Magyar Nagydíj

-Alonso brutális, whoah. Hol van itt öregember?
-Bottast ebben a pillanatban venném ki a pakliból, kuka. Mindennek van határa, ez talán a végső.

Verstappent nagyon sajnálom, Perezt szintén. Dehát ez így lett ennyire fasza futam.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 08. 01., v – 17:45

Alonso szenzációsan versenyzett, gyakorlatilag behúzta Oconnak a győzelmet. Hamilton egyből el is kezdett ripacskodni a rádióba, onnantól hogy nem ment át, mint kés a vajon. Mégis hogy képzeli Alonso?

Az viszont már bicskanyitogató, hogy Verstappennek sorozatban két futamát nullázzák le a Mercik, először Hamilton, amire kapott egy bohócbüntetést, most pedig a vérbeli kókler Bottas. A faszi gyakorlatilag tökéletes szezont fut, de háromszor szívta meg teljesen önhibáján kívül, és már egyből a második helyen áll.

Nekem mindegy, csak a Nemzeti Vágtát törölnék már el.

Miért vennék ki Bottast év közben? A legnagyobb riválist eliminálta.

Semmiért. Vállalhatatlan az ember, de pont ezért tartják. Az a csúnya, hogyha Hamilton nem lenne, akkor már Bottas is VB győztes lehetett volna a Mercivel, ami elég vastagon beárazza ezt a hibrid korszakot.

Russell addig nem ülhet a Mercibe míg Hamilton ott van. Egy tehetséges pilóta mellett még a végén kijönne, hogy nem minden idők legjobbja az emberünk, hanem "csak" egy kiemelkedő versenyző, egy piszkosul hosszú időn keresztül legjobb autóban; ezt pedig sem Hami egója, sem az angolok büszkesége nem bírná el. A bohóc szerepére pedig szinte tökéletes a finn, csak már egyre kínosabb a nyilvánvalósága annak, hogy miért ő ül a Merciben, és miért nem Russell.

+1

Tavaly Russell úgy nyerhette volna meg simán a Sakhir GP-t abban az autóban, hogy verseny közben azt sem tudta melyik gomb mire van a kormányon. Lehet összeesküvés-elméletezni, de szerintem a Merci szándékosan vette ki akkor, mert ha megnyeri az meg Hamilton címeit árazta volna be.

Remélem idén még kiegyenlítődik a szerencse HAM-VER között, mert az már tényleg mindennek a teteje lenne ha Hamilton így nyerné meg a címet.

mert ha megnyeri az meg Hamilton címeit árazta volna be.

Hát akinél addig nem árazta be az, hogy Button is elpicsázta (ezzel nem fikázva Buttont), annak már elégnek kellett volna legyen önmagában Russell teljesítménye is, de bilibe lóg a kezem. Gyakorlatilag űrautó volt a Merci éveken keresztül, az FIA pedig a korábbiakkal ellentétben nem próbálta szabálymódosításokkal balanszolni a mezőnyt, holott ezt megtették a Ferrarinál, Renaultnál és a Red Bullnál is. Lehet köze van ahhoz, hogy az F1 már amcsi tulajdon, az amcsik pedig zabálják a szenzációt, és F1-ben jelenleg mi lehetne nagyobb szenzáció, minthogy egy színesbőrű sráccal megdöntetnek minden rekordot.

Vettelt közben kizárták, mert nem maradt 1L brenya a verdában... Hát grat a FIA-nak, hogy ezért kizárják, közben Bottas kap egy 5 rajthelyes büntetést...

Holnap meg jön a hír, hogy Ocont kizárták szabálysértés miatt, mert Hamilton előtt ért célba!

Alonso vs Hamilton csata amúgy tetszett. Itt látszott, milyen egy tapasztalt versenyző, akinek a tudása nem egy rajt-cél győzelemben mutatkozik meg, mint sokszor Hamiltonnál. Meg bírtam, hogy minden kudarcba fulladt előzési kísérlet után belesírt a rádióba :D

A futamtól kicsit elvonatkoztatva, remélem, hogy ez a DRS rendszer a jövő évi autódizájnnal szépen nyugdíjba vonul. Ilyen rémesen gagyi tessék-lássék műelőzéseket még autósportban nem láttam, pedig azért követek párat. Most megértem a dirty air miatt, de elvileg 22-től jelentősen jobbak lesznek ilyen szempontból az autók.

Megint +1. Annak idején amikor ALO és MSC Imolában fél versenyen keresztül üldözték egymást (2-szer is), ott nem volt előzés, mégis izgalmas volt. Az előzések száma abszolút nem indikátora a verseny minőségének. Ha akarnak kicsit csavarni a dolgon, akkor esetleg vezessenek be valami standard előzési módot (mondjuk átmenetileg megemelt fogyasztás limit), amit minden versenyző N-szer aktiválhat a versenyen saját belátása szerint. Az legalább igazságos lenne.

engem speciel az idegesít, hogy a házunk felett repkednek ilyenkor a helikopterek a belvárosi szállodák meg a Hungaroring között. És nem emelkednek ám kellő magasságba (ahol már kevésbé lennének hangosak) - nyilván minél gyorsabban célt érjenek és több fuvart tudjanak csinálni.  Szóval tiltsák be a helizést a Hungaroringre! Autóversenyre menjenek autóval! Nem baj ha picit ülnek a dugóban milliomosék! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Faluhelyen aposomek felett van a Gripenek gyakorlo legterenek egy resze. Sokszor szallnak nagyon alacsonyan, maskor meg jo magasan kergetik egymast, mint a gyerekek. En imadom a hangjukat es a latvanyt is, le szoktam filmezni oket. 

