

Nálunk az egyik titkárnő kattintgatta őket össze böngészőben. Gery Greyhound még itt a hupon is aktív volt.

Engem az erdekelne, hogy egy megfeleloen formazott email cimmel lehetne-e kodot futtatni a szerverukon. Pl Doom vagy PacMan...

Szerintem 2 lehetőség lehet:

  • az állam a konzultációt komolyan veszi: ezek szerint az EU ellen harcolunk, de a script kiddie-k ellen nem… (el tudja valaki képzelni, hogy az esti mese után pornó 5 perc lesz a konzultáció hatására, ha valami nagy tudású mindig azt böki a script-ből?)
  • a konzultáció parasztvakítás és a szavazókat hülyének nézik…

BTW: azért ez a script nem egy rocket science, ráadásul nem is ez az első konzultáció. Szinte mindnél volt valamilyen botrány (orosz link stb.) és szinte mind automatizálható volt. Ennyire nem hülyék…

Ezt írják róla: 

“A Best of Gyurcsány-videók készítője ma már nemzeti konzultációt hekkel

Tomanovics Gergely a kiábrándultmagyarellenessé vált és bebuzult korábbi Fidesz-aktivista egy algoritmus segítségével több mint 3500-szor töltötte ki a Nemzeti Konzultációt.”

Melyik része furcsa? 

Néha az emberek rá szoktak jönni dolgokra, meg szoktak változtatni a véleményükön (különösen ha jobban megismernek dolgokat, és pont hogy a Gyurcsány videója után közelebb került a Fideszhez (hiszen a Fidesz megkereste))

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ne kelljen már linkeket keresni, hogy éppen a kormány által preferált neozsidó szervezetet vezető Köves Slomó, aki a zsidó GÁRDA vezetője és az exjobbikos Szegedi Chanad ill. a honvédség rabbija, vagy egyéb nemzetközi zsidó szervezetek illetve helyi vallási "ügyvezetők" mennyire élvezik forintosítva is a támogatását. Ilyen lenne egy neonáci? Ne legyél szánalmas - ez még a 444en is megmosolyogtató lenne.

Az, hogy a kormánynak megvannak a kirakatzsidói, nem nagy akadálya, hogy egy neonáci frakcióba üljenek, Orbán magánvéleményéhez meg tényleg nincs köze (valószinűleg le se szarja a másik vallását, ha neki az pont megfelel politikailag/pénzügyileg)

Három teljesen különböző dolgot keversz itt.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

És pont ilyen lenne egy neonáci igaz?! A cigányság (ki)tartásáról nem is beszélve - kapjál már a fejedhez :D

Egyébként a neonáci mit jelent, nincs esetleg fogalomzavar??? Illetve a náci, mint olyan - szigorúan véve eleve csak német lehet, hiszen a német nemzeti SZOCIALISTA párt tagja/szimpatizánsa. Működik még az a párt, vagy a szövetségesek végleg megdemokratizálták pár évtizede? :S

Miért van az, hogy ha elakadsz, akkor az egyetlen menekülési útvonal 3 éves módjára elkezdeni szó szerint értelmezni minimális intelligenciával megfejthető dolgokat?

hint: valószinűleg itt a náci nem a német nemzetszocialist párt tagjaként lett használva

hint2: gondolkodj el rajta, hogy akkor vajon hogyan.

Több segítséget ma nem kapsz.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

neonáci - gondolkodó a liberalizmus  baromságain  átlátni képes ember. Érvek helyett használják a magukat liberálisnak képzelők.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

 

"Egyes internetes fórumokon bevezették azt a szabályt, hogy ha valaki kijátssza a náci kártyát, az automatikusan elveszti a vitát. "

Na ez nem ilyen fórum :D

Arra van kártya, hogy milyen hibát követ el az, aki ha meghallja, hogy valakit lenáciztak, elkezd direkt értetlenkedni, hogy dehát nem is német nemzetszicialista az illető, nyönyönyö.... miközben pontosan tudja, milyen értelmeben használják a nácit a közbeszédben?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

értem. keress nyugodtan:))

de melyik vagyok én?

aztán. ov képes az európai szélsőjobb, és néhány neonáci párlat tárgyalni frakció alapításáról. ez biztos lobsibolsi propaganda :))

aztán lehet hogy a kormány - véletlenül - támogat még ilyen szervezeteket, de ezzel együtt ott gátolja őket ahol csak tudja, had ne kelljen linkeket keresni a történelemhamisító schmidt mária tevékenységéről, vagy a hír tv kissebbség ellenes propagandájáról, vagy az oriásplakátokról, aminek a legújabb nemzedékénél már a fáradságot sem veszik a kisebbség ellenesség palástolására

nem lehet félig nacinak lenni..
ki lehet állni a parlamentben, és lehet hangoztatni, hogy 'amíg én vagyok Magyarország miniszerelnöke addig.." csak látjuk hogy nem igaz.
mint ahogy kiállnak a kereszténység mellett, csak hát ne kína, vagy a türk tanács szerepeljen benne..

kiállnak a magyar kissességekért, csak hát ne oroszország ellen kelljen fellépni..
 

tipikus beszari..

Mi ezzel a baj?! Hát nem látod? Fertőzi a gyerekeinket, a családokat! + még meg is mondja hogy operálják át őket az óvódában. .... 

Az "ilyenek" miatt lesznek buzik és transik a gyerekeink, hát nem érted ?????

Keresztény vagy-e??? hogy nem látod ebben a Viktor.... izééé Sátánt ?! 

És még egy szivárványt se raktál ki... szörnyű ..

de biztos hogy a fidesz utan(!!!) buzult be es nem miatta? Ott azert eleg sok sotet lukat tomogetnek a nagyemberek. Meg ott a tenyeszetuk is a fidelitasz, ahol az emberiseg 10% meleg atlaga helyett olyan 30%-ot produkalnak (mondjuk nem is ertem mit keresnek ott ennyien 'ezek'). :D

Tomanovics Gergely a kiábrándultmagyarellenessé vált és bebuzult korábbi Fidesz-aktivista egy algoritmus segítségével több mint 3500-szor töltötte ki a Nemzeti Konzultációt.”

 

Akkor én hozzá képest megúsztam.

Nekem úgy sikerült kiábrándulnom, hogy nem váltam magyarellenessé és még csak be sem buzultam, tegyük hozzá gyorsan, hála istennek!

Szerkesztve: 2021. 07. 31., szo – 09:29

Vajon a megrendelő(k) és/vagy fejlesztő(k) tudatlansága, gondatlansága vagy szándékossága miatt lett ilyen könnyen megkerülhető a "védelem"? Esetleg a felsorolt háromból több is kellett hozzá?

Lehet, több megrendelő is van, - ("némelyik" csak egyszerűen átírja a GIT-en a kódot. :) - (Egyébként meg a meghekkelhetetlen a mai liberális világban nem divat, a backdoor-osítás inkább. (Szerintem Occam-elv a politikában nem állja meg a helyét.)

Szerkesztve: 2021. 07. 31., szo – 11:26

Egyes fejekben tovább folyik a "Magyarhonban" történelmileg szokásos "next"-Trianon "gyártás". Egy ideális világban a törvényesen megválasztott kormány működését segíteni kellene, és ha bizonyíthatóan korrupciós bűncselekményt észlel valaki, megteheti a feljelentést. (Mindig lesz NGO, aki az ügy vitelét bevállalja képviselni.) Ha nincs elég "töltény a lövöldözéshez" akkor pedig megfontolandó, hogy közös érdekek mentén az emberek segítsenek egymásnak. A saját hazánkról van szó, és az 1000 éves történelmünk számtalan eseménye mutatja, az egymást folyamatosan és kicsinyes önző érdekek nyomán "ekéző" Magyarság, mennyi minden elveszített már a "hazából". "Szomszédaink" örömére. - Mindenki felelős, (volt és lesz,) aki képtelen a belső kooperációra és az együttműködésre. (Meg kéne tanulni, amíg nem lesz véglegesen késő.!!!)

Csak egy ötlet: Négy évenként lehetne kiemelt Nemzeti Konzultációt tartani, amelyben a társadalom érdekeltjei elfogadhatják a kiindulási ponthoz képest a fejlődés, a gyarapodás tényét, vagy el is utasíthatják azt. Mindezt a választás előtt, és valós gazdasági adatokra építve. (Ha a körülményekhez képest a kormány túlságosan defenzív volt, vagy éppen semmit tett, levonhatják a következő választáson a megfelelő következtetést.) - A lényeg, a szokásos mocskolódás helyett mindannyian haladjunk.

a) kutyát nem érdekli, mivel töltik ki

b) olyan rendszer alapján döntenek, amelyet külföldi titkosszolgálatok simán ki tudnak tölteni kényükre-kedvükre. 

Könnyen ki fogják tudni pucolni ezeket a kamu kitöltéseket, ha mindegyik email cím orbanegyg-vel kezdődik.
Meg ennyi gmail címet hogy hozott létre?

Ha jól láttam, az o1g után + jellel a kamu adatok vannak. Azaz ez egyetlen email fiók sok különböző "flag"-gel. Csak mivel az A@B.C-ből az RFC szerint a kukac előtti rész a lokális oldal felelőssége, hogy hogyan használja, ezért globálisan nem szabad pl. a +-jelre szűrni. Azt mondjuk épp megtehetné egy webalkalmazás írója, hogy azoknál a domaineknél, ahol tudható, hogy úgy működik mint a gugli, ott (és csak ott) figyeli a +-t, és már csak a plusz előtti részt *ellenőrzi*.

A Nemzeti Konzultáció weboldal : egy légypapír ki azért száll rá, ki ezért... még a HUP kommentek is híznak tőle..

No Future.

For Whites Only meeting room!

le lehet tölteni a kódot valahonnan? szívesen átnézném :)