Bar felettem szallnanak szep helikopterek :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Itt a fővárosban is "szórakoztatva" vagyunk ám! Ma AN2-es szúnyogírtás volt a program. Tíz méterre a lakótelepi házak tetejétől. Nem létezik, hogy ez szabályos legyen! Műszaki hiba és jobb esetben a parkolóban, rosszabban az erkélyen köt ki. Na és hangja...az is mesés!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tavaly a Tisza-parton és attól mondjuk 2-3 km savban nem lehetett megmaradni a verszivo szarok miatt. Szo szerint. Aztan amikor megis elkezdtek repulorol permetezni, az egyszeru emberek siman tapsoltak neki a kertjukbol felfele. Nemigen repult 35m magassag korul sem. En is orultem neki. Ennek is :)

Ui rosszul mered fel a toled mert tavolsagat, az nem 10m lesz. Hatekonysagahoz mindazonaltal valoban szukseges a kelloen alacsony ropte es a kis sebesseg. Egyebkent ezek a mezogazdasagi gepek legfeljebb akkor zuhannanak le, ha a pilota elajulna vagy leszakadna a ketfedel egyik oldalon. Ezek vitorlazva is megoldjak amit kell 100km/h korul is. 

De amugy ert amit mondasz, csak nem vagyunk egyformak.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nehéz elképzelnem, hogy leállt motorral ki tudna "vitorlázni" a lakott terület fölül 30 méteres magasságról indulva Budapesten. Olyan műszaki hibáról nem is beszélve, h irányíthatatlanná válik valamiért. Simán beleáll egy lakótelepi házba. Ami hát minden bizonnyal jelentős káresemény lenne! Nem tudom h lehetne biztonságosabban és hatékonyan megoldani a szúnyogirtást, de ez a jelenlegi gyakorlat túl kockázatosnak tűnik. Ugyan ez áll a Hungaroringes alacsonyan szálló helizésre is. Ne engedjenek ilyen forgalmat lakott területek felett! 

Olyan parasztvakításra is engedélyt adnak, hogy a Lánchíd alatti átrepüléssel bravúrkodhatnak itt egyesek, azzal, h hát biztosítva van. Tényleg? Baszki sokra megyünk a biztosítással, ha hazavágják egy balesettel szerkezetileg a hidat!  Nem kéne ilyesmiknek sem teret engedni! Értem én h repülősök vagány gyerekek. De ez nem napközi vagány gyerekeknek! Hanem köztulajdon, ami nem veszélyeztethető az idétlenségeikkel! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szórtak ma is az áldást! 
Na most ha a 20-i légi bohóckodást a dunakeszi reptérről fogják bonyolítani - régebben volt már rá példa - akkor azok is a házunk felett fognak zajongani.  Bár a hétvégi Hungaroringes túraautós versenyre röpködőktől is tartok.  Még jó h SZiget fesztivál elmarad - ez az egyetlen jó dolog a Covidban!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tegnapelőtt nálunk is repült az AN-2. Az ablakhoz álltam és bámultam, én szeretem :)

A Sziget Fesztiválra nem tudok mit mondani, de ha így meg tovább akkor a ?pszí varinás, meg a 67. hullám elnyomja majd 10 évre következőt is. Debreceni vagyok, szóval nem tudom ez nekem jó hír lenne vagy sem.

Ui engem nem zavarnak annyira a zajok, nem vagyok feszült - vagy ha az vagyok, nekem ez nem fokozza a szintet. Talán az éjszakai-utcai hőbörgés zavar, de becsukom az ablakot és kész.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2021. 08. 02., h – 13:21

A tavalyi szezon végén égig felszopott Perezről tudnátok valamit mondani?

trey @ gépház

Albonnak futamgyőzelme sem volt tavaly.
Pereznek volt tavaly is, és már idén is.

Pereznek idén 104 pontja van már - Albonnak egész évben volt 105.
Az első 11 futamból 8-on pontszerző volt Perez, abból is hatodiknál nem volt rosszabb helye.
Albon tavaly az első 11 futamon ugyanúgy 8-szor volt pontszerző, de abből volt két nyolcadik, meg egy tizedik hely, a legjobb eredménye harmadik volt.

Dehogy Albon szint, annál jobb.

Lehet számokkal zsonglőrködni, de én leegyszerűsítem a kérdést:

Ezt várták-e tőle? Igen / Nem

Ha nem, akkor pont annyi ér, mint az elődei, feladatát nem látja el: Gasly, Albon

Ha nem fejlődik, akkor valószínűleg a sorsa is pont ugyanaz lesz: lapát

trey @ gépház

Vigyazz, Albon pontjaihoz: ot epp a rolleres sunyi divatdiktátor ütötte ki, vagy zavarta meg. Akar nyero helyrol. Nem is egyszer. Azok a fránya véletlenek :)

Ui amúgy szerintem is jobb Perez, mint Albon. De majd év végén kiderül. BTW Hulkenberg királyabb lett volna a Red Bullban szerintem. Szor menten: asszem o volt, aki ket napig (ajulasig) nem evett par kilo elvesztesehez, mert az szazadokat jelentett koridoben. Fixme!

Vortex Rikers NC114-85EKLS